Ovih dana bi trebalo da postanem vlasnik ove kartice. Problem je u tome shto ce kartica biti kupljena u SAD-u, a trenutno postoji samo opcija od 256mb od VisionTek-a. Diamond Multimedia i Sapphire (mozda) izdaju verzije od 512mb, ali kako sad stvari stoje tek u januaru, shto mi je kasno. Poshto imam prilichno staru mashinu, mislio sam da bi mi ovih 512mb itekako dobro doshlo, jer cu se igrati na DELL 2007WFP, sa native rezolucjom 1680-1050. Hoce li mi za ovu rezolucju trebati ovih 512. Shta mislite - kakva su iskustva. Da trgujem ovaj VisionTek ili da za mjesec dana po Evropi jurim ove od 512mb (za nekih 50-ak eura vishe).
HMM... S` obzirom da si na AGPu, a zavisno od ostatka konfiguracije, mislim da ti je isplatljivija a i konkretnija promena cele masine, nego da dajes velike pare za ovu karticu u AGP varijanti i da razmisljas o tome da li ce...??? ili ce...????
Razmisljaj o PCIE masini, ekvivalentnoj tvojoj sadasnjoj, kupljenoj u potpunosti kod nas, mislim da ti je sigurnija varijanta nego da pazeris karticu u USA ili whatever da se cimas i juris ovu od 512 po evropi...
S`obzirom na cenu te kartice, kada se budes preracunao videces da ti krajnaj doplata za PCIE varijantu i nece tako skupo izaci. Pozz...
:: :: Ovih dana bi trebalo da postanem vlasnik ove kartice. Problem je u tome shto ce kartica biti kupljena u SAD-u, a trenutno postoji samo opcija od 256mb od VisionTek-a. Diamond Multimedia i Sapphire (mozda) izdaju verzije od 512mb, ali kako sad stvari stoje tek u januaru, shto mi je kasno. Poshto imam prilichno staru mashinu, mislio sam da bi mi ovih 512mb itekako dobro doshlo, jer cu se igrati na DELL 2007WFP, sa native rezolucjom 1680-1050. Hoce li mi za ovu rezolucju trebati ovih 512. Shta mislite - kakva su iskustva. Da trgujem ovaj VisionTek ili da za mjesec dana po Evropi jurim ove od 512mb (za nekih 50-ak eura vishe) :: :: CHEER ::
Hvala, VMARC, ali zaboravio sam da napomenem da ne planiram prelazak na PCI-E josh najmanje godinu dana. Elaboracija mislim da nije potrebna, jer se ta pricha uvijek razvuche u nedogled.
Znachi, konkretno, ako neko ima iskustva sa 256 vs. 512 i dali je vrijedno chekanja i malo vece cijene.
Vecina igara danas jako tesko moze da iskoristi dodatnih 256 Mb memorija. I ako moze to je onda obicno u nekim besnim rezolucijama (1600 x 1200, 1920 x 1200), pogotovo sto kazes da ti ostatak masine bas ne prati takvu karticu. Procice bar jos 1 - 1,5 godina dok 512 ne bude bio default standard. S obzirom da imas AGP platformu, to tada ces je vec verovatno zameniti, a pritom ce izaci i DirectX 10 naslovi koje u svakom slucaju neces moci da igras sa tom grafickom. Generalno moj savet ti je da sada prodjes sto jeftinije mozes. Takodje mislim da ideja o prelasku na PCIe platformu nije losa, ali ti najbolje znas kakve su tvoje potrebe i mogucnosti, i kao sto si rekao elaboracija tog pitanja bi se otegla u nedogled.
Nadam se da sam pomogao
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Kupi slobodno 256MB verziju.... Nadam se da imas NF3 Ultra 939 + Venice config ako ili Seprona i NF3 ako imas Bartona koji radi na 2.2GHz bolje kupi AGP 7600GT i uzivaj sigurno je jeftiniji a na tvojoj konfiguraciji neprimetno sporiji...
Vrlo nerado ali cu ipak morati da se slozim sa Vmarc-om, da je ulaganje u ekstra graficku u zemlji Srbiji cisto bacanje para, pa za pare te graficke mozes da pazaris bas solidan racunar, koji ce biti jednako ako ne i brzi od starog racunara sa tom novom grafikom.
Ali tvoje pitanje je bilo 256 ili 512, ako ti je samo to dilema kupi ovu sa vise memorije, buduci da visoke rezolucije vuku menorije (kvadratno) vise nego one uobicajene a za to treba memorije.
Kuci imam graficku sa 256mb (sporije) memorije a na poslu istu sa 128mb (brze) memorije, obe su iste generacije Ati 9550 i kad sam probao pojedine igre su kuci na istoj rezoluciji radile daleko bolje i bez seckanja iako je na poslu ostatak konfiguracije bio noviji i brzi.
Nadam se da sam ti pomogao, ali ti predlazem da bar jos jednom razmisli pre navedene kupovine i o novcu koji ces, pa slobodno mozemo reci baciti na tu grafiku, ja bih na tvom mestu svakako razmislio.
Malo sam chachkao po forumima bjelosvjetskim i vecina likova je za tih 512, kada su u pitanju malo vece rezolucije (puno primjera kao onaj koji je naveo Mali Abner), tako da cu pojuriti tu od 512 (Nashao sam neshto u Italiji za 210 eura - mislim da to i nije neka velika cifra za tu karticu).
Shto se tiche ostatka PC-a (ABIT NF7-S 2.0, Barton 2500+ na 2200, 2GB Kingston Value) i koji sjajno radi za toliko staru mashinu (a ima josh malo i OC rezerve), odavno sam odluchio makar da probam, jer mi se ne ulazi u velike promjene. Ako CPU ne bude pretjerano gushio grafiku, ima da se igram josh najmanje godinu dana, a ako ne bude shtimalo, zna se shta slijedi, sve ide na prodaju, pa ispochetka.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.