Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dual gtx 470
STRANA 1 OD 2  
BassivitY Dual gtx 470 07.06.2010. 13:46 T27331

status: user
broj poruka: 911
razgledao neke komponente i slucajno naletim na clanak

NVIDIA najavljuje nove proizvode

Iako su Fermi grafički čipovi kompanije NVIDIA bili dugo odlagani konačno su na tržištu i upozoravaju ATI da nije dobio rat na tržištu grafike. Na Computex događaju na Tajvanu kompanija NVIDIA je obelodanila impresivni portfolio nastupajućih proizvoda koji će obezbediti još vreliju budućnost na tržištu grafike. Ono na šta je NVIDIA naročito ponosna je dual-GPU Fermi grafička kartica koja je dizajnirana da i najzahtevnije igre na svetu načini lako dostupnim. Ova kartica poseduje dva GTX 470 čipa i troši dvostruko više energije od kartice sa jednim čipom, dakle celih 430W. Kartica zahteva dva osmopinska konektora koji napajaju njene tranzistore.

znaci ..bice veselo

http://www.geeks3d.com/20100601/galaxy-dual-gpu-two-gtx-470-on-the-same-pcb/

cini mi se da je tema vec bila ,sad sam se setio ,ako jeste ,onda ovu obrisite

CARPE DIEM
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ahahahahah 07.06.2010. 13:50 #220630

broj poruka: 3351
......koji će obezbediti još vreliju budućnost.......
Snoopy- .... 07.06.2010. 14:11 #220635

broj poruka: 6083
da, u svakom smislu
DmasteRNo1 Kud ćeš vrelije nego što već jeste 07.06.2010. 14:28 #220638

broj poruka: 6103
Ove iz nVidije je neko izgleda udario mokrom krpom, kad lupetaju ovako `vrele` gluposti.
Mada se taj šporetić sa dve rignle već pominjao u nekoj od skorašnjih tama.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

dorabi1 Re: Kud ćeš vrelije nego što već jeste 07.06.2010. 14:50 #220647

broj poruka: 939
Sa jednim gpu je resho,sa dva ce to biti ozbiljan sporet.

:: Ove iz nVidije je neko izgleda udario mokrom krpom, kad lupetaju ovako `vrele` gluposti
:: Mada se taj šporetić sa dve rignle već pominjao u nekoj od skorašnjih tama
::
:: Phenom II X3 720B
:: OCZ Vendetta
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI
:: CM Storm Sniper AMD Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
neXus2000 re: 07.06.2010. 14:54 #220648

broj poruka: 3351
I to trofazni sporet.
Ishmerish U pravo vreme 07.06.2010. 15:11 #220655

broj poruka: 7285
Bas mi je riknuo plinski sporet,pa ako ovo sokocalo skuva kafu brze od elektricnog uzimam ga oma.

Cofee junkie

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Daum ... 07.06.2010. 15:28 #220656

broj poruka: 12798
Dežurni kenjatori su tu uvek kad treba, bitno da niko od vas ne može da priušti jednu ovakvu kartu niti namerava da je uzme, ali kad treba da se napušava nešto onda smo svi u prvim redovima...

GTX470 je još i ok karta kakav šporet je GTX480, mislim da kenjate...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

BassivitY samo nek mi je neko kupi ... 07.06.2010. 15:37 #220657

broj poruka: 911
ako treba ,cu da duvam u nju da je o`ladim ...

nego da pitam glupo pitanje ...jel ima razlike npr izmedju ove dual 470 na jednom pcb i dve gtx 470 u klasicnom sli modu ?

CARPE DIEM

skar ali bice najbrza,mozda 07.06.2010. 15:44 #220658

broj poruka: 3992
sad sto ce sigurno da crkava ko bolesna krava,od pregrevanja...i sto srce mnogo struje..ko standardna citava konfiguracija nema veze,jer je bitno imati naj...
a sad Daum ima pravo da niko od nas nece imati kesa da je priusti,a mislim da ce biti preskupa za one i koji imaju kesa....

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

Ishmerish Zemo nije kes u pitanju 07.06.2010. 15:57 #220661

vec zdrav razum i ko god uzme ovo ili 5970 ga ocigledno nema.
@Daum:Prestani vise da bacas te Nvidia hate fore,vidis da se vise ni deca ne pecaju na to.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

DmasteRNo1 Šta će meni tako nešto?! 07.06.2010. 16:30 #220666

broj poruka: 6103
Sada objektivno, kažem. Imao, ne imao pare, meni karta skuplja od 150-160 evra nije potrebna. Zašto bih bacao pare na nešto poput tog GTX470 X2 ili HD 5970? Da se kurčim po forumima, jer kao sa kartom od 150 evra ne mogu da se igram kao čovek? A, postavlja se i pitanje, za koliko ću moći da prodam kartu od 500€, kada dođe vreme da uzmem neku novu aždaju. Ako bih dobio i tih 150 `evrića`, bio bih srećan ko nova godina.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

DaSickSyst Dakle ovo je vr`!!! 07.06.2010. 17:44 #220684

broj poruka: 2909
Ovde se ne postavlja pitanje ko ima para da kupi ovu kartu,vec ko je taj sto nema mozga da uradi tako nesto.

Mala ispravka u vezi potrosnje...Ova kartica nece trositi 430W vec `samo` 375W!Ovo zasluzuje titulu EKO karte.
Posto potrosnja nije duplirana znaci da ce imati nize frekvencije od klasicne 470ice.

This very high power consumption is obviously unlikely to ever allow any sort of marketing viability. A 1200W, 80+ Certified PSU might be able to fuel its two 8-pin connectors, but it wouldn`t leave room for much sophistication as far as the rest of the system is concerned. Fortunately, the `real` dual-Fermi card, composed of two GF104 graphics processors will `only` need 375W, as was recently reported.

http://news.softpedia.com/news/NVIDIA-Demos-Dual-GTX-470-at-Computex-143592.shtml

Komentar autora clanka:
All the same, if you happen to have a nuclear reactor and a wind farm in your backyard, this could be just the GPU for you.

http://www.engadget.com/2010/06/01/nvidia-brings-a-dual-gtx-470-prototype-to-computex-causes-power/

DaSickSystem

alrad Re: ... 07.06.2010. 17:58 #220686

broj poruka: 4847
Nisam mogao da ne reagujem... nije to kenjanje i ne znaš ti ko ima koliko para.
Nego je stvar časti da ne budes glup da kupiš tehnološki otpad koji troši kao mermerni radijator.

:: Dežurni kenjatori su tu uvek kad treba, bitno da niko od vas ne može da priušti jednu ovakvu kartu niti namerava da je uzme, ali kad treba da se napušava nešto onda smo svi u prvim redovima..
:: GTX470 je još i ok karta kakav šporet je GTX480, mislim da kenjate..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
dorabi1 Re: ...ne pali se druze 07.06.2010. 18:03 #220687

broj poruka: 939
mozda se nekom dize na 3dmark,meni ne.Teram 4890 i dusu cu joj izvaditi dok ne pocne da secka na nekom novom Super Mariju,pitanje je sta korisniku stvarno treba ,a sta mu hrani dushu ili nesto drugo.

:: Dežurni kenjatori su tu uvek kad treba, bitno da niko od vas ne može da priušti jednu ovakvu kartu niti namerava da je uzme, ali kad treba da se napušava nešto onda smo svi u prvim redovima..
FSamir Tako, tako 07.06.2010. 18:38 #220693

broj poruka: 777

Sad se malo javite StRuČnJaCi za VreLiNu. ,..objasnite se malo...

dautovic Re: ... 07.06.2010. 20:10 #220701

broj poruka: 2855
Moram da priznam da se slazem, glupo je komentarisati nesto u cijoj sferi nisi, ko da sad npr ja krenem da pljujem neku mecku SLK zbog toga i toga, a nikad u nju seo nisam...i samo znam ono sto su mi drugi pricali o njoj i ono sto sam video na TV-u...malo banalan primer al...

Ne svidja mi se GTX4xx serija, poslednja nVidia koju sam imao je 9600GT i bila je predobra kartica, al glupo je vise samo lupetati bez neke konkretne price...

Jedan decko iz Zemuna, malo dalje zivi od mene, ne mogu da kazem da samo bas drugari ali poznanici...Pazario gainward 470icu i kaze da je odusevljen, pitao sam ga koliko se greje, kako se klokuje itd...ne greje se nesto puno vishe od moje 5850, lepo skalira clock, ali kada dize voltazu onda bas mora da odvrne vent...tako za takvu egzibiciju treba bolje hladjenje...
Bice neka kombinacija da odnesem kod njega moju 5850 i da odradimo uporedan test za nasu dusu...

Pozdrav

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish @Dautovic 07.06.2010. 20:18 #220707

Ok post druze,ali sada mi samo objasni sta on to moze sto ti sa tvojom 5850 nemozes?
Kolko ja vidim jedina prednost te karte je lakse kretanje i to usled praznog budjelara.

Lala 4ever!

dautovic ... 07.06.2010. 20:28 #220710

Pazi realno idemo ovim redosledom:

-nVidijina jedina prednost je fizika
-ako kupujes karticu od 350e(GTX470) to povlaci sa sobom da zelis da pikas igre u FULL HD rezoluciji sa max detaljima AA AF ...
- NE MOZES to da postignes sa fizokom, tj framerate bi bio mizerno mali
-Znaci treba ti poseban GPU za fiziku
-onda u igru upada i ATI jer postoji mogucnost kao sto znamo, kombina ati gpu, i nVidia za fiziku
-zakljucak: ako ti je fizika neophodna kao takva, onda das 25000din za 5850 i jedno 60-70e za novu-polovnu nVidiu za fiziku i za nekih 310-330e imas TOP performanse sa fizikom, a jedna GTX470 je skuplja od te kombinacije i ne moze u tim detaljima da fura fiziku kao ova kombinacija...
Ishmerish Odlican ti redosled 07.06.2010. 20:33 #220714

i potpuno se slazem sa tim zapazanjem.
Medjutim sve ovo izneseno sa tvoje strane opet vuce vodu na moju vodenicu.

Lala 4ever!

Daum Re: Re: ... 07.06.2010. 20:42 #220724

broj poruka: 12798
Kako povezuješ stvari ko dete od 5 godina. To šta drugi kupuju nije tvoja stvar. Ako ti nećeš ili ne možeš da kupiš nešto ne znači da je neko budala zato što kupuje...

Znam ja dobro šta pričam, nisam od juče ovde...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: Nisam mogao da ne reagujem... nije to kenjanje i ne znaš ti ko ima koliko para
:: Nego je stvar časti da ne budes glup da kupiš tehnološki otpad koji troši kao mermerni radijator
:: :: Dežurni kenjatori su tu uvek kad treba, bitno da niko od vas ne može da priušti jednu ovakvu kartu niti namerava da je uzme, ali kad treba da se napušava nešto onda smo svi u prvim redovima..
:: ::
:: :: GTX470 je još i ok karta kakav šporet je GTX480, mislim da kenjate..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
mslavko82 Jos malo pa kilovat samo za graficku 07.06.2010. 20:46 #220727

broj poruka: 721
A koliko ce ta kartica da izdrzi sa takvom potrosnjom i takvim zagrevanjem? Nedelju dana, sest meseci? Kome izdrzi godinu dana, dobije bambi od nvidije...

dautovic .... 07.06.2010. 20:54 #220729

Meni je od svih da kazem napredaka ATi-a najznacajniji sto je u odnosu na 4xxx seriju dobijeno duplo na `suvim` performansama do je potrosnja `malo` veca npr 120w 4850 i 160w 5850...ili jos bolji primer 4870 trosi ~150w a 5770 koja je i `malo` brza trosi 100-110W

Ishmerish Sticem neki utisak 07.06.2010. 20:54 #220730

Da su pola likova ovde koji propagiraju kupovinu ovih mini elektrana,u stvari undercover agenti EPS-a.

Dali vidite patent???? http://www.youtube.com/watch?v=JDZBgHBHQT8

The truth is out there

saxija Re: ... 07.06.2010. 20:56 #220732

broj poruka: 4016
samo da dodam da jos pored fizike olaksava posao u preimiere cs5 jer podrzava CUDA u fulu i zao mi je sto nisam stigao da probam kako radi sa SolidWorks jer ima openGL gpu podrsku, realno ako ste gamer nVidia je cisto bacanje para, a i premiere cs4 podrzava ATI stream pa eto resenja :)
i jos JEDNA jako bitna stvar METRO 2033 NEMA bas nikakve razlike izmedju dx10 i 11 tj teselacija, jer sam ga igrao i sa i bez,a ubi framerate i stoga stvarno nema razloga da se zeleni hvale sa tim sto imaju 5-10 fps vishe na necemu cega nema :)

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

:: Pazi realno idemo ovim redosledom
:: -nVidijina jedina prednost je fizik
:: -ako kupujes karticu od 350e(GTX470) to povlaci sa sobom da zelis da pikas igre u FULL HD rezoluciji sa max detaljima AA AF ..
:: - NE MOZES to da postignes sa fizokom, tj framerate bi bio mizerno mali
:: -Znaci treba ti poseban GPU za fizik
:: -onda u igru upada i ATI jer postoji mogucnost kao sto znamo, kombina ati gpu, i nVidia za fizik
:: -zakljucak: ako ti je fizika neophodna kao takva, onda das 25000din za 5850 i jedno 60-70e za novu-polovnu nVidiu za fiziku i za nekih 310-330e imas TOP performanse sa fizikom, a jedna GTX470 je skuplja od te kombinacije i ne moze u tim detaljima da fura fiziku kao ova kombinacija..
Equinoxe Re: 07.06.2010. 21:16 #220738

broj poruka: 12057

Dobri saveti nastavljaju da pršte ovuda. Dakle čim napravite neku kinitu, odmah bacite gomilu pare na hardware sa kojim igrate igrice, i ne dozvolite da vam iko kaže ste nezrelo derište, jer to svakako niste. Kako neko sme to da vam kaže, mislim, valjda ste dovoljno pametni i znate da trošite pare kao razumna osoba, naročito ako ste igrač, da kupite dve GTX470, nego....hahahahahahahhaha....kataklizma.

Evo kako izgleda sastanak mudrih igrača dubokih džepova:
http://img32.imageshack.us/img32/7525/druzina.jpg

Besposlen pop i goveda krsti...

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs