Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
POVEZIVANJE GRAFIÈKE I TV-A, TJ. TV-OUT
STRANA 1 OD 1
MIGOSA POVEZIVANJE GRAFIÈKE I TV-A, TJ. TV-OUT 10.12.2006. 14:10 T2787

status: user
broj poruka: 280
Sta reci, jee...
Samodisciplina npr.

IMAM NVIDIA GEFORCE FX 5200 KARTICU I SAMSUNGOV TV MODEL OD PRE PAR GODINA CZ-21 KOJI IMA POZADI SKART PRIKLJUÈAK I SA STRANE TRI (VALJDA) ÈINÈ PRIKLJUÈKA - DVA AUDIO (LEFT, RIGHT) I JEDAN VIDEO.
NA KARTICI SE NALAZI RCA PRIKLJUÈAK.
NAJLJUBAZNIJE MOLIM DA MI NEKO ODGOVORI DA LI JE MOGUÆE POVEZATI IH TAKO DA SE NA TV-U DOBIJE KVALITETNA SLIKA DVD FILMA PUŠTENOG SA KOMPJUTERA? AKO JE MOGUÆE, KOJI KABL TREBA DA KUPIM I KOLIKO TAJ KABL MOŽE MAKSIMALNO DA BUDE DUGAÈAK?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: POVEZIVANJE GRAFIÈKE I TV-A, TJ. TV-OUT 10.12.2006. 19:26 #10460

broj poruka: 9425
Zavisi sta podrazumevas pod kvalitetnom slikom. TV ti nikada nece prikazati sliku ni pribliznog kvalteta kao monitor. Slika koju isporucuje VGA je uglavnom zadovoljavajuceg kvaliteta, zato reci sta ocekujes ili ti je mozda TV neispravan...

:: Sta reci, jee..
:: Samodisciplina npr
::
:: IMAM NVIDIA GEFORCE FX 5200 KARTICU I SAMSUNGOV TV MODEL OD PRE PAR GODINA CZ-21 KOJI IMA POZADI SKART PRIKLJUÈAK I SA STRANE TRI (VALJDA) ÈINÈ PRIKLJUÈKA - DVA AUDIO (LEFT, RIGHT) I JEDAN VIDEO
:: NA KARTICI SE NALAZI RCA PRIKLJUÈAK
:: NAJLJUBAZNIJE MOLIM DA MI NEKO ODGOVORI DA LI JE MOGUÆE POVEZATI IH TAKO DA SE NA TV-U DOBIJE KVALITETNA SLIKA DVD FILMA PUŠTENOG SA KOMPJUTERA? AKO JE MOGUÆE, KOJI KABL TREBA DA KUPIM I KOLIKO TAJ KABL MOŽE MAKSIMALNO DA BUDE DUGAÈAK
MIGOSA KAO SA OBIÈNOG DVD-A POVEZANOG SA TV-OM 10.12.2006. 22:30 #10472

NE ZNAM DA LI SI ME RAZUMEO, JA JOŠ NISAM POVEZAO KOMP I TV, NITI BI TO POKUŠAVAO UKOLIKO SLIKA KOJU TAKO MOGU DA DOBIJEM NIJE ISTOG KVALITETA KAO ONA PUŠTENA SA OBIÈNOG DVD PLEJERA DIREKTNO POVEZANOG SA TV-OM.
ZANIMA ME DA LI JE TO MOGUÆE SA MOJIM HARDVEROM, KOJI KABL U TOM SLUÈAJU TREBA DA KUPIM, ALI ME TAKODJE ZANIMA DA LI JE TO UOPŠTE MOGUÆE SA NPR. NEKOM DRUGOM KVALITETNIJOM GRAFIÈKOM ILI BOLJIM TV-OM?
SAMO SAM KOD JEDNOG PRIJATELJA VIDEO SLIKU NA TV-U KADA JE PUŠTEN FILM SA KOMPA (NE ZNAM DA LI JE BIO TO DVD ILI DVX) I SLIKA NIJE BILA ZADOVOLJAVAJUÆEG KVALITETA TJ. KAO SLIKA KOJA MOŽE DA SE DOBIJE SA OBIÈNOG DVD PLEJERA POVEZANOG SA TV-OM.
ZBOG TOGA SADA PITAM VAS ZA SAVET. INAÈE, TV JE NARAVNO, ISPRAVAN.

UNAPRED HVALA SVIMA KOJI MOGU DA MI POMOGNU SVOJIM SAVETOM.

Sta reci, jee...
Samodisciplina npr.

VMARC Re: KAO SA OBIÈNOG DVD-A POVEZANOG SA TV-OM 11.12.2006. 00:29 #10474

E ok onda.
TV naravno mozes da povezes sa kompom. Vecina grafickih ima TV izlaz, novije generacije imaju sve, samo je pitanje u kom obliku, da li S-Video ili CINC (chinch).
Sto se tice kvaliteta prikaza, ranije je blaga prednost bila na strani ATIja dok je danas situacija izjednacena.

Sto se tice kvaliteta slike, ona ti zavisi od puno cega, a ponajvise od kodeka koji ti DVD plejer na kompjuteru koristi. Power DVD je sasvim ok. Naravno to se odnosi na DVD filmove, dok DIVIX svakako zavisi od punocega, a ponajmanje od kvaliteta uredjaja koji ga pusta... :)
Dakle ja mislim da ce ti sve biti ok, pogotovo ako imas graficku novije generacija i jos ako je ATI... nemas brige.

Napisi oznaku graficke i koji TV izlaz poseduje.
Pozz...
MIGOSA KAO ŠTO SAM VEÆ NAVEO... 11.12.2006. 00:49 #10475

KAO ŠTO SAM VEÆ NAVEO U PRVOM JAVLJANJU:
NVIDIA GEFORCE FX 5200 SA RCA IZLAZOM (TAKO PIŠE). NA TV-U IMAM SKART POZADI I SA STRANE TRI ÈINÈ (VALJDA) PRIKLJUÈKA, DVA AUDIO - LEFT I RIGHT I JEDAN VIDEO.
U UPUTSTVU JOŠ PIŠE:
SUPPORTS TV-OUT AND D-SUB CONNECTORS, A NACRTAN JE I NEKAKAV KABLIÆ NA KOME STOJI: AV OUTPUT. SA OBE STRANE IMA PO JEDAN ÈINÈ(VALJDA?)
MISLIŠ DA BI SLIKA TREBALA DA BUDE OK, AKO SE TO POVEŽE KAKO TREBA?

HVALA NA ŽELJI DA POMOGNEŠ.

Sta reci, jee...
Samodisciplina npr.

VMARC Re: KAO ŠTO SAM VEÆ NAVEO... 11.12.2006. 02:05 #10480

Ma ok, mislio sam koji model, kog proizvodjaca pa da izguglam kako izgleda... no kakogod. To sto si naveo je standard za Samsing TV vecih ekrana (verovatno je oko 72cm)

Kaci to i uzivaj ;)

:: KAO ŠTO SAM VEÆ NAVEO U PRVOM JAVLJANJU
:: NVIDIA GEFORCE FX 5200 SA RCA IZLAZOM (TAKO PIŠE). NA TV-U IMAM SKART POZADI I SA STRANE TRI ÈINÈ (VALJDA) PRIKLJUÈKA, DVA AUDIO - LEFT I RIGHT I JEDAN VIDEO
:: U UPUTSTVU JOŠ PIŠE
:: SUPPORTS TV-OUT AND D-SUB CONNECTORS, A NACRTAN JE I NEKAKAV KABLIÆ NA KOME STOJI: AV OUTPUT. SA OBE STRANE IMA PO JEDAN ÈINÈ(VALJDA?
:: MISLIŠ DA BI SLIKA TREBALA DA BUDE OK, AKO SE TO POVEŽE KAKO TREBA
:: HVALA NA ŽELJI DA POMOGNEŠ
:: Sta reci, jee..
:: Samodisciplina npr
mismi77 Razmisli o sledecem... 11.12.2006. 10:56 #10483

broj poruka: 105
Povezati PC i TV je super, gledas filmove itd. Tako sam i ja povezao TV i PC i gledao sve moguce filmove dok mi nije crkao TV. E sad sto bi ti radio takvu glupost kada imas DVD plajere koji ti pustaju sve bukvalno sa kompa? Ako hoces nesto lepo narezi pa gledaj kao covek. A sve ispod DVD-a se smatra losim kvalitetom... Jedino mozes da prikacis TV na PC ako ti TV radi na frekvenciji od 100 MHz.Pozdrav.

djboki Stiže pomoć 11.12.2006. 16:53 #10496

broj poruka: 96
Ala su se predhodni sagovornici nalupali,bože me sačuvaj,kao gluvih telefona.

Dakle da li znaš koje proizviđač kartice(firma) i koji je model u pitanju tačno,ako ne znaš opiši kakve priključke imaš pozadi na kartici.

Obično na skoro svim 5200 modelima pozadi postoji pored VGA i DVI izaza
za monitor i konbinovani priključak za TV-out,pa ti treba mali adapter u
vidu kablića koji sa jedne strane ima DIN priključak koji ide u karticu
a sa druge strane ženski činč.Ovaj kablić ubodeš u karticu a na ženski
činč drugi kabl za TV out koji ima oba muška činča,od toga jedan ide
u TV u činč kojii je žute boje.Ovaj TV kabl treba da bude kvalitetan zbog
šuma.Super ih prave u firmi "Akustik" tel:3238-478.Kablić adapter probaj
da nađeš u BG-Elektroniku u Bulevaru,ali pazi da proključak koji ide u ka-
rticu ima pet pinova.Doduše ima i sa tri pina,ali ti pazari sa pet.

Zasad toliko,kad nabaviš SVE javi se ponovo u vezi sa samom instalacijom.

darkomanko to ti ne treba 11.12.2006. 21:07 #10509

broj poruka: 2
Ja gledam filmove preko tv out-a i sad nameravam da kupim DVD player jer mi je dosadilo svaki put da ukljucujem racunar i da slusam kulere i rezac dok gledam film, a pri tom, slika je losija.

VMARC Re: Stiže pomoć 11.12.2006. 21:21 #10512

:: Ala su se predhodni sagovornici nalupali,bože me sačuvaj,kao gluvih telefona
:: Dakle da li znaš koje proizviđač kartice(firma) i koji je model u pitanju tačno,ako ne znaš opiši kakve priključke imaš pozadi na kartici
:: Obično na skoro svim 5200 modelima pozadi postoji pored VGA i DVI izaz
:: za monitor i konbinovani priključak za TV-out,pa ti treba mali adapter u
:: vidu kablića koji sa jedne strane ima DIN priključak koji ide u kartic
:: a sa druge strane ženski činč.Ovaj kablić ubodeš u karticu a na žensk
:: činč drugi kabl za TV out koji ima oba muška činča,od toga jedan id
:: u TV u činč kojii je žute boje.Ovaj TV kabl treba da bude kvalitetan zbo
:: šuma.Super ih prave u firmi "Akustik" tel:3238-478.Kablić adapter proba
:: da nađeš u BG-Elektroniku u Bulevaru,ali pazi da proključak koji ide u ka
:: rticu ima pet pinova.Doduše ima i sa tri pina,ali ti pazari sa pet
:: Zasad toliko,kad nabaviš SVE javi se ponovo u vezi sa samom instalacijom

na koja od sva dva sagovornika si mislio... osim ako nisi ukljucio i sebe u pricu posto si realno i trebao :)
MIGOSA IZVINJENJE 11.01.2007. 18:05 #11445

IZVINJAVAM SE ŠTO SE TEK SADA JAVLJAM, ALI KADA SAM POKUŠAVAO TO DA URADIM PRE PAR NEDELJA NIKAKO MI NIJE USPEVALO DA UNESEM ODGOVOR. NIKAD PRE NISAM KORISTIO FORUME TAKO DA PREDPOSTAVLJAM DA NISAM NESTO RADIO KAKO TREBA.
INAÈE, POVEZAO SAM TV I PC POMOÆU CNINCH TO CHINC KABLA I TO JE BILO TO, NARAVNO BILO JE POTREBNO INSTALIRATI I SOFTVER OD GRAFIÈKE I IZVRIŠITI ODGOVARAJUÆA PODEŠAVANJA DA BI SVE FUNKCIONISALO.
SLIKA JE ODLIÈNA!

HVALA SVIMA KOJI SU SE JAVLJALI.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs