Naime,svi programi za proveru rada grafike kazu da kuler radi 0% ? Je li to neka greska,mislim,je li moguce? Najcudnije je sto karticu ne cujem u igrama i ne pravi probleme cak i pod zescim opterecenjem.Idle temp. je oko 40 stepeni.Nategnuta oko 70.Moze objasnjenje?
Jednostavno taj Zalmann se ne moze softverski kontrolisati, nego moras da kupis potenciometar, to ti kosta oko 300 din, mada ti to ne treba, ako su ti ok temperature :).
Na toj 4850 je verovatno Zalman VF700 ili neki sl. ciji fan poseduje samo 2 zice tj. 2pin i upravo iz tog razloga ne mozes da mu ocitavas brzinu ventilatora.
je imao tu karticu pre godinu-dve, vent joj se uvek vrti na 40% i nema kontrolu obrtaja...jedino sto su ti neki vec predlozili da stavis potenciometar ili drugo hladjenje za cim nema potrebe...
:: :: :: je imao tu karticu pre godinu-dve, vent joj se uvek vrti na 40% i nema kontrolu obrtaja...jedino sto su ti neki vec predlozili da stavis potenciometar ili drugo hladjenje za cim nema potrebe.. :: :: karta je solidno tiha i ne greje se...
Hvala...Sad sam proveravao u catalystu (nije bio instaliran,vec samo drajver za graf.) Vent radi,pod opterecenjem se dize,zavisno od potrebe.Onako je kako ste i rekli...Poz
:: Karta je tiha, ali je kuler bucan :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: je imao tu karticu pre godinu-dve, vent joj se uvek vrti na 40% i nema kontrolu obrtaja...jedino sto su ti neki vec predlozili da stavis potenciometar ili drugo hladjenje za cim nema potrebe.. :: :: :: :: karta je solidno tiha i ne greje se...
Imam Zalmana na ovoj mojoj i prakticno je necujan, i pod full loadom uopste se ne cuje, jedino se cuje po malo box kuler na cpu jer se vrti konstantno na max....
pozdrav
:: Karta je tiha, ali je kuler bucan :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: je imao tu karticu pre godinu-dve, vent joj se uvek vrti na 40% i nema kontrolu obrtaja...jedino sto su ti neki vec predlozili da stavis potenciometar ili drugo hladjenje za cim nema potrebe.. :: :: :: :: karta je solidno tiha i ne greje se...
hladi i moj 4870. Nije da je baš nečujan (verovatno je glasniji od ostatka ventova u kućištu), ali zato posao radi za 10-ku. I meni neki programi pokazuju da je fan speed 0%, ali pošto fan nema kontrolu obrtaja, nikada se nisam uzbuđavao oko toga.
:: igra reci, koliko godina ti imas sinak? : :: :: NP :: `mnogo brz auto`, `nije auto brz nego se bragasta osovina motora brzo okrece` ... : :: :: Kada kazem kartica tiha, mislim na karticu kao jedan sklop - proizvod... : :: :: :: :: Vidim da ne mozete da izvalite, kartica kao kartica je necujna, ali se zato kuler na njoj cuje :) :: :: :: :: Pozdrav!
:: Mnogo ozbiljno shvatas salu :) :: :: @raic e kada zapisti tada nastaje dzumbus :: :: Pozdrav :: :: :: :: igra reci, koliko godina ti imas sinak? : :: :: :: :: NP :: :: `mnogo brz auto`, `nije auto brz nego se bragasta osovina motora brzo okrece` ... : :: :: :: :: Kada kazem kartica tiha, mislim na karticu kao jedan sklop - proizvod... : :: :: :: :: :: :: :: Vidim da ne mozete da izvalite, kartica kao kartica je necujna, ali se zato kuler na njoj cuje :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Gile mali update za tebe. Ta karta(zavojnice)se cuju pri svakom pokretanju benchmark testova,a bogami i pri pokretanju vecine igara.To je sasvim normalna stvar sa doticnim GA modelom,jer same zavojnice nisu najsrecnije resene(smola pravi cep),sto nikako neznaci da su karte nepouzdane ili da ce im to u bilo kom smislu skratiti radni vek.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.