Vidim na Asusovom sajtu physics card,nesto kao graficka,vidi se da se radi o igricama,ali nigde objasnjenja cemu sluzi.Znali ko sta o ovome ili neki sajt o ovim kartama?
Ako si u mogucnosti da skines trailer igre CellFactor videces sta zapravo Ageia Physics chip radi. Jednom recju bruka dobro izgleda. Primarna funkcija je izracunavanje fizike u igrama tj. kako objekti vrse uticaj jedni na druge. Primer: bacis bombu, ona eksplodira i svi objekti oko nje se razlete udarajuci u druge objekte i prenoseci silu na njih pa se oni dalje krecu itd. Trenutno je ovo sve u razvoju tako da ti ne bih preporucio da uzimas bio sta od ovoga. Vise informacija dobices na: http://www.ageia.com/
Ništa u biti novo. Procesori i koprocesori su stara pojava u računarstvu, trenutno zamrla tj. trenutno u velikoj ekspanziji i razvoju, upravo, ponovna budućnost. Radi se o koprocesoru koji pomaže grafičkom procesoru da proračunava fiziku ponašanja predmeta u igri... kao što ti je prethodno objašnjeno. Time rasterećuje procesor, i dobija se u brzini. U teoriji. Sve je palo u praksi, zato jer Ageia nema dovoljno para da potkupi programere igara (izdavačke kuće) da optimizuju kod novih igara da se igra lošije na konfama gde nema fizičkog koprocesora. A tek posebna priča je da ih potplati da optimizuju igre da STVARNO iskoriste prednost koprocesora, ako je uopšte ima s obzirom da podaci putuju međusobno između memorije i procesora, a fizički koprocesor je tu samo još jedan dodatni - usporavajući detalj.
Sluzi jedino i iskljucivo prevljanju love firmi ASUS, i nicemu vise, bar ne za sada. Mislim u teoriji lepo zvuci ali nema potkrepivih cinjenica u praksi.
:: Sluzi jedino i iskljucivo prevljanju love firmi ASUS, i nicemu vise, bar ne za sada. Mislim u teoriji lepo zvuci ali nema potkrepivih cinjenica u praksi :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: Pored ASUS-a i BFG ima AGEIA karticu.
Da i BFG prafi karticu sa tim physic procesorom, a ti posto si savladao materiju daj coveku 200⬠da je pazari ne bi li ubrzao racunar za par procenata.
Mislim nemoj da se ljutis ali poenta mog odgovora nije bila ko sve pravi pare na toj kartici nego da nema svrhe kupiti je.
:: :: Pored ASUS-a i BFG ima AGEIA karticu :: :: Da i BFG prafi karticu sa tim physic procesorom, a ti posto si savladao materiju daj coveku 200⬠da je pazari ne bi li ubrzao racunar za par procenata :: :: Mislim nemoj da se ljutis ali poenta mog odgovora nije bila ko sve pravi pare na toj kartici nego da nema svrhe kupiti je Prvo, mislim da je vishe od 200e.A drugo, poenta je bila da ne sluzi da bi ASUS pravio pare, vec i BFG.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.