Crkao mi je ventilator na Asusu 4670. Niti imam znanja niti novca da sada menjam ceo kuler, pa rekoh da promenim ventilator. Jel ima negde da se nadje ventilator sa 2 pina, posto je takav na kartici - ja sam video samo sa 3...
cisto iz znatizelje, kako se desilo da rikne ventilator? kakve simptome pokazuje..?
:: Crkao mi je ventilator na Asusu 4670. Niti imam znanja niti novca da sada menjam ceo kuler, pa rekoh da promenim ventilator. Jel ima negde da se nadje ventilator sa 2 pina, posto je takav na kartici - ja sam video samo sa 3.. ::
:: ova - -http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-4670-1gb-gddr3-eah4670-di-1gd3-v2-a/comp_comp_vga/20/182 :: :: ili ova - -http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-4670-1gb-gddr3-eah4670-di-1gd3/comp_comp_vga/20/147 :: ::
Ta druga, tj. V1 verzija. Nema kontrolu broja obrtaja, vent je radio sve vreme na max. Pre nekog vremena je krenuo da testerise, a onda je prestao, tj. potpuno utihnuo :) Otvorim ja kuciste i pogledam, a on se vrti na nekih 10 obrtaja, a i to jedva, ispustio je dusu. Hladnjak je masivan, pa verovatno mogu na njega da prikacim drugi vent i zavrsim posao, zar ne?
Ma zakaci bilo koju 8-cu preko tog hladnjaka, hladice savrseno. Inace, cela ta serija Asusa je brljiva, svi ventilatori sa takvih kulera (4670 i 4830) su pocrkali pre ili kasnije, jer su VRLO kvalitetni..
Sad to prvi put cujem za 4830. Bas sam imao asus verziju i radila je bez problema i necujno. A kamoli da crkne.
:: Ma zakaci bilo koju 8-cu preko tog hladnjaka, hladice savrseno. Inace, cela ta serija Asusa je brljiva, svi ventilatori sa takvih kulera (4670 i 4830) su pocrkali pre ili kasnije, jer su VRLO kvalitetni.. :: :: ::
Kako bre necujno, bila je bucna i nova kad je bila, a regulaciju brzine si mogao samo da sanjas a 2-3 sam cuo. Moja je prodrndala posle 2 meseca... Ja losiji vent u zivotu nisam video nego taj na 4830, ko da su ga deca pravila... Jos par Asus-a 4830 sam video da su menjani ventovi na njima - valjda si ti imao srece, ja nisam. S druge strane, sa krstenim hladjenjem, opako se klokuje :)
:: Sad to prvi put cujem za 4830. Bas sam imao asus verziju i radila je bez problema i necujno. A kamoli da crkne. ::
Ja sam moju kupio preko newegga u americi pa mi doneo ujak. Perfektno je radila preko godinu i po dana bez gasenja kompa i maltretiranja. Nije imala kontrola venta, ali ga nisam cuo da radi. Pa sam je prodao ovde nekom liku jer sam hteo da uzmem 5850 pa sam se sje^ao jer sam cekao da pojeftini. Znaci nista nemam da kazem protiv 4830, pogotovu ne ASUSove, ona je bila i ovde skuplja od konkurencije
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.