I ko je ovde spamer ti ili ja?? alOOo klinac pogledaj na koliko poruka odgovaras.....ti samo volis da seres i seres i seres i to 1000 puta koliko vidim.
Nemam lepo misljenje o cpu hladnjacima gde jer kuler pozicioniran tako da direktno duva u bocu stranicu...to je pravo rasipanje vrelog vazduha po kucistu i ako se nema kuciste sa sjajno odradjenim protokm vazduha po meni to je FAIL...
ali je to prava budželacija od kulera. I ja sam ga uzimao u razmatranje, ali sam odustao zato što imam providnu stranicu bez ikakvih rupa na njoj, pa verovatno ne bi radio posao baš najbolje. Hteo sam da uzmem CM Hyper 212+, ali ga nisam našao nigde, tako da sam na kraju uzeo Vendettu.
:: Nemam lepo misljenje o cpu hladnjacima gde jer kuler pozicioniran tako da direktno duva u bocu stranicu...to je pravo rasipanje vrelog vazduha po kucistu i ako se nema kuciste sa sjajno odradjenim protokm vazduha po meni to je FAIL..
Jesi li pogledao kolike su temperature naponske sekcije i northbridge-a u jednom i drugom slučaju?
Ovaj kuler je ok ako imaš otvore na stranici od kućišta u njegovom predelu ili ako slučajno držiš otvorenu stranicu, inače mu je malo frka za uvlačenje vazduha.
Nešto mi je palo na um kad sam ga gledao ranije, možda bi mogao puš-pul pa se odradi sa jednom dvanaesticom s donje strane na push i 14 pull s gornje strane i da imaš na stranici otvor za izbacivanje svega toga napolje, onda bi stvarno imao protok preko ploče od uvlačenja vazduha i ne bi bilo problema sa izbacivanjem. Onda bi cela stvar bila više nego validna, vent od 14 ne možeš da staviš na tower kuler jer nigde ne bi stalo ali ovako bi išlo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ne znam sta je prvi a sta drugi slucaj? izuzev Gemini kulera nisam imao dodira sa tipom kulera o kom je rec u ovom topiku, sto ne znaci da mi nije jasan protok vazduha...
U mom kucistu moze da se stavi i fanles kuler za CPU s obzirom kakav protok vazduha ima tako da nisam merodavan da odgovorim na tvoje pitanje.
:: :: Nemam lepo misljenje o cpu hladnjacima gde jer kuler pozicioniran tako da direktno duva u bocu stranicu...to je pravo rasipanje vrelog vazduha po kucistu i ako se nema kuciste sa sjajno odradjenim protokm vazduha po meni to je FAIL.. :: :: Jesi li pogledao kolike su temperature naponske sekcije i northbridge-a u jednom i drugom slučaju :: :: Windows-free with Fedora 12 :: :: == http://www.diy-audio-engineering.org = :: ::
@Dautovic, ne duva on u bocnu stranicu nego prema ploci i siri hladan vazduh po maticnoj sto u teoriji nije lose, sad zavisi od kulera...
@Machine zenskarosu
Edit: @Raic, skroz zanimljiva ideja! Jel si siguran da moze da se `metne` dole fan? ___________________________________________________________ First Blood
Imao sam ranije bigtyp 120 i mogu slobodno da kažem da rasipanje toplog vazduha preko ploče i nije neka preterano dobra ideja a ortak koji ga je držao u zatvorenom kućištu imao je problem što nije imao odakle da vuče vazduh jer je mnogo visok.
edit: Nisam. Zato je to sve u domenu pretpostavki. Verovatno bi išlo ako bi se malo gricnuo okvir tu i tamo da prođu pajpovi.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@Erestun moguce, ja sam na Geminia montirao 2x120mm koji su duvali `na gore` sto je po meni mnogo bolje...
:: @Dautovic, ne duva on u bocnu stranicu nego prema ploci i siri hladan vazduh po maticnoj sto u teoriji nije lose, sad zavisi od kulera.. :: :: @Machine zenskarosu :: :: Edit: @Raic, skroz zanimljiva ideja! Jel si siguran da moze da se `metne` dole fan :: __________________________________________________________ :: First Blood :: :: https://www.quakelive.co :: https://www.quake-rebellion.co :: ::
Radio sam jednom prilikom mali test sa tim tajfunom 120 kolika je razlika sa jednim fanom između puš i pul, ispada da je na idle skoro nema a u load je 2-3 stepena više.
Ja sam na Hyper 212 stavio push i pull kombinaciju, s tim sto mi je pre ceo kuler bio okrenut ka gornjoj stranici (vuce vazduh od dole izbacuje vruc gore) kuciste je antec p182 tako da imam jednu 120-icu na gornjoj strani. Sada je okrenut ka zadnjem delu i ista fora, vuce sa prednje izbacuje na zadnju. A imam jos jedan na zadnjoj. Ne znam koliko mi je zaista potreban taj drugi fan na hyper-u. Nisam probao bez njega. ___________________________________________________________ First Blood
Imam Vendettu 2, na njoj je 120mm koji gura vazduh ka 120mm na zadnjoj strani kucista koji izbacuje, a na gornjoj strani kucista su 2x140mm koji isto izbacuju...Kuciste je Lian Li PC-K62
koliko ja kapiram po defaultu ne duva u bocnu stranicu nego u plocu. ili gresim? ne kapiram sto bi bilo bolje da duva kontra, ovako hladi i reglazu napona oko socketa. a izbacivanje vazduha iz kucista ionako ide klasicno- od dole napred ka gore pozadi. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Kapiraš dobro druže, a to sam gore i napisao, problem je što taj sistem iz iskustva ne radi osobito dobro jer ti onda širi vreo vazduh sa rebara preko ploče, bolja bi varijanta bila da taj vazduh odma izbaci napolje kroz otvor na stranici a isto bi dobio protok preko ploče od podpritiska, samo što bi hladniji vazduh bio u pitanju.
:: koliko ja kapiram po defaultu ne duva u bocnu stranicu nego u plocu. ili gresim? ne kapiram sto bi bilo bolje da duva kontra, ovako hladi i reglazu napona oko socketa. a izbacivanje vazduha iz kucista ionako ide klasicno- od dole napred ka gore pozadi. :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
nije taj vazduh bas vreo, recimo da je 35-45C. strujanjem tog vazduha ipak se hlade komponente oko socketa.opet je to manje vise isti vazduh koji mlati po kucistu dok se ne izbaci napolje. varijanta da izvlaci vazduh sa ploce je dobra ako je konstruisano po tvojoj zamisli, tj da vazduh iskljucivo mora kroz rupu na stranici da ide napolje. ima i tu jedan mali drawback a to ja da strana kulera koja uvlaci vazduh uvlaci iz svih pravaca, tj nema usmerenog mlaza vazduha kao kad duva u plocu. ne tvrdim da je ovaj ili onaj fazon bolji ili gori, samo naglas razmisljam. svakako bi trebalo probati oba ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Kapiraš dobro druže, a to sam gore i napisao, problem je što taj sistem iz iskustva ne radi osobito dobro jer ti onda širi vreo vazduh sa rebara preko ploče, bolja bi varijanta bila da taj vazduh odma izbaci napolje kroz otvor na stranici a isto bi dobio protok preko ploče od podpritiska, samo što bi hladniji vazduh bio u pitanju :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: koliko ja kapiram po defaultu ne duva u bocnu stranicu nego u plocu. ili gresim? ne kapiram sto bi bilo bolje da duva kontra, ovako hladi i reglazu napona oko socketa. a izbacivanje vazduha iz kucista ionako ide klasicno- od dole napred ka gore pozadi. :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: ::
:: nije taj vazduh bas vreo, recimo da je 35-45C. strujanjem tog vazduha ipak se hlade komponente oko socketa.opet je to manje vise isti vazduh koji mlati po kucistu dok se ne izbaci napolje. varijanta da izvlaci vazduh sa ploce je dobra ako je konstruisano po tvojoj zamisli, tj da vazduh iskljucivo mora kroz rupu na stranici da ide napolje. ima i tu jedan mali drawback a to ja da strana kulera koja uvlaci vazduh uvlaci iz svih pravaca, tj nema usmerenog mlaza vazduha kao kad duva u plocu. ne tvrdim da je ovaj ili onaj fazon bolji ili gori, samo naglas razmisljam. svakako bi trebalo probati ob :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: Kapiraš dobro druže, a to sam gore i napisao, problem je što taj sistem iz iskustva ne radi osobito dobro jer ti onda širi vreo vazduh sa rebara preko ploče, bolja bi varijanta bila da taj vazduh odma izbaci napolje kroz otvor na stranici a isto bi dobio protok preko ploče od podpritiska, samo što bi hladniji vazduh bio u pitanju :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: koliko ja kapiram po defaultu ne duva u bocnu stranicu nego u plocu. ili gresim? ne kapiram sto bi bilo bolje da duva kontra, ovako hladi i reglazu napona oko socketa. a izbacivanje vazduha iz kucista ionako ide klasicno- od dole napred ka gore pozadi. :: :: :: _____________________________________________________________________ :: :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: ::
Fala bogu, sve bi ovo trebalo da se proba, ovo je gomila what if-sova ne znam samo ko bi kupvao ovo i eksperimentisao kad može da uzme tower kuler koji je zicer.
:: nije taj vazduh bas vreo, recimo da je 35-45C. strujanjem tog vazduha ipak se hlade komponente oko socketa.opet je to manje vise isti vazduh koji mlati po kucistu dok se ne izbaci napolje. varijanta da izvlaci vazduh sa ploce je dobra ako je konstruisano po tvojoj zamisli, tj da vazduh iskljucivo mora kroz rupu na stranici da ide napolje. ima i tu jedan mali drawback a to ja da strana kulera koja uvlaci vazduh uvlaci iz svih pravaca, tj nema usmerenog mlaza vazduha kao kad duva u plocu. ne tvrdim da je ovaj ili onaj fazon bolji ili gori, samo naglas razmisljam. svakako bi trebalo probati ob :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: Kapiraš dobro druže, a to sam gore i napisao, problem je što taj sistem iz iskustva ne radi osobito dobro jer ti onda širi vreo vazduh sa rebara preko ploče, bolja bi varijanta bila da taj vazduh odma izbaci napolje kroz otvor na stranici a isto bi dobio protok preko ploče od podpritiska, samo što bi hladniji vazduh bio u pitanju :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: koliko ja kapiram po defaultu ne duva u bocnu stranicu nego u plocu. ili gresim? ne kapiram sto bi bilo bolje da duva kontra, ovako hladi i reglazu napona oko socketa. a izbacivanje vazduha iz kucista ionako ide klasicno- od dole napred ka gore pozadi. :: :: :: _____________________________________________________________________ :: :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.