Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Zasto mi `trokira` 8800GTS
STRANA 1 OD 1
paice Zasto mi `trokira` 8800GTS 03.07.2010. 21:10 T27913

status: user
broj poruka: 25

Imao sam srecu pa sam veoma jeftino dosao do gore navedene graficke. Znam da je vec stara, ali odlicno sluzi za mnoge igre, cak i najnovije. Tacna oznaka graficke je
MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC. Prilicno se razumem u hardver, ali u poslednjih nekoliko meseci mi se javlja trokiranje dok igram , samo odredjene, igre i to ne mogu da resim. Kad kazem trokiranje, mislim na seckanje, pa po neki put i malo zastajkivanje u toku igranja. Dakle, otkrio sam da, dok igram, graficki procesor nije iskoristen 100%, pa zbog toga i dolazi do kocenja za vreme igre. To sam otkrio pomocu poznatog programa za klokovanje EVGA precision. Pratim pomocu njega sve parametre graficke, i vidim da se u najboljem trenutku iskoristenje grafickog procesora krece 30%-40%. Konkretno, u pitanje je igra iz serijala `STALKER`, i to drugi i treci deo. Kod drugog dela mi se cak desava da potpuno zakoci igru i iskljuci je, bez resetovanja kompjutera. To se ne desava kod treceg dela, ali ipak koci. Takodje, igra koja je takodje kocila je i `Dead space`. Znam da su sve to zahtevne igre, ali isto tako bez ikakvih problema i secknja mi radi `Call of Duty Modern Warfare 2`, `Dragon rising`, `Left 4 dead 2`. I sve te igre `teram` u rezoluciji 1440x900, kolika je maksimalna rezolucija mog monitora.
Igre koje mi ne prave problem i ne seckaju iskoristavaju graficki procesor 95-100%, ili nikad ne padaju ispod 60%,sto vidim na grafickom prikazu. `Dragon rising` iskoristava procesor 90-100%. Mislio sam da je mozda napajanje, da je slabo, ali zasto onda mi kod nekih igara radi sve kako treba? Mislio sam da je malo memorije(1.5GB), ai opet isto pitanje?. Drajver je pretposlednji, mada sam ih nekoliko probao, i nema neke razlike. Da li mozda `fali` neka zakrpa za igre, pa mi zato trokiraju? Ili neka podesavanja u samim igrama? Ali i tu sam svasta probao, bez vidljivih rezultata. Ima li neko ideju zasto se ovo desava?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cveleks Temperatura???? 03.07.2010. 21:13 #227714

broj poruka: 129
Imao sam tu karticu i jedino sto mogu da ti kazem je ocisti je od prasine :)
POZZ
recyclebin temp 03.07.2010. 21:53 #227726

broj poruka: 98

kao sto rece cveleks, ocisti je od prasine temeljno, a ne bi bilo zgoreg i pastu da zamenis,..

to sto se desava je neki fail safe mehanizam u drajverima koji sprecavaju pregorevanje kartice, a granica je spustena u novijim drajverima...

Daum ... 03.07.2010. 22:41 #227741

broj poruka: 12798
Kao što rekoše već, pregreva ti se GPU pa se zato smanjuju clockovi i iskorišćenje istog se smanjuje da bi se sprečilo pregrevanje... Očisti cooler i zameni pastu...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Gare87 i ne bi bilo lose 03.07.2010. 22:53 #227743

broj poruka: 4710

da stavis konfiguraciju i sistem koji imas, a ne ovako da nabadamo. A ja koliko mislim, to iskoriscenje gpu-a uopste nije ni bitno toliko, samo temperature i memorija grafe!!

pozdrav

2m4Y re: 03.07.2010. 23:10 #227749

broj poruka: 2353
...ja sam bio ponosan vlasnik Asus 8800GTS320, isti problem sam imao, i kao sto ti rekose forumasi, samo je dobro ocisti, i daj joj da dise, to ce joj poprilicno pomoci!
Meni je npr to radila u WoW-u, i to pici normalno, i posle nekog vremena, smanji fps duplo, prodje malo vrmena pa vrati na full i sve tako, dok nisam video da temp grafickog procesora varira izmedju 105 i 110`C

Samo je dobro izglancaj, i to je to...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

DmasteRNo1 Ne razumem se mnogo u nVidiju 04.07.2010. 09:06 #227812

broj poruka: 6103
pa da vas priupitam da li su ti 8800GTS sa Fermi čipom, kada se toliko greju?

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

ntop Zasto mi `trokira` 8800GTS 04.07.2010. 11:52 #227830

broj poruka: 14
Ja mislim da je to pre do igre nego do grafike. Ja imam isto 8800GTS i isto mi koci u STALKERU. Pritom mi je kartica cista, pasta skoro promenjena i temperatura normalna.
Drugi deo STALKERA je bio pun bagova zbog loseg cracka, a u trecem se i meni desava da se zamrzne na trenutak. Jednostavno igra je lose optimizovana.
Da li su u pitanju ogromne mape pa grafici fali memorije ili je nesto drugo u pitanju ne znam. GRID recimo igram u 1680x1050 i ne secka, ali kad sam probao GRID sa 8800GTX i 8800Ultra tek tada se oseti razlika. Vidis koliko je meksi odziv na komande i koliko se bolje ponasa auto na stazi.

Mixx Re: Ne razumem se mnogo u nVidiju 04.07.2010. 12:13 #227833

broj poruka: 2931
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!
e sad smo n*jebali kad `Fermi` procita ovo! vec vidim:
`8800GTS je u vecini testova bolja od te tvoje 4870 za koju ne umes ni driver da instalises kako treba, imageshack/printscreen_page_nekog_zabagovanog_testa.BMP`
PS. jelda da sam super cenzurisao `n*jebali`? :)

:: pa da vas priupitam da li su ti 8800GTS sa Fermi čipom, kada se toliko greju
::
:: Phenom II X3 720B
:: OCZ Vendetta
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI
:: CM Storm Sniper AMD Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
mslavko82 04.07.2010. 12:20 #227836

broj poruka: 721
Pa kolika ti je temperatura kartice? u svakom slucaju je ocisti, ali imaj u vidu da je Stalker po pitanju bagova djubre od igre koje ni na jednoj konfiguraciji ne radi kako treba...

:: PS. jelda da sam super cenzurisao `n*jebali`? :
:: _____________________________________________________________________

Vrhunski :)
paice Vec ciscena kartica od prasine! 04.07.2010. 13:54 #227881

broj poruka: 25

Dakle, kao sto kaze naslov moje poruke, moja kartica je ociscena od prasine i stavljena je nova termo pasta, doduse samo na GPU a ne i na memorijske cipove. To je uradilo strucno lice (JA!). Da dodam da sam elektronicar po zanimanju. Sto sad i nije bitno. Nisam dobio nikakvo smanjenje temperature i posle intervencije na ventilatoru (koji nije bio bas mnogo prasnjav). I dalje je temperatura (kod iskoristenja GPU oko 100%) izmedju 100 i 105 stepeni. Sto je, priznacete, vise nego mnooogo. Zanimljivo je to sto u nekim igrama (koje su takodje zahtevne) ne secka, ili je to skoro neprimetno. Verovatno zbog samo 320MB memorije na kartici. U svakom slucaju, postoji DIREKTNA veza izmedju procenta iskoristenja GPU i broja frejmova u igrama. Sto manje iskoristenje, to ima vise trokiranja. A zasto je manje iskoristenje GPU, to je pitanje o kome ja nemam pojma.
raic re 04.07.2010. 14:21 #227887

broj poruka: 9006
Zato si jeftino i došao do nje, doduše to tvoje se zove `kurata sreća`. Gledam nešto po forumima majku mu, nema serije koja je više pocrkavala nego što je 8800

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Daum Re: Vec ciscena kartica od prasine! 04.07.2010. 14:45 #227893

broj poruka: 12798
Greška. Što veće zauzeće GPU-a, to se više greje i zato ti trokira svaka igra, a GPU se spušta na niži radni takt, pa zato misliš da što manje zauzeće to više trokira... Već sam ti to rekao, ali si ignorisao iz nekog razloga.

Ako si očistio kartu a i dalje se greje, vreme je za novu onda jer je otišla u večna lovišta...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: Dakle, kao sto kaze naslov moje poruke, moja kartica je ociscena od prasine i stavljena je nova termo pasta, doduse samo na GPU a ne i na memorijske cipove. To je uradilo strucno lice (JA!). Da dodam da sam elektronicar po zanimanju. Sto sad i nije bitno. Nisam dobio nikakvo smanjenje temperature i posle intervencije na ventilatoru (koji nije bio bas mnogo prasnjav). I dalje je temperatura (kod iskoristenja GPU oko 100%) izmedju 100 i 105 stepeni. Sto je, priznacete, vise nego mnooogo. Zanimljivo je to sto u nekim igrama (koje su takodje zahtevne) ne secka, ili je to skoro neprimetno. Verovatno zbog samo 320MB memorije na kartici. U svakom slucaju, postoji DIREKTNA veza izmedju procenta iskoristenja GPU i broja frejmova u igrama. Sto manje iskoristenje, to ima vise trokiranja. A zasto je manje iskoristenje GPU, to je pitanje o kome ja nemam pojma.
Danijelk Re: Zasto mi `trokira` 8800GTS 04.07.2010. 14:54 #227899

broj poruka: 1541
Trokira ti zbog pregrevanja, 100-105C je kriticna temp., dugotrajan rad na takvim temperaturama ce skratice zivotni vek kartice, al iovako je matora pa gledaj da menjas. Seckanje u igrama moze biti i zbog nedostatka Video rama na kartici, 320 mb se zacas popuni u danasnjim igrama...

:: Imao sam srecu pa sam veoma jeftino dosao do gore navedene graficke. Znam da je vec stara, ali odlicno sluzi za mnoge igre, cak i najnovije. Tacna oznaka graficke j
:: MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC. Prilicno se razumem u hardver, ali u poslednjih nekoliko meseci mi se javlja trokiranje dok igram , samo odredjene, igre i to ne mogu da resim. Kad kazem trokiranje, mislim na seckanje, pa po neki put i malo zastajkivanje u toku igranja. Dakle, otkrio sam da, dok igram, graficki procesor nije iskoristen 100%, pa zbog toga i dolazi do kocenja za vreme igre. To sam otkrio pomocu poznatog programa za klokovanje EVGA precision. Pratim pomocu njega sve parametre graficke, i vidim da se u najboljem trenutku iskoristenje grafickog procesora krece 30%-40%. Konkretno, u pitanje je igra iz serijala `STALKER`, i to drugi i treci deo. Kod drugog dela mi se cak desava da potpuno zakoci igru i iskljuci je, bez resetovanja kompjutera. To se ne desava kod treceg dela, ali ipak koci. Takodje, igra koja je takodje kocila je i `Dead space`. Znam da su sve to zahtevne igre, ali isto tako bez ikakvih problema i secknja mi radi `Call of Duty Modern Warfare 2`, `Dragon rising`, `Left 4 dead 2`. I sve te igre `teram` u rezoluciji 1440x900, kolika je maksimalna rezolucija mog monitora
:: Igre koje mi ne prave problem i ne seckaju iskoristavaju graficki procesor 95-100%, ili nikad ne padaju ispod 60%,sto vidim na grafickom prikazu. `Dragon rising` iskoristava procesor 90-100%. Mislio sam da je mozda napajanje, da je slabo, ali zasto onda mi kod nekih igara radi sve kako treba? Mislio sam da je malo memorije(1.5GB), ai opet isto pitanje?. Drajver je pretposlednji, mada sam ih nekoliko probao, i nema neke razlike. Da li mozda `fali` neka zakrpa za igre, pa mi zato trokiraju? Ili neka podesavanja u samim igrama? Ali i tu sam svasta probao, bez vidljivih rezultata. Ima li neko ideju zasto se ovo desava?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs