Istina o fermiju. Evo malo sam se igrao, daleko da je lose kao sto se prica. Uzeo sam prvo jeftiniji model fermija posto sam bio dosta skeptican rekoh da probam.. U renderu konstantan FPS male promene sto kod atia nije slucaj ili je FPS ogroman ili padne ispod 30, u igricama min FPS veci od 5970 konkretno u metrou 2033 fermi se bolje pokazao nego 5970 sa kojim sam imao prilike da se druzim uzgred 5970 me je odusevio. 5970 jeste sirova snaga u markovima to i pokazuje ali pored GTX 480 ili GTX 470 SLI sto ce nesumljivo biti moj setup prosto nema sta da trazi. Sto se tice grejanja na 70% ventilatora kartica ne prelazi 70c buka podnosljiva vise se cuju ATI 5xxx modeli. Overklok se i tekako oseca dakle razlike se primete ne samo u markovima vec u realanim aplikacijama, prosto karta poleti. Bice detaljniji test kada budem imao vremena malo i kroz profi aplikacije i kroz zabavni softver.
Ono sto me je najvise prijatno iznenadilo da je npr min FPS sa 5970 u metrou 2033 oko 27-28 a sa konfiguracijom GTX 470+gtx 260 PhysX on je oko 35-37. NA istim setovanjima rezolucija 1680x1080. E sad verovatno 5970 podbacuje u malim rezolucijama sto ja predpostavljam. Videcemo uglavnom kada dodje GTX 470 SLI. Ko razmislja o 5970 sa cenim od oko 60000din neka odustane od ideje jer je 2x 470GTX SLI za iste pare mnogo ali mnogo boilji izbor.
Kao sto rekoh detaljnijih testova ce biti. GTX 470 SLI vs ATI 5970
Odlično Vuče. Hvala Bogu da se neko pojavi i da istestira neku Fermi kartu u SLI-u. I još je uporedi sa najjačom ATI-evom kartom. Taman da se začepe bubice fanATIcima.
Kod proracuna tesalacije sto je prakticno sirova matematika, proracun relativnih koordinata mreze modela seljacki receno ali da ne duzim ATI pada cak i najbrzi 5970 to losije radi od GTX 470, a SLI GTX 470 izuva iz cipela.
Cekaj stani malo jer si ti samo testirao metro kakva je situacija u drugim igrama, posto je poznato da se nVidia dosta bolje pokazuje u Metro-u :). Btw. SLI je skuplji od 5970 za skoro 10k dinara :). Inace ako se kuler drzi konstantno na 70% brzo ce crknuti :). Inace jer mozes nekako da izvedes test GTX 470 vs 5870 jer kostaju obe isto :).
Mnogo je tu relativnih stvari, Metro je nesto poput GTA 4 neoptimizovano djubre a i iskreno tesko sranje od igre. turbina koja se vrti na 70% `nije bas bucna`? FTW? ako ti nije problem i reci mi molim te koliko je to RMP? Meni si samo jos jednom dokazao i ako sam znao iz licnog iskustva daje karta FAIL, 70% vent da bi karticu drzao na 70C?! EPIC FAIL 2xGTX470 je skuple od 5970, i koje bi napajanje trebalo za taj SLI 850-1000W?!to je nekih 200e za napajanje...
GTX475 bi mozda mogla biti solidna karta, 470 je referentna je totalno nepotreba stvar za bilo sta...smece kakvog nema
P.S. Ati 5xxx skalira fantasticno OC i u sintetici i u testovima se oseti fantastican `bust` kad se karta OC-uje
`baj d vej` Juce sam ubachio u jedan racunar MSI GTX460 1GB Cyclone OC, odlicna karta led ledena, al pocela tekma i ja morao da zapalim kod ortaka da gledam...al mocna je karta relano daleko najbolja od svih 460 do sada
Jsi li probao GTX 470 i 5870 5850CF i 5970? NA GTX 470 vent na 60 se jedva cuje a na 5970 5870 urla kao da imas avion u kuci Vidi ja sam sve ove karte ispobao igarao se malo sa njima. To da li je nesto Epic FAIL ili ne mozes zakljuciti samo ako probas nesto. GTX SLI 470 kosta oko 6400din a 5970 kosta oko 60000 din to sto pise na it SVETU daleko je od istine. Ne mozes da teras vrhunske karte tipa 5970 GTX 470 SLI ili GTX 480 na napajanjima koja vrede 50e i kucistima od 30e KO jos stavlja kartu 5970 u kineza o cemu ti pricas?
:: Mnogo je tu relativnih stvari, Metro je nesto poput GTA 4 neoptimizovano djubre a i iskreno tesko sranje od igre :: turbina koja se vrti na 70% `nije bas bucna`? FTW? ako ti nije problem i reci mi molim te koliko je to RMP :: Meni si samo jos jednom dokazao i ako sam znao iz licnog iskustva daje karta FAIL, 70% vent da bi karticu drzao na 70C?! EPIC FAI :: 2xGTX470 je skuple od 5970, i koje bi napajanje trebalo za taj SLI 850-1000W?!to je nekih 200e za napajanje.. :: :: GTX475 bi mozda mogla biti solidna karta, 470 je referentna je totalno nepotreba stvar za bilo sta...smece kakvog nem :: :: P.S. Ati 5xxx skalira fantasticno OC i u sintetici i u testovima se oseti fantastican `bust` kad se karta OC-uj :: :: `baj d vej` Juce sam ubachio u jedan racunar MSI GTX460 1GB Cyclone OC, odlicna karta led ledena, al pocela tekma i ja morao da zapalim kod ortaka da gledam...al mocna je karta relano daleko najbolja od svih 460 do sad :: :: :: Komplexi... :: ::
e, bas mi je drago sto si uradio ovako nesto, uverio sebe pre svega (pominjao si ranije da si bio skeptican vezano za fermi), a i nadam se ovde koliko-toliko dokazao neke stvari koje se ovde dovode u pitanje, odnosno sumnju..mada...
O kojim ti kucistima od 30e i napajnjima od 50e pricas?! WTF?! ASUS referentna GTX470 URLA! i VRELA JE!!!! licno se uverio...komsija je ja mislim bacio i na oglas na berzi(mozda i nije nism siguran) TA KARTICA JE SMECE! da li je neka nerefrentna bolja ne znam... Bukvalno nismo mogali misli da da cujemo od venta kada je sa klokovanom kartom pustio Ventage...
referentna 5850 je `tiha` karta, 40% vent je dovoljan da ohladi karticu na 82C sa dosta podignutom voltazom i klokovima 980/1280 - imao sam je 4-5 meseci.
Pricam o tome da treba jebeno kilovat napajanje za 470 sli!!! nisam sponemuo ni kuciste od 30e ni napajanje od 50e ako je uopste relevantno kuciste sam platio 120e(LianLI) a napajanje 90e(corsair 650W 52A)
ne znam o kakvim ti sad kineziam i cenama na ITSVETU pricas? ko je to spomenuo?Koliko sam komponenti kupio u poslednjih mesec dana veruj mi da pratim cene koje variraju u pojedinim prodavnicama i DNEVNO za par stotina dinara.
Ne mora se zvako sloziti sa tobom, ako planiras taj setup samo napred, sta te boli uvo ko sta misli, ali ne mozes ocekivati da svi dele tvoje misljenje, 470 je EPIC FAIL karta 5970 nisam koristio na ni GTX480(ali realno jos vece smece od 470)
Odusevila me GTX460 Cyclone OC i to bi dobar SLI bio...
P.S. Nemam nista protiv tebe,nvidie ili ATI-a, samo ti imas predrasudu da svi ovde imaju u racunaru 9400GT i da high end hardware vide samo na slikama...
Ima decko s bencha SLI 470 koliko se secam nije zadovoljan, na tako malom prostoru dva defektna cipa koja se u `leru` pregrevaju to je mnogo i bespotrebno...o potrosnji ne treba trositi reci
`taj potpis ima veze sa jednom osobom na forumu konkretno` nema veze s tobom ......
470sli je nepotreban, PUNO SE GREJE, PUNO TROSI,
460sli extra performanse, malo trosi, mizerno se greje, (samo treba naci neku seriju koja ne crkava jer je izgleda i GF104 defektan cip, na sve strane cekavaju 460ice)
Sto bre ti padas u vatru, vidi komsija drugar ima i sl. sve je to ok. Probaj pa komentarisi dali ti se nesto dopada ili ne. Ja ako nesto zelim da probam probam pa vidim dalimi se dopada ili ne nema u tome nista lose.
:: Ko je spomenuo cene na ITSVETU :: :: O kojim ti kucistima od 30e i napajnjima od 50e pricas?! WTF? :: ASUS referentna GTX470 URLA! i VRELA JE!!!! licno se uverio...komsija je ja mislim bacio i na oglas na berzi(mozda i nije nism siguran) TA KARTICA JE SMECE! da li je neka nerefrentna bolja ne znam.. :: Bukvalno nismo mogali misli da da cujemo od venta kada je sa klokovanom kartom pustio Ventage.. :: :: referentna 5850 je `tiha` karta, 40% vent je dovoljan da ohladi karticu na 82C sa dosta podignutom voltazom i klokovima 980/1280 - imao sam je 4-5 meseci :: :: Pricam o tome da treba jebeno kilovat napajanje za 470 sli!!! nisam sponemuo ni kuciste od 30e ni napajanje od 50e ako je uopste relevantno kuciste sam platio 120e(LianLI) a napajanje 90e(corsair 650W 52A) :: :: ne znam o kakvim ti sad kineziam i cenama na ITSVETU pricas? ko je to spomenuo?Koliko sam komponenti kupio u poslednjih mesec dana veruj mi da pratim cene koje variraju u pojedinim prodavnicama i DNEVNO za par stotina dinara :: :: Ne mora se zvako sloziti sa tobom, ako planiras taj setup samo napred, sta te boli uvo ko sta misli, ali ne mozes ocekivati da svi dele tvoje misljenje, 470 je EPIC FAIL karta 5970 nisam koristio na ni GTX480(ali realno jos vece smece od 470 :: :: Odusevila me GTX460 Cyclone OC i to bi dobar SLI bio.. :: :: P.S. Nemam nista protiv tebe,nvidie ili ATI-a, samo ti imas predrasudu da svi ovde imaju u racunaru 9400GT i da high end hardware vide samo na slikama.. :: :: Ima decko s bencha SLI 470 koliko se secam nije zadovoljan, na tako malom prostoru dva defektna cipa koja se u `leru` pregrevaju to je mnogo i bespotrebno...o potrosnji ne treba trositi rec :: :: Komplexi... :: ::
Da li je potrebno ili ne to je druga prica. A sta je kome dovoljno i to je relatvno svako ima drugacije zelje i zahteve pa i mogucnosti na kraju krajeva.
:: `taj potpis ima veze sa jednom osobom na forumu konkretno` nema veze s tobom ..... :: :: 470sli je nepotreban, PUNO SE GREJE, PUNO TROSI :: :: 460sli extra performanse, malo trosi, mizerno se greje, (samo treba naci neku seriju koja ne crkava jer je izgleda i GF104 defektan cip, na sve strane cekavaju 460ice :: :: :: Komplexi... :: ::
?! Komsa je stariji lik voli HW kad god kupi nesto on zove da se malo zezamo `testiramo` itd, hteli smo da radimo uporedni test al nas iskreno boli uvo...ima sta da se radi sa slbodnim vremenom
kazem lepo za 470 sam se uverio da je smece kao sto je x drugih ljudi probalo, nisam imao predrasude dok je i sam nisam probao, ali kad sam je CUO i video na delu znao sam da je nikada necu imati...sama pomisao da jos jedna sotiji 1mm pored prve mozak samo mnozi te sile celzijuse i wate...
Kome sta treba ne treba raspravljati, istina.
Pozdrav i ako zabodes dve 470 neka te posluze kako ti ocekujes.
@raic militantni? gde vadis sve te fore? : ) postao si prava maskota foruma saljivdzija : ) pun si fora ko Borcha semafora
Zato sto ATI razvali nVidia-ju u takvim igrama u performansama simple as that :). Btw. SC 2 je igra godine, Mafia 2 je sezonska igra, a ovo je decenijska :).
@vuk sto se nerviras test je dobar, ali svako ima neko svoje misljenje koje se ne slaze sa tvojim, bilo bi lepo da uporedis nju sa 5870 jer isto kostaju, pa da se vidi sta je isplativije :).
Pozdrav!
:: :: Još samo par dana do izlaska Mafije 2...videćemo kako će se koja karta pokazati :: :: Mislim da će te imati prilike da vidite šta znači Nvidia - The way it`s meant to be playe :: :: Jedna stvar me interesuje, kako vama ATi-jevcima nije gadno da na 80% igara gledate taj Nvidia - The way it`s meant to be played uvod...pppfpffffp :: ::
Ja se uopste ne nerviram. Sto bih? Meni ni iz dzepa ni u dzep. Samo kazem da mi je smesno to je sve.
:: Zato sto ATI razvali nVidia-ju u takvim igrama u performansama simple as that :). Btw. SC 2 je igra godine, Mafia 2 je sezonska igra, a ovo je decenijska :) :: :: @vuk sto se nerviras test je dobar, ali svako ima neko svoje misljenje koje se ne slaze sa tvojim, bilo bi lepo da uporedis nju sa 5870 jer isto kostaju, pa da se vidi sta je isplativije :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Još samo par dana do izlaska Mafije 2...videćemo kako će se koja karta pokazati :: :: :: :: Mislim da će te imati prilike da vidite šta znači Nvidia - The way it`s meant to be playe :: :: :: :: Jedna stvar me interesuje, kako vama ATi-jevcima nije gadno da na 80% igara gledate taj Nvidia - The way it`s meant to be played uvod...pppfpffffp :: :: :: ::
:: Zato sto ATI razvali nVidia-ju u takvim igrama u performansama simple as that :). Btw. SC 2 je igra godine, Mafia 2 je sezonska igra, a ovo je decenijska :) :: :: @vuk sto se nerviras test je dobar, ali svako ima neko svoje misljenje koje se ne slaze sa tvojim, bilo bi lepo da uporedis nju sa 5870 jer isto kostaju, pa da se vidi sta je isplativije :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Još samo par dana do izlaska Mafije 2...videćemo kako će se koja karta pokazati :: :: :: :: Mislim da će te imati prilike da vidite šta znači Nvidia - The way it`s meant to be playe :: :: :: :: Jedna stvar me interesuje, kako vama ATi-jevcima nije gadno da na 80% igara gledate taj Nvidia - The way it`s meant to be played uvod...pppfpffffp :: :: :: ::
Dobijes jedan 5870 za test ako se ortak konacno smisli da ga kupi, nervira me celu nedelju, te oce, te nece...
Anyway, 470 bih voleo da vidim u SLI, a misljenja sam i da je dosta bolje i zgodnije i na neki nacin pouzdanije imati Cross ili SLI setup od dual-head monstruma. Da treba jako napajanje za tako nesto - treba. Uostalom, ko nema napajanje koje ce sve to povuci nece ni pazariti ovakve karte.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
:: Dobijes jedan 5870 za test ako se ortak konacno smisli da ga kupi, nervira me celu nedelju, te oce, te nece.. :: :: Anyway, 470 bih voleo da vidim u SLI, a misljenja sam i da je dosta bolje i zgodnije i na neki nacin pouzdanije imati Cross ili SLI setup od dual-head monstruma. Da treba jako napajanje za tako nesto - treba. Uostalom, ko nema napajanje koje ce sve to povuci nece ni pazariti ovakve karte :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.