Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test
STRANA 1 OD 3  
obradmi Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test 12.06.2010. 21:09 T27451

status: user
broj poruka: 7726
3DMark Vantage - 1920x1200 ~ full hd
Extreme-Preset:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/6/

interesantno, duplo manji rezultat GtX470 od Ati 5970 (2 Gb) i to sa slabijom verzijom 5970

Gtx 465 je nesto kao Ati 5830 u ovom testu

Direct3D-10/11-Benchmarks

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/11/

ista stvar kao u prethodnom testu Gtx 465 skoro podudaran sa ATI 5830

Colin McRae: Dirt 2 (DX9/DX11)

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/13/

Crysis Warhead

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/14/

Temperature

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/20/

load Gtx 465 86-88 C oko 10 stepeni vise od konkurenta Ati 5830

Total power consumption

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/21/

load Gtx 465 334 W ,Ati 5830 304 W

Cene

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/24/

Gtx 465 = 300 E skuplja je cak od Ati 5850 (280 E) koja je jaca karta od nje.
Ati 5830 =200 E karta koja je skoro identicna po perfomansama sa Gtx465.

Sve u svemu karta je ok ,ali i ovde dolazi do izrazaja , Nvidia precenjivanje svojih proizvoda.
100 E cena veca od konkuretna za iste perfomanse ,ali i vece grejanje i vecu potrosnju ,pa ko voli nek izvoli.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic The way business is meant to be done 12.06.2010. 21:23 #222155

broj poruka: 9006
Da sad imam 300e odvojenih za grafiku u džepu, pitao bi se samo šta ću s kusurom kad kupim 5850. Mislim ok je karta inače i verovatno bi se prodavala ko alva samo kad serija 5xxx ne bi postojala ni u najavi.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Danijelk .... 12.06.2010. 21:40 #222158

broj poruka: 1541
Sve ovo sto nudi NVidia je lepo i krasno, nema sta, al ako misle i da zarade nesto morace da spuste cene, i to debelo, tj. da ih izjednace sa cenama ATijevih kartica.To bi znacilo veliki novcani gubitak za kompaniju s obzirom koliko je ulozeno u razvoj Fermija, ali mislim da dokle god budu drzali ovako visoke cene koje ne opravdavaju performanse kad se pogleda ATi i njegove kartice, nece nista postici....

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 22:37 #222176

broj poruka: 11001
to sto su ATiLjupci poceli da porede DVOSTRUKU NAJJACU crvenperku sa OSLABLJENOM (470) JEDNOSTRUKOM NV kartom.

:: interesantno, duplo manji rezultat GtX470 od Ati 5970 (2 Gb) i to sa slabijom verzijom 597
::

Ove testove mozes slobodno da okacis macki o rep, pa niz Skadarliju, do pristanista da zvoni.

Odgovorno tvrdim: 470 ima skoro isti fps kao 5870. Po toj logici 465 gazi 5850. Da ne pricamo o stabilnosti/ pouzdanosti. Ja sam malopre zavrsio 2-satnu online sesiju COD4, pri temperaturi u sobi od oko 28*C. Bilo koja 5xxx bi se istopila. NV, a,a, jok! To je pravljeno da igra, bre!

Jedna stvar vam ne ide u glavu, kolege: kvalitet se PLACA. Znaci, platis debelo pa se debelo i igras. Platis tanko pa se tanko igras a debelo nerviras (ATi).
raic Našo si šta ćeš da igraš 12.06.2010. 22:43 #222177

Moja sestra može kod sebe da igra cod4 sa 100+fps na 2600XT sa single slot kulerom u neprovetrenom kućištu na ovoj vrućini u neklimotizovanoj prostoriji a da se ništa ne istopi.

Tortojede... lično nisam impresioniran, možda neko drugi bude, sačekaj pozitivne kritike

tata02 Re: Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 22:43 #222178

broj poruka: 845
???

:: to sto su ATiLjupci poceli da porede DVOSTRUKU NAJJACU crvenperku sa OSLABLJENOM (470) JEDNOSTRUKOM NV kartom
:: :: interesantno, duplo manji rezultat GtX470 od Ati 5970 (2 Gb) i to sa slabijom verzijom 597
:: ::
:: Ove testove mozes slobodno da okacis macki o rep, pa niz Skadarliju, do pristanista da zvoni
:: Odgovorno tvrdim: 470 ima skoro isti fps kao 5870. Po toj logici 465 gazi 5850. Da ne pricamo o stabilnosti/ pouzdanosti. Ja sam malopre zavrsio 2-satnu online sesiju COD4, pri temperaturi u sobi od oko 28*C. Bilo koja 5xxx bi se istopila. NV, a,a, jok! To je pravljeno da igra, bre!
:: Jedna stvar vam ne ide u glavu, kolege: kvalitet se PLACA. Znaci, platis debelo pa se debelo i igras. Platis tanko pa se tanko igras a debelo nerviras (ATi).
tortojed Re: Re: Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 22:47 #222179

:: ??
Jesu li to tri pitanja (? x 3) ili se radi o dzokerima (? umesto `A`., ? umesto `T`, i ? umesto `i`)?
Danijelk Re: Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 22:47 #222180

Ne bih rekao da je to takvo `poredjenje` kakvo ti mislis da je. Drugim recima 5870=GTX470, to je smisao te recenice.Vidim da nisi shvatio, al valjda ces, kad porastes.... Izgleda da imas neki komplex u glavi (da ne kazem nv komplex)...

:: to sto su ATiLjupci poceli da porede DVOSTRUKU NAJJACU crvenperku sa OSLABLJENOM (470) JEDNOSTRUKOM NV kartom
:: :: interesantno, duplo manji rezultat GtX470 od Ati 5970 (2 Gb) i to sa slabijom verzijom 597
:: Ove testove mozes slobodno da okacis macki o rep, pa niz Skadarliju, do pristanista da zvoni
:: Odgovorno tvrdim: 470 ima skoro isti fps kao 5870. Po toj logici 465 gazi 5850. Da ne pricamo o stabilnosti/ pouzdanosti. Ja sam malopre zavrsio 2-satnu online sesiju COD4, pri temperaturi u sobi od oko 28*C. Bilo koja 5xxx bi se istopila. NV, a,a, jok! To je pravljeno da igra, bre!
DmasteRNo1 Silno, ovaj silno grešiš sine 12.06.2010. 22:49 #222181

broj poruka: 6103
Ti ATiLjupci su hteli da prikažu kako je tvoja karta malo jača od kisele vode. Ej, alo duplo je slabija od najjačeg Radeona, pa makar on bio i sa dva čipa. nVidija je u debelom ofsajdu, hteo ti to da priznaš ili ne.

Fermije žele da kupe ljudi sa punim novčanikom i praznom glavom. Samo kada ga kupe, i glava i novčanik budu prazni.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

tortojed Re: Re: Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 22:52 #222182

Hvala ti na lepim zeljama... Jos kada bi bile ostvarive... Ja bih morao mnogo da se smanjim da bih postigao tvoju velicinu (tebe, toliko naraslog).

Vidim da nisi shvatio, al valjda ces, kad porastes.... Izgleda da imas neki komplex u glavi (da ne kazem nv komplex)...
:
@Dmaster= Fermija kupuju oni koji to mogu, hoce, jer im je stalo do 3D igranja. ATi-ja kupuju neobavesteni, nezainteresovani za 3D, skrti, siromasni, oni koji kod karte cene kutiju (ambalazu, stendalovski ofarbanu crveno-crno).
obradmi .... 12.06.2010. 23:00 #222183

no comment ,ovo je konzilijum lekara.

obradmi tortojed ne znam kako si tako glup 12.06.2010. 23:03 #222184

pa 5970 je skuplja od tvoje karte.ebe tvoju kartu vise od duplo idi leci se...
Danijelk Re: Re: Re: Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 23:03 #222185

Pa bar si iskren, moje zelje su ti da uvidis neke ocigledne i pametne stvari na koje ti i ceo forum skrece paznju, a ti porucujes `....Jos kada bi bile ostvarive.....`. Mislim ok, ako priznajes da nema nade za tebe, da se mi ovde ne trudimo za dzabe...
E moram priznati, da nema ovakvih likova kao sto si ti bilo bi nam dosadno...

:: Hvala ti na lepim zeljama... Jos kada bi bile ostvarive... Ja bih morao mnogo da se smanjim da bih postigao tvoju velicinu (tebe, toliko naraslog)
:: Vidim da nisi shvatio, al valjda ces, kad porastes.... Izgleda da imas neki komplex u glavi (da ne kazem nv komplex)..
tata02 Re: Re: Re: Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 23:06 #222189

broj poruka: 845
Svaki put se čudim tolikoj istrajnosti u dokazivanju nečega što nema veze sa razumom. Pa kako je tebi bolja karta koja više troši, više se greje, više košta... pa sve i da je malo bolja, govorim o 470 vs 5850? Zar ti je bitnije dal` ćeš imati u nekoj igri 55 FPS ili 58 FPS od toga da imaš hladniju, tišu kartu, kartu koja je manji potrošač i još 100 evra u džepu? Otuda 3 znaka pitanja. Pozdrav i razum s` tobom!
:: :: ??
:: Jesu li to tri pitanja (? x 3) ili se radi o dzokerima (? umesto `A`., ? umesto `T`, i ? umesto `i`)?
Daum ... 12.06.2010. 23:07 #222191

broj poruka: 12798
Tortojed, ne zaboravi da nisi znao da instaliraš ATI drivere kako treba, kao i činjenicu da si pokušavao 5850 da teraš na mrtvom windowsu XP, tako da nemoj da se žališ sad i da svoje neznanje svaljuješ na hardware jer na ovom forumu verovao ili ne ima 100% zadovoljnih korisnika ATI serije 5...

Povrh svega, bacio si pare na skuplju, sporiju i vreliju kartu nego 5870... c c c...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Danijelk ..... 12.06.2010. 23:20 #222198

To vam je komplex zvani `kupio sam (ili bolje receno zajebao sam se) losiju kartu a platio debelo vise, i moram sad da je opravdam kako znam i umem, pa makar crko u svojim stavovima koji veze nemaju sa istinom i realnoscu...` . Zalosno al istinito....

NMY Re: Re: Re: Re: Re: Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test Jos je interesantnije 12.06.2010. 23:35 #222204

broj poruka: 1509
Tortojede, LL te zove...

I samo za tvoju dusu, posto se tvoja nVidia ne grije, a ATI se tope od vrucine...

http://tinyurl.com/kao-led

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: Pa bar si iskren, moje zelje su ti da uvidis neke ocigledne i pametne stvari na koje ti i ceo forum skrece paznju, a ti porucujes `....Jos kada bi bile ostvarive.....`. Mislim ok, ako priznajes da nema nade za tebe, da se mi ovde ne trudimo za dzabe...
:: E moram priznati, da nema ovakvih likova kao sto si ti bilo bi nam dosadno..
:: :: Hvala ti na lepim zeljama... Jos kada bi bile ostvarive... Ja bih morao mnogo da se smanjim da bih postigao tvoju velicinu (tebe, toliko naraslog)
:: :: ::
:: :: Vidim da nisi shvatio, al valjda ces, kad porastes.... Izgleda da imas neki komplex u glavi (da ne kazem nv komplex)..
raic Ma dobro šta vam je, čovek se zajebava 12.06.2010. 23:36 #222205

Jerbo nema šanse da sve to ozbiljno misli.

Dobro, dođe i meni nekad da upadnem na forum i dreknem: `MOJA 4850 JE MNOGO JAČA OD GTX295` al jebiga onda se setim da nisam popio lek.

Pisko Ma... 12.06.2010. 23:51 #222208

broj poruka: 6656
Pustite čoveka, on bar IMA novu nvidia karticu, tj. iskeširao se za nju, za razliku od ispraznih trućanja onih koji je nemaju. Samo, ako je njemu dobra, što je natura drugima koji je ne vole ili i ne podnose, i obratno, ako ste zadovoljni serijom 5xxx, šta će vam u toj priči tortojed, on je već rešen kao vlasnik, ne razumem šta sad ima neko da ga ubeđuje i obratno.... samo trućamo kao što i ja ovo sad radim, najverovatnije - bez ikakvog efekta osim vremena. A, da, može neko da se izleti i vređa bez potrebe o količini mozga i slično.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Daum Re: Ma... 12.06.2010. 23:52 #222209

broj poruka: 12798
Ne trućamo ništa, nego nas čovek ubedjuje u nešto što nije tačno...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: Pustite čoveka, on bar IMA novu nvidia karticu, tj. iskeširao se za nju, za razliku od ispraznih trućanja onih koji je nemaju. Samo, ako je njemu dobra, što je natura drugima koji je ne vole ili i ne podnose, i obratno, ako ste zadovoljni serijom 5xxx, šta će vam u toj priči tortojed, on je već rešen kao vlasnik, ne razumem šta sad ima neko da ga ubeđuje i obratno.... samo trućamo kao što i ja ovo sad radim, najverovatnije - bez ikakvog efekta osim vremena. A, da, može neko da se izleti i vređa bez potrebe o količini mozga i slično
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Danijelk Re: Ma... 13.06.2010. 00:02 #222215

Pa kad je vec kupio karticu onda nek cuti i uziva, a ne da sere koje kakve gluposti, i sto je jos gore, ubedjen je 100% da je u pravu. A nas 99% smo ovce ili sta? Da sam na njegovom mestu cutao bi i uzivao, bolela bi me ona stvar sta ko misli o njoj...

:: Pustite čoveka, on bar IMA novu nvidia karticu, tj. iskeširao se za nju, za razliku od ispraznih trućanja onih koji je nemaju. Samo, ako je njemu dobra, što je natura drugima koji je ne vole ili i ne podnose, i obratno, ako ste zadovoljni serijom 5xxx, šta će vam u toj priči tortojed, on je već rešen kao vlasnik, ne razumem šta sad ima neko da ga ubeđuje i obratno.... samo trućamo kao što i ja ovo sad radim, najverovatnije - bez ikakvog efekta osim vremena. A, da, može neko da se izleti i vređa bez potrebe o količini mozga i slično
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
obradmi Pisko ne znam sto sad ti mudrujes 13.06.2010. 00:05 #222216

kada za to nema potrebe.Covek vredja nas zdrav razum ,vecine forumasa.Sta ce on da kupi to je njegov problem,covek prica nebuloze.Svi mi koji imamo ATI znamo koje su nam temperature GPU ,ne treba Tortojed da nam to objasnjava koji nema ATI graficku.Jednu je navodno probao u XP -u ,tu pricu vrti u nedogled.

dautovic Re: Re: Ma... 13.06.2010. 00:08 #222220

broj poruka: 2855
Decko puko... kupio sam bolju karticu od njegove koja je skuplja 120-130e, za te pare mogu da kupi delove za neko izdrkano vodeno hladnjenje i da se priblizim performansama 5870/480 ili ako mi je bitna fizika kupim gt240 i jos mi ostane da castim sutra drustvo na Adi kada Srbija odsrafi one Gance .)

Platio sam kartu 220e, sada mogu da je prodam za 240e bez blama jer je to najbolji referentni model 5850...e to je posao, a ne da kupis 5850 prodas je jer si nesposoban, izgubis tu 80ak evra i onda platis losiju karticu ~350e to moze samo P R S O TI N A !!!

:: Ne trućamo ništa, nego nas čovek ubedjuje u nešto što nije tačno..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: :: Pustite čoveka, on bar IMA novu nvidia karticu, tj. iskeširao se za nju, za razliku od ispraznih trućanja onih koji je nemaju. Samo, ako je njemu dobra, što je natura drugima koji je ne vole ili i ne podnose, i obratno, ako ste zadovoljni serijom 5xxx, šta će vam u toj priči tortojed, on je već rešen kao vlasnik, ne razumem šta sad ima neko da ga ubeđuje i obratno.... samo trućamo kao što i ja ovo sad radim, najverovatnije - bez ikakvog efekta osim vremena. A, da, može neko da se izleti i vređa bez potrebe o količini mozga i slično
:: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Equinoxe Re 13.06.2010. 00:10 #222221

broj poruka: 12057

Ljudi, koliko vam treba da shvatite....trololo......list: ignore.

Besposlen pop i goveda krsti...

NMY Re: Re 13.06.2010. 00:12 #222222

broj poruka: 1509
Jeste to, ali ne mozes reci da nije zanimljiv, sto rece neko, da ga nema, ne bi nam bilo zanimljivo...

Fali mu samo kolega iz ``ENTUZIJAST TIMA``

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: Ljudi, koliko vam treba da shvatite....trololo......list: ignore
:: ****************************
:: Besposlen pop i goveda krsti...
gile23 Re: Re: Re: Ma... 13.06.2010. 00:12 #222223

broj poruka: 9121
Da dodam jos i da onaj koji je kupio tu grafu po bagatelnoj ceni nema nijedan jedini problem.

Pozdrav!

:: Decko puko... kupio sam bolju karticu od njegove koja je skuplja 120-130e, za te pare mogu da kupi delove za neko izdrkano vodeno hladnjenje i da se priblizim performansama 5870/480 ili ako mi je bitna fizika kupim gt240 i jos mi ostane da castim sutra drustvo na Adi kada Srbija odsrafi one Gance .
:: Platio sam kartu 220e, sada mogu da je prodam za 240e bez blama jer je to najbolji referentni model 5850...e to je posao, a ne da kupis 5850 prodas je jer si nesposoban, izgubis tu 80ak evra i onda platis losiju karticu ~350e to moze samo P R S O TI N A !!
:: :: Ne trućamo ništa, nego nas čovek ubedjuje u nešto što nije tačno..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: :: :: Pustite čoveka, on bar IMA novu nvidia karticu, tj. iskeširao se za nju, za razliku od ispraznih trućanja onih koji je nemaju. Samo, ako je njemu dobra, što je natura drugima koji je ne vole ili i ne podnose, i obratno, ako ste zadovoljni serijom 5xxx, šta će vam u toj priči tortojed, on je već rešen kao vlasnik, ne razumem šta sad ima neko da ga ubeđuje i obratno.... samo trućamo kao što i ja ovo sad radim, najverovatnije - bez ikakvog efekta osim vremena. A, da, može neko da se izleti i vređa bez potrebe o količini mozga i slično
:: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs