Da li neko moze da mi kaze da li je 7900gs mnogo bolja od leadtek 7600gt 256mb gddr3 koju trenutno imam.Da li znate kad izlazi 8600 GT, da li ce 7 serija podrzavati dx10 ili ce samo 8 serija moci da podrzi dx10.
Razliku izmedju 7600GT i 7900GS ces znacajno primetiti samo ako igras igre u rezolucijama 1280x1024 i vecim. DX10 podrska je rezervisana samo za 8 seriju GeForce kartica.
Pa nVidia govori da ce u martu predstaviti jos neku karticu 8generacije kolko sam video u srednjem segmentu to je upravo 8600(ako ce se tako znati najverovatnije hoce).Najbolje uzmi directx10 kompatibilnu karticu ako nameravas i kasnije da se igras.E sad u kojoj rezoluciji ces moci i sta u directx10 neznam,verovatno je daleko optimizovaniji od dx9 ali videcemo.
Sto se tice obliviona i nfs carbon igram sve totalno na high 1280x1024, jedina igra koja mi malo secka je gothicIII, ali ja mislim da bi gothic seckao i na 7900GS.
Gothic III ce da secka na 7900GS i jacim karticama zato sto engine igre nije dobro optimizovan,a dosta je izbagovana. Najbolje ti je da sacekas neku DX10 karticu iz srednjeg segmenta,verovatno neki GeForce 8600 GSGT.
@Petar89 Pa ako tebi gothic3 malo secka onda ti verujem, da ti ovo ostalo leti. Instaliraj fraps pa mi reci koliko imas frejmova u igrama. Igrom slucaja posedujem 7600GST (7600GT), komp hladim vodom (dosta je klokovan) i gore pomenute igre ne mogu bas na full 1280. Nekim ljudima je 15fps extra...sta reci...ima svakakvih. Moj rezon je da frame rate ne sme da padne ispod 25 nikako.
alo bre, niko od vas nemoze da igra oblivon u full-u sa tim grafickim karticama, pa dobro dal ste vi bre normalni ja sam bio svedok kada oblivion nije radio u full-u na 1280, a od hardvera je bilo:
7950GTX (klokovan), intel pentium 4 630 (klokovan, i to mnogo!!!), 2X1gb mem na 800mhz (klokovane na 900)*
i ja licno nisam bio zadovoljan kako je radio.
a da li vi znate sta je full u oblivionu???
sto se tice gothic 3-ojke, igrica je unistena bagovima, tako da mi je ona seckala i na 2X7950GTX (klokovane) u sli rezimu, sekla je, ali je frame rate bio ok!!!
*inace na ovoj konfiguraciji mi je oblivion gurao 28-30fps, nekada i 35 u zavisnosti od pejzaza!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.