Dal je to puno. U zavisnosti od igre ide od 79 do 86 retko ali ide obicno je oko 84 stepeni. I kad se overklokuje na 930 1350 temperatura je ista. Koliko sam vido drugim je temperatura puno manja mada sam pre neki mesec na nekom sajtu vido da je prilikom testiranja temperatura bila 84 stepeni. Dodao sam još jedan kuler da izvlaci toplotu al je ostalo isto. Kartica redi bez problema. U idlu mi je 49 stepeni.E sad još jedno pitanje za cf dal mogu da stavim drugu sa 512 mb.Kartica je Powercolor v2 koju sam dobiu u zamenu za 4870 pre 3-4 meseca
Ipak je ta temp visa nego sto bi trebala da bude, al ako kartica radi bez problema nemas da brines. Mozes da skines kuler pa neku bolju pastu da naneses. Usput ocisti kuler od prasine i trebala bi da bude dosta manja temp....
:: Dal je to puno. U zavisnosti od igre ide od 79 do 86 retko ali ide obicno je oko 84 stepeni. I kad se overklokuje na 930 1350 temperatura je ista. Koliko sam vido drugim je temperatura puno manja mada sam pre neki mesec na nekom sajtu vido da je prilikom testiranja temperatura bila 84 stepeni. Dodao sam još jedan kuler da izvlaci toplotu al je ostalo isto. Kartica redi bez problema. U idlu mi je 49 stepeni.E sad još jedno pitanje za cf dal mogu da stavim drugu sa 512 mb.Kartica je Powercolor v2 koju sam dobiu u zamenu za 4870 pre 3-4 mesec ::
manje vise ok, zavisno od provetrenosti kucista, a i ambijentalne temperature. \To sto si dodao kuletr ne mora da znacfi da ce i imati bilo kakvog efekta, jer kad je vrucina dzaba ti i 100 ventilatora ako duvaju vruc vazduh.
Za Cf, mozes ali onda ces biti ogranicen na 512MB jer CF se prilagodjava slabijoj karti, koristice toliko samo memorije i mislim da je steta ne upariti je sa jos jednom od 1GB...
Ako mogu oni koji imaju 5770 da kažu koja im je teperatura u load a kucište je briza ima 1 ventilator spreda i jedan odozgo ja sam dodoa i jedan od pozodi kad otvorim kucište temperatura je znatno manja (nemogu da se setim sad mislim oko 74).
skini kartu,dobro je ocisti od prasine,to zna malo da dize temp(tebi je i u idlu malo visoka temp za tu kartu) ako to ne da rezultate-skidaj kuler i nanesi neku kvalitetniju pastu!
ali skinuce 5-6c sigurno!!evo meni je sad u sobi 28c a kartica mi je u idlu 39-40c-posle 2-3 sata battlefield bad comp 2 je max 70c!!u pitanju je asus 5770cu core oc 930/1300
:: Ako imaš mesta ispod grafičke, to jes nemaš dodatnih pci kartica stavi neku buđavu osmicu da duva napolje, skinuće ti bar 10 :: :: Taj deo gde je ventilator od grafike je vazdušno slepo crevo :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Negde sam procitao mislim cak ovde da bakarne žice nisu odrađene kako treba. Promenicu pastu to nije problem al tolko je bila temeratura i kad sam je dobio. mada po forumima sam viodo da ima dosta kartica de je upravo ovakva temeratura.Šta bi trebao da radim sa tim bakarnim cevima prociato negde al nemog se setim ai nemogu da nađem gde je
Mnogo je to, moj 5770 (GA) retko ode preko 60c, posle npr. sat vremena BF:BC2....Kada je kloknem na 930/1300, max je oko 65c.... Fiat iustitia, et pereat mundus
battlefield bc2 igram vec sat ipo-64c!!doduse u chieftec-ovom kucistu su mi dva92x92x25(blue led)sa strane i dva 12x12x38...sto je rekao skar-nesto tu smrdi!!
full load pa dobili 55c to je malo i nema sanse da je tolik ohladna karta, mozda ste 3dmark-om merili... On ne zagreva skoro uopste i niej merodavan.
Evo iz guru3D testa oni su dobili 76c load sa nekom gpu intenzivnom aplikacijom sa 100% opterecenja e to je full load. ali njihova temperatura je bila 21c sto je relativno mala temperatura s obzirm da je sad napolju preko 30 bar u BG-u.
Znaci da je coveku normalna temperatura ukoliko mu je ambijentalna kao napolju i nema razloga za brigu uopste.
86c max. temperatura nije puno za graficku sve do 90-95 je ok.
Medo, ne meri se temperatura tokom furmarka ili slično nego tokom igranja neke grafički zajebane igre jer ćeš to najviše vremena i da radiš s kartom. Mislim kul je ona dlakava krofna al nije baš da bi gledao u nju duže od dva minuta.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Medo, ne meri se temperatura tokom furmarka ili slično nego tokom igranja neke grafički zajebane igre jer ćeš to najviše vremena i da radiš s kartom. Mislim kul je ona dlakava krofna al nije baš da bi gledao u nju duže od dva minuta :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Pustio sa fur mark da radi i posle 5 minuta otišla temeratura u 92 pa sam otvorio kucište te je pala na 85.Zanimljivo da gpuz kaže da ventilator radi na 53 % a kad sam otvorio kušte mislio sam da se ubrzao ventilator grafike ali se ubrzao cpu cpu phenom II 940 a temperatura mu je 48 stepena a ide na nekih 5600 obrtaja(ovo mi baš nije jasno što tako).Posle sam povecao brzinu ventilatora gpu na 70 posto pa sad drži 80. Zar nebi ventilator trebao da se okrece mnogo brže ako je temperatura 92 stepena ovde nešto nije u redu a i vent procesora se vrti na 5600 Cudne stvari se dešavaju a cim sam zatvorio kucište pao je obrtaj cpu kulera
1. Ocisti kuler od grafe 2. Ocisti kuler od procesora 3. Ocisti sve 4. Kod svih komponenata ti rastu temperature zato sto ti je vruc vazduh u kucistu. 5. Stavi kuler na Auto, kada temp predje 100 stepeni, kuler se automatski ubrzava na 10)% i hladi grafu do odredjene temperature.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.