Imam Ati Radeon 4770. Danas sam pokushavao da povezhem TV-out i neshto mi ne ide bash sve kako treba... Povezao sam sve lepo i sad slika mi radi super, u boji, extra, ali zvuk nikako da proradi. Za grafichku imam kablitj kao sa slike. Pokushavam preko ova tri RGB (isto mi se deshava i preko skarta).
Dakle, ubodem video i on radi, u boji, sve kako treba. Ubodem jedan kabl za zvuk i nishta se ne deshava. Ubodem drugi kabl za zvuk i samo bruji. Isto se deshava i ako ubodem samo jedan od ova dva, kad je prvi ON a drugi OFF onda se nishta ne chuje, a kad je prvi OFF a drugi ON onda samo bruji.
Zvuk preko čega ? Slika koju si okačio je komponentna veza, Y, Pb i Pr, i to nema veze sa zvukom. Zvuk kroz Radeona ide jedino kroz HDMI konekciju. Sve ostalo, S, Composite, Component, mora kroz zvučnu karticu, stereo kablom ili činčevima do TV-a.
Moje pitanje je kojim tipom konektora (3.5mm stereo, činčevi), da li ideš sa OUT-a zvučne kartice i gde to ubadaš ?
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
Nisam kutji trenutno ali probatju ovo shto mi je Ishmerish rekao, chini mi se da u kablovima imam i jedan ovakav, znachi iz zvuchne kartice direktno u TV a od ovog mog kabla sho ide u grafichku samo jedan da povezhem sa TV-om (ovaj sho daje sliku).
Hvala bax2003 i Daum, prvo tju da probam ovo `lakshe` pa tjemo da vidimo sha tje da se desi :)
Sho sam ja onda uz grafichku dobio onakav kabl ako je to standard ? :S Iz tog kablitja mi izlaze 3 (plavo, zeleno, crveno) i logichno mi je da se povezuju na 3 ulaza na Tv-u (Zhuto, belo, crveno). Mislim da tje da radi ovako kao sho sam zamislio. Nemam ovaj drugi kabl sho si mi ti dao, ali tju od ovog sho imam da iskoristim samo jedan :) A zvuk tju da probam iz zvuchne pa tjemo da vidimo.
Vidi, to žuto belo crveno......žuto je kompozitni video, a belo i crveno su levi i desni audio kanal.
Rekao sam ti već gore, a i piše na konektorima zelena je Y, Pb je plava, a Pr crvena VIDEO kompoenta. Nema veze sa audiom, to što su činčevi i tamo i ovamo ništa ne znači.
A da bi dobio zvuk, treba da sa zelenog stereo izlaza sa zvučne kartice izvučeš kabl koji se završava sa dva Mono (L i R) audio činč konektora.
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
:: Sho sam ja onda uz grafichku dobio onakav kabl ako je to standard ? :S Iz tog kablitja mi izlaze 3 (plavo, zeleno, crveno) i logichno mi je da se povezuju na 3 ulaza na Tv-u (Zhuto, belo, crveno). Mislim da tje da radi ovako kao sho sam zamislio. Nemam ovaj drugi kabl sho si mi ti dao, ali tju od ovog sho imam da iskoristim samo jedan :) A zvuk tju da probam iz zvuchne pa tjemo da vidimo :: :: Hvala na brzom odgovoru :)
Ma dao sam mu i taj kabl. Neznam po kojoj logici ljudi bodu te cinceve,kada su im lepo naznacene boje na svakom od njih.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Vidi, to žuto belo crveno......žuto je kompozitni video, a belo i crveno su levi i desni audio kanal :: :: Rekao sam ti već gore, a i piše na konektorima zelena je Y, Pb je plava, a Pr crvena VIDEO kompoenta. Nema veze sa audiom, to što su činčevi i tamo i ovamo ništa ne znači :: :: Tebi za to žuto treba S-Video to Composite adapter...sliku ti je Ishmerish okačio :: http://www.astahost.info/images/2777kabal.jp :: :: A da bi dobio zvuk, treba da sa zelenog stereo izlaza sa zvučne kartice izvučeš kabl koji se završava sa dva Mono (L i R) audio činč konektora :: :: **************************** :: Besposlen pop i goveda krsti...
Ja sam pitao u vezi problema, samo nisam bio reg i bio sam kod druga. On mi reche da su momci na ovom forumu veoma efikasni shto se tiche reshavanja ovog i slichnih problema :) u shta sam se i uverio :)
Hvala josh jednom svima, povezao sam kao shto mi je Ishmerish rekao i sve radi kako treba.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.