Hocu da menjam moju 8800gt sonic palitovu kartu za neku noviju sa HDMI izlazom, pa me zanima koja je najbolja varijanta do 12000din otprilike gore dole :) Uz nju naravno bih morao i napajanje da uzmem neko do 5-6k dinara, pa mi treba i predlog za to ... Hvala unapred!
:: Hocu da menjam moju 8800gt sonic palitovu kartu za neku noviju sa HDMI izlazom, pa me zanima koja je najbolja varijanta do 12000din otprilike gore dole :) Uz nju naravno bih morao i napajanje da uzmem neko do 5-6k dinara, pa mi treba i predlog za to ... :: Hvala unapred ::
mogu za toliko nije frka, nego opet je pitanje koju, gledam ovde ima ih od 13-18k :)) i koje napajanje bih morao za to da uzmem ? posto mi je staro 420w jedva i ovo staro podneo:)
Moj ti je savet da ne kupujes ATI.Dosta igrica ima problema sa njima. Ja sam vise promenio grafickih kartica nego neko gaca i carapa,pazari nVidiu ili ne menjaj tvoju grafu.
Ako hoces moj predlog onda uzmi GTX 260 DX 10.ATI DX 11 uzimati ionako nema smisla zbog lose teselacije.
ja bi gledao neku iz oglasa sa garancijom GTX260 sp216, tacno za 120eu nude, video sam da ima puno Gainward-a, tako da mi je to sumnjivo, neki drugi brand, ili mozda i bolje novu onu sto je Danielk predlozio.
:: Hocu da menjam moju 8800gt sonic palitovu kartu za neku noviju sa HDMI izlazom, pa me zanima koja je najbolja varijanta do 12000din otprilike gore dole :) Uz nju naravno bih morao i napajanje da uzmem neko do 5-6k dinara, pa mi treba i predlog za to ... :: Hvala unapred ::
Najjeftinija 5770 kosta 13500 dinara, ali je sa 512MB, pa ne znam koliko je to pametno sad kupovati. Koji monitor imas?
A sto se tice napajanja, ati iz serije 57** ne trose puno struje, tako da bi ti verovatno to sto sada imas dobro zavrsavalo posao, ali eto ako bas hoces i tu da se osiguras, kupis ovo kao moje i nema brines ^^
:: mogu za toliko nije frka, nego opet je pitanje koju, gledam ovde ima ih od 13-18k :)) i koje napajanje bih morao za to da uzmem ? posto mi je staro 420w jedva i ovo staro podneo: :: ::
`Ja sam vise promenio grafickih kartica nego neko gaca i carapa` - - ti druze 5 puta godisnje menjas gace i carape???MIKRI-ne slusaj savete od tako neurednih ljudi
ne znam za gtx260-za to ti treba jace napajanje(karta koja je dobra-prelazi tvoj budzet) nova 5750 ili polovna 5770(sa garancijom) ti ne bi bile lose resenje.....to je samo savet-odluka je tvoja...
CHIEFTEC BX-01B-B-B ch 550w ASUS P5K-E CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3) KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl5 ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz) WD 500GB BLACK 7200rpm 16mb GENIUS SM-LIVE 5.1-XWAVE CONCERTO 5.1 SAMSUNG2233BW
Mnogobrojne promene su bile ili zato što si non-stop imao sra*e od kartica ili zato što mnogo se*eš. Ili oboje. Pošto si te slučajeve, inače nezavisne, sam povezao... U ovom cenovnom rangu, i ovom slučaju, nvidia znači dodatnu cenu novog napajanja (što, moram priznati, jeste dobro za ceo kompjuter nevezano za grafulje), a ATI - ne. O daljim uštedama u struji i manjem grejanju i potrebama za hlađenjem.... recimo da nisu baš, baš drastične - u tom cenovnom rangu. Naravno, neka ludo dobra ponuda... ALI SA GARANCIJOM! Ne zaboravi, radi se o varijantama regularna ATI sa garancijom koju bi ja savetovao (dobro, i nvidia ako voleš) a ne neki polovnjak bez garancije. U stvari, nikome nikako ne bih predložio da sada kupuje polovnu nvidiu bez garancije. Nova ok, pogotovo u pojedinim segmentima. To je nekako količina para koja traži garanciju. Upola manje - može neka lutrija... nije strašno.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: :: Moj ti je savet da ne kupujes ATI.Dosta igrica ima problema sa njima :: Ja sam vise promenio grafickih kartica nego neko gaca i carapa,pazari nVidiu ili ne menjaj tvoju grafu :: :: Ako hoces moj predlog onda uzmi GTX 260 DX 10.ATI DX 11 uzimati ionako nema smisla zbog lose teselacije.
Imam samsung T220 22incha kao sto pise :) Aha pa generalno ja se i dvoumim izmedju ATI-jeve 5770 i gtx260 pa cu videti sta cu ... ako nemoram da menjam napajanje to bi bilo jos bolje ...
Šta si ti duvao? Očigledno nisi posedovao ATI kartu iz 5xxx serije...
Ok, i ja sam ranije bio rezervisan za ATI karte, ali sa razlogom, jer stvarno su imale problema sa 2xxx i 3xxx serijom, da ne pričam o X seriji, svaka druga, treća igra je zahtevala patcheve i hotfixeve, ali evo kako koristim skoro godinu dana 5870 nisam jednu jedinu igru našao da pravi probleme, a igram skoro svaku igru, jer mi je i posao usko vezan za njih.
Ovo što ti pričaš je najobičnije sujeverje proizniklo iz neznanja i neiskustva, bez uvrede... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: Moj ti je savet da ne kupujes ATI.Dosta igrica ima problema sa njima :: Ja sam vise promenio grafickih kartica nego neko gaca i carapa,pazari nVidiu ili ne menjaj tvoju grafu :: :: Ako hoces moj predlog onda uzmi GTX 260 DX 10.ATI DX 11 uzimati ionako nema smisla zbog lose teselacije.
ja ne bi menjao 8800gt uopshte. Za te pare eventualno i da nadje neku 5770, i koliko ce ona bolje raditi? 20-30%, tako da sve sto ti je radilo na 8800gt radice na 5770 sa 5-10 frejmova vise sto se po meni ne isplati. GTX260 je vec jaca kartica, ali ima i ona svoje mane - potrosnja. Najbolje da ti sacekas jedno 6 meseci, pa ondak uzmes nesto jace za slicne pare, i tako na toj 8800gt mozes solidno da se igras. Inace HDMI se resava sa dvi>HDMI adapterom, ali stvarno ne mogu to da komentarisem jer nisam probao.
Inace cena 5770 je malo nasvirana za ono sto daje, dokazano je slabija od 4870, koja sad moze da s ekupi ispod 100tke
Nije bas tako mala razlika 5-10fps... 5770 je mnogo modernija karta i bolje se snalazi sa novim igrama, bolja podrska kroz drajvere, bolje izdrzava AA, moze i da se overklokuje dodatno, dosta mocnija karta od 8800GT...
4870=GTX260=5770 po pitanju performansi. Mislim da je sa novijim drajverima 5770 i nesto bolja...
@Dautovic, otkud sad 5750 imas ? Sta je sa 5850 ?
:: ja ne bi menjao 8800gt uopshte. Za te pare eventualno i da nadje neku 5770, i koliko ce ona bolje raditi? 20-30%, tako da sve sto ti je radilo na 8800gt radice na 5770 sa 5-10 frejmova vise sto se po meni ne isplati. GTX260 je vec jaca kartica, ali ima i ona svoje mane - potrosnja. Najbolje da ti sacekas jedno 6 meseci, pa ondak uzmes nesto jace za slicne pare, i tako na toj 8800gt mozes solidno da se igras. Inace HDMI se resava sa dvi>HDMI adapterom, ali stvarno ne mogu to da komentarisem jer nisam probao :: :: Inace cena 5770 je malo nasvirana za ono sto daje, dokazano je slabija od 4870, koja sad moze da s ekupi ispod 100tk :: :: Poz :: :: ::
:: i ja sam se igrao na commodoru i na amigi i na spektrumu...ali za razliku od tebe znam ponessto i o ovim zverkama novijeg doba.. :: :: Bez uvrede niti te znam niti ti loshe mislim ali ti si zesce zatucan :: :: @Medo imas mai :: :: :: Komplexi... :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sine jer si ti cuo za spektrum 48,komodor 64,itd....... :: :: Ja sam igrao igrice kad jos ti nisi bio u planu.............
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.