Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Crni ekran i pistanje.......
STRANA 1 OD 2  
amarilli Crni ekran i pistanje....... 05.07.2010. 21:31 T27952

status: user
broj poruka: 108

Pozdrav svima......

Posedujem konfiguraciju INTEL 8200C2D 2.66, GIGABYTE ploču P-35 DS3R, 4xgeil BD 800mhz ram, 2x hard 500gb, grafu XFX 8800GT 512 i 550wLC napajanje.

Sve je počelo pre dva-tri meseca kada se na nekim zahtevnijim igrama počeo rušiti sistem, t.j. izbaci me u toku igranja iz svega i desi se crni ekran, komp radi, ventilatori se okreću ali ništa ne pomaže osim fizičkog gašenja sa dugim pritiskom. Posle pola minuta komp normalno upalim ali mi pokaže da je došlo do sistemske greške i pritiskom na opicju start windows normaly se sve vrati u normalno stanje. Sa vremenom se broj igara koje su bile igrive smanjivao, uvek se naime dešavalo isto. Jutros kada sam htela da upalim pc se desilo to da posle pritiska na glavni taster ventilatori počinju da se pale ali posle 3-4 sekunde dolazi do jednog dužeg piska i zaustavi se na tome. Kada sam otvorila kutiju, vidim da svi ventilatori rade normalno samo sistem se ne diže i ništa se ne dešava.

Sumnjam na grafičku kartu ali mi je frka da sutra kupujem novu ako se ispostavi da nije to do grafe?

Upomoć!!!

Unapred hvala........ :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 05.07.2010. 21:33 #228193

broj poruka: 4163
Probaj prvo da izvadiš i vratiš nazad memoriju i grafičku, možda je neka komponenta vremenom izgubila kontakt u slotu.

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

BEmpire Re: 05.07.2010. 21:37 #228198

broj poruka: 439
Ja mislim da je to do napajanje,probaj clear cmos(biosa),mada moze i nesto drugo,ja bi prvo u svakom slucaju probao svaki hardver kod nekog,najsigurnije....

amarilli hmm 05.07.2010. 21:40 #228199

Evo probala sam sve i svaku pločicu i svaki ram modul ali isto. Da napomenem da se svi ventilatori pale ali na ekranu se ništa ne dešava....

BEmpire Ja i dalje mislim 05.07.2010. 21:55 #228206

da je to do napanje,verovatno grana koji pali plocu izgoreo(ili oslabio),probaj od nekog pozajmiti napajanje pa probaj....

Danijelk Re: Crni ekran i pistanje....... 05.07.2010. 21:58 #228207

broj poruka: 1541

Proveri graficku i napajanje, tipujem na jedno od ta dva. Ako to nije problem verovatno je ploca....

::
:: Pozdrav svima.....
:: Posedujem konfiguraciju INTEL 8200C2D 2.66, GIGABYTE ploču P-35 DS3R, 4xgeil BD 800mhz ram, 2x hard 500gb, grafu XFX 8800GT 512 i 550wLC napajanje.
:: Sve je počelo pre dva-tri meseca kada se na nekim zahtevnijim igrama počeo rušiti sistem, t.j. izbaci me u toku igranja iz svega i desi se crni ekran, komp radi, ventilatori se okreću ali ništa ne pomaže osim fizičkog gašenja sa dugim pritiskom. Posle pola minuta komp normalno upalim ali mi pokaže da je došlo do sistemske greške i pritiskom na opicju start windows normaly se sve vrati u normalno stanje. Sa vremenom se broj igara koje su bile igrive smanjivao, uvek se naime dešavalo isto. Jutros kada sam htela da upalim pc se desilo to da posle pritiska na glavni taster ventilatori počinju da se pale ali posle 3-4 sekunde dolazi do jednog dužeg piska i zaustavi se na tome. Kada sam otvorila kutiju, vidim da svi ventilatori rade normalno samo sistem se ne diže i ništa se ne dešava.
:: Sumnjam na grafičku kartu ali mi je frka da sutra kupujem novu ako se ispostavi da nije to do grafe
:: Upomoć!!
:: Unapred hvala........ :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aco Re: hmm 05.07.2010. 22:14 #228210

broj poruka: 2788
Imao sam i ja slican problem nedavno. Ventilatori se okrecu a nema slike. Flesovanje biosa je resilo problem.

Pozdrav :)

:: Evo probala sam sve i svaku pločicu i svaki ram modul ali isto. Da napomenem da se svi ventilatori pale ali na ekranu se ništa ne dešava....
raic Re 05.07.2010. 22:20 #228212

broj poruka: 9006
Redovno si čistio ventilatore na procesoru i grafici ili imaju jastučiće da možeš igle da pozabadaš?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

amarilli hmm 05.07.2010. 22:21 #228213

Evo sada sam probala da izvadim grafičku iz slota i da upalim takav komp bez grafičke i pojavio se signal na monitoru, doduše piše da nema signala ali ok. Sve radi i sve je ok jedino sam primetila da grafička urla-bukvalno. Da li to potvrdjuje da je grafa ili i dalje postoji opasnost nečeg drugog.

raic Kuku, nisam ni primetio da je devojčica u pitanju 05.07.2010. 22:28 #228215

Naravno da piše da nema signala kad ga stvarno i nema ako izvadiš grafiku. Ako ti je kuler na grafici štrokav verovatno je takva već dugo i najverovatnije je otišla u džehenem.

Ishmerish @Raic 05.07.2010. 22:31 #228216

broj poruka: 7285
Nemo da si sovinsta!!!

I have a lovely bunch of coconuts,tra la la la.....

Valhalla Rising
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

amarilli aha 05.07.2010. 22:31 #228217

Što znači da je ipak grafika??? Da napomenem, sa grafom unutra nema nikakvog signala na monitoru . Bez grafe se pojavi signal!

Ishmerish Re: aha 05.07.2010. 22:33 #228218

Cerko jel vrti kuler na grafi,elem ako vrti produvaj malko taj slot i grafu.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Što znači da je ipak grafika??? Da napomenem, sa grafom unutra nema nikakvog signala na monitoru . Bez grafe se pojavi signal
raic re 05.07.2010. 22:33 #228219

To što viđeš ženska glavo ti je stand-by signal od monitora, pojavio bi se i da turiš kabl među zube jadna ne bila.

-> Ishmerish: A? Šta veliš na ovaj sramni napad šovinizma?

BEmpire Re:Postoji i sledeci mogucnost.... 05.07.2010. 22:34 #228220

Grafici ventilator verovatno radi na maximum posto ne moze da butuje,sto ploca ne moze da mu daje signal,zato sto napajanje ima slabu ili pokvarenu neku granu koji je neophodan maticnoj dabi radio,ventilatore naravno pali posto su oni na 12v grani(barem ja tako znam)...u svakom slucaju ja bi probao i napajanje....

Ishmerish Re: re 05.07.2010. 22:36 #228221

E papku jedan!!!!

A da turi kabl medj zube videla bi mnogo vise od stand-by signala,otprilike nesto kao sazvezdje.

@BE:Jes vala sherloce,ako si joj reko

Lala 4ever!

:: To što viđeš ženska glavo ti je stand-by signal od monitora, pojavio bi se i da turiš kabl među zube jadna ne bila
:: -> Ishmerish: A? Šta veliš na ovaj sramni napad šovinizma
raic Uostalom, nema šta da sumnjaš i da se pitaš 05.07.2010. 22:37 #228222

Sigurno imaš horde komšija koji bi ti čitav komp dali na zajam da isproveravaš, samo mahni malo trepavicama, skinuće i nove patike pride.

->Ishmerish: Mnogo gledaš Nikad Izvini.

amarilli hej 05.07.2010. 22:40 #228223

Koji šovinizam.........

Kao što sam već napisala, grafička je očišćena i problemi su se pojavljivali već i ranije. Nisam još spomenula da je dolazilo često do promene rezolucije samo od sebe prilikom uključivanja kompa. I još se desilo jednom ranije da kada je došlo do crnog ekrana i ne podizanja sistema da sam izvukla pc is struje i posle par minuta ukljušila nazad i da se sve sredilo. To danas nažalost nije pomoglo!

Ishmerish Re: Uostalom, nema šta da sumnjaš i da se pitaš 05.07.2010. 22:41 #228224

Pa zovu me od miloste Mladja.

Inace kolega jel znas ti koji tip `zena` posecuje IT site-ove?
No offence to womankind

Lala 4ever!

Ishmerish Re: hej 05.07.2010. 22:44 #228225

SLOT tamo gde je ubodes,to lepo izduvaj al nemoj ko boga te molim da guras kirbi u kuciste.

Lala 4ever!

:: Kao što sam već napisala, grafička je očišćen
raic Nemam pojma koji tip ih posećuje druže, de reci, prosvetli nas? 05.07.2010. 22:49 #228226

Najbolje zajmi pa proveri ali ne bi to bila prva 8800 koja je otišla na naše oči u večna lovišta, daleko od toga, a nešto sam skeptičan da će biti pošljednja.

amarilli .. 05.07.2010. 22:51 #228227

Znači da probam sa kupovinom nove?

Ishmerish Re: Nemam pojma koji tip ih posećuje druže, de reci, prosvetli nas? 05.07.2010. 22:52 #228228

http://spedr.com/re3m

@amarilli:Jes vala,uzmi dve nece da se baci

Lala 4ever!

Tr0pIcAn0 Re: .. 05.07.2010. 22:59 #228232

broj poruka: 633
Pobogu, pozajmi prvo od nekog ispravnu grafu, ako tad podigne sistem lepo, i izbaci sliku, onda kupuj novu..Nemoj dok ne utvrdis tacno sta je u pitanju..

AMD Phenom II x4 925
Thermaltake V1 CL-P0401
MSI KA790GX
Silverstone SST-ST50F-230 500W
Asus nVidia 8600gt silent 512mb ddr3
Kingston KHX1066mhz CL4 2x1gb

:: Znači da probam sa kupovinom nove
amarilli Ishmerish 05.07.2010. 22:59 #228233

Ishmerish, sa koje si ti čuke sišao
despot83 ovo i nije toliko strasno 05.07.2010. 23:10 #228236

broj poruka: 711
koliko je moglo biti.

A uzmi za pocetak od nekog napajanje pa da bar to iskljucimo.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs