znaci ovo pod broj 2. na 1,2v i 956/1239 daje najveci broj poena !
DFI DK P45-T2RS INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES ASUS ATI 5850 VOLTAGE TWEAK WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE NZXT LEXA S N
Hmm, ovaj, kako da kazem, ako ne: dobar bre ovaj ATi...
19.07.2010. 03:44
status: user broj poruka: 11001
evo npr ovako: karta prolazi test pri klokovima 999/1279 na voltazi 1,35V ali ima mali broj poena posle zavrsetka testa...manji nego na default-u! - - - - - - - - - - - - - - - - sto se Vantage-a tice, kanda nam malo i lagis - u testu sa `default` vrednostima pokrenuo si i CPU test, a u `overclocked` si ga izostavio. Pitam se, pitam, zasto?
Nego, okaci neke fotke onih pussies, kojima se (ponovo) zanimas...
sta imam da lagim, nego sam toliko puta provrteo testove u vantage-u nocas da me je glava zabolela, nisam dirao nista na cpu tj on uvek daje 16 000 poena i to je to...
ali me zanima zasto taj pad poena posle odredjene voltaze gpu clock-a...?
DFI DK P45-T2RS INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES ASUS ATI 5850 VOLTAGE TWEAK WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE NZXT LEXA S N
Pa, doterao si cara do duvara (zida). To se dogadja i boljima (NV)
19.07.2010. 03:50
status: user broj poruka: 11001
nije da nije... I sa CPU-ovima se desava isto - dolazi do zasicenja i gusenja protoka (data flow saturation)... Probaj neki test za CPU/RAM (Sandra - memory bandwidth...) i videces da postoji granica (overclock/overvoltage) posle koje CPU/RAM izgura test, ali uz pad u broju bodova... Zato iskusni overklokeri i preporucuju da se utvrdi ta granica, pa da se za svakodnevnu upotrebu ostave poslednje vrednosti koje su donosile povecanje broja bodova (odnosno, da se vrednosti smanjuju/vracaju ka default-u u sto sitnijim koracima, sve dok ponovo ne dodje do rasta broja bodova).
Taj maximum OC ces morati da smanjis jer se karta pod tim uslovima definitivno ne ponasa dobro.. Inace 1.35v maximalnih za tu kartu mislim da je mnogo za taj chip jer ATI chipovi nemaju OVP pa ako ti je do igranja u smislu da ne maris dal ce da ti karta rikne onda ga drzi na max! Ali svakako i pod tim uslovima ti karta trotluje sto ce reci da joj treba za taj clock od skoro 1000 Mhz-a najverovatnije jos napona mada mi je to malo cudno,postizalo se i vise sa tom voltazom,mozda ti je zapao losiji primerak.. Nego bitno je da je pad performansi usledio usled trotlovanja karte. Prema tome ostavi na prvoj stabilnoj frekfenciji a to je tih 956 Mhz i vozi ko covek.. P.S.Nisi bas morao toliki korak da pravis..Idi jos u koracima od po 10 Mhz pa 5 Mhz i dodaj polako voltazu..Mozda izguras jos nesto do nekih 1.25v i tu stani..Provrti Vantage i gledaj broj bodova za GPU.. Inace Skeletore postao si Maestralni Entuzijasta,svaka cast!
Zastita ti je spasila kartu od garantovane smrti, odatle i par performansi iza 1.25v. Chip kao chip moze da istera i 1.5-1.6v , samo je tada hladjenje problem.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
isao sam ja postepeno i na 1.21 v i na 1,225 i na 1,25 i dizao sve polako za 10 mhz isprobao sam mnogo kombinacija, jednostavno ne moze se dobiti veci broj poena od recenog na 1,2 v pri 956/1239...
Cuti i to ti je odlicno, ne muci tu kartu sa tolikim voltazama....
:: isao sam ja postepeno i na 1.21 v i na 1,225 i na 1,25 i dizao sve polako za 10 mhz isprobao sam mnogo kombinacija, jednostavno ne moze se dobiti veci broj poena od recenog na 1,2 v pri 956/1239.. :: :: :: DFI DK P45-T2R :: INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MOD :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIE :: ASUS ATI 5850 VOLTAGE TWEA :: WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACH :: NZXT LEXA S :: ::
nocas sam maksimum dobio na 1,2v sa klokovima 956/1239 a to je oko 18 500 poena i svakoi dalje povecanje voltaze ili klokova dovodilo je do smanjenja broja poena...
medjutim danas sam ponovo bzv probao jedan klok koji sam probao i sinoc i gle cuda:
kako je sad to moguce kad sam nocas probao isti ovaj klok i nije davao toliko broj poena uopste vec je trotlovala karta? DFI DK P45-T2RS INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MODE 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES ASUS ATI 5850 VOLTAGE TWEAK WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE NZXT LEXA S N
1.28V meni radi stabilno na 1000/1280 i `ne gusi` se kao tvoja tu daje najveci skor(meni procesor daje 12500 poena)
1.26V 980/1280 - kada je neka zahtevnija igra ovako mi je klokovana kartica, znaci 24/7 za igre
Ili ti je malo losiji primerak ili nisi lepo drndao karticu...
E znas sta sam jos primetio, ista su nam pakovanja, i obe karte su ASUS referentne, ali tvoja ima neke kao kockice `izrezbarene na onoj plastici` moje je mao mat crna, i odem na ASUS sajt i vidim da postoje dve ASUS 5850 1Gb referentne...
Karta ti trotluje zbog temperature. Sto dalje ides, sto vise dizes clock i voltazu, karta da bi bila stabilna trazi sve nize temperature. Tebi karta ide uveliko preko 90c pri tim uslovima i onda dolazi do pada performansi. Da bi isao preko tih 1.2v moraces znatno da ohladis kartu.
JA ne bih voleo da mi karta ide na 92c i jos je ovo Vantage, Crysis ugreje osetno vise....
:: au sokole tek sam sad video :: :: Tebi karta na 1.2V 956/1230 dostize 92C?! WTF? :: :: Meni na 1.26V 980/1280 ne prelazi 80C vent je namesten da se na 80C vrti 40 ::
bravo medo to nisam ni video 100% QQ?!?!!? ja nisam kako zvuci FAn na 50% ne 100 :S
:: Njemu je fan speed jos 100% bio.... :: :: JA ne bih voleo da mi karta ide na 92c i jos je ovo Vantage, Crysis ugreje osetno vise... :: :: :: :: au sokole tek sam sad video :: :: :: :: Tebi karta na 1.2V 956/1230 dostize 92C?! WTF? :: :: :: :: Meni na 1.26V 980/1280 ne prelazi 80C vent je namesten da se na 80C vrti 40 :: ::
Sigurno mu se deru i oni ventilatori na procesoru i kuleru pa i ne primeti graficku toliko.....
:: bravo medo to nisam ni video 100% QQ?!?!!? ja nisam kako zvuci FAn na 50% ne 100 : :: :: :: :: :: Njemu je fan speed jos 100% bio.... :: :: :: :: JA ne bih voleo da mi karta ide na 92c i jos je ovo Vantage, Crysis ugreje osetno vise... :: :: :: :: :: :: :: au sokole tek sam sad video :: :: :: :: :: :: Tebi karta na 1.2V 956/1230 dostize 92C?! WTF? :: :: :: :: :: :: Meni na 1.26V 980/1280 ne prelazi 80C vent je namesten da se na 80C vrti 40 :: :: ::
Zato sto je to hladjenje krs, nemoguce vam objasniti :). Ista situacija kao na mojoj 4850 sad ce da ti bude lepo, za god. dana ima da ti budu temperature slog :).
Ne znam da li se salis ili baljezgas...kakve veze ima hladjenje tvoje 4850 sa ovom 5850?!
Ova karta se sama po sebi manje greje i ima mnogo bolje hladjenje...
Meni ne prelazi 80c overklokovana na max sa povecanom voltazom...nisam imao hladniju kartu u zivotu
Nemoj da siris deiznformacije ako nisi upoznat...
:: Zato sto je to hladjenje krs, nemoguce vam objasniti :). Ista situacija kao na mojoj 4850 sad ce da ti bude lepo, za god. dana ima da ti budu temperature slog :) :: :: Pozdrav!
Hladjenje je ok, malo bucno jer je turbina ali lepo hladi....
:: Ne znam da li se salis ili baljezgas...kakve veze ima hladjenje tvoje 4850 sa ovom 5850? :: :: Ova karta se sama po sebi manje greje i ima mnogo bolje hladjenje.. :: :: Meni ne prelazi 80c overklokovana na max sa povecanom voltazom...nisam imao hladniju kartu u zivot :: :: Nemoj da siris deiznformacije ako nisi upoznat.. :: :: :: :: Zato sto je to hladjenje krs, nemoguce vam objasniti :). Ista situacija kao na mojoj 4850 sad ce da ti bude lepo, za god. dana ima da ti budu temperature slog :) :: :: :: :: Pozdrav!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Hladjenje je ok, malo bucno jer je turbina ali lepo hladi... :: :: :: :: Ne znam da li se salis ili baljezgas...kakve veze ima hladjenje tvoje 4850 sa ovom 5850? :: :: :: :: Ova karta se sama po sebi manje greje i ima mnogo bolje hladjenje.. :: :: :: :: Meni ne prelazi 80c overklokovana na max sa povecanom voltazom...nisam imao hladniju kartu u zivot :: :: :: :: Nemoj da siris deiznformacije ako nisi upoznat.. :: :: :: :: :: :: :: Zato sto je to hladjenje krs, nemoguce vam objasniti :). Ista situacija kao na mojoj 4850 sad ce da ti bude lepo, za god. dana ima da ti budu temperature slog :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Jutros bilo kasno ja i ne videh temperaturu.. Dobro zbori OCz..Moguce je da ti karta trotluje zbog temperature,sto je u stvari najverovatnije a pored toga sa klokom si mozda i udario u wall.. Ne razumem zasto si ti tako velike temperature na 100% fana mada 5850 ima manji blower od 5870..
@Ishmerish Nemoj da vredjas ovo hladjenje covece kad je vrh,Dautovic rece da je to revolucionarno resenje za hladjenje na ovim kartama..Ja moram coveku da verujem. Ti si pristrasan ,ti vise volis nevidiju a i sta znas ti uopste
Kome pricas..Prvi put kad sam osetio cari Zalmana odmah sam se zaljubio.. Uvek pratim njihova resenja bez obzira sto koristim vodeni sistem.. Zalman je nesto posebno,za respekt~!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Kome pricas..Prvi put kad sam osetio cari Zalmana odmah sam se zaljubio. :: Uvek pratim njihova resenja bez obzira sto koristim vodeni sistem. :: Zalman je nesto posebno,za respekt~
Meni je jedan lik sa bencha sve nabavljao,jedan Grk ali se vratio sad i nisam vise sa njim u kontaktu..Znaci ceo program od Zalmana si mogao da narucis.. Uzeo sam ja sebi i ovo : http://www.zalman.co.kr/eng/product/Product_Read.asp?Idx=209 Jedino da pogledas u Gigatronu ili WInWIn..Oni su to nabavljali..
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.