Uzeo bih ovu grafiku, ali sam nesto pricuo da se pojavila bila serija sa fabrickom greskom, pa je ta serija povucena? Zna li neko nesto tome, baz za gore navedenog proizvodjaca??? cuo sam i da graficka dosta trosi, da li moze da je gura LC 6550 (550w), mada mozda je bolja kupovina 5750, novija generacija, ali opet, 4870 je jaca od nje
Cinjenica je da su sto se cene tice vrlo povoljne karte po odnosu cena/performanse trenutno
Vodi racuna da su te fabricki reparirane varijante sa garancijom od svega godinu dana, ali ja bih licno verovatno `rizikovao` sa novom repariranom, sta te briga, ionako imas garanciju, a verovatno ces je i `utopiti` pre isteka garantnog roka od godine dana Za 9000 i nesto dinara tesko da ima sta bolje ako se gledaju same performanse, bez features-a
Navodno je Gainward malo `poboljsao` hladjenje na njima
E sad, Gainward vise nije na listi AMD/ATi AIB partnera (igrao je samo 2 generacije sa ATi-jem, HD3xxx i HD4xxx)
Za razliku od njih, Sapphire je Partner No.1 i tu obicno nema gresaka kad su Atijeve karte u pitanju...uostalom, mislim da im Sapphire pravi u svojim fabrikama FireGL/FirePro profesionalne workstation graficke kartice
koji mesec da nvidia izbaci GTX 450.Imaces i DX11,PhysX,manje ce trositi,a i grejati se,a performanse ce biti slicne 4870.Ipak je to stara karta. Poznato je da se 4870,a pogotovo ti reparirani Gainwardovi pregrejavaju. Skupi jos malo kesa dok se 450 ne pojavi i to je to. :)
Covjek trazi neku jeftinu kartu a ti mu preporucis : 1. Nepostojecu 2. Nepoznatih performansi 3. Sigurno skuplju od 100e, ja bih rekao oko 150e
Treba dalje ?
On Topic: I ako uzmes tu 4870, racunaj da imas garanciju, tako i da joj se nesto desi nemas sta da brines, a ako bas neces nista da rizikujes, onda uzmes novu 5750 (kako sam shvatio jaca od 4850 a slabija od 4870, ali ima dosta potencijala za OC) i zavrsis posao...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: koji mesec da nvidia izbaci GTX 450.Imaces i DX11,PhysX,manje ce trositi,a i grejati se,a performanse ce biti slicne 4870.Ipak je to stara karta :: Poznato je da se 4870,a pogotovo ti reparirani Gainwardovi pregrejavaju :: Skupi jos malo kesa dok se 450 ne pojavi i to je to. : :: :: btw. izgurace taj 550W LC i mnogo jace karte.. :: :: ::
@NMY daj covece opusti se.Jeste nepostojeca ali dolazi.I to je nemonovno.Ne teram ja nikoga da kupi ono sto nece.Samo mu sugerisem bi mogao da pristedi jos koji mesec i da se ponovi malo jacom i novom grafikom.A sta ti mislis da ce biti sporiji od 5750? Daj covece mani se toga.Jbt kakav si napet i negativan pa to je strasno.
Jeste Alphacore malo preterao ali nista manje od ostalih koji su na isti nacin predlagali da se saceka neka nova serija..Setite se koliko je predloga bilo pre pojavljivanja ATI 5xxx serije..Sacekaj sad ce,jos malo,stigla je,cuvaj pare i sl.. Tako je i on decko na isti nacin smatrao da moze da pomogne.. A ako useru gori pod nogama tj zeli odmah kartu predloge je vec dobio.Posteno..
odlicna karta, izuva 5750 opusteno, 550w je sasvim dovoljno ako nemas 18 hardova i 27 memorija, e sad to sto se greje za sve pare i sto nema dx11 je nekom vazno, nekom nije... izbor je otprilike ovakav: igru xxx vozim na 4870 u 1920 dx9/10 ili na 5750 u 1680 dx11 stim sto u drugom slucaju komp trosi 60wati manje ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Imaš na benchu trenutno 5750 za 85e, zovi dok lik nije prodao.
Razmišljao sam i ja u par navrata o 4870, bilo je da se nađe jeftino ali me uvek odbila krimnalna potrošnja u idle i obično malo glasniji kuleri, šta ću kad sam ljubitelj mira i tišine.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
u pravu si raic ,i ja volim da meditiram dok igram CS :) salim se
ne znam koliko para bi najvise potrosio ,ali ja bih isao na 5779 ,polovna ili nova ,svejedno ,imace garanciju ...ako ne mozes odma da je uzmes ,stisni se par dana ...vredece svakog evrica ...mada ako ti se zuri ,5750 definitivno
CARPE DIEM
:: Imaš na benchu trenutno 5750 za 85e, zovi dok lik nije prodao :: :: Razmišljao sam i ja u par navrata o 4870, bilo je da se nađe jeftino ali me uvek odbila krimnalna potrošnja u idle i obično malo glasniji kuleri, šta ću kad sam ljubitelj mira i tišine :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Uzmi 5750, to sto je jaca jeste, ali i 5750 je jaca od 4850, a kada se ukljuci DX 11 dobijes boost u performansama i jos ces imati optimizovane drivere za 5750 u odnosu na 4870. Posle dodas jos jednu 5750 i eto ti ga CF koji na def.-u ima performanse 5850, a ako se OC imas performanse 5870.
Kao sto Skaj rece ako je coveku bas zapelo,ja bi mu pre preporucio 4870,ipak je to jaca kartica,sira magistrala,jaci GPU...I pored sto 5750 je novija i ima DX11 i sve to,neverujem da ce se on proslaviti sa tom kartom u nekom DX11 naslovu.Ovako ce mu 4870 pruziti maximum u svakoj igri,ili renderu.
4870 je extra karta,i ko kaze da se greje ...LAZE!!!! imao sam je skoro 1god,jeste riknula,ali je bila max load 65 stepeni...i to Doca pored mene moze da potvrdi jer smo joj furmarkom dusu izvadili... jaka je na nekoj 22` ima lepo da se naigras... jos joj je cena sad i previse prihvatljiva...a sad potrosnja,blablbla....me ne zanima 5750 da se klokuje i izroka voltazom ne moze je stici,pa ni omirisati
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
da ne mlatimo vise, sve je receno, nekom vise odgovaraju performanse, nekome manja potrosnja, na coveku je da odluci ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
xaxaxaxaxxa, ma da dobija se down boost od 50 frejma na 20 frejma zarad malo bolje renderovanih prasine staklica papirica, isto ko i sa physx, tako da je suludo koristiti dx11 na sve manje od 5770, mada i ta kartica ne moze da se izbori sa sve na high na 19xx rez sa visokim AA i AF :))
Posle dugog koriscenja integrisane, prvo sam bio na HD3200, pa sam promenio plocu, uzeo Asus M4A785-M, na nju mi HD4200, sada sam se prinovio sa Sapphire 4670 512mb DDR4 sa Ultra Silent Coolerom, mislim da je ovaj Artic Cooling. Razmisljao sam se dugo sta da radim, nisam neki Gamer, povremeno kad imam vreme cu da pokrenem neku igricu,ne verujem da ce moci da iygura neku visoku reyoluciji u igranju, jer mi monitor 22, full hd, ali sta je tu je, nadam se da nisam pogresio
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.