Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ljudi pomagajte!!!
STRANA 1 OD 1
Krecky Ljudi pomagajte!!! 04.06.2010. 18:55 T27278

status: user
broj poruka: 393
Prvo pozdrav svima,
Slikao sam svoj problem (grafa je u pitanju). Evo link:
http://img413.imageshack.us/img413/4919/dscn0201b.jpg

Pitanje br.1: Da li moze da se uglavi ovaj kondenzator (zaokruzio sam br. 2 u pitanju je c90) nekako jer je plocica tu ostecena, ili od tog posla nema nista?
Pitanje br.2: Sta mu dodje ovaj deo koji je obelezen dvojkom.

Please...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 04.06.2010. 19:07 #219849

broj poruka: 12798
Nešto mislim da ćeš novu grafičku da juriš...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

gliga79 Re: ... 04.06.2010. 19:12 #219850

broj poruka: 4641
Nazalost, mislim da joj nema spasa

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Krecky Uteha... 04.06.2010. 19:20 #219852

e jbg. Aj da sacekam da se Servicepc javi. Verovatno se covek susretao sa ovakvim slucajevima. Ima tu bakra malo pa se nadam da moze nekako da se zalemi. e sad, sta ces. Covek je samo za muku i davanje novca stvoren :). Hvala na odgovorima iako nisu bas utesni :)

gilopile Re: Ljudi pomagajte!!! 04.06.2010. 19:24 #219856

broj poruka: 9459
Ima velike sanse da se to sredi,ako ne fali vod sa leve strane na koji ce se dolemiti kondezator,jer u protivnom je malo teze naci gde vodi(kako bi se eventualno premostio),zbog viseslojne tehnologije stampane plocice.
Sto se tice druge komponente,mislim da se radi o nekakvoj zavojnici,a gde ti je ona na mestu L15?

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Prvo pozdrav svima
:: Slikao sam svoj problem (grafa je u pitanju). Evo link
:: http://img413.imageshack.us/img413/4919/dscn0201b.jp
::
:: Pitanje br.1: Da li moze da se uglavi ovaj kondenzator (zaokruzio sam br. 2 u pitanju je c90) nekako jer je plocica tu ostecena, ili od tog posla nema nista?
:: Pitanje br.2: Sta mu dodje ovaj deo koji je obelezen dvojkom.
:: Please..
MACHINE Ma kavi 04.06.2010. 19:25 #219857

broj poruka: 5710
najpre ne znaju se oznake SMD elementa, jedino po velicini da se juri, drugo, tebi je to otislo jer je neki tranzistor otisao u zasicenje, verovatno...osim ako neko slucajno nije fizicki ocerupao, onda moze da se sredi, ovako tesko

Cini mi se d aje ovo neki 8800GTX?

1. je kalem ako si to mislio

D E M I G O D

Krecky re: Ma kavi 04.06.2010. 19:32 #219864

Ma iznervirao sam se pa postavljam glupa pitanja. Sad sam i ja video da je kalem. L nije lizalica sigurno :)

Kalemcic imam. Odletovao se. Sta mislite sta da radim? Da je oteram kod nekog elektronicara da probamo to da zalemimo. Sto kazes ti machine, kondenzator samo po velicini da trazim, ali da li ima da se nadje negde? Probacu pa sta bude. Btw jeste gtx.

MACHINE Re: re: Ma kavi 04.06.2010. 19:35 #219867

mozes da probas,uglavnom po velicini se biraju, postoje oznake na traci kad se kupe SMD elementi na veliko, ili se skine sa druge crknute grafe, Nemanja ih ima...ali ako to nije stradalo mehanicki vec je crklo `elektronski` slaba vajda

D E M I G O D

:: Ma iznervirao sam se pa postavljam glupa pitanja. Sad sam i ja video da je kalem. L nije lizalica sigurno :)
:: Kalemcic imam. Odletovao se. Sta mislite sta da radim? Da je oteram kod nekog elektronicara da probamo to da zalemimo. Sto kazes ti machine, kondenzator samo po velicini da trazim, ali da li ima da se nadje negde? Probacu pa sta bude. Btw jeste gtx
Krecky Za MACHINE 04.06.2010. 19:46 #219873

E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi?

MACHINE Re: Za MACHINE 04.06.2010. 19:52 #219874

ko se ga znati, verovatno ima vise problema: naponska sekcija, neki MOSFET + prateca filtracija + BGA soldering issue...

mislim da bi bacio 10e bzvz, al pitaj Nemanju za svaki slucaj ako je imao uspeha u sredjivanju kumulativnih kvarova

D E M I G O D

:: E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi?
gliga79 Jos jedan 8800 crko !!! 04.06.2010. 20:03 #219877

Ja ne znam sta je sa ovim karticama, ali konstantno se desava da nekom crkne 8800???
Mislim da je rekorder sto se tice crkavanja.
Odmah se setim servisera iz KS-a koji je doneo dve 8800, da stavi u SLI, pa da mi pokaze rezultate bencmark testova.
Posle kraceg vremena ustanovilo se da su obe crknute :)
Izgovor mu je bio da su drzane u podrumu, pa navukle vlagu najverovatnije:)))

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
Equinoxe Re: Re: Za MACHINE 04.06.2010. 20:06 #219878

broj poruka: 12057

Misliš da svi razumeju to što si napisao ?

`BGA soldering issue...` ? Nisi još provalio po onome što je kreator teme napisao ovde da nije stručnjak u tom polju da bi mu se tako obraćao ?

:: ko se ga znati, verovatno ima vise problema: naponska sekcija, neki MOSFET + prateca filtracija + BGA soldering issue..
:: mislim da bi bacio 10e bzvz, al pitaj Nemanju za svaki slucaj ako je imao uspeha u sredjivanju kumulativnih kvarov
:: D E M I G O D
:: :: E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi?
:: ::
MACHINE Re: Re: Re: Za MACHINE 04.06.2010. 20:27 #219883

nije ni bitno, vazno je da uplasi od termina :))))

salim se, naravno

D E M I G O D

:: Misliš da svi razumeju to što si napisao
:: `BGA soldering issue...` ? Nisi još provalio po onome što je kreator teme napisao ovde da nije stručnjak u tom polju da bi mu se tako obraćao
:: :: ko se ga znati, verovatno ima vise problema: naponska sekcija, neki MOSFET + prateca filtracija + BGA soldering issue..
:: :: mislim da bi bacio 10e bzvz, al pitaj Nemanju za svaki slucaj ako je imao uspeha u sredjivanju kumulativnih kvarov
:: :: D E M I G O D
:: :: :: E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi?
:: :: ::
gliga79 Re: Re: Re: Re: Za MACHINE 04.06.2010. 20:46 #219885

Mojne plasis sas termini.
Ti mu dodjes kao neki`( Termin)ator`.

Ipak,treba pokusavati narodskim ili ti narodnim jezikom, da bi se nesto objasnilo, u koliko nije moguce ili nema termin, na naski, onda mora fakultet :)
Jbg.
Znanje nije za svakoga, ili ti svako nek radi svoj posao, i svi ce biti srecni.

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
Krecky profa engleskog 04.06.2010. 21:19 #219897

tako da mi termini na engleskom nisu strani...

TheBear Re: profa engleskog 04.06.2010. 21:26 #219898

broj poruka: 6502
A i postoji google za sve sto ti zvuci nepoznat :)

:: tako da mi termini na engleskom nisu strani..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.06.2010. 22:09 #219909

broj poruka: 12057

Meni je nakako logično ovde (i generalno po forumima) po defaultu ići metodom: simplify and help (if possible). Ako ima potrebe, krenuti u dubinu problema, if else, go to end.

Stripy Re 04.06.2010. 22:14 #219914

broj poruka: 4163
Viđao sam takvu paljevinu. Možda se da srediti ali dok je ne stavim na kanal ne mogu da obećam ništa.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

Stripy Re 04.06.2010. 22:15 #219915

broj poruka: 4163
Imaš mail

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs