Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc oko 2 monitora
STRANA 1 OD 1
Gare87 Pomoc oko 2 monitora 25.06.2010. 23:16 T27725

status: user
broj poruka: 4716

Ovako povezao sam jos jedan monitor na grafu(samsung 943sn). Sad imam pitanje oko toga da li mogu nekako da pustim na jednom monitoru full screen, recimo neku igru, a na drugom da mi bude recimo browser ili winamp ili bilo sta. Ja sam podesio prvo ono da se extend display i mogu da prevucem, ali kad sam u full screen nece mis da se pomeri na drugom monitoru tako da ne mogu da koristim tamo nista, a i poremeti se prikaz slike na drugom monitoru zbog razlicite rezolucije. A i duplicate display je isto sranje jer mi to em smanji rezoluciju(monitori nisu isti) i prikazuje isto na oba(msm naravno), tako da nzm kako da podesim da rade razdvojeno full screen application i ostale aplikacije?? Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Pomoc oko 2 monitora 25.06.2010. 23:59 #225547

broj poruka: 1260
Za igre ne verujem pošto neke čak neće ni da se startuju ako je podešen dualview ili V-H span. Sa aplikacijama može bez problema u extended desktop modu samo treba malo podešavati. Ja sam ranije koristio da na jednom ekranu puštam video u fullscreen-u dok na drugom burazer radi u photoshop-u. Sećam se da je funkcionisalo bez problema.

Živ bio!
Gare87 Re: Re: Pomoc oko 2 monitora 26.06.2010. 00:01 #225548

ma to je cool bate, ja to od poodavno tako radim, sa recimo na jednom photoshop a na drugom video tutorijal

Za ovo mi je potrebno ako ima neka fora ili progam, da na jednom bude igra u full screenu a na drugom browser ili bilo sta :)

:: Za igre ne verujem pošto neke čak neće ni da se startuju ako je podešen dualview ili V-H span. Sa aplikacijama može bez problema u extended desktop modu samo treba malo podešavati. Ja sam ranije koristio da na jednom ekranu puštam video u fullscreen-u dok na drugom burazer radi u photoshop-u. Sećam se da je funkcionisalo bez problema
::
:: Živ bio!
gilopile Re: Re: Re: Pomoc oko 2 monitora 26.06.2010. 00:50 #225559

broj poruka: 9459
Nece ti to moci,pogotovo sto vecina novijih igara toliko zaposli cpu da na primarnom monitoru skoro nista ne mozes da radis,a i nisu podrzane da bi radile na ext. monitoru.
Nemas bas puno izbora,jednostavno cekiraj `extend my win...`,klikni na mon 2 i podesi mu rezoluciju na max.Kada presvuces operu,media player,ili sl.klikni na full screen i gotovo.
Meni je na drugom monitoru TV program i ok radi.Zavisi i od aplikacije koju mislis da extendujes,jer neke nisu podrzane da rade u full screen-u na ex monitoru.Primer su neki PVR programi...Obicno programi u prozorima sigurno sljakaju u full screen-u.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: ma to je cool bate, ja to od poodavno tako radim, sa recimo na jednom photoshop a na drugom video tutorijal
:: Za ovo mi je potrebno ako ima neka fora ili progam, da na jednom bude igra u full screenu a na drugom browser ili bilo sta :
:: :: Za igre ne verujem pošto neke čak neće ni da se startuju ako je podešen dualview ili V-H span. Sa aplikacijama može bez problema u extended desktop modu samo treba malo podešavati. Ja sam ranije koristio da na jednom ekranu puštam video u fullscreen-u dok na drugom burazer radi u photoshop-u. Sećam se da je funkcionisalo bez problema
:: ::
:: :: Živ bio!
Daum ... 26.06.2010. 00:57 #225561

broj poruka: 12802
Ne može... Igre jednostavno zauzmu video adapter, tako da potpuno poblesavi desktop...

Možeš jedino ako igru pustiš u windowed modu... tako možeš i full rezoluciju da staviš pa ćeš samo imati border ili prozor oko igre... jedino tako može...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

srdoch Re: Re: Re: Pomoc oko 2 monitora 26.06.2010. 01:20 #225564

broj poruka: 1260
A i koja je svrha igre na jednom monitoru dok se na drugom radi u nekoj aplikaciji? Pretpostavljam da ti miš i tastatura trebaju i za jedno i za drugo tako da ako igraš igru ona je u fokusu i komande deluju samo na nju. Ako se prebaciš na aplikacije na drugom monitoru igra gubi fokus i nema ništa od korišćenja istovremeno. Jedino ako za igru koristiš joypad ili neki drugi kontroler onda je izvodljivo ali opet nema neku upotrebnu vrednost jer gomila igara neće podržavati ni takav oblik rada. Probaj sam sve varijante pa ćeš se uveriti koliko je nepraktično. Pozdrav!
Daum ... 26.06.2010. 01:40 #225566

broj poruka: 12802
Dok sam imao dva monitora, značilo mi je dok igram L4D2 da mogu da se prebacim i odgovorim recimo na MSN ili proverim browser ili mail...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

gilopile Re: Re: Re: Re: Pomoc oko 2 monitora 26.06.2010. 01:47 #225569

broj poruka: 9459
Predpostavljam da je mislio da mu se mladji brat,ili seka igraju na ext. monitoru,a on cepa po surfu,i sl.

Ext. monitor je pre svega olaksica za rad sa prozorskim aplikacijama gde manjka radne povrsine i gde se otvara vise prozora za nekakav povezan rad.
Npr. ja ga koristim i za cubase,gde ce uvek manjkati povrsine,pa cak i 4 ex.da se poveze sa rez. 1920*1080,al` sta da se radi.
Da bar imam neki projektor sa rezolucijom 5000*4200,pa da ga usmerim ka komsijskom zidu,ih...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: A i koja je svrha igre na jednom monitoru dok se na drugom radi u nekoj aplikaciji? Pretpostavljam da ti miš i tastatura trebaju i za jedno i za drugo tako da ako igraš igru ona je u fokusu i komande deluju samo na nju. Ako se prebaciš na aplikacije na drugom monitoru igra gubi fokus i nema ništa od korišćenja istovremeno. Jedino ako za igru koristiš joypad ili neki drugi kontroler onda je izvodljivo ali opet nema neku upotrebnu vrednost jer gomila igara neće podržavati ni takav oblik rada. Probaj sam sve varijante pa ćeš se uveriti koliko je nepraktično. Pozdrav!
Gare87 +1 26.06.2010. 03:37 #225572

Da zbog toga mi je trebalo, nije problem sa igrama, zacas pauziram ja to.

Inace nemam rodjene brace ni sestara :))

Pretpostavljao sam da ne moze, ali rekoh da pitam ovde mozda ima nekih nacina da se to realizuje, ali ok, nije ni bitno toliko. Inace da koristim za prozorske aplikacije, kao sto rekoh na pocetku na ovom vecem monitoru mi je Photoshop a na ovom drugom manjem je video tutorijal

Pozdrav

:: Dok sam imao dva monitora, značilo mi je dok igram L4D2 da mogu da se prebacim i odgovorim recimo na MSN ili proverim browser ili mail..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
golfer re.Pomoc oko 2 monitora 26.06.2010. 08:34 #225576

broj poruka: 317
Hehe... a ja Vam kazem da postoji i takva mogucnost, mladi ste pa niste zapamtili, cuvena firma MATROX sa svoim dualhed grafickim karticama. Te dvoglave azdaje koje bi mogle da guraju danasnje igrice kostaju u Americi oko 1000 dolara!!! Ja jos cuvam u svojoj kolekciji dve stare MATROX kartice G450 i G550 i radio sam te stvari za koje pitas. Nekada su ove kartice vredele citavo bogatstvo a danas po oglasima mozes naci za 10ak evra. Ako nadjes G550, ona ima jedan DVI konektor i nesto vise RAM memorije od G450, i uz nasto manju rezoluciju moze da gura i nove igrice stim sto moras staviti jedan ventilator da je hladis jer su uglavnom sa pasivnim hladjenjem. Koristio sam ih ponajvise za video montazu, kvalitet slike koje one daju je bolji od vecine danasnjih novih kartica!!! Pozdrav!
imarkovic Re: re.Pomoc oko 2 monitora 26.06.2010. 10:32 #225581

broj poruka: 19048
hoces da kazes da bi ova kartica mogla da gura novije naslove, naravno uz manju rezoluciju?
http://bit.ly/ddj38c

:: Hehe... a ja Vam kazem da postoji i takva mogucnost, mladi ste pa niste zapamtili, cuvena firma MATROX sa svoim dualhed grafickim karticama. Te dvoglave azdaje koje bi mogle da guraju danasnje igrice kostaju u Americi oko 1000 dolara!!! Ja jos cuvam u svojoj kolekciji dve stare MATROX kartice G450 i G550 i radio sam te stvari za koje pitas. Nekada su ove kartice vredele citavo bogatstvo a danas po oglasima mozes naci za 10ak evra. Ako nadjes G550, ona ima jedan DVI konektor i nesto vise RAM memorije od G450, i uz nasto manju rezoluciju moze da gura i nove igrice stim sto moras staviti jedan ventilator da je hladis jer su uglavnom sa pasivnim hladjenjem. Koristio sam ih ponajvise za video montazu, kvalitet slike koje one daju je bolji od vecine danasnjih novih kartica!!! Pozdrav!
golfer re.imarkovic 26.06.2010. 12:15 #225587

Da, upravo to sam hteo da kazem, ako je nadjes probaj pa ces videti, ja sam dugo vremena u svom racunaru koristio ovu karticu i dva monitora (Philips190C7FS, 1280x1024 px) naravno uz dodatno hladjenje tj. jedan ventilator. Nemoj ocekuvati neke rezultate u igricama, uz dobar procesor i dosta rama (3GB DDR2, XP) dok je klinac na jednom nonitoru vozio neki auto ja sam na drugom pregledavao materijal snimljen dig. kamerom, tv i slicno. Imas na You tube, ukucaj, Matrox dual hedi, ima dosta toga. Matrox ne pravi igracke karte, pgledaj po TV studijima i njihovim kompovima sta imaju i sta koriste od kartica i ko im je proizvodjac. Ovu G550 jos uvek je koriste mada je dosta stara, ima dosta novijih modela ali...povelika lova. Pozdrav!

Milunka to ti je ko da dovedes borca iz Shaolin-a,i nekog savremenog borca 26.06.2010. 13:14 #225602

broj poruka: 1624

Grdosiju,i onda bi se vecina slozila na koju foru bi taj mrsavi shaolin dobio bilo koga...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
golfer re... 26.06.2010. 14:00 #225623

Da sada ne komplikujemo stvari, procitajte sta coveku treba, to sto mu treba zavrsice sa Matroxom i kraj, ko ne veruje neka dodje da vidi, stavicu dva monitora , jedan crt i drugi LCD fullHD na sto, ista slika u razlicitim rezolucijama i osvezavanjima, pusticu dva filma u isto vreme, naravno na dva monitora na istom kompu, ili na jednom igras igricu na drugom mozes bilo sta kao da je drugi racunar. Uz dobar procesor i dovoljno RAM-a, radio sam render nekih snimaka i surfovao, gledao TV,...da prekratim vreme,... sve to sa karticom koja se prodaje za 10ak evra!!! Pozdrav svima!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60400. Broj poslatih odgovora: 647487.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs