ipak je jaca Ati 5830 i kao single i kroz CF bar po 3d Mark-u
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@water block Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 HyperX@1600Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Kandalf LCS 750GB samsung X2,1.5TB samsung F2
Ove 460-ke su stvarno dobre karte u odnosu na ono sta je nVidia prodavala u pocetku... U poredjenju sa prvim (citaj velikim) Thermijima ova se niti grije povecano, niti trosi povecano, niti je glasna mnogo, sve je u granicama normale sto se za 470/480 ne moze reci...
Sto se tice performansi, 768MB je gotovo identican sa 5830, dok je 1024MB model oko 10% jaci, ali opet je i 1024MB model daleko od 5850 (15% slabiji u prosjeku)...
(5830 je oko 25% slabiji od 5850 sto bi trebalo da je realno)
E sad, jos i ako cijena bude normalna (sto i nismo navikli vidjeti od nVidie) bice ovo odlicna Price/Performance karta...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Pa valjda svi imamo imena i prezimena... Valjda si i ti neki Obradovic ili Obrad, a ne, recimo, Atijevic ili AMDovic (iako se svojski trudis da postanes - pitam se koliko li te placaju...)... - - - @Markopvict: odlicno! Poslao sam ti i poruku...
Sad ce konacno NV izbaciti poboljsan fermi hvala bogu zbog konkurencije pa ce lepo biti i ATI-jevcima i Nvidijevcima , ja sam Sis-ovac , tera sve na high i pasijans i ostale igrice koje dolaze uz win (((((::::
Sad ce biti zanimljiva borba kada dodju slabiji/jaci modeli sa ovim izmenama fermija
Ali je veoma interesantno koliko je nVidija morala da osakati GTX480 (kao svoj početni proizvod) da bi konačno došla do karte (mislim na GTX460), koja nešto valja i koja može da bude konkurentna ATi-jevim, uz naravno ogovarajuću cenu. O tome treba da razmisle `zeleni` pre nego što počnu ponovo da hvale Fermi arhitekturu.
Jedno bezazleno pitanje, zasto si uvek negativno nastrojen i zasto uvek ATi i samo ATi, a nVidia uvek na kraju ispadne shit...? stalno u nekoj slicnoj tematici radis isto, naravno, nije bas uvek opravdano, ne razumem zbog cega? Ne moze stalno da bude tako...
:: Ali je veoma interesantno koliko je nVidija morala da osakati GTX480 (kao svoj početni proizvod) da bi konačno došla do karte (mislim na GTX460), koja nešto valja i koja može da bude konkurentna ATi-jevim, uz naravno ogovarajuću cenu. O tome treba da razmisle `zeleni` pre nego što počnu ponovo da hvale Fermi arhitekturu :: :: :: Phenom II X3 720B :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM Storm Sniper AMD Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
:: Jedno bezazleno pitanje, zasto si uvek negativno nastrojen i zasto uvek ATi i samo ATi, a nVidia uvek na kraju ispadne shit...? stalno u nekoj slicnoj tematici radis isto, naravno, nije bas uvek opravdano, ne razumem zbog cega? Ne moze stalno da bude tako..
Ovaj SLI je stvarno dobar kao sto sam rekao.. Kada bi se napravila Dual GPU karta sa vecim radnim taktom,vecim brojem shader jedinica dobila bi 5970.. Jedna zanimljiva stvar je da GTX460 ima 1.95 miliona tranzistora a da ATI 5830 ima 2.15 miliona!takodje 1320 stream procesora naspram 336 a nVidia je opet duva laganice.. Takodje manji takt grafickog procesora,manji takt memorije i manji bandwidth koji je kod ATI 5830 128GB/S a kod malo GTX-a 86GB/s dok je kod modela od 1GB 115GB/s ! EVO MALO DA SE SAD PODSETIMO PAPIRA,SPCIFIKACIJA U ODNOSU NA ZIVE PERFORMNANSE..Bravo za nVidiju i Fermi,ovo je prava kartica!
Sto bi ja bio srecan..Boli me bas uvo.. Samo iznosim sve detalje i ne dozvoljavam baljezgariju ali znam ko nije srecan i ko sad pizdi :)FANBOYEVI gde ste ??? :) :) :) :) :) :)
Inace tu su fanboyevi ja sam mid ni jedan ni drugi :).
@despot83
Te Intel Extreme graficke su samo za preko kolena lomljenje i ni zasta vise, veci krs u zivotu video nisam. Ako nekome gledam laptop gledam samo da bude bez tog sranja :).
Burazer je uzeo slican laptop, znaci ne moze ta ista grafa kao tvoja NBA 2k9 da pokrene poja ekrana crno vidimo pola publike i pola igraca, a za divno cudo PES 2009 radi solidno :). Cim sam to video rekao sam krs :). Samo se i danas pitam sto nisam odradio 3D Mark na tom laptopu da vidim koji bi skor bio :).
:: Meni pasijans leti na njoj :: :: A miniclipgames picim na 60 fps :: :: Opusteno,znam da je krs,zato sam je i uzeo da bih izbegao igranje na lapatop :: :: Lazem,cena je bila presudna :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb :: :: ::
Joj al sam se nasmejao i da znas da jeste, ma dobro za dzep konkurencija, nv sada ide dalje predstavice sve , samo neznam kako ce se zvati buduci hi segment gtx5 ili gtx490 , uglavnom da su zas**ali jesu, nepamtim da su kad imali ovakav procep, ali dobro ova valja, smanjili samo milijardu tranzistora, jbt koda suteri radili proslu gtx465 u odnosu na ovu gtx 460... a sad samo da pokazu one aplikacije i mogucnosti koje su obecali e onda ce biti sve ok...
Sta si se uhvatio tog jednog sajta na kome je GTX460 toliko jaci od 5830 ?
Hoces da ti nadjem ja neki gdje je jaca i od 5870 ako treba ?
Poenta je u tome da prikazes rezultate sa nekog relevantnog sajta, a ne sa nekog za koga vjerujem da dobar dio foruma nikada nije cuo...
Sto se tice SLI-a, slazem se da skalira bolje nego CF, ali to kao i sto sam znas zavisi najvise od podrske u igri, pa drajvera a tek onda karte...
Drugo, za lupanje oko 5970, ako 460 sa 1024MB ne moze da dostigne 5850 (slabija u prosjeku 15%) kako ce dvije biti bolje od 5970 ? Pa ne skalira SLI 300% pri dodavanju jedne karte...
Zanimljivo ili ne, ATI koristi isti cip i za 5830, 5850 i 5870 (5970) tako da je logicno da ce biti isti broj tranzistora (i nije miliona nego milijardi), samo je dio ROP, TMU, SP jedinica ugasen (odsjecen ili sta vec)...
Eto, GTX470 ima preko 3 milijarde tranzistora pa je sporija od 5870 koja ima nesto preko 2 milijarde... Gdje je tu tvoja logika ? A da, nema je!
Shader Processor: ATI-jev SP je 5D pa 5 SP-ova cini jednu cjelinu, tako da 5830 ima ustvari 264SP-a u poredjenju sa nVidia-inih 336 ? Opet tvoja logika u pravu! Da, al` zamalo...
Manji takt GPU-a, memorije i manju magistralu ocigledno nadoknadjuje veci broj SP-ova kod GTX460...
Za kraj ovog posta, jedno bravo ze tebe, po 1000000-iti put pokazujes ono sto svi znamo...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
nVidia i ATi nije ni slicno poredjenje kao GA i ASUS, npr., zar ne? ja mozda ne volim Gigabyte, ali nikada nisam rekao da je djubre...inace, sad trenutno imam neku Gigabyte plocu, ne smem da je baksuziram
:: :: :: :: Jedno bezazleno pitanje, zasto si uvek negativno nastrojen i zasto uvek ATi i samo ATi, a nVidia uvek na kraju ispadne shit...? stalno u nekoj slicnoj tematici radis isto, naravno, nije bas uvek opravdano, ne razumem zbog cega? Ne moze stalno da bude tako.. :: :: Imarkovicu,zasto je SVE sto pravi GA djubre :: :: :: Nadji slicnost.. :: :: :: DaSickSystem
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.