Imam napajanje Chieftec GPS 400AA-101A staro skoro 3 god,i narucio sam Athlona II 440 x3,GA 785GMT-USB3(a mozda uzmem MSI 770-G45),1x2 Gb Hyper x na 1600 i Samsung 500 Gb F3 i sad bi uzeo polovnu ATI 4850.
Koji model i proizvodjac da trazim i koliko love nije mnogo dati sada za tu kartu ? Citao sam malo po forumu gde se insistira na dual-slot hladjenju i izbegavanju Glaciator modela...
Samo da ima neku budzevinu od hladjenja, single slot ne uzimaj :). terace ti to napajanje, ja imam E8400, 4850, 2x1GB Hyper X, WD 640 GB i to tera Chieftec GPS 400 W star je skoro 2 god. :).
Gledaj da izbegnes Gainward-a, juri Sapphire/Asus ili onu verziju sa Zalmann kulerom :). Ali ne znam koja je cena, ako sada kupujes i neces da menjas grafu duzi vremenski period uzmi neku DX 11 grafu, preporucujem 5750 :). Otprilike bi ti trebalo jos 50 evra za 5750. Gledaj grafu sa garancijom :).
Pozdrav!
:: :: obavezno dual-slot,nebitno koji proizvodjac :: :: :: ::
Nije losa ta Gainwardova, ali kruze neke glasine, zato kazem da ih izbegava. I ja imam jednog Gainwarda i ponekad mi se pojave defekti u nekoj igri, ali to samo pri nekom vecem opterecenju i vecim temperaturama :). Ja imam 4850 i mogu ti reci da 90% igara tera u high detaljima u full hd rezoluciji, fps je izuzetno dobar. Pazi da ti ne uvale onu single slot, ako ti to dodje moras da menjas kuler :), a to ti je dodatnih 1500-2000 dinara troska :).
Pozdrav!
:: ja imam vec oko pola godine GAINWARD 4850 lepo se ponasa,jedina zamerka je sto je malo bucnija :: :: ::
Samo bacis 3D Mark 06 ili Vantage. I posle testa vidi koja je temperatura ? Ne bih ti MSI preporucio zato sto ih i ovde na forumu i drugim forumima bije los glas. Ljudi su sa sapphire imali ok iskustva :).
Pozdrav!
:: :: Da probam sa nekom igrom i da pratim temp. ili sta :: ::
A da ti to nije do napajanja, ti defekti? Pre bih rekao da je zbog napajanja, nego zbog grafike.
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Nije losa ta Gainwardova, ali kruze neke glasine, zato kazem da ih izbegava. I ja imam jednog Gainwarda i ponekad mi se pojave defekti u nekoj igri, ali to samo pri nekom vecem opterecenju i vecim temperaturama :). Ja imam 4850 i mogu ti reci da 90% igara tera u high detaljima u full hd rezoluciji, fps je izuzetno dobar. Pazi da ti ne uvale onu single slot, ako ti to dodje moras da menjas kuler :), a to ti je dodatnih 1500-2000 dinara troska :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: ja imam vec oko pola godine GAINWARD 4850 lepo se ponasa,jedina zamerka je sto je malo bucnija :: :: :: :: :: ::
Ne znam stvarno ? Pazi ovako, temp je 100 stepeni i ima defekata, onda ubacim ja kuler temp 70 stepeni ista igra slicna scena defekata nema :).
Pozdrav!
:: A da ti to nije do napajanja, ti defekti? Pre bih rekao da je zbog napajanja, nego zbog grafike :: :: GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: Nije losa ta Gainwardova, ali kruze neke glasine, zato kazem da ih izbegava. I ja imam jednog Gainwarda i ponekad mi se pojave defekti u nekoj igri, ali to samo pri nekom vecem opterecenju i vecim temperaturama :). Ja imam 4850 i mogu ti reci da 90% igara tera u high detaljima u full hd rezoluciji, fps je izuzetno dobar. Pazi da ti ne uvale onu single slot, ako ti to dodje moras da menjas kuler :), a to ti je dodatnih 1500-2000 dinara troska :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ja imam vec oko pola godine GAINWARD 4850 lepo se ponasa,jedina zamerka je sto je malo bucnija :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ti to ozbiljno 100 c? Ja mislio da temperature na 4850 ne prelaze 85c(jedno vreme sam razmatrao da je kupim). Ako je tako onda je bez sumnje nešto do grafe, a ne do napajanja. Pozz.
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Ne znam stvarno ? Pazi ovako, temp je 100 stepeni i ima defekata, onda ubacim ja kuler temp 70 stepeni ista igra slicna scena defekata nema :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: A da ti to nije do napajanja, ti defekti? Pre bih rekao da je zbog napajanja, nego zbog grafike :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: :: Nije losa ta Gainwardova, ali kruze neke glasine, zato kazem da ih izbegava. I ja imam jednog Gainwarda i ponekad mi se pojave defekti u nekoj igri, ali to samo pri nekom vecem opterecenju i vecim temperaturama :). Ja imam 4850 i mogu ti reci da 90% igara tera u high detaljima u full hd rezoluciji, fps je izuzetno dobar. Pazi da ti ne uvale onu single slot, ako ti to dodje moras da menjas kuler :), a to ti je dodatnih 1500-2000 dinara troska :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ja imam vec oko pola godine GAINWARD 4850 lepo se ponasa,jedina zamerka je sto je malo bucnija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma bilo je pre kada sam imao Single Slot hladjenje, posle sam kupio Accelero S1 Pro i spustio joj temp za nekih 40 stepeni, bila je 105-110 nije 100 :). Cim se spustio temp komp je prodisao :).
Pozdrav!
:: Ti to ozbiljno 100 c? Ja mislio da temperature na 4850 ne prelaze 85c(jedno vreme sam razmatrao da je kupim). :: Ako je tako onda je bez sumnje nešto do grafe, a ne do napajanja :: Pozz :: :: GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: Ne znam stvarno ? Pazi ovako, temp je 100 stepeni i ima defekata, onda ubacim ja kuler temp 70 stepeni ista igra slicna scena defekata nema :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: A da ti to nije do napajanja, ti defekti? Pre bih rekao da je zbog napajanja, nego zbog grafike :: :: :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nije losa ta Gainwardova, ali kruze neke glasine, zato kazem da ih izbegava. I ja imam jednog Gainwarda i ponekad mi se pojave defekti u nekoj igri, ali to samo pri nekom vecem opterecenju i vecim temperaturama :). Ja imam 4850 i mogu ti reci da 90% igara tera u high detaljima u full hd rezoluciji, fps je izuzetno dobar. Pazi da ti ne uvale onu single slot, ako ti to dodje moras da menjas kuler :), a to ti je dodatnih 1500-2000 dinara troska :) :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ja imam vec oko pola godine GAINWARD 4850 lepo se ponasa,jedina zamerka je sto je malo bucnija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jes` da je mnogo, ali đavolski si bio odlučan da rešiš to, znam dosta ljudi koji ne bi ni pomislili da jure dodatno hlađenje, evo sad gledam i vidim da mu je cena negde oko 28 eura, svaka čast na istrajnosti, drago mi je da karta radi lepo(kao što rekoh malo falilo da je uzmem).
:: Ma bilo je pre kada sam imao Single Slot hladjenje, posle sam kupio Accelero S1 Pro i spustio joj temp za nekih 40 stepeni, bila je 105-110 nije 100 :). Cim se spustio temp komp je prodisao :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ti to ozbiljno 100 c? Ja mislio da temperature na 4850 ne prelaze 85c(jedno vreme sam razmatrao da je kupim). :: :: Ako je tako onda je bez sumnje nešto do grafe, a ne do napajanja :: :: Pozz :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: :: Ne znam stvarno ? Pazi ovako, temp je 100 stepeni i ima defekata, onda ubacim ja kuler temp 70 stepeni ista igra slicna scena defekata nema :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A da ti to nije do napajanja, ti defekti? Pre bih rekao da je zbog napajanja, nego zbog grafike :: :: :: :: :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nije losa ta Gainwardova, ali kruze neke glasine, zato kazem da ih izbegava. I ja imam jednog Gainwarda i ponekad mi se pojave defekti u nekoj igri, ali to samo pri nekom vecem opterecenju i vecim temperaturama :). Ja imam 4850 i mogu ti reci da 90% igara tera u high detaljima u full hd rezoluciji, fps je izuzetno dobar. Pazi da ti ne uvale onu single slot, ako ti to dodje moras da menjas kuler :), a to ti je dodatnih 1500-2000 dinara troska :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ja imam vec oko pola godine GAINWARD 4850 lepo se ponasa,jedina zamerka je sto je malo bucnija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@mortificat Hvala ! Nije S1 nego L1 on je duplo jeftiniji a isto hladi :), uvek omasim to jedno slovo iznerviram se :). Taj problem sam vukao godinu i po dana i nervirao sam se cuje se ko mlaznjak. I taman kada sam odlucio da kupim kuler, onaj stari je crkao otisao lezaj u ventu valjda :). Karta je ok, ali mora da ima solidno hladjenje :). Sada je sa L1 zavladala tisina :) i hladovina :).
Imas u oglasima pcberze 4850 vapor-x 1gb u fullu imao sam jednu takvu i najbolja je sto se tice hladjenja i tisine samog venta u idle modu grafa je oko 38c, full load ne prelazi 55c sa auto kontrolom za vent trosi 110w uz nju dobijas battlestorm pacifik crossfire bridge i jedan PEG za struju ona je fabricki klokovana na 650mhz moze komotno do 700mhz i pored sapphira dobra je i HIS radeon iceq turbo pozzz gta4 25-32fps patch 1.0.4.0 1.0.7.0patch 25fps sve very high sem textura i senki rezolucija 1440x900 i 1680x1050 bez problema gura Crysis dx10 bez aa sve na enthusiast 18-22fps, neka podesavanja gamer neka jaca igrivih 26-30
Imam ovu kartu vec nekih 2 godine, nikakvih problema nisam imao, temperaure 38 IDLE, LOAD oko 60, za moje pojmove sasvim tiha, tj. ne cuje se pored ventova na kucistu...
Sto se tice testiranja kartice, nikako ne testirati sa 3DMark software-om, nego Furmark ili MSI Kombustor (manje vise isto samo sto nije krofnica)...
EDIT: Evo ja sam svoju pustio 5 minuta u MSI Kombustor-u, tj. cekao sam da se temperatura ustabili (crta temperature -> ravna), tempreratura nije presla 60 C kao sto se vidi...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.