Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta je sad....
STRANA 1 OD 1
Milan24 Sta je sad.... 05.06.2010. 16:32 T27293

status: user
broj poruka: 95

Gledao sam film i u jednom trenutku crn ekran na sekundu i sve cesce i cesce onda puf plav ekran restart nekoliko puta i onda uspravne linije svuda samo ne kada udjem u safe mode.
Graficka je 8600gt silent.
Hteo sam da se uverim iz vasih iskustava da je riknula ili sta?radila je oko 7 meseci.
I jos nesto pisalo mi je par puta da je graficki driver prestao da radi i spominje mi neki kernel.Posle toga plav ekran i onda te linije.Kao sto rekoh u safe modu radi na 800x600 sto je sranje jel...
ako je bila tema izvinjavam se,i hvala unapred na pomoci.

Ostale komponente 3 giga rama,asus ploca,5000+ be...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk ...... 05.06.2010. 16:51 #220090

broj poruka: 1541
Jel se isto desava kada igras nesto, tj. kad je graficka pod opterecenjem?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BassivitY ... 05.06.2010. 16:54 #220091

broj poruka: 911
udji u safe mode with networking pa skini nove drajvere i nov direct x ,probaj prvo to da budes siguran da stvarno nije do drajvera ...

djuroue1 axeee 05.06.2010. 17:10 #220094

broj poruka: 1156

Kolko ti je temperatura graficke?Driver ti puca to je jasno ali da nije zbog pregrevanja...Brisi driver ocisti driver cleanerom skini novi i instaliraj.
BassivitY kad brises drajver ocisti registry 05.06.2010. 17:20 #220096

imas program revo uninstaler ,mnogo dobra stvar ,brise sve sto obicno ostane posle klasicne deinstalacije tipa registry ,ostali fajlovi i folderi ...besplatan je ,samo kucaj na googlu revo uninstaler ,ne zauzima mnogo ,par mb

i da ...proveri temperaturu kartice obavezno ,ti rece da je silent ,to su cini mi se sa pasivnim hladnjakom ,neka me neko ispravi ako gresim ...moguce da je od pregrevanja

Danijelk Re: Sta je sad.... 05.06.2010. 17:25 #220098

broj poruka: 1541
SKini stranicu od kucista, optereti grafiku pa stavi prst na hladnjak. Ako ne mozes da drzis prst nekoliko sekundi onda se pregreva. Namontiraj neki manji ventilator nekako na nju i nece biti problema...

::
:: Gledao sam film i u jednom trenutku crn ekran na sekundu i sve cesce i cesce onda puf plav ekran restart nekoliko puta i onda uspravne linije svuda samo ne kada udjem u safe mode
:: Graficka je 8600gt silent
:: Hteo sam da se uverim iz vasih iskustava da je riknula ili sta?radila je oko 7 meseci
:: I jos nesto pisalo mi je par puta da je graficki driver prestao da radi i spominje mi neki kernel.Posle toga plav ekran i onda te linije.Kao sto rekoh u safe modu radi na 800x600 sto je sranje jel..
:: ako je bila tema izvinjavam se,i hvala unapred na pomoci
:: Ostale komponente 3 giga rama,asus ploca,5000+ be...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milan24 re: 05.06.2010. 17:35 #220101

nema veze odletela je u kantu.odlepio sam nacisto.poz svima.
Pisko nvidia 05.06.2010. 18:31 #220109

broj poruka: 6656
rulez.... a ati drivers su kao dvospratni crveni bus-evi iz Londona.... spori i glomazni.... ko što neko reče.

Dobro, cela serija 8xxx je bolećive proizvodnje, zbog tajvanaca a ne same nvidije, proizvodni proces je problematičan tako da rok trajanja čipa prelazi u lutriju. Ukratko: bez obzra što će me navijači urnisati, tvrdim da sada samo budaletina može da kupi POLOVNU nvidiu, a ko je god pametan, a još mu je ispravna i istekle garancije ili tu negde, trebalo bi da je se ratosilja jer je procenat izgleda prevelik da bi se rizikovalo. Kupovina nove sa garancijom - ko voli neka izvoli, to je ipak nešto.
Inače, problematična proizvodnja bila je (i još je) uzrok sukoba apple-nvidija ali i problema koje je i još ima nvidia, ne toliko zbog svoje krivnje - osim dizajna čipa sa kojim i dalje tvrdoglavo srljaju u probleme...(dobro, prvenstveno se radilo o proizvodima za mobilnu komponentu....), malo manje za desktop.
E, a ta tvoja SILENT verzija, neka me bilo ko demantuje, je predodređena za recycle bin, većina ih ode u q oko garantnog roka ili odmah posle, jednostavno, mogu da rade na visokim temperaturama, ali, prekratko. Da si je odmah hladio ventom, trajala bi duže.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

BlueSkyNIS ... 05.06.2010. 20:57 #220140

broj poruka: 860
U moju grafičku 8600gt silent je duvao 12cm kuler, temperatura nije prešla 55C i ipak se pokvarila nakon 2 godine.

Windows-free with Fedora 12

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

BassivitY bar znas da nije riknula zbog pregrevanja 05.06.2010. 21:02 #220142

CARPE DIEM

MACHINE Nema to veze sa pregrevanjem 05.06.2010. 23:01 #220154

broj poruka: 5710
pa kako ja furma svoju ATI idle 80 a full load 105-115??? Vec neku godinu? ozbiljno sam poceo da sumnjam da nVidia brenderi nesto en rade kako treba, tacnije da jako lose rade implementaciju NV cipa na PCB, zvuci krajnje bezveze, ali gledajuci statisticki da visestyruko vise crkavaju od ATI pandana nista nije za cudjenje...mozda neko ima bolje objasnjenje?

D E M I G O D

imarkovic Re: Nema to veze sa pregrevanjem 05.06.2010. 23:06 #220155

broj poruka: 19023
imam ja, moguce objasnjenje, da su mozda deklarisane (isprojektovane) toliko da rade...cilj bi bio prodaja novijih kartica.

:: pa kako ja furma svoju ATI idle 80 a full load 105-115??? Vec neku godinu? ozbiljno sam poceo da sumnjam da nVidia brenderi nesto en rade kako treba, tacnije da jako lose rade implementaciju NV cipa na PCB, zvuci krajnje bezveze, ali gledajuci statisticki da visestyruko vise crkavaju od ATI pandana nista nije za cudjenje...mozda neko ima bolje objasnjenje
:: D E M I G O D
Milan24 re: 06.06.2010. 00:35 #220198

ljudi hvala vam puno ne kajem se sto sam se zafrljacio u kantu,istinu na videlo kupio sam je u prodavnici ali su mi uvalili polovnu za 2500 pred novu godinu.nisam hteo da se ciganisem jer sam bio srecan sto prelazim napokon sa ATi 9600 XT/TD na koju sam se upravo vratio.U ponedeljak cu uzeti neku grafiku ako mogu da upecam nesto novo do 3000 ali ATi i to BAS zbog onoga sto je MACHINE rekao,evo ja sam sad sredio stari komp na kom imam ovu asusovu 9600 xt.nema pixel shrader ali ce da moze na net do ponedeljka.
ne igram nista zahtevno ali ce World of Warcraft da radi,samo to igram ponekada.
nemam nista protiv nvidia-e ali eto ova mi traje 5 godina a 7 meseci je stajala.pa vi vidite.
jos jednom svaka vam cast ljudi stvarno se razumete i ponavljam ne kajem se sto sam je prvo tresnuo na patos a onda u kantu.
ziveli.
Pisko Čip 06.06.2010. 07:30 #220233

broj poruka: 6656
Ja mislim - na osnovu onoga što sam čitao naravno, nisam ni jedan čip secirao, analizirao pod elektronskim mikroskopom itd., da je do otkaza čipsetova i samog grafičkog čipa, koji su bili aktuelni pre dve godine kod nvidije (a ovde o tome malo ko je govorio, a na berzi samo ja... jer je nvidija imala brzinsku krunu u rukama), dolazilo zbog falinki u dizajnu nvidije i još većih problema u proizvodnji samog čipa na Tajvanu. Ko što reče imarković, možda su tako hteli da je naprave (celu seriju) da ne traje večno, ali, ispadalo je da traje prekratko (znate kako to ide, kinezi na svakom koraku malo zakinu pa je na kraju ispalo njesra), tako da je dolazilo do pregrevanja i crkavanja naročito na lap-top varijantama. Imale su cele storije kako su pravljene revizije čipova i kako je nvidia besplatno snabdevala velike igrače kakvi su dell, apple, hp, lenovo što na već prodatim modelima što na onima koji su bili u proizvodnji kada je ponovo bilo otkriveno da čipovi imaju falinku i velik broj otkaza tj. negativne reklame.... to je sve nvidija pokrila tada svojim kešom (i poštenim odnosom prema proizvođačima i kupcima...) tako da ne verujem da je bila želja da se baš toliko skrati životni vek, skoro sigurno ne... ali se događalo.
Naravno, na sve to dolaze i ostali, sasvim random i normalni otkazi zbog drugih stvari, koje se dešavaju i kod ATI-ja a ne zavise od samog čipa već od komponenti i proizvođača kartica, i onda dobijamo ružniju sliku nvidije. Ja uglavnom, ostajem pri svome: ne kupovati polovne nvidije serije 8xxx a i 7xxx, a prodati je čim se ukaže prilika, onaj ko je ima, a ko baš želi da je kupi, neka bude nova i sa garancijom, pa šta bude. Možda je na kraju proizvodni proces ispeglan i od ovoga pate neke početne serije ili više njih a kasnije je sve ok....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Probao sam jednu Asus 8500 gt 06.06.2010. 08:28 #220245

broj poruka: 7726
2 dana radila ,isti simptomi kao sto je covek opisao,pojavile se one zatvorske resetke u vidu tackica,ne znam u cemu je fora ,interesantno je da riknjavaju negde malo posle garancije.Mislim da je stvar u GPU ,jer ne moze da se kaze da Asus pravi lose PCB.

MaliAbner Imam jednu Gigabyte 8600gt besumnu i da kucnem u drvo i dalje radi... 06.06.2010. 10:16 #220262

broj poruka: 7769
@Milan24
Za igranje nezahtevnih igara je ta 9600XT vise nego dovoljna, secam se da je stara 9550 gurala COH u 1680x1050, tu i tamo je stucala ali je radila posao, klinac se izigrao strategija samo tako a ona je daleko slabija od 9600XT.

Ja sam ponovo raktivirao 8600gt posto sam klincima najzad unapredio racunaljku.
Ova radi jos od 2007 sa jednom pauzom od 5 meseci posto je u mom racunaru zamenjena jednom HD4850, ali kao sto rekoh sad je ponovo aktivirana i ne pravi probleme.

Kad se kupuje besumna grafika ona se kupuje sa namerom da racunar bude tih i to je to, zarad tisine (prilikom nocnog rada ili gubljenja vremena na surf eventualno download) moras da ucinis kompromis po pitanju performansi i veka trajanja.

Inace ova moja je znala da zabode preko 90°C u letnjem periodu.

Problem kod novih IT komponenti je RoHS standard koji je restriktivan po pitanju lemova usled teznje ka tome da komponente budu sto bolje za reciklazu (zahtevi ekologije) tako da su lemovi daleko slabiji nego ranije te sprave daleko lakse crkavaju.
Proizvodjaci na taj nacin ubiju dve muve zadovolje zahteve zelenih a tebe ponovo oderu za dve-tri godine umesto kao ranije za pet-sedam godina.

Od besumnih kartica ne treba bezati ali kad ih kupujes moras prilicno da vodis racuna o tome kakvo ti je kuciste da li je dobro provetreno, da li je od aluminijuma ili celika itd... posto dobro provetreno aluminijumsko kuciste obara temperature komponenti za 7-10°C.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Milan24 ... 06.06.2010. 14:13 #220295

imao sam ja otvorenu stranicu uvek i pre neki dan cistim prostorije i nadjem je i reko aj da preklopim medjutim eto sta se desilo nisam ukljucivao speccy da vidim temperaturu ali imao sam kuler koji je duvao ispod grafike i temperatura je bila uvek izmedju 45 i 50 sptepeni kad igram nesto,i zatvorim kuciste na 1 pisljivi dan i to se desi.bez kulera 70 stepeni uvek,e sta je sad.. neko od vas je rekao ::: `optereti grafiku pa stavi prst na hladnjak. Ako ne mozes da drzis prst nekoliko sekundi onda se pregreva`. medjutim bez obzira sto je hladnjak bio ispod od gore kad stavis prst bilo je vrelo. tako da.. ma sta sad idemo dalje
nerviram se ali sta cu,uzcu nesto novo i sa garancijom i onda cemo videti.gledao sam sinoc cene na itsvet sajtu izgleda da najbolje mogu proci sa 9500 ili 9600GT al to je opet nVidia..atijeve karte u tom cenovnom rangu ili su silent ili rade na manjem taktu.

MaliAbner Re: ... 06.06.2010. 21:09 #220391

broj poruka: 7769
9500 ti je isto sto i 8600gt tako da time nista ne dobijas.
3850 je solidno resenje a nije skupo i cepa se sa 9600gt.
Nije brza ali je tu negde, polovnu bi mogao da nadjes za 35E.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: nerviram se ali sta cu,uzcu nesto novo i sa garancijom i onda cemo videti.gledao sam sinoc cene na itsvet sajtu izgleda da najbolje mogu proci sa 9500 ili 9600GT al to je opet nVidia..atijeve karte u tom cenovnom rangu ili su silent ili rade na manjem taktu
BassivitY Re: Re: ... 06.06.2010. 21:33 #220399

lepo si rekao ,3850 je odlicna karta ,najozbiljnije ...pogotovo ako volis da gledas filmove ,imas malo bolje resenje nego na nVidiji ,takozvani AVIVO ,slika je osetno bolja ...a jos i kad bi nasao sa 512mb ,ti si na konju rodjo ...nije vrhunsko resenje za igrice ,ali je mnogo bolja od te 8600 koju je imao

CARPE DIEM

:: 9500 ti je isto sto i 8600gt tako da time nista ne dobijas
:: 3850 je solidno resenje a nije skupo i cepa se sa 9600gt
:: Nije brza ali je tu negde, polovnu bi mogao da nadjes za 35E
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: nerviram se ali sta cu,uzcu nesto novo i sa garancijom i onda cemo videti.gledao sam sinoc cene na itsvet sajtu izgleda da najbolje mogu proci sa 9500 ili 9600GT al to je opet nVidia..atijeve karte u tom cenovnom rangu ili su silent ili rade na manjem taktu
:: ::
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs