Ako je odvojiva, zameni je nekom drugom. Ako je integrisana sa maticnom plocom, iskljuci je u BIOS-u i stavi neku grafu na plocu... - - - - - - - - - - - edit: ovo sto je napisao Nexus, i proveri uzemljenje u uticnicama.
Nema to veze ni sa strujom ni sa frekvencijom. Dakle: 1.Tokom boot-a pritisnes F8 2.Izaci ce ti novi ekran,a ti idi na `Last good configuration that worked` 3.Nakon toga sve ce biti normalno,ali ce ti rezolucija biti 800x600,istu promeni na nesto prihvatljivije i to ti je to.
Ljudi su ti verovatno napisali da proveris kablove, posto pretpostavljaju da si vec pokusao da udjes u safe mode :). I jos jedan dodatak, osim `last known good configuration`, imas i opciju `enable vga mode` to je jos prakticinije za resavanje tog problema.
Ako ti se pojavljuje problem sa frekvencijom, pre pokazivanja bios-a, zna se, graficka je otisla !
Ne mora da znaci, a i moze, da je grafika u pitanju. Kod jednog mog prijatelja, davno je to bilo, ne secam se koje marke je monitor bio u pitanju, struja mu je pravila problem sa tim out of range. Pali se komp i sve, ali da bi se uklonio taj sindrom, monitor je bio paljen i gasen na prekidac par puta dok nije skontao da nabaci sliku. Samo prebacivanje na drugi suko, sa produznog, je resio problem.
Ama, ili vi drugari ne citate dobro sta je kolega napisao, ili on to...
01.08.2010. 20:33
status: user broj poruka: 11001
nije napisao (opisao) kako treba: napisao je `...odmah po ukljucenju kompa... a nakon 15 sekundi se ugasi`.
-u svom drugom javljanju- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ja sam na osnovu toga zakljucio da on nema nikakvu sliku na monitoru, pa ni onu koju bi trebalo da ima kada udje u CMOS setup. Ako sam dobro razumeo, tu nema ni govora o problemu sa OS-om, pa ne pomazu ni `last good config...` ni `safe mode`! Problem je `hardverske prirode`.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647288. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.