Koliko treba AA na granama da ova grafika radi ne klokovana samo da radi ono sve super i koliko wati trosi? DA ako neko moze da mi kaze precizno? TNX unapred!!!
Kako sam gledao, sa dooobro nasviranim QX9770 (4.0GHz) ova karta trosi oko 500W, sto znaci da ti treba dosta kvalitetnih ampera, tako da bih ti preporucio Chieftec CFT 600-14CS (48A) ili model CFT 650-14CS (52A)...
Sto se tice potrosnje same graficke karte, ona je ispod 300W, tj. negde oko 270W (cini mi se)...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Hvala u svakom slucaju znaci sa napajanjem od 2x 20A ne moze da se tera a sa napajanem sa 2x18A i 1x16A na grani da li bi moglo sa njim? Ili mi treba jos nesto jace :-S
U prvom slucaju imas 2x20=40A, a u drugom 18+18+16=52A, sabiras sve +12V grane da bi dobio totalnu amperazu, tako da ce ovo drugo napajanje biti dovoljno...
:: Hvala u svakom slucaju znaci sa napajanjem od 2x 20A ne moze da se tera a sa napajanem sa 2x18A i 1x16A na grani da li bi moglo sa njim? Ili mi treba jos nesto jace :- :: :: ::
Evo lepo imas na ATI sajtu, i pise da je min 650W (http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4870/Pages/ati-radeon-hd-4870-system-requirements.aspx). Posto ja imam tu graficku, meni nije lepo radilo (seckalo), sa Corsair 620W, jer sve zavisi koje imas ostale komponente, posto je meni Q9650 OC na 4Ghz. Tako da sam uzeo Corsair HX850W i sve je poletelo...
@ Srtjko: Moglo bi i 2x20A ako je to stvarna snaga koju moze da da na izlazima, kao sto vec spomenuh, moje ASUS 550W (Delta) ima 3*18A, ali samo 30A zbirno, tako da nije bitno i da ima 100 grana ako su zbirno slabe...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Evo lepo imas na ATI sajtu, i pise da je min 650W (http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4870/Pages/ati-radeon-hd-4870-system-requirements.aspx). Posto ja imam tu graficku, meni nije lepo radilo (seckalo), sa Corsair 620W, jer sve zavisi koje imas ostale komponente, posto je meni Q9650 OC na 4Ghz. Tako da sam uzeo Corsair HX850W i sve je poletelo.. :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=118895 :: ::
:: Ne pricaj gluposti pls.. :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! ::
Ne lupas samo je ocigledno da se nisi nesto nagledao komponenti u svom zivotu.Taj corsair je ocigledno bio defektan,jer na tom napajanju mozes i omanje selo da prikacis.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Po cemu pricam gluposti, molim te, ja barimam te komponente i znam sta pricam.. :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=118895 :: :: :: Ne pricaj gluposti pls.. :: :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! :: :: ::
Srecom svi ste imali te komponente, pa znate... :) Taj corsair sam koristio sa starom grafickom i sve je radilo perfektno, a i sad na drugom kompu radi perfektno, tako da nije defektan, jednostavno je slab za moje komponente... A veruj mi da sam se nagledao dosta komponenti...
:: Ne lupas samo je ocigledno da se nisi nesto nagledao komponenti u svom zivotu.Taj corsair je ocigledno bio defektan,jer na tom napajanju mozes i omanje selo da prikacis ::
Kao sto rekoh defektan,jer ako nemoze da izdrzi jednu 4870x2 veruj mi na rec da je ...
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Srecom svi ste imali te komponente, pa znate... : :: Taj corsair sam koristio sa starom grafickom i sve je radilo perfektno, a i sad na drugom kompu radi perfektno, tako da nije defektan, jednostavno je slab za moje komponente.. :: A veruj mi da sam se nagledao dosta komponenti.. :: :: Da dodam, ja nisam rekao da je min 850w, vec 650w, kao sto je prepisao proizvodjac, ali ostalo zavisi i od drugih komponenti.. :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=118895 :: :: :: Ne lupas samo je ocigledno da se nisi nesto nagledao komponenti u svom zivotu.Taj corsair je ocigledno bio defektan,jer na tom napajanju mozes i omanje selo da prikacis :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Dobro ovako mozemo do beskraja, ja sam testirao sve te komponente i znam, ali ne bitno... Znaci igrice koje nisu opterecivale oba GPU-a na 100% radilo su normalno, a neke igrice kao sto su bbc2 one su vec pocinjale da seckaju... Jer na gleda se samo potrosnja po grafickoj, i ako je ona najveci potrosac, vec i po procesoru( pa ako je jos OC), pa koliko imas ventilatora, HDD, itd...
Malo smo se zaneli,medjutim problem je sto je HX620 upravo jedno od napajanja kojima sam dusu vadio i veruj mi da je tvoja konfa standard za njega.Btw prlikom testa jako me je odusevilo doticno napajanje.
Lala 4ever!
Nema sta napajanje je perfetktno, ja sam ga kupio kad se tek pojavio, medjutim tad nisam imao takve komponente da bi mogao do max da ga opteretim, ali sad sam vec morao da ga menjam, ako mi ne verujes pitaj Sky da li je to napajanje dovoljno za ovu konf, posto imamo slicne komponente, samo sto on ima GTX295, a ta graficka trosi manje od ove...
Znaci da se vratim na temu, ja bi Srtjko preporucio neko napajanje od min 700w, jer pretpostavljam da ima i neki jaci CPU, inace ce u suprotnom biti usko grlo...
:: Malo smo se zaneli,medjutim problem je sto je HX620 upravo jedno od napajanja kojima sam dusu vadio i veruj mi da je tvoja konfa standard za njega.Btw prlikom testa jako me je odusevilo doticno napajanje ::
Da si imao 6 takvih, nije moja stvar, ali ocigledno kao sto rece Ishmerish da sa tvojim nesto nije bilo u redu...
Serije HX su vrlo dobra napajanja koja u najgorem mogucem slucaju daju 100% od svoje nominalne snage, a u boljim uslovima (temp. ispod 50 stepeni C) daju i vise od nominalne!
Ako uzmemo u obzir da si imao 9650 na 4.0GHz, i recimo da trosi 200W pri tom setovanju (a ne trosi), i sa druge strane imamo 4870X2 koja OC-ovana nece preci 300W, reci ti meni kako to da ti HX620 nije bio dovoljan ?
Sto se tice tvoje izjave ``...testirao i znam...`` to necu da komentarisem, jer sam 99% siguran da ti nemas opremu da testiras napajanje, te tako ne mozes reci da si ga testirao...
Treba li da ti kazem da u piku gazi preko 700w,pa ti vidi koliko je ova `rasprava` uzaludna. Al jebiga kad sisam djavo me vuce za jezik(prste)
Lala 4ever!
:: Da si imao 6 takvih, nije moja stvar, ali ocigledno kao sto rece Ishmerish da sa tvojim nesto nije bilo u redu.. :: :: Serije HX su vrlo dobra napajanja koja u najgorem mogucem slucaju daju 100% od svoje nominalne snage, a u boljim uslovima (temp. ispod 50 stepeni C) daju i vise od nominalne :: :: Ako uzmemo u obzir da si imao 9650 na 4.0GHz, i recimo da trosi 200W pri tom setovanju (a ne trosi), i sa druge strane imamo 4870X2 koja OC-ovana nece preci 300W, reci ti meni kako to da ti HX620 nije bio dovoljan :: :: :: Sto se tice tvoje izjave ``...testirao i znam...`` to necu da komentarisem, jer sam 99% siguran da ti nemas opremu da testiras napajanje, te tako ne mozes reci da si ga testirao.. :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! :: ::
Thermaltake Thoughpower XT 650/750/850 W (50-60 A)
Idle ~ 415 W Load ~ 585 W
::Koliko treba AA na granama da ova grafika radi ne klokovana samo da radi ono sve super i koliko wati trosi? DA ako neko moze da mi kaze precizno? TNX unapred!!!:
@ Ish: To je ono sto sam i ja pokusao da mu kazem...
@ Coa87: Nije potrosnja graficke 447W, potrudi se da procitas (ili sam testiraj i zakljuci) citavu recenicu i vidjeces da je tih 447W System Power Consumption
@ Daum: To i jeste citava poenta, a garantujem da bi Cors 620 izvukao tri 4870 u radu...
PS: Dobro jutro dobri ljudi, pocele su pripreme za danasnju MTB trku...
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647287. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.