Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nestala struja-nema slike na racunaru!!!
STRANA 1 OD 1
aco Nestala struja-nema slike na racunaru!!! 24.06.2010. 09:18 T27692

status: user
broj poruka: 2788
Pustio sam preko noci da mi se skidaju neki filmovi. Jutros oko 7h struja je nestala pa dosla 2-3 puta u roku od 2minuta. Da ukljucim racunar nema slike. Desavalo mi se i pre isto da nema slike ali kasnije posle restarta se pojavi. Ja restartujem ponovo nema slike. Tako 3-4puta i nista. Probao sam drugi monitor i opet isto. Radi ali nema slike. Sta to moze da bude?
Konfiguracija:
amd 5200 2.7ghz
biostar nf520 a2te
2*2gb Transcend 800mhz ddr2
msi 3850 oc edition 256ddr3/bit
hdd hitachi 320gb
frontier 550w
lg flatron ls 222ws

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 24.06.2010. 09:26 #225085

broj poruka: 9006
Ako ga pustiš da radi duže i čuješ kako diže windows a i dalje ne vidiš ništa verovatno grafička ili 1% šanse ploča

E sad ovo se 99% desilo s obzirom kakvo napajanje imaš
Ako samo svetli zeleno, ne radi hard a vrte ventilatori najverovatnije ti je taj frontier vrisnuo a možda s njim i ploča.

Čisto sad pitam radi lične statistike: Jel ti komp bio na običnom produžnom ili onom sa stabilizatorom?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

aco re 24.06.2010. 09:28 #225086

Mozes da mi objasnis kakav je taj produzni kabal sa stabilizatorom?

raic re 24.06.2010. 09:30 #225087

Pa jesi tražio takav kad si kupovao produžni ili si uzeo na buvljaku prvi na koji si naišao?
Obično izgleda isto kao normalan ali pegla navodno napon, zavisi od modela koliko dobro.

aco Re: re 24.06.2010. 09:35 #225088

Nije sa buvljak. Kupio je cale u nekoj radnji odavno... Sad kad sam ukljucio racunar crvena lampa je trepnula par puta(6-7) i ne cuje se zvuk za ulazak u windows.

:: Pa jesi tražio takav kad si kupovao produžni ili si uzeo na buvljaku prvi na koji si naišao
:: Obično izgleda isto kao normalan ali pegla navodno napon, zavisi od modela koliko dobro
::
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Pisko Odnesi ga u servis 24.06.2010. 09:38 #225090

broj poruka: 6656
Bez drugog računara i probe šta je skiknulo, ostaju samo nagađanja. Da imaš integrisanu grafulju, mogao bi eventualno da probaš da li je otišla sama grafička kartica.
Ipak, probaj dve stvari: isključi računar - vađenjem kabla iz napajanja, otvori kućište i resetuj bios ploče (ima kratkospojnik RST nakačen na dve od tri nožice, pa ti prebaci na tu koja nije bila spojena, sačekaj 5-6 sekundi i vrati kako je bilo....) ili, resetuj ga tako što ćeš izvaditi dugmastu bateriju sa ploče, recimo minut... pa je vrati, vrati kabal od napajanja i da vidimo ima li abera... sve ostalo: samo zamenom, prvo napajanje drugo, pa onda da vidimo šta se dešava.... mada, ništa nisi rekao o beep-ovima prilikom paljenja računara.
.. a, možeš i da povadiš dvd rom, jednu od dve memorije, i ako imaš modem i neku drugu karticu koju nisi naveo, pa probaj tako go` računar.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

aco @Pisko 24.06.2010. 09:41 #225092

Beep se ne cuje zaboravio sam da kazem. Vadio sam bateriju i opet isto a za te nozice ne znam sta je to ne bi da cackam. Odnecu u serevis imam garanciju pa nek oni cackaju.
raic Još jedna bitna stvar 24.06.2010. 10:19 #225099

Nemoj zmija da te ujede pa da im kažeš da je od struje, neće ti priznati garanciju na to pa ćeš morati da im platiš napajanje, to čak i piše na papirčetu. Reci da si ga ugasio uveče i ujutro da upališ - ono neće, sve bilo ok, ništa neobično nisi primetio, pravi se blesav pa nek se češu onda.

Nevezano za temu, nedavno kod mene nešto tako treperila struja, svetla trepću ko novogodišnji ukrasi, sestrin komp se ugasio dvaput a kod mene ništa, njen je na normalnom produžnom a kod mene je običan najjeftiniji produžni sa stabilizatorom - 300din, stvar ipak znači nešto a nije mnogo skuplja od običnog produžnog, ne vidim zašto je ne kupiti, ne traži da jede a može da pomogne. Mnogo sam bre zamenio kineskih napajanja ljudima kojima sam naglasio da bi bilo dobro da daju 100din više a oni se napravili pametni pa uzeli običan.

Plamen Re: Nestala struja-nema slike na racunaru!!! 24.06.2010. 14:26 #225181

broj poruka: 2836
E i meni se to desilo juce na starom racunaru. Brat je direktno iskljucio ups, tj po nestanku struje nije prvo iskljucio napajanje na kucistu, monitor, nego iskljucio ups. Posle upali komp monitor ne daje znake, i nece pa nece. Restartujem ga jedno 2-3 puta, ponovo nece. Iscupam mis-a i tastaturu win se startuje normalno, vratim i radi sve ok.

:: Pustio sam preko noci da mi se skidaju neki filmovi. Jutros oko 7h struja je nestala pa dosla 2-3 puta u roku od 2minuta. Da ukljucim racunar nema slike. Desavalo mi se i pre isto da nema slike ali kasnije posle restarta se pojavi. Ja restartujem ponovo nema slike. Tako 3-4puta i nista. Probao sam drugi monitor i opet isto. Radi ali nema slike. Sta to moze da bude
:: Konfiguracija
:: amd 5200 2.7gh
:: biostar nf520 a2t
:: 2*2gb Transcend 800mhz ddr
:: msi 3850 oc edition 256ddr3/bi
:: hdd hitachi 320g
:: frontier 550
:: lg flatron ls 222w
gile23 ... 24.06.2010. 14:57 #225191

broj poruka: 9121
Ako ti ne baca ni BIOS otisla je ploca. Slicnu situaciju sam imao ja pre skoro god. dana.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aco Hahahaha 24.06.2010. 17:29 #225253

Sad bezveze upalim racunar i ono ima slike, ali beep se ne cuje(ne cuje se nikad ni pre kad je radio normalno).

aco opet isto 25.06.2010. 11:10 #225404

Malopre da ukljucim racunar nije bilo slike. Ja ga restartujem ono dodje slika i skenira neke greske i pita me da li hocu restore. Ja iso next i on zavrsi restor i pocne da brljavi slika ali samo u tom prozoru. Oko nje slika je normalna. Ja restartujem slika nece ni da dodje. Iskljucim racunar, izvadim iz struje kabal, vratim ga posle 5minuta i slike ponovo nema. Da li je do graficke ili neceg drugog?
gang1978 Re: @Pisko 25.06.2010. 11:20 #225406

broj poruka: 1661
E pisko al si ga zbunio svaka cast kakve bre nozice reci lepo coveki clear cmos jumper

izvici kabal iz napajanja,stavi dzamper na 1.2, drzi 5-10 sec, vrati isti na 2.3,vrati kabal,upali komp i reci sta se desava..ajd pozzz

Intel Q6600 @3.0GHz-Thermaltake V1
Asus P5Q-E
2x2GB Geil Black Dragon@1002 MHz,Artic Cooling RC Turbo Module
1x250GB Seagate,1x500GB WD
Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MHz
Xigmatek Utgard
Corsair CMPSU-650TX
Logitech G11 + A4Tech X7
Asus MB19SE
Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audio
Xoro 5.1
raic Ja bi bez zezanja probao s nekim drugim napajanjem 25.06.2010. 12:40 #225415

To tvoje mi smrdi na tost, još bolje odnesi ga u servis ko što si planirao kad već ima garanciju, šta god da je riknulo zameniće ti, ne moraš ti da se cimaš i kupuješ.

aco Re: Ja bi bez zezanja probao s nekim drugim napajanjem 25.06.2010. 12:43 #225416

Interesuje me samo sta je jer vec godinu dana mi se ovo desava oni su samo napajanja menjali i opet isto. Hvala, nosim ga u servis kasnije.

:: To tvoje mi smrdi na tost, još bolje odnesi ga u servis ko što si planirao kad već ima garanciju, šta god da je riknulo zameniće ti, ne moraš ti da se cimaš i kupuješ

raic re 25.06.2010. 12:48 #225417

I kad ti ga zamene sve radi kako treba neko vreme, ili?

aco Re: re 25.06.2010. 12:55 #225420

Isto kao i pre. Ukljucim nema slike, restart ima slike. Dosta puta ukljucim i ima slike iz prve, ali bar jednom dnevno moram restart.

:: I kad ti ga zamene sve radi kako treba neko vreme, ili

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs