Ovde je recimo Ares jaci od dve 5870 CF.Gtx470 sli je slabija oko 30 % od Ares.
Load temp Aresa je 67 C u poredjenju sa konkurencijom znacajno manje.
Sve u svemu zakljucak je da Nvidia ne bi pomoglo i da izadje sa nekom kartom 2xgtx470 jer jer Ares jaci od toga.Gtx480x2 bi imao bolje perfomanse od Aresa ,ali tako nesto je tehnicki neizvodljivo zbog opste poznate temperature i potrosnje.
480 rules! Sta ce eNVidiji dual GPU karta, kad ima superiornu ...
07.07.2010. 21:43
status: user broj poruka: 11001
singleGPU kartu
Siroti crvendac: NV napravi dobru kartu, on spoji svoja dva najbrza GPU-a da bi parirao. NV napravi jos bolji (i brzi GPU), AMD sastavi 4 svoja najbrza GPU-a, ne bi li parirao. LOL!
E, to ne bi bilo humano: ATi bi bio nateran da spaja 6 5870-ki...
:: Nek i nvidia onda spoji dve 480. Čik :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Kralju ****ojeda, ako nisi promjetio, 480 SLI je u pitanju, a ne single karta...
Vezano za temu, jedino sto mi se ne svidja je (osim naravno cijene) fan profil, kartica je preglasna, moje misljenje je da bi se fan profil trebao podesiti da temperatura ide i do npr. 80 stepeni, a ne da na 50 fan vec pocne duvati 100%...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
podmece overklok `na mala vrata`. Catalyst ili trojan horse? Imamo spore karte? Nista zato, overklokovacemo ih, i to potajnoi. Dobar vam dan dragi nasi vernici! Uzmite novi drajver! A karte? Pa, dokle izdrze...
Re: 480 rules! Sta ce eNVidiji dual GPU karta, kad ima superiornu ...
07.07.2010. 22:02
status: user broj poruka: 4710
a cena i temperature nisu bitne!?
:: singleGPU kartu :: :: Siroti crvendac: NV napravi dobru kartu, on spoji svoja dva najbrza GPU-a da bi parirao. NV napravi jos bolji (i brzi GPU), AMD sastavi 4 svoja najbrza GPU-a, ne bi li parirao. LOL :: ::
Nisam Raicu, nisam. Prekjuce sam se igrao u komsiluku, na...
07.07.2010. 22:07
kompu baziranom na Core i5 i 5870 (Asus). Usijava se (preko 90*C, mereno Afterburner-om), ventilator zvidi kao jurisni helikopter tipa Apach, a fps 3 do 5% nizi nego na mojoj makini - 470 na Core2Quad... Pa ti vidi.
Re: ...OK, neka svako PRETPOSTAVLJA ono sto mu se svidja kao
07.07.2010. 22:14
pretpostavka. Ali, ako zaista hocete da se pozbavite problemom, probajte par kombinacija NA SVOJIM masinama, pa cemo onda o zaseravanju motki. Dokle god budete prepisivali sa tih i tih sajtova, bice to `trla baba lan`...
:: Pričati s njim je ko igrati skvoš s crnom rupom umesto zid :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Koliko su se cekale NV kartice ....Ja sam ocekivao nesto vise od njih. Ati i dalje ima tron(jeste da ima dva cipa ali je jedna kartica(i to gotovo isto kosta kao i NV 480!)) Ja imam NV i priznajem da je sad trenutno ati jaci. Kad sam kupio moju kartu tad je NV bila jaca i isplativija, i nadam se da ce se to stanje vratiti... Ali kako god, kupujte isplativije a ne najnovije! Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Tortojed znamo da je tvoje verovanje sajtovima uslovno.Uslov je da Nvidia ima bolju kartu od Ati da bi ti verovao svim sajtovima.Posto sada Ati ima najbrzu kartu ti ne verujes ni jednom sajtu.Isto kao sto ne verujes x sajtova da se Ati manje greje,da je obrnuto ti bi verovao svim sajtovima.Svi su oni ucesnici zavere protiv Nvidia ,a ti razostkrivas zaveru ,svaka cast !
Ljudi sta vam je, 480 je najbolja kupovina! NE znam sto, i nema jedini razlog zbog cega treba dati pare na nju, ali eto, treba je kupiti! Aj sad svi da cekamo red dok se ne otvore prodavnice! Mozda ce da nestanu!
Ja sam već u redu, čekam, niko mi je neće uzeti :D
Lep posao od strane Asus-a. Samo da je para...
GA-MA785GT-UD3H/Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: :: Ljudi sta vam je, 480 je najbolja kupovina! NE znam sto, i nema jedini razlog zbog cega treba dati pare na nju, ali eto, treba je kupiti! Aj sad svi da cekamo red dok se ne otvore prodavnice! Mozda ce da nestanu!
Imali bi pare, ali pare ljude kvare, a ljudi se nalaze u Vladi RS :)))
:: Ja sam već u redu, čekam, niko mi je neće uzeti : :: :: Lep posao od strane Asus-a. Samo da je para.. :: :: GA-MA785GT-UD3H/Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: :: Ljudi sta vam je, 480 je najbolja kupovina! NE znam sto, i nema jedini razlog zbog cega treba dati pare na nju, ali eto, treba je kupiti! Aj sad svi da cekamo red dok se ne otvore prodavnice! Mozda ce da nestanu!
Lepo je receno, kad vidite Tortu kako uzaludno pokusava svim sredstvima da opravda svoju preplacenu GTX470-cu, vi lepo IGNORE. Nema smisla raspravljati se s takvim ljudima. Samo mi nije jasno kako mu ne dosadi vise da tera jednu te istu pricu a zna da nije u pravu... Ceo svet kaze jedno, on tera drugo, samo zato sto se zajebo kad je uzeo GTX470 i platio ga (tj. preplatio) i boga i oca. Neko je napisao ` NVidia = The way is meant to be PAYED `. Istina :)
Daj stvarno tortozdere, ili se namerno zafrkavas sa nama ili si stvarno fanboy. Pobogu, ja sam nVidijas, iako sam samo imao 2 ATi karte u zivotu, i ja govorim da ja nV pukla u ovoj sezoni. Pusti se mlacenja prazne slame. Desilo se sto se desilo, nije svaka firma savrsena. So what? Shit happens.
Posto sam ljubitelj inovacija i noviteta i raznih tehnoloskih resenja a najvise me raduju bas graficki akceleratori moram priznati da je ovo fantasticna kartica pogotovu sto je Asus i za dzabe bi je svakako uzeo bez razmisljanja..Nego ipak sam morao nesto da primetim i da napravim jednu malu kalkulaciju..
Level Contingency 4x Anti-Aliasing 16x Anisotropic Filtering All settings maxed out
1920X1200 rezolucija
Colin McRae Dirt 2
Ares 111 FPS GTX 470 113 FPS
Metro 2033 Ares 42 FPS GTX470 SLI 41 FPS
Pa presek apro po cene ove karte..
Nekako ne mogu da se uzmem utisku da ovaj SLI i to setup sacinjen na GTX470 skalira fenomenalno i da je ili odmah iza ove kartice ili je brzi dok je od 5970 stock brzi u svakom slucaju.. Posto se GTX470 i to ovaj fancy Galaxijev model moze da nadje za 344$ x2 dodje 688$ naspram skromnih 1200$ racunica je jasna.. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814162051&cm_re=GTX_470-_-14-162-051-_-Product
Takodje treba da izadje i Dual GTX470 koji je vec pripremljen i spreman za masovnu proizvodnju.. Inace posto se ovde non stop pominje isplatljivost opet mi se namece ta racunica u glavi sa setup-om od dve GTX480 gde su performanse nenadmasive a dobiju se i vrhunkse karakteristike recimo sa ove dveju karte : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814500166&cm_re=GTX_480-_-14-500-166-_-Product Zalmanov cooler mmmmm,nema da bude lose..
Nego vidim da kod pojedinih i dalje seva radost i varnice iz ociju pa bi iste zamolio da nekad kupe jednu ovakvu zver pa da malo ispricaju iz iskustva a ne prepiske sa neta.. Ja sam recimo pljunuo svaki put 500eur za najbolju kartu na svetu i ne kajem se i znam sta sam dobio i o tome mogu da pricam iz iskustva a ne da spamujem i da se kitim tudjim perijem a pri tom da pljujem druge neznajuci koliko oni imaju iskustva i znanja..
No apro po ove teme i karte ova jedna karta nalazi se kod Marka SpaceMaster-a ,naseg coveka i mog dobrog prijatelja,Nikola je trenutno muci i dalje..
Odrastite, svi skupa. 500e za karticu, koja služi za `mučenje, bench i igre`. Nebitno od kog je brenda i odakle potiče čip. Koliko ono imate godina, svi zajedno nemate 30.
Toliki sajtovi, testi, markovi kojekakvi, igrice sa enginima koje rade bolje onim nego sa ovim, a tek sa svežim drajverima od ovih, a tek kad se patch-uje 80-ti put....i najječ od sve, `ne pričajte o testovima sa net-a`, a jasno je ko dan da neki ne proveru ni jedan dan a da ne izgube bar sat-dva na ovo, i to kako bi sledeći put što `pametnije` potrošili, a stvarno ne više ne 500e, jer, svašta, kako se igrati bez toga, tj. kako nešt ne uzeti a da nije najbolje....hardver nikad skuplji, a `pamenih` potrošača sve više. Neki ne bi ni osnovne namirnice kupovali samo da im za `najbolji` harver ostane. To je već za temeljan razgovor sa psihijatrom.
Ako imate bar 22-23 godine, a ovo vam nije jasno, a pri tome, još i ne zarađujete svoje pare, e onda, blago vama.
Nema tu trunke učenja i saznanja, nema dobijenog i uloženog, samo plaćenog. Samo install-reinstall-new game-new test-new driver-new game...new cooling....new OC results.....i tako u krug......to, uz malo vežbe može i dete od 6 godina.
Ali Crysis bato, cilj je da sa `sjajnim` engineom, u što većoj rezoluciji, sa što više FPS-a (od komšije naravno) upucate nekog u glavu.....i to su misli nekoga sa 20+ godina ?!?!?!?!?!?!?!?! Far Cry 17, pa je li, kako ja da nemam hardver koji to ne može da vrti u 22000x16700 @ 300fps ?!? 30 fps, HA, ništa bez bar 130. Odrasli, da, važi. Entuzijasta, da, važi. Deca, naravno.
Možda vam dođe iz zadnjice u glavu kad vidite svoje dete kako neispavanih očiju tamani neku gamad ispren komp. monitora već 3 sata....već psuje ko kočijaš, rečenicu ne ume da sklopi, pare za užinu troši za igraonicu itd.
Neki se, naravno sa ovim gore neće složiti, al kad tad ćete ukapirati da Bane nikada nikom nije loše ovime mislio.....žao mi je kad vidim kako mlad čovek pun potencijala i inteligencije baca sate i dane, neprospavane noći na najobičnije gluposti shader model 4.
Sa `svojim` parama radite šta hoćete, pitanje je samo kod koga će i kada da se upali lampica zdravog razuma.
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
Totalno si u pravu dobri naš Bane, eto i mene grize kad dam 70-80e na grafiku. Za tamburaše, kafanu i rakiju mi nikad nije bilo žao da se isprsim, zdrav život ipak nema cenu.
Kao čovek kome nikad u životu nije palo na um da pljune više od 100e za grafiku otvoreno ću da priznam da mi ovakve teme služe za zajebanciju i ako moje spamovanje i humor krajnje sumnjive posoljenosti nekome smeta rado ću da prestanem.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ipak je rec o trenutno najbrzoj grafici danasnjice
08.07.2010. 09:08
status: user broj poruka: 7726
jer je to ASUS ARES WorldWide Exclusive review karta ostavlja iza sebe i CF i SLI u vecini segmenata .Jedino joj je 480 x 2 dostojan rival.Ja razumem Sky voli to i neka daje pare,ali treba razumeti i druge koji ne nalaze sebe u tome. Ja bih jedino izrazio zaljenje sto ce neko toliku obradnu snagu da koristi iskljucivo za igrice ,racunam tu i Ati i Nvidia. @Sky ne znam sto ti zapao za oko Call of Duty Modern Warfare to je DX 9 igrica,
Ares je u najvecoj rezoluciji (2560x1600, mislim da je glupo gledati bilo sta drugo) jaci preko 30% od nVidia-e GTX480, a vise od 10% jaci od najjace Ati karte 5970.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.