Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc oko kupovine TFT monitora (do 340e)
STRANA 1 OD 1
MikiBG Pomoc oko kupovine TFT monitora (do 340e) 13.12.2006. 22:50 T2812

status: user
broj poruka: 2

Pozdrav svima! Ovako,planiram da u skorijoj buducnosti kupim TFT monitor najverovatnije 19ticu (nishta ispod) , pa poshto se nerazumem u to, gledao sam razne oglase i cene su razlicite od zavisnosti kakav je monitoru Odziv,Kontrast,Osvtljenje itd. Pa voleo bih da mi neko pojasni shta znaci to odziv monitora (ono 2ms!,4ms,8ms itd) ,kakva je razlika u kvalitetu slike shto se toga tice, ukratko i koliko znaci kontrast i osvetljenje. Poshto bih ja zeleo da izvucem najbolje za te pare, voleo bih da uzmem neki monitor sa 2ms a ne sa npr. 8ms ukoliko je to neshto bitno.
Ovde su neki monitori koji su mi zapali za oko pa molio bih vas da mi preporucite neki od njih ili mozda neki drugi model.
SAMSUNG
19` 940N 8ms 700:1
19` 931BF 2ms (G2G) 700:1
20` 203B 8ms 600:1
19` 940BT 2ms 700:1
19` 920N 8ms 700:1
BENQ SIMENS
19` FP93GX 2ms 700:1 (kazu da je najbolja 19` za te pare) (od nekih 270 do 300e)

I na kraju ukoliko neko moze da mi kaze za koliko bih mogao da prodam moj
samsung 17` SyncMaster 753s star 3 god.
Izvinjavam se zbog duzine poruke i hvala vam ukoliko ste imali vremena da je porictate!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gvlada Do 340e... 13.12.2006. 23:31 #10571

broj poruka: 61
Najiskrenije idi do Samsung shopa ili bilo gde drugde i pogledaj Samsung 205BW, najidelanije bi bilo da pogledas neku igru ili film na njemu i te pare ces potrositi na njega. Uzmi wide monitor mnogo bolji dozivljaj, veca radna povrsina imas celu sliku kada pustis igricu (dodaje sa starane ne sece gore i dole) a i filmovi ce biti skoro celog ekrana bez mega crnih povrsina (skoro celog jer filmovi jesu 16:9, a ekran tft 16:10), pozz.
rot TFT 14.12.2006. 03:51 #10574

broj poruka: 1
Ne lozite se na odzive u ms i tako to....
Malo se vise informisite koji panel koristi koji monitor
Pored TN panela koje kupuju ne informisani kupci , postoje i druge vrste TFT
ekrana koje imaju svoje prednosti ....
Konkretno best buy 19" non-wide monitor je Belinea 10 19 20 (111919)
jer je u pitanju AU Optronics-ov PVA panel.
U pitanju je ekran koji se pored Belinea-e ugradjuje i u visestruko skuplji
ViewSonic VP930 ....
Pripazite samo kod oznake jer su Belinea 10 19 20 i Belinea 10 19 02 totalno
razliciti monitori a razlika u oznaci se jedva primeti.
Treba proveriti i te BenQ monitore jer neki od njih takodje imaju PVA panel

Pogledajte ovu stranicu, tu se jednostavnom pretragom modela
monitora moze saznati vrsta TFT panel-a

http://flatpanels.dk/skaerme.php
Poz
indzoj pazi!!! 14.12.2006. 04:08 #10576

broj poruka: 46
ako ti monitor treba za igranje onda uzmi Samsung SyncMaster 931BF, nema boljeg od njega!!! on ima odziv od 2ms,tn+film matricu, i kontrast od 2000:1!!!
ako ti monitor treba za crtanje, grafiku i sl, onda uzmi Samsung 971P, trenutno najbolji monitor na trzistu.
video sam koji je cenovni rang u pitanju ali sam tirekao sta je naj.
sto se tice benq-a koji se naveo, jeste odlican i jeste bestbuy, ali mislim da ako sacekas koji mesec, pasce im cena strasno zbog monitora sa pozadinskim osvetljenjem koji dolaze na trziste.
jos nesto ako nemas dovoljno para za 971P bolje se strpi, pa kad skupis onda kupi, jer nema ko se nece sloziti samnom da nema ni jednu manu sto se tice prikaza slike, a sto se tice dizajna.

neo™

MaliAbner LG L204wt ili SAMSUNG 205bw 14.12.2006. 09:43 #10581

broj poruka: 7769
Oba gore navedena monitora su wide (1680*1050), i uklapaju se u ono sto mozes da platis.

LG je nesto jeftiniji, Samsung nudi nesto vise ali kad sve saberes i duzmes dodje mu na isto, jer prvi je nesto brzi, drugi je lepsi (eventualno ergonomicniji) i naravno skuplji 50€.

Sve drugo se ne isplati, ili je mnogo skuplje ili ne vredi para i truda.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

ibica sta je best buy 15.12.2006. 01:24 #10608

broj poruka: 18

Posto sam se ja definitivno odlucio za kupovinu wide monitora, interesuje me koji je best buy 205bw ili 940bw, ovaj drugi je skoro 100e jeftiniji
MaliAbner 100€ manje mnogo pixela manje !!! 15.12.2006. 08:57 #10616

broj poruka: 7769
205bw 1680*1050 pixela,
940bw 1440*900 pihela.

Veuj mi da je prvi navedeni daleko komotniji za rad jer na ekranu imas mesta kao da su ti se prosirili vidici.

Ne obaziri se na price tipa LG je sranje jer se vrati 7 od 10 kupljenih monitora, evo komsija je kupio LG, ja sam kupio LG i nemamo mrtvake i nismo vratili monitore, a platili smo ih dosta jeftinije od Samsunga. Jedina razlika je u ERGONOMIJI posto LG nema podesavanje polozaja po visini.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

mandza do 300 evrica 20.12.2006. 12:24 #10807

broj poruka: 13

Mene sto interesuje je sledece:
1.Vec 5 godina koristim monitor 107E Philips
2.Graficku koju imam je RADEON 9200
E sad,ceo dan cesljam razne site-ove ,da li wide ili obican tft,da li za ove pare 19 ili 20,naravno jedni su za jednu varijantu ,drugi za drugu i tako...
Za sta ja koristim komp,pa sto se tice igrica ne igram ih a ako ih i igram to su iskljucivo sportske PES6 veliki fan i Football Manager 2007,filmove volim da gledam,jer ih danonocno skidam sa neta iskljucivo dvd rip(za mene najbolji kvaliitet)...i naravno za surfovanje po netu....Microsoft Office ponekad....
Koje bi mi vi model preporucili za ovu cenu,nisam mnogo gledao cene a ono sto me najvise interesuje da li je bolje uzeti jacu 19 obican posto sam video da mnogi ne preporucuju wide ispod 20 ili naci neku slabiju varijantu 20 wide...
Hvala....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs