Sve je počelo pre dva-tri meseca kada se na nekim zahtevnijim igrama počeo rušiti sistem, t.j. izbaci me u toku igranja iz svega i desi se crni ekran, komp radi, ventilatori se okreću ali ništa ne pomaže osim fizičkog gašenja sa dugim pritiskom. Posle pola minuta komp normalno upalim ali mi pokaže da je došlo do sistemske greške i pritiskom na opicju start windows normaly se sve vrati u normalno stanje. Sa vremenom se broj igara koje su bile igrive smanjivao, uvek se naime dešavalo isto. Jutros kada sam htela da upalim pc se desilo to da posle pritiska na glavni taster ventilatori počinju da se pale ali posle 3-4 sekunde dolazi do jednog dužeg piska i zaustavi se na tome. Kada sam otvorila kutiju, vidim da svi ventilatori rade normalno samo sistem se ne diže i ništa se ne dešava.
Sumnjam na grafičku kartu ali mi je frka da sutra kupujem novu ako se ispostavi da nije to do grafe?
Ja mislim da je to do napajanje,probaj clear cmos(biosa),mada moze i nesto drugo,ja bi prvo u svakom slucaju probao svaki hardver kod nekog,najsigurnije....
Proveri graficku i napajanje, tipujem na jedno od ta dva. Ako to nije problem verovatno je ploca....
:: :: Pozdrav svima..... :: :: Posedujem konfiguraciju INTEL 8200C2D 2.66, GIGABYTE ploču P-35 DS3R, 4xgeil BD 800mhz ram, 2x hard 500gb, grafu XFX 8800GT 512 i 550wLC napajanje. :: :: Sve je počelo pre dva-tri meseca kada se na nekim zahtevnijim igrama počeo rušiti sistem, t.j. izbaci me u toku igranja iz svega i desi se crni ekran, komp radi, ventilatori se okreću ali ništa ne pomaže osim fizičkog gašenja sa dugim pritiskom. Posle pola minuta komp normalno upalim ali mi pokaže da je došlo do sistemske greške i pritiskom na opicju start windows normaly se sve vrati u normalno stanje. Sa vremenom se broj igara koje su bile igrive smanjivao, uvek se naime dešavalo isto. Jutros kada sam htela da upalim pc se desilo to da posle pritiska na glavni taster ventilatori počinju da se pale ali posle 3-4 sekunde dolazi do jednog dužeg piska i zaustavi se na tome. Kada sam otvorila kutiju, vidim da svi ventilatori rade normalno samo sistem se ne diže i ništa se ne dešava. :: :: Sumnjam na grafičku kartu ali mi je frka da sutra kupujem novu ako se ispostavi da nije to do grafe :: :: Upomoć!! :: :: Unapred hvala........ :)
Imao sam i ja slican problem nedavno. Ventilatori se okrecu a nema slike. Flesovanje biosa je resilo problem.
Pozdrav :)
:: Evo probala sam sve i svaku pločicu i svaki ram modul ali isto. Da napomenem da se svi ventilatori pale ali na ekranu se ništa ne dešava.... :: :: ::
Evo sada sam probala da izvadim grafičku iz slota i da upalim takav komp bez grafičke i pojavio se signal na monitoru, doduše piše da nema signala ali ok. Sve radi i sve je ok jedino sam primetila da grafička urla-bukvalno. Da li to potvrdjuje da je grafa ili i dalje postoji opasnost nečeg drugog.
Naravno da piše da nema signala kad ga stvarno i nema ako izvadiš grafiku. Ako ti je kuler na grafici štrokav verovatno je takva već dugo i najverovatnije je otišla u džehenem.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Grafici ventilator verovatno radi na maximum posto ne moze da butuje,sto ploca ne moze da mu daje signal,zato sto napajanje ima slabu ili pokvarenu neku granu koji je neophodan maticnoj dabi radio,ventilatore naravno pali posto su oni na 12v grani(barem ja tako znam)...u svakom slucaju ja bi probao i napajanje....
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: To što viđeš ženska glavo ti je stand-by signal od monitora, pojavio bi se i da turiš kabl među zube jadna ne bila :: :: -> Ishmerish: A? Šta veliš na ovaj sramni napad šovinizma
Kao što sam već napisala, grafička je očišćena i problemi su se pojavljivali već i ranije. Nisam još spomenula da je dolazilo često do promene rezolucije samo od sebe prilikom uključivanja kompa. I još se desilo jednom ranije da kada je došlo do crnog ekrana i ne podizanja sistema da sam izvukla pc is struje i posle par minuta ukljušila nazad i da se sve sredilo. To danas nažalost nije pomoglo!
Nemam pojma koji tip ih posećuje druže, de reci, prosvetli nas?
05.07.2010. 22:49
status: user broj poruka: 9006
Najbolje zajmi pa proveri ali ne bi to bila prva 8800 koja je otišla na naše oči u večna lovišta, daleko od toga, a nešto sam skeptičan da će biti pošljednja.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pobogu, pozajmi prvo od nekog ispravnu grafu, ako tad podigne sistem lepo, i izbaci sliku, onda kupuj novu..Nemoj dok ne utvrdis tacno sta je u pitanju..
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.