Referentna kartica je fx 580, ali iz nekih razloga ne moguce je doci do nje (bar meni), necu da vas davim sa detaljima shta i kako, nego...
Prelazi se sa Radeona x1950 pro naneku od sledecih kartice: fx 380, fx 570. Poredjajte po jachini. Koliku razliku mogu da ochekujem u poboljshanju u odnosu na x1950 pro? I naravno koliko su slabije od 580?
I josh jedna stvar, prema linku ( http://www.ipspty.com.au/files/pny.pdf ), 570 je drastichno brzha, iako ima blizu duplo sporiju memoriju, to mi nikako nije jasno, pa bih molio da mi neko objasni. :)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Sto nemodujes (ubacis bios) u neku obicnu (: , neznam sta da ti kazem ali razlika za duplo sporiju memoriju Graficki procesor je visestruko jaci a za aplikaciju nije presudan protok izmedju GPU-a i video RAM-a.
Kao sada imam fx5900 (4pixel 3 vertex sejdera sta to bese (: hehe )ima protok od 22.3Gb sada neki 4350 64bit ddr2 je ubi ko zeca,protok daj boze da prelazi 7-8Gb neznam tacno mrzi me da mnozim hehe...
Nisam te bash razumeo. Kako bre nije bitan protok memorije??? I da li mi predlazhesh da uzmem 570? A kako je moguce da imash fx5900 kad (koliko se ja razumem) ona josh nije izashla?
btw nije quadro uf nego quadro fx. :)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
fx5900 je uporedjena sa ATI 4350, zar bi uporedjivao profesionalnu sa obicnom , ne.FX5900 je prastara nV kartica vise klase jos iz 2002 rekao sam 4pixel i 3 verter sejdera, ako pratis kompjutere od 2006 znas da vise nema odvojenih procesora koji se dele vec univerzalnih, pa ga tako poseduju i nove graficke karte. Najbolja preporuka bi bila koliko hoces da das pa vidis sta ima u toj klasi a imas na internetu more testova, gledaj aplikaciju i graficke standarde koje ces najvise koristiti, eto toliko sam odaberi nema tu bas preterano mnogo izbora, gledaj testove.
Lol, pa uzmi onu ati FireGL karticu za 150 evra :), proci ces vrh. A ako je nesto 100% ozbiljno tebi treba takav komp, ako nije i pocetnik si, onda ti ne treba ni cetvrtina toga.
Pozdrav!
:: Da, da... Kontam shta hocesh da mi kazhesh. Treba mi za 3Ds Max i cs5 (24/7) :: Prebacio sam se na 460, jer znam da i ona sadrzhi CUDA jezgra :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: :: :: Reci ti tebi za sta tebi treba kartica :: :: :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.