Sa odgovarajućim drajverima i ATI i nVidija rade sa običnim red/blue naočarima, a za one bolje treba oko 170-180 eur samo za nVidia cvike + monitor sa osvežavanjem od 120Hz...
- Mišljenja su kao guzice - svako ih ima, ali ne treba da ih pokazuje. -
znaci ovako ineteresuje me sta mi sve treba da bi gledao 3d film ili igrao 3d igru. znaci u najjeftinijoj varijanti , sta mi sve treba za ovo . poz, i neka odgovori ako ima ko voljan
Sto se tice koriscenja,znaci ne na 120hz plus monitorima,vec na obicnim,tu u nvidia drajverima treba podesiti enable stereostopic 3d,i dobijate podesavanja za ovo bolje sa njihovim naocarima,i monitorom,ili druga opcija sa obicnim,i bilo kojim naocarima.Imaju oni njihov nvidia vision discover glasses,dakle sve sa obicnim naocarima...-)
Ako se koristi ati,stvar je vrlo jasna,posto je tu iz3d...evo odakle moze da se skine
i to je to.Ako ste gledali avatara 3d,ono tamo je sigurno u 50hz,ako ne i manje,posto cesto je umelo da baguje gde god da sam gledao,dakle oko 20fps-a,eventualno 25 u idealnom slucaju,mada moguce da je ipak to prvi tako napravljen film pa nije sve naj naj,pogotovo na nasem trzistu,ali je super,kako god da je ja sam se sa time odusevio,probao sam igre u 3d i odusevio se.Tako da na monitoru sa 60hz,cenim da ce biti dobro,stim sto zavisi naravno od igre i zahtevnosti.Ali uglavnom sve igre rade odlicno,osim ako se ne nadjete u defektu da igrate metro na dx11.Tada i gtx480 tesko da drzi korak sa igrom.
sve zavisi koliko kesa imas,i koliko si voljan da das...
30.06.2010. 04:34
status: user broj poruka: 1624
Dakle dovoljan ti je standardni monitor,obicne pasivne 3d naocare, i 1.nvidia karta sa podrskom za 3d. 2.ako imas ati onda iz3d
varijanta koja je bolja od ove.... nvidia karta sa podrskom za 3d pozeljno gtx2xx,gtx4xx zbog novijih naslova i mogucnosti prikazivanja preko 100FPS-a... monitor na 120hz,ili vise,i windows vista ili windows 7.I nvidia aktivne naocare...
Umesto 120hz monitor,ako imas jos kesa ulozis u npr neki tv lcd/plazma na 32 + incha,u fullHD-u sa podrskom za 3d,sem sto oni to tamo daju tek kad radi tv na 600 Hz,sto je meni totalno nelogicno,to bi znacilo u teoriji da bi vrhunac bio kad bi karta davala 600FPS-a,ali sa takvim necim sigurno bi bilo extra kako god igrati se....
Najskuplja varijanta je opet da uzmes ne 1,nego 3 monitora na preko 120 hz...to i napravis 3d stereoscopic surround sliku,sto omogucava jedino SLI konfiguracija Nvidie...
Ako pak zelis taj 3d surround sa atijem,potreban ti je 3d,i npr 5870,5850,5770 eyefinity 6,dakle te karte imaju po 6 izlaza za monitore,i tu imas surround naravno sa svoja 3 moniora...
ove dve opcije su ti i najskuplje jer tu sve zavisi kolko ulozis para.dali uzeo bolje grafike,npr 5770x2,ili jedan 5870,ili 5970,ili pak koju nvidia gtx260sli,gtx465 sli,ili gtx295 npr. onda i izbor monitora i njegov kvalitet, a ako neces sa tim da se majes samo povedi racuna o grafici da je dovoljno jaka,npr 4870 ili gtx260,kupis naocare i imas 3d.mozes ti to i sa jeftinijim kartama uz iz3d ja sam to radio pre godinu i jace sa 9600gt oc,ali opet kao ni sad nisam imao naocare.A lepo je radilo u 3d hellgate sa full detaljima.
imam : monitor- benq g2411hda, 24 inca, 1920x1080 60 hz i graficka- ati hd 4870
e sada ovako posto se ja i ne razumem bas: sta treba da uradim bi ja na ovome mome monitoru i grafickoj mogao da gledam naprimer neki 3d filn, ili da igram neku igru. znaci interesujem me sta jos treba da nabavim i ts treba da podesim, NARAVNO AKO JE SVE TO IZVODJIVO SA OVIM STO JA IMAM. ajde ako moze napisite sta da podesim i kako.
Samo treba da skineš iz3d drajver, nabaviš one kartonske plavo-crvene naočari i udri, ortak je s tom kartom igrao cod5 recimo. Nemoj samo da preteruješ da te ne zaboli glava
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
samo da vidim jesam li dobro shvatio: ja treba da skinem iz3d draivere za graficku sta li vec, i tu nesto podesim , i nabavim 3d naocare obicne( mislim na one iz bioskopa, ili na one sto se prave ) i to je to jel tako poz i hvala jos jedanput
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: sada sam nesto gledao u ati catalyst ali nisam tu opciju mogao da nadjem(ANAGLYPH ), pa hajde mi samo malo pomozi de to da nadjem i podesim i bice ok :: ::
kad se uapli Anagyph 3d a i sranje je, meni je u pucacinama nisan bio podeljen ne znam zasto. Probao sam i voznje ali bolje je bez toga, duplo bolje radi a i meni lepse izgleda kad je normalna slika. I mislim da nije dobar za oci taj 3D.
Баш пре неки дан их видех у ТЦ `УШЋЕ` на Новом Београду. Чини ми се Гигатронова продавница на спрату или продавница ИТ поред ње. Нвидија произвођач. Цену нисам гледао, јер ме није интересовало, али битно је да их има, па погледај.
:: Nije se saxija dobro izrazio, mislio je na ovaj drajver i njegovu instalaciju :: :: http://www.iz3d.com/drive :: :: :: To kada instaliras, podesis Anaglyph (Cyan/Red) i to bi trebalo da to.. :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! :: :: :: sada sam nesto gledao u ati catalyst ali nisam tu opciju mogao da nadjem(ANAGLYPH ), pa hajde mi samo malo pomozi de to da nadjem i podesim i bice ok :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.