Imam problem kad sam u 2d modu, znaci u desktopu, browseru, meniu igre imam neko treperenje, tacnije pojavljuju se neke kockice i tako igraju po ekranu. El neko imao slican problem?
:: Imam problem kad sam u 2d modu, znaci u desktopu, browseru :: meniu igre imam neko treperenje, tacnije pojavljuju se neke :: kockice i tako igraju po ekranu. El neko imao slican problem ::
Napajanje je Chieftec gps 550w ali mi je cudno jer se to desava kada je kartica downklokovana znaci u 2d modu, a u igricama nisam nista primetio.
:: Zavisi koje je u pitanju a bilo bi celishodno da spomenes :: :: ___________________________________ :: :: Zaposlenje : Ministar za ljudski genocid. :: :: :: Ne znam dal je mozda zbog napajanja :: :: :: ::
:: Koji je proizvodjač u pitanju :: :: Dešavao se sličan problem sa nekim 5770 karte nisu imale dovoljan napon u 2d modu.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Sad sam izbrisao drivere pa cu da proban neki stariji, i sad mi se to ne desava kad nema drivera. Cim instaliram cu pogledam voltaze.
:: Pogledaj voltaže koje su kad udje karta u 2d mod, i proveri na netu na kojoj voltaži treba da bude u tom modu.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Meni se cini da je taj Chieftec malo slab za Ati 5870. Ovo sa razloga sto 30A na +12V grani najverovatnije nije dovoljno. Za Ati 5870 je preporucljivo napajanje sa minimalno 40A na +12V grani.
Ako gresim neka me neko ispravi.
Voltaza u 2d modu je 0.949V. sto koliko vidim je normalno, ali sam skontao da je kartica fabricki overclokovana sto nisam ni znao i malo joj je dignuta voltaza na 1.162. Sad mi trenutno radi furmark i nema nikakvih problema i nema tih kockica, cak sam pustio video pored i sve radi normalno, tako da ili mi napajanje ne voli to kad se spusta voltaza ili jednostavno graficka nesto brljavi u 2d modu.
Cim sam iskljucio furmark opet krecu te kockice, poludecu.
:: Pogledaj voltaže koje su kad udje karta u 2d mod, i proveri na netu na kojoj voltaži treba da bude u tom modu.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
:: Meni se cini da je taj Chieftec malo slab za Ati 5870. Ovo sa razloga sto 30A na +12V grani najverovatnije nije dovoljno. Za Ati 5870 je preporucljivo napajanje sa minimalno 40A na +12V grani :: :: Ako gresim neka me neko ispravi :: :: ___________________________________ :: :: Zaposlenje : Ministar za ljudski genocid. :: :: :: Napajanje je Chieftec gps 550w ali mi je cudno jer se to desava kada je kartica downklokovana znaci u 2d modu, a u igricama nisam nista primetio :: :: :: ::
The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails.
Re: ...Sto ce reci - preko 400W (`za svaki slucaj`, he, he).
23.06.2010. 03:10
status: user broj poruka: 11001
AMD laže javnost kada navodi:
1. potrosnju svojih proizvoda (a narocito graf karti i CPU-ova) 2. max temperature koje ovi proizvodi razvijaju tokom eksploatacije
Pre nekoliko dana ,jedan kolega se zalio na funkcionisanje svoje 5770. Utvrdio je da tokom 3D testova temperatura karte prelazi 90*C. U kucistu ima nekoliko uduvnih i izduvnih ventilatora. Moja GTX470, iako smestena u staro Chieftec kuciste, potpuno zatvoreno, sa samo JEDNIM izduvnim ventilatorom od 9cm, ne prelazi 90*C. Pa ko hoce da progleda, neka otvori okice...
:: Biće da je napajanje.. :: :: Isečak sa guru3d iz prvobitnog review-a za 5870 :: :: The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
:: AMD laže javnost kada navodi :: :: 1. potrosnju svojih proizvoda (a narocito graf karti i CPU-ova :: 2. max temperature koje ovi proizvodi razvijaju tokom eksploatacij :: :: Pre nekoliko dana ,jedan kolega se zalio na funkcionisanje svoje 5770. Utvrdio je da tokom 3D testova temperatura karte prelazi 90*C. U kucistu ima nekoliko uduvnih i izduvnih ventilatora. Moja GTX470, iako smestena u staro Chieftec kuciste, potpuno zatvoreno, sa samo JEDNIM izduvnim ventilatorom od 9cm, ne prelazi 90*C. Pa ko hoce da progleda, neka otvori okice.. :: :: :: Biće da je napajanje.. :: :: :: :: Isečak sa guru3d iz prvobitnog review-a za 5870 :: :: :: :: The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails. :: :: :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: ::
Re: Re: ...Sto ce reci - preko 400W (`za svaki slucaj`, he, he).
23.06.2010. 08:51
status: user broj poruka: 7769
Sto kaze kolega sa foruma - IGNORE
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: AMD laže javnost kada navodi :: :: 1. potrosnju svojih proizvoda (a narocito graf karti i CPU-ova :: 2. max temperature koje ovi proizvodi razvijaju tokom eksploatacij :: :: Pre nekoliko dana ,jedan kolega se zalio na funkcionisanje svoje 5770. Utvrdio je da tokom 3D testova temperatura karte prelazi 90*C. U kucistu ima nekoliko uduvnih i izduvnih ventilatora. Moja GTX470, iako smestena u staro Chieftec kuciste, potpuno zatvoreno, sa samo JEDNIM izduvnim ventilatorom od 9cm, ne prelazi 90*C. Pa ko hoce da progleda, neka otvori okice.. :: :: :: Biće da je napajanje.. :: :: :: :: Isečak sa guru3d iz prvobitnog review-a za 5870 :: :: :: :: The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails. :: :: :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: ::
Jeste potrebno 40A, ali fino pise da je to za `High-End System`! (tu podrazumijevam Core I7 OC i td.)
Sto se tice karte, ona trosi manje od 200W, a posto taj Chieftec daje tih 30A na 12V to mu dodje 360W, tako da ima lufta sasvim dovoljno, i cisto sumnjam da je do napajanja... (naravno ako nisi OC-ovao procesor nesto mnogo, a cini mi se da nisi) EDIT: Prelistao sam malo Guru3D i evo potvrde onoga sto sam rekao:
Core i7 965 @ 3.75 GHz Single GPU 5870 ASUS
* System in IDLE = 198 Watts * System with GPU in FULL Stress = 392 Watts * Difference (GPU load) = 194 Watt (official TDP = 182W)
Razlika od 12W postoji jer je rijec o ASUS Matrix kartici koje je fabricki OC-ovana!
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Biće da je napajanje.. :: :: Isečak sa guru3d iz prvobitnog review-a za 5870 :: :: The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Sad sam przio kartu sa Crysisom i kad sam izasao iz igre nisam vise imao problem i restartujem racunar i sve radi kako treba. Svakako sam narucio drugo napajanje da iskljucim mogucnost da ono zeza, a ako se problem ponovo pojavi karta ide na reklamaciju. Nista mi nije jasno.
Cak sam pisao XFX-u i poslali mi novi bios i ja lepo fleshovao ali i dalje je zezalo.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.