Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gainward 9800GT bucni cooler
STRANA 1 OD 2  
voxxx Gainward 9800GT bucni cooler 15.08.2010. 15:39 T28724

status: user
broj poruka: 351

Ok je. kada ukljucim komp dok ne ucita driver Nvidia radi maksimalno brzo i bucno. Posle toga se stisa malo. Medjutim, i dalje je dosta bucno. U Riva tuner-u namestim ja na fixed na 90%, sada stoji 60%. Tada je mnogo prijatnije sve. Medjutim i pored applay opcije i applay next time when start windows, stiklirane opcije, vrlo brzo se sam poveca na 60%. Postoji li neko resenje preko ovog programica ili neki drugi da skidam?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Verovatno 15.08.2010. 16:05 #237257

broj poruka: 9006
bi ti msi afterburner bio jednostavniji za upotrebu. Ako ti nije oduvek bila tako bučna očisti kuler i podmaži vent.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

ICEsd re: 15.08.2010. 17:41 #237276

broj poruka: 2158

Imam istu graficku karticu i jeste cooler bio bucan dok ga nisam podmazao sad prede.Skini ventilator (pazljivo da ne izlomis peraja imas 3 srafa) odlepi nalepnicu i kapni 1-2 kapi masinskog ulja i to je sve vrati nalepnicu, zavrti rucno ventilator nekoliko puta i to je to, bice tisi za jedno 50%.

E sad sto se brzine ventilatora:kada ti stoji na automacko podesavanje ventilator se obrce sa 55% brzine i to dok se kartica ne zagreje, kako raste temperatura graficke tako se i on ubrzava do max 80%.Ne bih ja smanjivao brzine ventilatora jer kad se optereti graficka zna da ode i do 75-80 stepeni leti kad je bas toplo.

Skini Gainward expert tool ili MSI afterburner evo linkova:
http://www.gainward.com/main/download.php?lang=en
http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.0.0-Beta-6-download-2604.html

voxxx Re: re: 15.08.2010. 17:55 #237278

Sinoc sam ga skidao i ocistio od prasine detaljno. Mada se i dalje cuo. Znaci samo da odepim etketu ispod peraja i da podmazem? Moze li neka mast umesto ulja, to mi je pri ruci samo.

::
:: Imam istu graficku karticu i jeste cooler bio bucan dok ga nisam podmazao sad prede.Skini ventilator (pazljivo da ne izlomis peraja imas 3 srafa) odlepi nalepnicu i kapni 1-2 kapi masinskog ulja i to je sve vrati nalepnicu, zavrti rucno ventilator nekoliko puta i to je to, bice tisi za jedno 50%
:: E sad sto se brzine ventilatora:kada ti stoji na automacko podesavanje ventilator se obrce sa 55% brzine i to dok se kartica ne zagreje, kako raste temperatura graficke tako se i on ubrzava do max 80%.Ne bih ja smanjivao brzine ventilatora jer kad se optereti graficka zna da ode i do 75-80 stepeni leti kad je bas toplo
:: Skini Gainward expert tool ili MSI afterburner evo linkova
:: http://www.gainward.com/main/download.php?lang=e
:: http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.0.0-Beta-6-download-2604.htm
ICEsd re: 15.08.2010. 18:36 #237289

broj poruka: 2158

Mast ?Vidi treba ti nesto sto nece da se stegne posle duzeg rada, i nesto sto nece da zadrzava prasinu, posto su lezajevi ventilatora kuglicni.Ako ti nije hitno sutra skoci do neke radnje koja prodaje bicikle ili motore ili delove za koja u uzmi ulje nije skupo do 100 din bi trebalo da je.Za mast nisam siguran.Vidi ove teme sa foruma mozda ce ti one pomoci:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=22694&forid=12&katid=2
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=1179&forid=18&katid=2
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=1136&forid=12&katid=2
raic Mast je čak najbolja 15.08.2010. 19:11 #237296

Po mogućnosti da bude od dvogodišnjeg prasca jorkširca zaklanog na zimsku ravnodnevicu, to je onda vrh vrhova. Pomešaš je sa uljem za menjač u odnosu 1:1 i možeš onda time i karu da mastiš, ma šta reći - fenomenalna stvar, pretvoriće te u seksualnog tiranosaurusa.

voxxx Re: re: 16.08.2010. 17:54 #237421

Posto vec imas istu graficku. Da ne bi dalje sirili temu poput ove, najvise zbog ovakvih kao sto je raic (inace za gospodinovu inf u pitanju je litujumsko-aluminijumska mast ili grafitna), ostavi mi svoj e mail pa da te priupitam neke sitnice oko ciscenja. Veliko hvala na savetu.

:: Imam istu graficku karticu i jeste cooler bio bucan dok ga nisam podmazao sad prede.Skini ventilator (pazljivo da ne izlomis peraja imas 3 srafa) odlepi nalepnicu i kapni 1-2 kapi masinskog ulja i to je sve vrati nalepnicu, zavrti rucno ventilator nekoliko puta i to je to, bice tisi za jedno 50%
:: E sad sto se brzine ventilatora:kada ti stoji na automacko podesavanje ventilator se obrce sa 55% brzine i to dok se kartica ne zagreje, kako raste temperatura graficke tako se i on ubrzava do max 80%.Ne bih ja smanjivao brzine ventilatora jer kad se optereti graficka zna da ode i do 75-80 stepeni leti kad je bas toplo
:: Skini Gainward expert tool ili MSI afterburner evo linkova
:: http://www.gainward.com/main/download.php?lang=e
:: http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.0.0-Beta-6-download-2604.htm
raic Svašta 16.08.2010. 18:02 #237423

Niko nije ni pomislio da misliš stvarno da ga (vent) mažeš svinjskom mašću nego eto volim da plasiram neumesne šale.

A ta pitanja možeš slobodno da napišeš i ovde, prijateljske teme je bogougodno širiti do besvesti, evo ja neću ništa više da kenjam a ostali članovi foruma su dosta ozbiljniji momci (i devojke).

voxxx Re: 16.08.2010. 18:09 #237424

Nista lose nisam mislio, ali nikoga ovde nisam zezao i provocirao nikakvim neumesnim salama. Posto je ovo forum, mislim da se sve moze pitati, nije sramota ne znati neke stvari. Ovde ima mnogo ok likova, uz koje se zaista moze mnogo nauciti i njima hvala na svim dosadasnjim savetima, i meni i ostalim clanovima koji su uspeli da rese svoj problem.

Sto se tice moje graf 9800GT, ventilator sa coolera sam skinuo, medjutim, ne vidim nacin da ga razmontiram. Sa obe strane stickera ne postoji nista cime bi se on mogao otvoriti. Jedino pristupno mesto je na sredini gde se samo vidi centar osovine ventilatora.

Gde treba tacno sipati ulje ili podmazati? Rasklopiti ceo vent i onda podmazati ili samo na tom sredisnjem delu?

Ishmerish WD majstore i zajebi grafitne masti 16.08.2010. 18:13 #237425

broj poruka: 7285
one se mahom koriste za zubcanike i njihova svojstva nikako ne odgovaraju rotoru u samom fanu.
E sada sto se samog rotora tice to je milimetarski tempirana naprava, ako mu pomeris osu ima da vristi ma sta mu posle radio i cime ga mazao.Ako vec mislis da ga podmazujes koristi silikonsku(ili ti narodski tavat mast)u malim kolicinama ili neko od motornih ulja, na primer 40-tka koja ima 15.4 gustinu.

Nekiljudi imaju obicaj da koriste samo WD, ali moj ti je savet da ga sa njim cistis a posle naneses ulje.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Ishmerish Re: Re: 16.08.2010. 18:15 #237427

Imas lock na osovini, pazi samo da ga ne polomis prilikom skidanja.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Nista lose nisam mislio, ali nikoga ovde nisam zezao i provocirao nikakvim neumesnim salama. Posto je ovo forum, mislim da se sve moze pitati, nije sramota ne znati neke stvari. Ovde ima mnogo ok likova, uz koje se zaista moze mnogo nauciti i njima hvala na svim dosadasnjim savetima, i meni i ostalim clanovima koji su uspeli da rese svoj problem
:: Sto se tice moje graf 9800GT, ventilator sa coolera sam skinuo, medjutim, ne vidim nacin da ga razmontiram. Sa obe strane stickera ne postoji nista cime bi se on mogao otvoriti. Jedino pristupno mesto je na sredini gde se samo vidi centar osovine ventilatora.
:: Gde treba tacno sipati ulje ili podmazati? Rasklopiti ceo vent i onda podmazati ili samo na tom sredisnjem delu
raic Aj da se uozbiljim 16.08.2010. 18:19 #237432

Oko tog vrha rotora što vidiš se nalazi osigurač koji upada u žleb na osovini, najčešće je plastični rascepljeni prsten u pitanju, nekad gumeni, nekad čelični ali uvek može da se skine sitnim časovničarskim šrafcigerom ili debljom iglom, al pažljivo, nemoj da ti odleti kroz prozor (ozbiljan sam).

Kad to skineš izvuci rotor i dobro obriši od taloga osovinu i ležišta krpom, (nemoj vatom ili papirnom maramicom). Onda kapni malo na osovinu, vrati je nazad i kapni još jednu kap tamo gde dođe prsten pa ga vrati na mesto.

Najbolje uljem za šivaće mašine ako imaš u kući ili za aparat za brijanje, to obično ima neko u komšiluku da ne bi sad jurio i kupovao čitavu flašu samo zbog toga..

voxxx Re: 16.08.2010. 18:24 #237434

Hvala svima a posebno `neozbiljnom` raicu:) Probacu to veceras. Ako oepracija uspe a pacijent prezivi napisacu vam post, ukoliko me nema...sve ce vam biti jasno:)
voxxx ... 17.08.2010. 00:55 #237518

Hvala svima jos jednom!

Stavio sam i pastu i sve sredio i ocistio. Malo manje se cuje. Mada bih ja vise voleo da mi date predlog za neki novi vent ili ceo cooler za Gainward 9800GT od 1gb ddr3.

gile23 Re: ... 17.08.2010. 00:59 #237520

broj poruka: 9121
Accelero L1 Pro, ako ga nadjes kosta 1500 dinara, ali ti treba pasta za njega :), posto uz njega ne dolazi. Sad je na mojoj 4850 ne cujem ga uopste :), a temp mi je spustio za citavih 30 stepeni, a drugaru je 9600GT u idle 30 stepeni :) sa istim tim kulerom :)>

Pozdrav!

:: Hvala svima jos jednom
:: Stavio sam i pastu i sve sredio i ocistio. Malo manje se cuje. Mada bih ja vise voleo da mi date predlog za neki novi vent ili ceo cooler za Gainward 9800GT od 1gb ddr3.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Uzimam Gile-tovih 10 i podizem na 20 17.08.2010. 14:54 #237590

Lala 4ever!

:: Accelero L1 Pro, ako ga nadjes kosta 1500 dinara, ali ti treba pasta za njega :), posto uz njega ne dolazi. Sad je na mojoj 4850 ne cujem ga uopste :), a temp mi je spustio za citavih 30 stepeni, a drugaru je 9600GT u idle 30 stepeni :) sa istim tim kulerom :)
:: Pozdrav
voxxx Re: 18.08.2010. 12:29 #237775

Nasao sam Artctic Accelero L2 Pro za 1300 dindzi. Jel to malo bolja varijanta?

voxxx ili 18.08.2010. 13:19 #237792

Accelero Twin Turbo. Ima li uopste potrebe za ovim na 9800GT?

gile23 Re: Re: 18.08.2010. 13:28 #237796

To je to.

Pozdrav!

:: Nasao sam Artctic Accelero L2 Pro za 1300 dindzi. Jel to malo bolja varijanta
voxxx Re: Re: Re: 18.08.2010. 13:34 #237799

Sad nesto gledam na IT svetu. Kazu da na ovom cooler-u nema dvopinski konektor, samo tri i cetvoro pinski. Na ovoj mojoj kartici ima samo dvopinski.

Ima li neki savet za ovo?

:: To je to
:: Pozdrav
:: :: Nasao sam Artctic Accelero L2 Pro za 1300 dindzi. Jel to malo bolja varijanta
:: ::
raic Re: Re: Re: Re: 18.08.2010. 13:48 #237801

Naravno, spojiš crvenu i crnu na ta dva pina na grafici.

:: Sad nesto gledam na IT svetu. Kazu da na ovom cooler-u nema dvopinski konektor, samo tri i cetvoro pinski. Na ovoj mojoj kartici ima samo dvopinski.
:: Ima li neki savet za ovo
gile23 Re: Re: Re: Re: 18.08.2010. 16:07 #237836

Procitaj ovde :) prvi komentar :) :

http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/products/ati-vga/ac-acc-l2pro

Uz kuler se ne dobija pasta, ako nemas pastu (kao ja :D :) nosi u servis 300 din.ti je montaza. A temperature recimo da je meni 4850 bila u idle tricavih 80+ stepeni, a sad je oko 50 u letnjim mesecima, max se greje do 80 stepeni :). Drugar je isti kuler stavio na 9600GT idle temp mu je 30 stepeni :). Sve pohvale za kuler i fala medu sto mi ga je preporucio :). Evo ti i unboxing :) :

http://www.youtube.com/watch?v=1DDOFupKSB8

Pozdrav!

:: Sad nesto gledam na IT svetu. Kazu da na ovom cooler-u nema dvopinski konektor, samo tri i cetvoro pinski. Na ovoj mojoj kartici ima samo dvopinski.
:: Ima li neki savet za ovo
:: :: To je to
:: :: Pozdrav
:: :: :: Nasao sam Artctic Accelero L2 Pro za 1300 dindzi. Jel to malo bolja varijanta
:: :: ::
raic Dobar kuler 18.08.2010. 16:21 #237844

Stavljaju ih na powercolor karte, gledao sam neki test gde jedna takva 5770 ima niže temperature od msi hawk sa onim lepim velikim kulerom sa dva venta, pajpovima...

Dobro, jes da je msi karta radila na malo većim frekvencijama ali svejedno dobro hlađenje.

Ishmerish Ovaj L2 mi se uopste ne svidja 18.08.2010. 16:34 #237850

nije bitno samo procesor na karti drzati hladnim, a ova sranja od pasivaca sigurno nece pomoci memoriji i naponskoj. E sada da zlo bude gore ako upotrebite bilo sta od vent-ova da ohladite dupe karte, proizvescete felsh vazudh koji ce uticati na rad Accelero-ovog fana.

Ako vec dajete 13-15 evra za taj, bolje dodajte jos 8-10e za twin turbo i imate pravu stvar.

Lala 4ever!

gile23 Re: Ovaj L2 mi se uopste ne svidja 18.08.2010. 17:37 #237877

Ja licno ne koristim OC, a i na naponskoj je bilo na onom krsu od kulera na mojoj 4850 bilo pasivno hladjenje, dok je memorija bila aktivno hladjena. Cim je kuler namontiran proverio sam temperature i veoma su dobre :) oko 50 stepeni :).

Pozdrav!

:: nije bitno samo procesor na karti drzati hladnim, a ova sranja od pasivaca sigurno nece pomoci memoriji i naponskoj. E sada da zlo bude gore ako upotrebite bilo sta od vent-ova da ohladite dupe karte, proizvescete felsh vazudh koji ce uticati na rad Accelero-ovog fana
:: Ako vec dajete 13-15 evra za taj, bolje dodajte jos 8-10e za twin turbo i imate pravu stvar
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
voxxx Da ne otvaram novu temu... 19.08.2010. 14:46 #238064

Ovu karticu sam malo OC. 600 900 1500 sam stavio na 650 1000 1625. Temperatura se uopste nije promenila, mozda za 2 stepena i PC se blokira. U cemu je ovde problem? U memorijskim cipovima koji se previse greju ili nesto trece? Zna li ko?

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs