Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
XFX 4870 1 Gb
STRANA 1 OD 3  
tomam XFX 4870 1 Gb 24.06.2010. 11:26 T27697

status: user
broj poruka: 120
Instalirao drajvere 10.6 temperatura oko 58 stepeni Da li je to normalno?
Instalirao Riva tuner podigao broj obrtaja na 100 posto temperatura oko 53 stepena mnogo vise po mom ukusu ali mnogo galami Vredi li razmisliti o nekom boljem sistemu vazdusnog hladjenja koliko bi to kostalo garancija(kartica je pod garancijom)?
Ne razmisljajuci ubo karticu i sve radilo pustao 3DMAX2006 .i jutos dok sam pisao poruku na Berzi ugasi se!
Tamo vamo nece da krene zavrte se ventilatori i padne .Izvadim karticu . Krene stavim drugu i evo tako pisem
Elem Napajanje je EnerMax 365 W Da li je ener pri kraju jer ga koristim godinama bez problema ili treba jace napajanje .Koje ?Preporuka?
Ostatak D925 3GHz Asus P5B-E 2 GB 800 44412 i Da li je ovo dovoljno da gura istu ili i tu treba razmisliti?
Hvala za odgovore
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk Re: XFX 4870 1 Gb 24.06.2010. 11:39 #225131

broj poruka: 1541
Slabo je to napajanje za tu graficku, pogotovo sto je dosta staro i istroseno tako da ces morati da uzmes novo, obavezno neko firmirano 500-600W, tipa Chieftec, Corsair, TT, CM ili LC Power. A taj cpu ti gusi tu karticu samo tako, s njim ne izvlacis ni 50% snage te 4870. Moj savet ti je da uzmes prvo napajanje a zatim i cpu, i to najmanje neki Core2Duo, sto brzi to bolji naravno, pogledaj oglase imas tamo. Poz

:: Instalirao drajvere 10.6 temperatura oko 58 stepeni Da li je to normalno
:: Instalirao Riva tuner podigao broj obrtaja na 100 posto temperatura oko 53 stepena mnogo vise po mom ukusu ali mnogo galami Vredi li razmisliti o nekom boljem sistemu vazdusnog hladjenja koliko bi to kostalo garancija(kartica je pod garancijom)
:: Ne razmisljajuci ubo karticu i sve radilo pustao 3DMAX2006 .i jutos dok sam pisao poruku na Berzi ugasi se
:: Tamo vamo nece da krene zavrte se ventilatori i padne .Izvadim karticu . Krene stavim drugu i evo tako pisem
:: Elem Napajanje je EnerMax 365 W Da li je ener pri kraju jer ga koristim godinama bez problema ili treba jace napajanje .Koje ?Preporuka
:: Ostatak D925 3GHz Asus P5B-E 2 GB 800 44412 i Da li je ovo dovoljno da gura istu ili i tu treba razmisliti
:: Hvala za odgovor
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 24.06.2010. 12:04 #225139

broj poruka: 2270
Ti imaš više nezavisnih problema.
Nećeš znati da li je napajanje dok ne probaš neko jače. Pozajmi od nekog i probaj. Ako se ispostavi da je napajanje, preporučujem ti chieftec APS 500, oko 55e.
Temperature su prevelike za idle, iako je ATI predvideo visoke temp za taj GPU. Razmisli o nekom acceleru, ostale solucije su preskupe.
Trebao bi ti jači procesor, neki oveklokovani C2D bi lepo legao.

raic re 24.06.2010. 12:16 #225144

broj poruka: 9006
Treba ti sigurno jače napajanje, to je baš malo, 4870 mnogo troši a bogami dosta se i greje, u load 70-80 stepeni bi za nju bila neka normalna temperatura. Jeftinije i bolje bi ti bilo da jače provetriš kućište nego da kupuješ neki kuler za grafiku, neki ventilator nabudžen na slotove pored grafike bi ti smanjio dosta. Ti kuleri za grafike obično nisu kompatibilni sa mnogo modela tako da ti verovatno ne bi odgovaralo kad zameniš grafiku.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

dorabi1 dok je kartica 24.06.2010. 12:27 #225147

broj poruka: 939

od garancijom ne diraj nista!Provetri bolje kuciste,otvori stranicu,istresi prasinu,sve moze da pomogne.Napajanje je donja granica za tu konfiguraciju s obzirom da se vec naradilo.
dorabi1 dok je kartica 24.06.2010. 12:28 #225148

broj poruka: 939

od garancijom ne diraj nista!Provetri bolje kuciste,otvori stranicu,istresi prasinu,sve moze da pomogne.Napajanje je donja granica za tu konfiguraciju s obzirom da se vec naradilo.
Danijelk Re: re 24.06.2010. 12:57 #225159

Pentium D925 trosi 95W. Radeon 4870 idle~70W, load~150W. To ti je ~250W u startu bez potrosnje ostalih komponenti! Za 4870 ti treba 32A na +12V grani za stabilan rad a tvoje ima 26A, sto je dosta manje. Pored toga AMD preporucuje napajanje od 500W tako da taj Enermax 365W SIGURNO nije dovoljan za 4870 i za stabilan rad pod opterecenjem. Nemoj da se zezas i uzmi novo napajanje...

:: Ti imaš više nezavisnih problema
:: Nećeš znati da li je napajanje dok ne probaš neko jače. Pozajmi od nekog i probaj. Ako se ispostavi da je napajanje, preporučujem ti chieftec APS 500, oko 55e
:: Temperature su prevelike za idle, iako je ATI predvideo visoke temp za taj GPU. Razmisli o nekom acceleru, ostale solucije su preskupe
:: Trebao bi ti jači procesor, neki oveklokovani C2D bi lepo legao
DmasteRNo1 Ima stvarno hrabrih ljudi 24.06.2010. 13:37 #225167

broj poruka: 6103
Ja iskreno ne bih smeo da povežem tako `jaku` kartu na tako `slabo` napajanje, pa da posle sve vreme razmišljam da li će da bude nekih problema.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

tomam rE 24.06.2010. 13:58 #225170

broj poruka: 120

Kao sto sam rekao nisam mislio , ener je do sad gurao sta god da sam na njega povezao godinama Navika
Poceo sam da mislim tek kad se pojavio problem.Voleo bih da opet kupim takvo napajanje samo adekvatno sadasnjem vremenu
Hvala na savetima i predlozima.

alexapi32 Re: Ima stvarno hrabrih ljudi 24.06.2010. 13:59 #225171

broj poruka: 158
Tvoje konfiguracija trosi 450W na peak load-u sto je za 200W (O_O) manje nego od 650W koje ti imas. Cemu to?

@toma Napajanje do 500W ce ti vrsti svrhu sasvim fino.

MSi K9N-NEO-F v2```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,4Ghz```ATI Radeon HD 2600XT 256Mb GDDR4 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160GB

:: Ja iskreno ne bih smeo da povežem tako `jaku` kartu na tako `slabo` napajanje, pa da posle sve vreme razmišljam da li će da bude nekih problema
:: Phenom II X3 720B
:: OCZ Vendetta
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI
:: CM Storm Sniper AMD Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
Danijelk Re: Re: Ima stvarno hrabrih ljudi 24.06.2010. 14:30 #225182

Kako cemu to? Pa covek se obezbedio za eventualni kasniji upgrade, ako ima para sto da ne. Vidis da ima CrossFire plocu, sto znaci da ako zeli da pravi neki Crossfire sistem, svakako da mu treba jace napajanje kao sto je to njegovo. Uostalom, kad se kupuje napajanje uvek se uzima napajanje sa odredjenom rezervom snage, a ne sad ako mi sistem trosi 450W kupicu napajanje od 450-500W. Glupo razmisljanje...

:: Tvoje konfiguracija trosi 450W na peak load-u sto je za 200W (O_O) manje nego od 650W koje ti imas. Cemu to
:: @toma Napajanje do 500W ce ti vrsti svrhu sasvim fino
:: MSi K9N-NEO-F v2```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,4Ghz```ATI Radeon HD 2600XT 256Mb GDDR4 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160G
:: :: Ja iskreno ne bih smeo da povežem tako `jaku` kartu na tako `slabo` napajanje, pa da posle sve vreme razmišljam da li će da bude nekih problema
:: ::
:: :: Phenom II X3 720B
:: :: OCZ Vendetta
:: :: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK
:: :: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI
:: :: CM Storm Sniper AMD Editio
:: :: Chieftec CFT-650-14C
Daum ... 24.06.2010. 15:03 #225196

broj poruka: 12798
Joj što mi je smešno kad neko kaže `Uzmi firmirano/brendirano napajanje` i onda stavi chieftec u isti koš sa CM, TT, ili Enermax...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

imarkovic Re: ... 24.06.2010. 15:29 #225210

broj poruka: 19023
ajde, ok za Enermax, ali, najbolje da je TT, ili CoolerMaster visa klasa od Chieftec-a...

:: Joj što mi je smešno kad neko kaže `Uzmi firmirano/brendirano napajanje` i onda stavi chieftec u isti koš sa CM, TT, ili Enermax..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Danijelk Re: ... 24.06.2010. 15:39 #225219

Oces reci da Chieftec nije firmirano/brendirano napajanje? Aj ne budi smesan... Mozda nije kvalitetan kao Enermax, Corsair i slicno, al svakako moze da se nosi sa CM, TT i slicnim. Gomila ljudi, pa i ja, ga ima i svi su vise nego zadovoljni kako radi.

:: Joj što mi je smešno kad neko kaže `Uzmi firmirano/brendirano napajanje` i onda stavi chieftec u isti koš sa CM, TT, ili Enermax..
imarkovic Re: Re: ... 24.06.2010. 15:54 #225220

broj poruka: 19023
bas tako, slazem se (napokon) sa tobom.. evo, ja imam CFT 750W, sta da kazem...

:: Oces reci da Chieftec nije firmirano/brendirano napajanje? Aj ne budi smesan... Mozda nije kvalitetan kao Enermax, Corsair i slicno, al svakako moze da se nosi sa CM, TT i slicnim. Gomila ljudi, pa i ja, ga ima i svi su vise nego zadovoljni kako radi
:: :: Joj što mi je smešno kad neko kaže `Uzmi firmirano/brendirano napajanje` i onda stavi chieftec u isti koš sa CM, TT, ili Enermax..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Daum Re: Re: ... 24.06.2010. 15:55 #225222

Kakve veze ima to što si ti zadovoljan sa njim i njegovim kvalitetom?

Suludo je stvarno da poredite jednog prosečnog proizvodjača napajanja sa CoolerMasterom, kad Chieftec spada u prosek sa LC Power-om. Pa imaju jedno Silver i nijedno Gold potvrdjeno napajanje... Kvalitet srazmeran ceni...

Ne kažem da je Chieftec sranje, ali da je kvalitetan ko prava brendirana napajanja - nije...

Opet počinje ono proseravanje, `ja imam, pa je zato i bolje`...

:: Oces reci da Chieftec nije firmirano/brendirano napajanje? Aj ne budi smesan... Mozda nije kvalitetan kao Enermax, Corsair i slicno, al svakako moze da se nosi sa CM, TT i slicnim. Gomila ljudi, pa i ja, ga ima i svi su vise nego zadovoljni kako radi
:: :: Joj što mi je smešno kad neko kaže `Uzmi firmirano/brendirano napajanje` i onda stavi chieftec u isti koš sa CM, TT, ili Enermax..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Danijelk Re: Re: Re: ... 24.06.2010. 16:12 #225232

Nisi ti skontao smisao mog prvog posta. Kad kazem `brand` napajanje mislim na poznate, kvalitetne i dokazane proizvodjace napajanja kao sto su Chieftec, CM, TT, Enermax, Corsair, Tagan, PC P&C, Antec, SilverStone itd. u odnosu na ANS, JNC, BlueBerry, RexPower, Frontier i ostala kineska sranja. A LC Power nije kvalitetan kao Chieftec, pojedine serije jesu al uglavnom ne, uostalom najjeftinija su LC napajanja od svih tih `brand`, to ti sve govori. Koliko para toliko i muzike.

:: Kakve veze ima to što si ti zadovoljan sa njim i njegovim kvalitetom
:: Suludo je stvarno da poredite jednog prosečnog proizvodjača napajanja sa CoolerMasterom, kad Chieftec spada u prosek sa LC Power-om. Pa imaju jedno Silver i nijedno Gold potvrdjeno napajanje... Kvalitet srazmeran ceni..
:: Ne kažem da je Chieftec sranje, ali da je kvalitetan ko prava brendirana napajanja - nije..
:: Opet počinje ono proseravanje, `ja imam, pa je zato i bolje`..
:: :: Oces reci da Chieftec nije firmirano/brendirano napajanje? Aj ne budi smesan... Mozda nije kvalitetan kao Enermax, Corsair i slicno, al svakako moze da se nosi sa CM, TT i slicnim. Gomila ljudi, pa i ja, ga ima i svi su vise nego zadovoljni kako radi
:: :: :: Joj što mi je smešno kad neko kaže `Uzmi firmirano/brendirano napajanje` i onda stavi chieftec u isti koš sa CM, TT, ili Enermax..
:: :: ::
:: :: :: __________________
:: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
mslavko82 Re: Re: Re: ... 24.06.2010. 18:45 #225265

broj poruka: 721
Izvini, ali bolji je Chief od LC-a prilicno, i itekako je u istoj klasi sa CM-om. CM, izuzev ove nove SilentPro Gold serije i jacih RealPower modela nema nista posebno u ponudi. SilentPro M serija je dobra, ali Chieftec CFT je bolji od nje. CM eXtreme Power je krs zivi, em su bucna, em su sva oznacena jedno 100W vise nego sto mogu da pruze, sto nije slucaj ni sa jednim Chieftec napajanjem, pa ni sa napljuvanim APS-om. CM GX je tek katastrofa, na papiru deluje vrh, ali su se na testovima (pravim testovima, ne onim na bench-u) ocajno pokazala, pa i Chieftec GPS je 2 klase bolji od njih. Nije 80Plus merilo kvaliteta, nikako.
To sto kazes da nisu u klasi sa Enerom, to stoji, ali svrstavati ih ispod CM-a je bzvz...

:: Kakve veze ima to što si ti zadovoljan sa njim i njegovim kvalitetom
:: Suludo je stvarno da poredite jednog prosečnog proizvodjača napajanja sa CoolerMasterom, kad Chieftec spada u prosek sa LC Power-om. Pa imaju jedno Silver i nijedno Gold potvrdjeno napajanje... Kvalitet srazmeran ceni..
:: Ne kažem da je Chieftec sranje, ali da je kvalitetan ko prava brendirana napajanja - nije..
:: Opet počinje ono proseravanje, `ja imam, pa je zato i bolje`..
DmasteRNo1 @Daum 24.06.2010. 21:41 #225298

broj poruka: 6103
Imaš malo previsoke standarde. Nemaju svi ni para, ni potrebe da kupuju vrhunske komponente kao ti.

@alexapi32
Kolega Danijelk ti je odgovorio umesto mene.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

Xenitron Nije bitan Brend 24.06.2010. 22:34 #225312

broj poruka: 202

Actual Power Consumption AMD Graphics Card Radeon HD 4870 (512 MB)

2D Desktop in Watts 68.4
3D Full Load in Watts 151.6
Current in Amps (A) 12.6

Posto ima 1gb sigurno vuce vise struje sto se tice wataze nije bitno koliko neko napajanje ima wati vec koliko sa tom wattazom moze da proizvede struje kroz 12v
granu ,sto pise 500w ne znaci da ima 500w to je nebitno vec napajanje trosi 500w
a ono sto prizvede je tipa 70% bolji brend povecava procenat iskoriscenosti napajanja ili ti usage i bitna stavka je da pogledas na etiketi napajaanja 12v rails ili
kablica koliko ampera dobijaju ti kablovi imas 700w napajanje koje ima 17ampera na 12v railu a tebi treba minimum 20ampera do 25 ampera probaj sa napajanjem AXP pravi ga NZXT i obrati paznju na to sta napajanje pruza za utrosenu watazu inace 4870 trosi mozda cak preko 200w moja 4850 full load 185w 1x6pin connector plus pci/e koliko daje struje. pozz :D
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Re: Nije bitan Brend 25.06.2010. 00:46 #225333

broj poruka: 1509
Sta sve nalupa, i ziv ostade...

4850 na def. trosi nekih 110W, a 4870 150W kao sto si i sam naveo...

6-pin konektor za napajanje daje 75W, a isto toliko i PCI-E slot na ploci, sto ce reci da ti grafika ne moze (teoretski) trositi vise od 150W!

500W napajanje (iole kvalitetno) isporucuje 500W, samo je upitno koliko je od toga dostupno na 12V grani (kod dobrih napajanja priblizno svih npr. 500W) a faktor iskoristenja od 70% znaci da samo 70% od utrosene energije napajanje pretvori u korisnu energiju (to je onih iskoristenih 500W), a napajanje iz uticnice vuce oko 715W!

Sto se tice NZXT/AXP napajanja, ako su slicnog kvaliteta kao kucista NZXT ne bi ih bas preporucivao...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: Actual Power Consumption AMD Graphics Card Radeon HD 4870 (512 MB)
:: 2D Desktop in Watts 68.
:: 3D Full Load in Watts 151.
:: Current in Amps (A) 12.
:: Posto ima 1gb sigurno vuce vise struje sto se tice wataze nije bitno koliko neko napajanje ima wati vec koliko sa tom wattazom moze da proizvede struje kroz 12
:: granu ,sto pise 500w ne znaci da ima 500w to je nebitno vec napajanje trosi 500
:: a ono sto prizvede je tipa 70% bolji brend povecava procenat iskoriscenosti napajanja ili ti usage i bitna stavka je da pogledas na etiketi napajaanja 12v rails il
:: kablica koliko ampera dobijaju ti kablovi imas 700w napajanje koje ima 17ampera na 12v railu a tebi treba minimum 20ampera do 25 ampera probaj sa napajanjem AXP pravi ga NZXT i obrati paznju na to sta napajanje pruza za utrosenu watazu inace 4870 trosi mozda cak preko 200w moja 4850 full load 185w 1x6pin connector plus pci/e koliko daje struje. pozz :D
Daum Re: @Daum 25.06.2010. 02:57 #225361

Nisam ja ni rekao da svi sad treba da kupuju CM, Enermax i slično, već samo da mi je suludo porediti Chieftec i CM...

@mslavko82, a šta to drugo pa ima CM sem RealPower, Silent Pro i Ultimate serije? Sve ostalo je Extreme Power koji i jeste prosek, nigde se ne provlači kao neki precenjeni proizvod, i košta isto tako...

Navedi mi samo kako su to CM napajanja označena 100W više, i kako to nije slučaj sa tako finim Chieftecom?

Silent Pro je dobar, a Chieftec je bolji od nje? Ovo je samo najobičnije fanboy proseravanje, izvini stvarno, samo mogu da se nasmejem...

:: Imaš malo previsoke standarde. Nemaju svi ni para, ni potrebe da kupuju vrhunske komponente kao ti
:: Phenom II X3 720B
:: OCZ Vendetta
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI
:: CM Storm Sniper AMD Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
mslavko82 Re: Re: @Daum 25.06.2010. 10:00 #225390

broj poruka: 721
:: Silent Pro je dobar, a Chieftec je bolji od nje? Ovo je samo najobičnije fanboy proseravanje, izvini stvarno, samo mogu da se nasmejem..
SilentPro je najeftinija Enhance platforma, a jaci modeli su cuveni FSP Epsilon, doduse malo prepravljeni. Chieftec CFT je PSH platforma (a ja sam rekao da je CFT bolji od nje, ne svaki Chieftec), i shodno tome brise pod sa obe - pogledaj koliko samo testova PSH platforme imas na netu, pa uporedi.

:: Navedi mi samo kako su to CM napajanja označena 100W više, i kako to nije slučaj sa tako finim Chieftecom
http://www.hardwaresecrets.com/article/550
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=188
Evo ti, lepo rece covek da 750W napajanje moze da prodje u najboljem slucaju kao 650W... I eXtreme Power nije prosek, to je jedno veoma bucno, jeftino napajanje koje kod nas (a i napolju) kosta koliko i Chieftec GPS ili LC Power, koji brisu pod sa njim...

:: Nisam ja ni rekao da svi sad treba da kupuju CM, Enermax i slično, već samo da mi je suludo porediti Chieftec i CM..
:: @mslavko82, a šta to drugo pa ima CM sem RealPower, Silent Pro i Ultimate serije? Sve ostalo je Extreme Power koji i jeste prosek, nigde se ne provlači kao neki precenjeni proizvod, i košta isto tako..

A ja ti kazem da je suludo tvrditi da je CM bolji od Chiefteca. Pa taj CM RealPower je Enhance platforma stara 5! CM se svuda, u svakoj klasi provlaci kao precenjeni proizvod - njihov RealPower kosta koliko i Corsair, a ne moze ni da mu pridje, eXtreme Power 500W kosta 60 evra !?! - za te pare mozes da kupis duplo bolje napajanje, UCP kosta Boga oca, a nije ni priblizno dobar toliko koliko kosta.

A evo i njihovog ponosa i dike SilentPro Gold:
http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=6736
Kao sto vidis, sem efikasnosti ovo napajanje nije ni u cemu bolje od vecine drugih...

http://www.pc-max.de/artikel/netzteile/chieftec-aps-850c-850w-netzteil - je test Chieftec APS napajanja koje je duplo jeftinije od pomenutog SP Golda, a izuzev efikasnosti u svemu mu parira.

I sad ti meni reci, koje to napajanje Chieftec ima da je djubre i da ne valja, i zbog kog konkretno proizvoda je CM toliko bolji? Oni su high-end napajanja imali samo kada su prvi put izbacili RealPower, pre par godina, a otada nijedno vrhunsko napajanje nisu napravili, prema tome dizati ih u nebesa nema smisla...

Nego, odosmo skroz sa teme :)

Ishmerish Ko o cemu,kurva o postenju 25.06.2010. 13:03 #225423

broj poruka: 7285
Chief je nekada bio vrh isto kao i Kingstone,e sada dok je King uspeo da se koliko toliko odrzi blizu najjacih,chief trenutno zivi od stare slave.Ne govorim da je krsh,ali ni blizu vrhunskih proizvodjaca danasnjice,gde ga vi uporno stavljate.
Sa trenutnom paletom proizvoda mogao bi se svrstati u klasu sa LC-om a iznad AXP-a(koji su produkt Americkog Xion-a i uopste nisu losa za ulozen novac).Medjutim ako pricamo o cenovnom rasponu ja bi licno imao dilemu u slucaju Chief vs LC,jer u nizem segmentu gde LC ima Pro Line(Titan)seriju Chief nema sta da trazi.Medjutim LC je poceo da jede govna sto se tice Metatron serije i da u njih implementira komponente koje dolaze od novog(medjutim veoma dobrog na polju servera) proizvodjaca na trzistu desktop napajanja,tako da bih u tom segmentu ipak Chief-u dao malu prednost.Ali ni slucajno ga stavljao u kos sa OCz,Silverstone,Enermax,Corsair....

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gile23 Re: Ko o cemu,kurva o postenju 25.06.2010. 13:33 #225430

broj poruka: 9121
Preterao si ga, Chieftec pravi bolja napajanja od LC-a, a i kucista su im odlicna, pogledaj Chieftec Dragon malo :). Sta tera moj Chieftec GPS od 400W to je cudo, LC od 420W bi tesko to terao. OCZ zavisi od primerka do primerka, nekima se odlicno pokazalo nekima je pistalo i ubrzo crklo od komponenata koje ne trose mnogo struje.

Pozdrav!

:: Chief je nekada bio vrh isto kao i Kingstone,e sada dok je King uspeo da se koliko toliko odrzi blizu najjacih,chief trenutno zivi od stare slave.Ne govorim da je krsh,ali ni blizu vrhunskih proizvodjaca danasnjice,gde ga vi uporno stavljate
:: Sa trenutnom paletom proizvoda mogao bi se svrstati u klasu sa LC-om a iznad AXP-a(koji su produkt Americkog Xion-a i uopste nisu losa za ulozen novac).Medjutim ako pricamo o cenovnom rasponu ja bi licno imao dilemu u slucaju Chief vs LC,jer u nizem segmentu gde LC ima Pro Line(Titan)seriju Chief nema sta da trazi.Medjutim LC je poceo da jede govna sto se tice Metatron serije i da u njih implementira komponente koje dolaze od novog(medjutim veoma dobrog na polju servera) proizvodjaca na trzistu desktop napajanja,tako da bih u tom segmentu ipak Chief-u dao malu prednost.Ali ni slucajno ga stavljao u kos sa OCz,Silverstone,Enermax,Corsair...
:: Lala 4ever!
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Gile nemo da ga seres 25.06.2010. 14:04 #225434

broj poruka: 7285
Ko ovde divani o kucistima???,a te fore moj dinosurus od 400w muci moje komponente vec godinama a ja tripujem da ih hrani dovoljno,to mi vec ne lici na tebe.
Ja upravo hocu da izbegnem te nebuloze: ja imam xxx napajanje koje gura i boga i oca...,pa ako hoces da se tako igramo moj (davno) ubogi LC 5450 je sest meseci gurao:

Phenom 9850,Gigabyte GA-790FX-DS5,OCz 2x1Gb 800MHz(OC 1000),Seagate 500GB Barracuda i Gigabyte 4870x2

I sada mi reci da li bi bilo normalno da ja kazem kako je ovo napajanje ladno guralo ove komponente???I ako nisam imao ni jedan glitch u radu i igrama,savrseno sam svestan da je to napajanje svakim danom jelo te komponente(to sto mene nije bilo briga to je vec druga prica).

Evo ti mala chart lista potrosnji vecine danasnjih(i jucerasnjih kartica)pa ti saberi i oduzmi koliko mozes da opteretis bilo koje napajanje.Medjutim ovde nije naveden zivotni vek komponenata kada su u kombinaciji sa napajanjem koje bi realno bilo dovoljno za stabilan(siguran)rad pola koponenti,od celog kompa.

http://img514.imageshack.us/img514/5949/img0028447.png
http://img121.imageshack.us/img121/2972/img0028449.png
http://img682.imageshack.us/img682/7596/img0028451.png
http://img716.imageshack.us/img716/5841/img0028464.png
http://img163.imageshack.us/img163/3853/img0028466.png

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs