Ati x1650 ne prihvata drajvere,low brightness u igrama
STRANA 1 OD 1
markos72
Ati x1650 ne prihvata drajvere,low brightness u igrama
18.06.2010. 16:56
T27564
status: user broj poruka: 22
Posedujem ovu karticu i ostatak kompa je intel celeron 2,4ghz 1,5kingston ddr1 chieftec 550w wd 160gb P$PE2-x Kartica je x1650 pro model za AGP ima 256mb ddr2 i ne znam koji je proizvodjac jer sam je kupio polovno,mislim da je ASUS .Moja ploca podrzava AGP4x a kartica AGP8x ali svejedno radi :D
E sada imam problem sa njom ,pokusavao sam da instaliram pregrst drajvera za nju ali ona ne prihvata nijedne sem onih koji dolaze uz CD a to su 8.33 drajveri.Probao sam vecinu do 9 i nece ,cak sam probao i one modovane(il kako se vec zovu) kao sto su OMEGA(i novije i starije),NGO i Wildcat.Samo mi je Wildcat radio i to neka 7.x verzija koja se nije pokazala bas nesto... Kada uzmem da instaliram drivere instalacija se zavrsi dobro i sve je ok,ali kada resetujem komp jer mi to drajveri traze po dizanju welcome screen-a po celom ekranu ima dosta artifact-a i onda mora restart pa safe mode i uninstall ...Kada vratim stare sve lepo radi... Koristim i Driver Cleaner uvek posle brisanja starih drivera i opet nista... A i jos da pitam ,da li mi se uopste isplati da stavljam nove drajvere,primeto sam da ljudi sa mojom grafom i istim celeronom i slicnim ostatkom konfe(cak sa manje rama)igraju neke igre sa vise FPS od mene .... Takodje kada igram pojedine igre(L4D) izbaci mi VPU RECOVER error,nekad pri samom startu nekad kasnije.Kuler je cist,drajveri uredno instalirani tako da ne verujem da je zbog pregrevanja il losih drivera... - ->tako je od kad sam je dobio i ne znam dal je ispravna I zadnja stvar je low brightness u igrama ,uvek mi je tako nekada ga povecam pomocu opcije u igri ali neke nemaju tu opciju pa igram u mraku.Probao sam preko CCC i nece,preko powerstripa i nece ...jel znate kako ovo da resim ????
А koja ти је плоча? Ја имам као твоју,али 512Мб. погледај драјвере за плочу мени је раније на nforce2 требао неки `гарт` драјвер за мб. па онда тек инстал гпу. драјвере.
Ploca mi je Asus P4PE2-x ,i koristi AP4x za grafu,pogledacu taj GART,jel mislis mozda na SMARTGART ????
Ja sam probao neki hotfix za AGP a to nije ni htelo da se instalira :S A i svi koje sam pokusavao su podrzavali moju kartu ,probao sam od 8-9 sve koje moja karta podzrava i nece jel mozes da mi das link za taj agp hotfix na koji konkretno mislis ja sam porbao neki koji je sa sobom imao i drajvere ,cini mi se 8.6
Re: Ati x1650 ne prihvata drajvere,low brightness u igrama
18.06.2010. 17:56
status: user broj poruka: 1541
Imao sam tu X1650 Pro karticu, Asus je proizvodjac. Problem je sa samom karticom, nema veze sa plocom. Ja sam fleshovao karticu sa nekim Sapphire bios-om i posle toga prihvata sve drajvere bez problema
:: :: Posedujem ovu karticu i ostatak kompa je :: intel celeron 2,4gh :: 1,5kingston ddr1 :: chieftec 550 :: wd 160gb :: P$PE2- :: Kartica je x1650 pro model za AGP ima 256mb ddr2 i ne znam koji je proizvodjac jer sam je kupio polovno,mislim da je ASU :: .Moja ploca podrzava AGP4x a kartica AGP8x ali svejedno radi : :: :: E sada imam problem sa njom ,pokusavao sam da instaliram pregrst drajvera za nju ali ona ne prihvata nijedne sem onih koji dolaze uz CD a to su 8.33 drajveri.Probao sam vecinu do 9 i nece ,cak sam probao i one modovane(il kako se vec zovu) kao sto su OMEGA(i novije i starije),NGO i Wildcat.Samo mi je Wildcat radio i to neka 7.x verzija koja se nije pokazala bas nesto.. :: Kada uzmem da instaliram drivere instalacija se zavrsi dobro i sve je ok,ali kada resetujem komp jer mi to drajveri traze po dizanju welcome screen-a po celom ekranu ima dosta artifact-a i onda mora restart pa safe mode i uninstall ...Kada vratim stare sve lepo radi.. :: Koristim i Driver Cleaner uvek posle brisanja starih drivera i opet nista.. :: A i jos da pitam ,da li mi se uopste isplati da stavljam nove drajvere,primeto sam da ljudi sa mojom grafom i istim celeronom i slicnim ostatkom konfe(cak sa manje rama)igraju neke igre sa vise FPS od mene ... :: Takodje kada igram pojedine igre(L4D) izbaci mi VPU RECOVER error,nekad pri samom startu nekad kasnije.Kuler je cist,drajveri uredno instalirani tako da ne verujem da je zbog pregrevanja il losih drivera... - ->tako je od kad sam je dobio i ne znam dal je ispravn :: I zadnja stvar je low brightness u igrama ,uvek mi je tako nekada ga povecam pomocu opcije u igri ali neke nemaju tu opciju pa igram u mraku.Probao sam preko CCC i nece,preko powerstripa i nece ...jel znate kako ovo da resim ??? :: :: Hvala
Hvala svima probacu hotfix sa ovog sajta a ako nece onda cu da flesnem BIOS @Danijelk jel mozes malo detaljnije da mi kazes sa kojim si BIOS-om flesovo i da li si dobio ikakva primetna poboljsanja ????
I jel ima neko predlog za povecanje brightnessa ????
Ovo je bios za X1600Pro al radi odlicno za ovu X1650Pro, iovako su ti to maltene iste kartice. Ovaj X1650Pro sto sam ja imao drzao sam ga na 650/1000 za svaki dan bez problema. Pod uslovom da i taj tvoj ima onaj veci aktivni kuler, lici na Zalman-a...
:: Hvala svim :: probacu hotfix sa ovog sajta a ako nece onda cu da flesnem BIO :: @Danijelk jel mozes malo detaljnije da mi kazes sa kojim si BIOS-om flesovo i da li si dobio ikakva primetna poboljsanja ??? :: :: I jel ima neko predlog za povecanje brightnessa ????
Nisu hladni lemovi, imao sam istu karticu i isti problem. ASUS je napravio glupost sa ovom karticom, podrzava samo drajvere sa njihovog sajta, samo te sto dolaze na CD-u s karticom, dok se ne fleshuje kartica sa Sapphire-ovim bios-om
:: :: :: :: artifakti i odbijanje drajvera govori da su ladni lemovi verovatno zapatili na GPU.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.