Nije mi jasno zbog toga i pitam, el neko moze iz prakse da potvrdi pricu, povezao sam tv karticu i stb uredjaj preko koaksijalnoh kabla. Nista nemam signal, da li treba neka digitalna kartica.
Ova podrzava s-video, analogni TV, CVBS, medjutim nista, nema signal od IP TV-a.
Pokušaću što prostije da ti objasnim kako da sve to odradiš. Vrlo je jednostavno, samo prati korake.
1. Prvo koaksijalnim kablom poveži RF izlaz na IPTV STB-u sa RF ulazom na tvojoj TV kartici. Obrati pažnju da ne pomešaš RF in i RF out na IPTV STB-u, tebi treba `out`. Na IPTV STB ne ide klasičan antenski konektor već onaj sa navojem koji se zavrće. Ako nisi nikad pravio takav kabl daj nekom ko jeste da bi bio siguran da je kabl u redu. Na drugi kraj kabla montiraj klasičan muški antenski konektor i ubodi ga u TV kartu.
2. Potom u software-u TV karte odredi Analog TV za ulaz i izaberi izvor signala `Cable` (pretpostavljam da imaš ponuđeno Antena/Cable). Podesi standard slike na PAL B i pristupi skeniranju kanala. Meni se IPTV STB nalazi na 38.kanalu UHF-a. Verovatno je i kod tebe tako.
3. Ako si sve odradio kako treba skeniranjem ćeš naći kanal i morao bi da dobiješ sliku sa IPTV-a. Pretpostavljam da neko drugi gleda IPTV preko skart-a na TV-u, čim ti sebi dovlačiš antenski do TV karte da bi gledao na monitoru. U tom slučaju treba da znaš da si osuđen na gledanje istog kanala koji je pušten na IPTV STB-u.
Može li mala pomoć ako neko zna? Juče sam primetio da su mi konektori na kablu koji povezuje IPTV modem sa TV polomljeni, neko do dece se igrao, pokušao da resetuje modem, radi se po konektoru nalik na S-Video kabl, na drugom kraju je SCART koji ide u TV. Pokušao sam da kupim novi kabl u jednoj prodavnici u Balkanskoj, čovek mi kaže da takvog kabla nema u prodaji, niti može da se napravi, te mi je dao drugi kabl koji se kači na antenski ulaz TV? Da li je to jedino reršenje ili negde može da se nađe/napravi gore pomenuti kabl.
HVALA srdoch, ne znam kako ali sve sam to vec uradio, ali iz nekog razloga sad sam dobio sliku.
Ipak, jedno pitanje, ovo je ocigledno mnogo losija slika preko monitora, nema razlike preko obicnog analognog signala. Mnogo je bolja slika preko TV-a. Steta posto imam 24`` pa sam mislio da cu dobiti bolju sliku. DA li ima sanse da se dobije cista digitalna slika kao preko tv-a????!!!
Posto sam uzeo tv-karticu od drugara, cisto da probam koja je dosta stara, win-fast tako nesto, da li ce biti bolje ako kupim bolju karticu. Ili mozda neka kartica koja prima digitalni signal,ali kako povezati onda.
Koliko vidim na STB uredjaju ima neki spf digital out, da li je sansa za takvu sliku???!!
Molim ako znas nesto vise, da li je i kod tebe dosta losija slika preko monintora od TV-a??
Pitaj u telekonju da li imaju neki kabl viška da ti daju, naravno ako poznaješ nekog tamo jer ćeš u suprotnom biti nagrađen facom tipa `šta lupeta ovaj?`. Ako ne nađeš drugi možeš ga i napraviti, ili dati nekom ko se razume da ti uradi u slučaju da ne znaš sam.
:: Može li mala pomoć ako neko zna :: Juče sam primetio da su mi konektori na kablu koji povezuje IPTV modem sa TV polomljeni, neko do dece se igrao, pokušao da resetuje modem, radi se po konektoru nalik na S-Video kabl, na drugom kraju je SCART koji ide u TV :: Pokušao sam da kupim novi kabl u jednoj prodavnici u Balkanskoj, čovek mi kaže da takvog kabla nema u prodaji, niti može da se napravi, te mi je dao drugi kabl koji se kači na antenski ulaz TV? Da li je to jedino reršenje ili negde može da se nađe/napravi gore pomenuti kabl :: :: Unapred hvala :: :: ::
To što ti je lošija slika preko monitora ne treba ništa da te čudi iz nekoliko razloga: primaš je preko RF-a koji je u startu lošiji od scart-a, imaš staru Leadtek TV kartu koja i onako nema neki kvalitet slike i na kraju sve to gledaš na monitoru koji ima daleko veću rezoluciju od tog signala koji primaš pa kada se on uveća izgleda još dodatno mutno.
Nisi naveo koji TV imaš ali pretpostavljam da je CRT a ne LCD ili Plasma. Televizija niske rezolucije (u koju spada i naš IPTV,TotalTV,Digi...) bolje izgleda na CRT televizorima nego na LCD i Plasma baš iz razloga što LCD i Plasma imaju veću rezoluciju, oštrinu i kvalitet prikaza pa se kod njih vide i najsitniji nedostatci u digitalizovanoj slici koji kod CRT TV-a nisu vidljivi. Ista priča je i na monitoru.
Kupovinom druge kartice nećeš dobiti mnogo tako da ti ne bi preporučio da daješ pare bez potrebe. SPDIF zaboravi, to ti je digitalni audio izlaz i nema veze sa slikom. Jedini način da digitalno doguraš sliku do monitora je da mrežnim kablom povežeš IPTV port na ruteru sa LAN kartom na kompu i da se zezaš sa nekim software-om kako bi ulovio stream ali to još nisam stigao da probam tako da ne mogu da ti potvrdim da li radi. Bila je nedavno tema o tome pa pročitaj da li je iko uspeo.
I kod mene je isti slučaj i pomiri se s tim da slika na monitoru ne može da ti bude nešto značajno bolja. Možeš malo da popraviš situaciju ako sliku u TV kartu pošalješ sa scart-a na IPTV-u mada je to komplikovanija procedura od ove što si uradio ali može da se izvede.
Nema na čemu, živ bio!
:: HVALA srdoch, ne znam kako ali sve sam to vec uradio, ali iz nekog razloga sad sam dobio sliku :: :: Ipak, jedno pitanje, ovo je ocigledno mnogo losija slika preko monitora, nema razlike preko obicnog analognog signala. Mnogo je bolja slika preko TV-a. Steta posto imam 24`` pa sam mislio da cu dobiti bolju sliku. DA li ima sanse da se dobije cista digitalna slika kao preko tv-a????!! :: :: Posto sam uzeo tv-karticu od drugara, cisto da probam koja je dosta stara, win-fast tako nesto, da li ce biti bolje ako kupim bolju karticu. Ili mozda neka kartica koja prima digitalni signal,ali kako povezati onda :: :: Koliko vidim na STB uredjaju ima neki spf digital out, da li je sansa za takvu sliku???! :: :: Molim ako znas nesto vise, da li je i kod tebe dosta losija slika preko monintora od TV-a? :: :: Jos jednom HVAL :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.