Ovako, imam monitor Samsung P2370 i dobio sam krpicu uz njega. Na panelu se pojavilo malo prljavstine, ali se primecuje tek kada se iskljuci monitor. U uputstvu sam pronasao da sme da se prsne na krpicu vode i da se ocisti. Na slici je prikazano samo ciscenje okvira. Dakle kako da ocistim panel, samo suvom krpicom ili smem malo vode da prsnem na njega ?
I jos jedan help imam sa strane nalepnicu, nikako ne mogu da je skinem, jedino da uzmem neku nozekaju, ali pitanje sta ce onda ostati od monitora :).
:: suvom magicnom krpom, prebrises panel, zatim naprskas na magicnu mer glass i sve sija ::
Ovo ti je odlicna ideja samo je poslusaj i uopste ti se nece pojaviti mrlje na monitoru, a posle namazi panel imalinom i bice ti crnji nego ikada ...
NIKADA NE NANOSI MER NA MONITOR!!!
Drugu je keva izbrisala Acera `Merom` i naravno ostale fleke koliko hoces! Znaci ili profi sredstvo za ciscenje kao sto ti rece Sky ili malo vlazna krpa...
@Ivan12345..............kakve mrlje na monitoru? redovno cistim vec godinu i po dana ovako i nemam nikakve mrlje. Panel savrseno cist. Jedino imalin nisam probao, mozda zbog njega imas mrlje?
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
MER sadrzi alkohol ... zato divno cisti prozorska stakla ... moze ako imas glosi ekran .. inace nebi valjalo ... mlaka voda i malo sapunice ako ima dima u sobi...
@Codeus tacno je da sadrzi alkohol, ali to nije klasicni alkohol, vec visestruki redestilat, koji veoma brzo isparava i susi povrsinu, i ne ostecuje je, ali zato veoma efikasno razbija bilo koji vid masnoce. Opisao sam pazljivo postupak , kako cistim panel. Ne nanosim direktno Mer Glass na panel, vec indirektno.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
nerazumem se u hemiju gligo ... meni je alkohol - alkohol ... manja ili veca koncetracija .. mer ima malo alkohola ... nemam ga trenutno u kucnoj hemiji pa da pogledam deklaraciju .. ali cu pogledati sutra u radnji ...
proganjaju me slike crt monitora kojima se ekrani presijavaju kao naftna mrlja .. pa se neusudjujem da tft cistim merom .. ali mozda i probam tvoj metod mer na krpu ..
Alkohol je alkohol kakav god da je.. Zasto se prave sredstva za ciscenje tako delikatnih stvari kao sto je panel TFT monitora ako moze da se cisti Merom i slicnim glupostima? Ja sam cistio merom klavijaturu pa je posle izvesnog vremena plastika pobledela,toliko o ne uticaju a tek da ne pomislim sta bi se desilo za monitorom! Kad bi mi neko ocistio panel alkoholom prst bi mu osekao!
Bilo koje sredstvo za ciscenje stakla ce super da ti ocisti ekran ja moj isprskam celog samo je bitno odmah da ga prebrises i nije mu nista sija se kao nov. Samo ti prskaj slobodno....a krpa pamuchna bilo kakva. Mozes je kupis u home marketu TC usce ( zadnji sprat ) imaju velike odlichne krpe a nisu ni skupe.
ne znam zasto se toliko zentate od alkohola, kada sve moguce hemije za ciscenje sadrze isti, ja nisam imao cime da obrisem monitor, i uzeo sam medicinski alkohol 70% i meku krpu, obrisao sam ram i panel, zna se da alkohol ispari u sekundama, evo ga cist kao suza, nista mu nije, ne razumem sto se plasite alkohola :)
Gilence moje,mlaka vodica sa blagim rastvorom maminog detrdzenta za sudove odradjuje posao samo tako,a najbitnije je suha mekana krpica koja ce to posusiti/obrisati...muhice su najgore,zapljuju ga samo tako,mislim bar kod mene u zaseoku...A spricase ih,kobajagi:(,a nakotise se duplo...
P.S: U stvari,pozovi Xedzu da ti pobrise:P Bez zenske ruke nema nista!
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ovako, imam monitor Samsung P2370 i dobio sam krpicu uz njega. Na panelu se pojavilo malo prljavstine, ali se primecuje tek kada se iskljuci monitor. U uputstvu sam pronasao da sme da se prsne na krpicu vode i da se ocisti. Na slici je prikazano samo ciscenje okvira. Dakle kako da ocistim panel, samo suvom krpicom ili smem malo vode da prsnem na njega :: :: I jos jedan help imam sa strane nalepnicu, nikako ne mogu da je skinem, jedino da uzmem neku nozekaju, ali pitanje sta ce onda ostati od monitora :) :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.