U koliko znas nekog u P@komu (i voljan je da ti ucini) mozes dobiti za nekih 190 evra MSI Cyclone GTX 460 1GB...Juce su bile dve na lageru. A ova GA 460 768Mb je u cetvrtak kostala oko 165 evra sada je poskupela na 171. http://img843.imageshack.us/img843/1715/capturepy.jpg
Naravno to su dilerske cene...Racunajte da ce se svaka firma ograditi makar 15 evra(a verovatno i vise) na ovu cenu.
:: Pa toliko košta Gainward u Atomu... nije neka specijalna cena.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
@ daum Jedina kartica za sada koja nema reklamacije od GTX 460 modela je GTX460 MSI Cyclone OC( obe varijante i 768 i 1 GB). Djole iz BG mi javi da ima jedna neispravna, ali kasnije je ispala ploca i PCI-E 16 port na ploci, a ne grafika.. Gainward 4 kom na 22 kom., Leadtek 11 na 15 prodatih( ala ste pozurili da ih sprzite), Gigabyte 49 kom na 112 prodatih( najvise prodatih, najvise sprzenih). Leadtek zaobilazite u sirokom luku, dok kod Gigabyte-a proverite bar sat vremena sa Furmarkom, posto izmedju 12 min i 48 min. crklo je 99% grafika. Ostale crknute se vide nakon par minuta( do 10 minuta testa, osim Leadteka koja je tesko djubre, bar ove 2 serije sto su dosle kod nas). Ne pretjerujte sa OC-om( nece da rade na 1 GHz bez 50 cm ventilatora direktno uperenog u njih !), jer nakon nekog vremena na napajanjima od 460-600 w, odjednom pocne da se griju ludacki, bez vidljivih razloga( za sada, samo nema prituzbi na MSI, dok i za EVGA ima, pa cak i za Omicron modele). Ocigledno, previse skarta, posto NVidia jos nije smanjila greske u proizvodnji ( tj. nihov partner). Kazu ( nisam provjerio) da na svaka 4 kom. GF104-ke ima 3 neispravna, sto je puuunoooo. Ali da ne bude rekla kazala, znacu sigurnop u utorak ujutro iz prve ruke. Ako bas OC-te idite na sigurno 850/1720/3800. Na ovim podesavanjima ni jedna jos nije crkla, pa ne preterujte. Srecno pri kupovini i uzivajte. I nemojte pretjerivati, jer vise ne reklamiram sprzene primjerke. Na normalnim setovanjima, nema puno skarta, ali sa OC-om vec me boli glava od poziva( ne vredi da ih perete, jer crkavaju prilikom OC-a na istom mestu svi primerci, pa...). operator
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Kad bi jos odradio mali uporedni test sa 5850 ili tako nesto... :: :: :: :: Sutra stavljam u komp jedan sto sastavljam prijatelju GTX460 MSI Cyclone OC pa javljam utisk :: :: :: :: inace placena je 23400di :: :: :: :: :: :: Komplexi... :: :: :: ::
Kada bi smo se gadjali tramvajima, trolejbusima i ostalim vozilima GSB-a...
:: nema ona sta da trazi pored 585 :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Kad bi jos odradio mali uporedni test sa 5850 ili tako nesto... :: :: :: :: :: :: :: Sutra stavljam u komp jedan sto sastavljam prijatelju GTX460 MSI Cyclone OC pa javljam utisk :: :: :: :: :: :: inace placena je 23400di :: :: :: :: :: :: :: :: :: Komplexi... :: :: :: :: :: ::
Nema sta da trazi pord 5850 istina ali one i nisu ista klasa, overklokovana 460ica je malo sporija od 5850 default, sutra javljam utiske o ovoj cyclone OC, koliko je htela da se OC i koliko se greje itd itd...necu raditi nikakve testove nemam ja vremana bas toliko na bacanje.
a ja lično ne vidim zašto ne bi, većina tih vozila GSP-a je pri padu uništila gomilu GTX-ova 460, dok Radeonima 5850 nisu mogli ništa. Zato, bolje da se ne gađamo.
nema razloga da mu ne verujem ,Nvidia ce da se naplaca opet par stotina miliona za garancije,mada se ne treba zaebavati pa ih klokovati ,ali cudi me da nemaju neki termalni senzor ,pa da posalju sistem u shutdown kada dodje do grejanja.
U nekim slucajevima (1600x900, no AA) 460 dere 5850 za 15%, dok je u nekim drugim nesto malo slabija. U svim slucajevima ostavlja 5830 na milju!
:: Kad bi jos odradio mali uporedni test sa 5850 ili tako nesto... :: :: :: :: Sutra stavljam u komp jedan sto sastavljam prijatelju GTX460 MSI Cyclone OC pa javljam utisk :: :: :: :: inace placena je 23400di :: :: :: :: :: :: Komplexi... :: :: :: ::
samo što se izgleda to bukvalno i dešava. I nek sada kolega `što voli da jede torte` kaže kako je 5xxx serija skarabudžena. Kud ćeš goreg skarabudžavanja od ovoga što radi njegova ljubljena neVidija.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.