Dve tv kartice u kompu ili jedna digital + analog.
STRANA 1 OD 1
Panta019
Dve tv kartice u kompu ili jedna digital + analog.
14.08.2010. 10:12
T28708
status: user broj poruka: 1583
Vec imam Leadtek TV2000XP Expert i pojavila se potreba da komp bude povezan sa dve antene. Jedna je obicna zemaljska, mrezasta sa pojacivacem a druga je IPTV (posto nisam uspeo da dobijem dobru sliku preko scart adaptera).
Posto imam Windows 7 64bit neke tv kartice su u startu autirane.
Ako bude dodavanje jos jedne tv kartice bilo bi to Ledtek PxPVR2200 ili eventualno PxTV1200. Znam da ne bi bilo problem ni da se dobije zvuk sa bilo koje ove dve tv kartice posto postoji mogucnost da se poveze preko line in posto TV2000XP Expert vec koristi cd in za prikljucak. Znam i kako bi se prebacivao sa jedne na drugu u Winfast PVR2 i Virtual Dub.
Druga varijanta bi bila kupovina Leadtek DTV2000 H Plus posto ima mogucnost da na jednom prikljucku za antenu primi i analogni i digitalni signal sa antene dok na drugom prikljucku pise da prima analogni antenski signal. Kupovina ove kartice podrazumeva da Expert leti napolje. Kod ove tv kartice me interesuju dve stvari : 1. Da li bi kod ove tv kartice mogle da rade IPTV i obicna zemaljska antena sa pojacivacem ? 2. Ako moze da li se nekako softverski prebacuje sa jedne antene na drugu ili tv kartica spaja dva izvora signala u jedan. Samo da napomenem, ako nesto znaci, da IPTV preko obicnog antenskog kabla ima frekvenciju 38 UHV a da u Zajecaru ni jedan emiter nije zauzeo ovu frekvenciju.
Na koju varijantu da idem ? Nije mi uopste bitno da li tv kartica ima hardversko enkodiranje ili ne. Bilo bi dobro da neko odgovori sto pre posto imam motivaciju da sto pre krenem u akciju potrage za tv karticom.
Koristi dve tj. dokupi jos jednu,jer ces imati zasebane video prozore i moci ces neovisno na jednom gledati,a na drugom snimati,ili pratiti dva zeljena kanala itd.Naravno ako u buducnosti neces manjkati za PCI slotom.Mada neke kartice imaju mogucnost gledanja i digitalnog i analognog kanala u istom ili odvojenom prozoru zasebno.Trnutno namam takvu PCI karticu,ali imam za laptop i sljakaju i digitalni i analogni odvojeno. Sto se tice smetnji,neso u to i ne verujem,jer digitalni i analogni signali rade na potpuno razlicitim frekvencijama,ali sve je moguce i nista ne treba prepustiti slucaju,tako da...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: ...cu ipak da izbegnem hibridnu tv karticu. Na donjem linku pise da hoce da se javljaju smetnje kada su obe antene ukljucene u nju :: :: http://www.videomajstor.com/hardver-tv-kartic :: :: Izgleda da je bolje da budu ipak dve tv kartice zasebno :: :: ___________________________________ :: :: Zaposlenje : Ministar za ljudski genocid. :: ::
Sacekaj nove kartice od Leadtek-a. PxTV1200 ne radi bas najbolje sa Expert-om( probao bas na Win7 64-bit-a). A sto se tice digitalne, sacekaj bar jos godinu u Srbiji. Da si u Hrvatskoj ili Sloveniji, dao bih ti drugi odgovor. Nazalost, velika vecina nasih televizija nece preci na digitalni video signal do 2013-te. Preporuka za AverMedia Hybrid box u Hrvatskoj i Italiji. Ili za Gigabyte U8000 v2. JA sam pokusao u na putu da vidim( autoput Beograd - Zagreb), kakav je prijem RTS-a i bruka je na laptopu na Win7. Ne znam da li imaju drajvere za Win7 64-bita. Proveri. operator
Uzeh PxTV1200 i ispotavilo se da je neispravna. Na nju sam nakacio cd in a Expert ostavio mutavom. U PVR2 jednostavno nema nikakvog signala od nje (ni obicna antena ni IPTV). Takodje nema ni zvuka vec se cuje samo sustanje. Prebacim na Expert i probam obe antene i sve radi kako treba. Na ovoj novoj tv kartici cak i skeniranje kanala ide izuzetno sporo dok Expert to odradi kao Brzi Gonzales.
Pokusao sam da : 1. promenim sa Juge na neku drugu zemlju - cvrc, isto. 2. premestim karticu u drugi slobodan pci-e x1 slot - cvrc, isto. 3. da izvadim Expert da vidimo da nesto ne smeta novoj tv kartici - cvrc, isto. 4. da reinstaliram PVR2 - cvrc, isto.
Ostaje mi samo da se u ponedeljak prosetam do Pakom-a i da reklamiram neispravnu tv karticu.
Sto se tice digitalne televizije u Srbiji kada se to desi cuo sam da ce biti potrebna tv kartica ili risiver koji podrzava DVB-T2 jer se preskace DVB-T. Medjutim isto cuo sam samo za jednu tv karticu koja podrzava DVB-T2 i nazalost nije ni malo jeftina. Ako se stvarno ide na DVB-T2 onda oni koji imaju DVB-T tv kartice mogu samo da se slikaju.
Nemoj jos da je reklamiras kao neispravnu da se ne smeju, ako je kojim slucajem ispravna. Uradi sledece. Na win XP-u je pokreni, a zatim nakon instalacije directx-a jun 2010,net. framework 3.5 SP1 237.2 MB, drajvera za graficku i zvuka bez drajvera za chipset, K Lite Mega Codec Pack-a 5.7 cisto probaj da li radi, ali samo kao jedna kartica( skini sa filehippo.com). Meni nije radila zajedno sa Expert-om, a ima preko 50 ljudi koje sam pitao za isti problem, tako da je probaj pojedinacno. Sto se tice drajvera za nju, koristi drajvere, koji su dosli uz disk i Leadtek PVR1 od 23.07.2007, jer mi je samo sa njim radila ova kartica zajedno sa Expertom na Win7, ali je slika bila jako jako losa, tako da sam je prodao. Predlog je hibridna 3300, koja radi savrseno pod win7 64-bita, ali je kod nas jos nije bilo, mada je izasla krajem prosle godine. Pogledaj kod dobavljaca, ali naglasi hibridna, pod usklovom da je ova neispravna. Ili Gigabyte U8000 v2. Jeste da ces morati koristiti 2 aplikacije( za Gigabyte i Leadtek), ali ce da radi. DVB-T ne mozemo preskociti, jer nemamo para ni za keca, a ne za dvojku. To je mogao da kaze samo neko ko je neupucen u desavanja ili ima jako razvijenu mastu, sta bi on voleo. operator
Nemam zivaca da podizem i XP samo da bih proverio da li tv kartica radi. Na disku su Vista drajveri a ja sam koristio one sa sajta za W7.
U jednom trenutku sam bio deinstalirao TV2000XP Expert i ostavio samo novu tv karticu u kompu (kao sto sam gore spomenuo). I pored toga opet nije htela da radi.
Ako ipak bude neispravna da li da dodam za WinFast DTV Dongle H. Ide na USB, podrzava i analogni i digitalni signal i ima drajvere za W7.
Edit : Ono sto me najvise buni kod ove tv kartice koju sam kupio jeste da izgledao kao na slici
:: Nemoj jos da je reklamiras kao neispravnu da se ne smeju, ako je kojim slucajem ispravna :: Uradi sledece :: Na win XP-u je pokreni, a zatim nakon instalacije directx-a jun 2010,net. framework 3.5 SP1 237.2 MB, drajvera za graficku i zvuka bez drajvera za chipset, K Lite Mega Codec Pack-a 5.7 cisto probaj da li radi, ali samo kao jedna kartica( skini sa filehippo.com) :: Meni nije radila zajedno sa Expert-om, a ima preko 50 ljudi koje sam pitao za isti problem, tako da je probaj pojedinacno :: Sto se tice drajvera za nju, koristi drajvere, koji su dosli uz disk i Leadtek PVR1 od 23.07.2007, jer mi je samo sa njim radila ova kartica zajedno sa Expertom na Win7, ali je slika bila jako jako losa, tako da sam je prodao :: Predlog je hibridna 3300, koja radi savrseno pod win7 64-bita, ali je kod nas jos nije bilo, mada je izasla krajem prosle godine :: Pogledaj kod dobavljaca, ali naglasi hibridna, pod usklovom da je ova neispravna :: Ili Gigabyte U8000 v2 :: Jeste da ces morati koristiti 2 aplikacije( za Gigabyte i Leadtek), ali ce da radi :: DVB-T ne mozemo preskociti, jer nemamo para ni za keca, a ne za dvojku :: To je mogao da kaze samo neko ko je neupucen u desavanja ili ima jako razvijenu mastu, sta bi on voleo :: operator :: ::
Vratila se tv kartica sa reklamacije, ista ili druga - nije bitno. Kada sam je ubacio u komp palo mi napamet da samo deinstaliram drajver za Expert i da prvo instaliram drajver za TV1200 pa tek onda za Expert. U ovom slucaju je radio TV1200 ali Expert nije.
Onda sam obrnuo redosled instaliranja drajvera s tim sto sam TV1200 instalirao kao drugu ali rucno preko device manager-a a ne preko instalera. U ovom slucaju je prokletinja proradila i u PVR2 i u Virtual Dub. Jedino je problem bio prilikom prvog pokretanja PVR2 i Virtual Dub jer se tada W7 bio zamrzavao. Sledece pokretanje ovih programa ne izaziva nestabilnost i sve radi kako treba. Winfast PVR2 je najnoviji a drajveri su isto najnoviji.
Ono sto sam mogao da primetim jeste da je kvalitet slike preko TV1200 malo losiji nego preko Expert-a. Ta razlika se primecuje preko analogne antene dok se preko IPTV ne primecuje tako da je TV1200 dobio IPTV kao zadatak a Expert analognu antenu ali bez zvuka posto je cd in zauzet.
Sada je ostalo da razjasnim dilemu oko izgleda tv kartice. Malo sam se dopisivao sa Leadtek tehnickom podrskom pa su se bili zainteresovali da im napisem koji je serijski broj na bar kod nalepnici na tv kartici. Danas sam im poslao taj serijski broj i sada cekam odgovor.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.