Pitanje br.1: Da li moze da se uglavi ovaj kondenzator (zaokruzio sam br. 2 u pitanju je c90) nekako jer je plocica tu ostecena, ili od tog posla nema nista? Pitanje br.2: Sta mu dodje ovaj deo koji je obelezen dvojkom.
e jbg. Aj da sacekam da se Servicepc javi. Verovatno se covek susretao sa ovakvim slucajevima. Ima tu bakra malo pa se nadam da moze nekako da se zalemi. e sad, sta ces. Covek je samo za muku i davanje novca stvoren :). Hvala na odgovorima iako nisu bas utesni :)
Ima velike sanse da se to sredi,ako ne fali vod sa leve strane na koji ce se dolemiti kondezator,jer u protivnom je malo teze naci gde vodi(kako bi se eventualno premostio),zbog viseslojne tehnologije stampane plocice. Sto se tice druge komponente,mislim da se radi o nekakvoj zavojnici,a gde ti je ona na mestu L15?
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Prvo pozdrav svima :: Slikao sam svoj problem (grafa je u pitanju). Evo link :: http://img413.imageshack.us/img413/4919/dscn0201b.jp :: :: Pitanje br.1: Da li moze da se uglavi ovaj kondenzator (zaokruzio sam br. 2 u pitanju je c90) nekako jer je plocica tu ostecena, ili od tog posla nema nista? :: Pitanje br.2: Sta mu dodje ovaj deo koji je obelezen dvojkom. :: :: Please.. ::
najpre ne znaju se oznake SMD elementa, jedino po velicini da se juri, drugo, tebi je to otislo jer je neki tranzistor otisao u zasicenje, verovatno...osim ako neko slucajno nije fizicki ocerupao, onda moze da se sredi, ovako tesko
Ma iznervirao sam se pa postavljam glupa pitanja. Sad sam i ja video da je kalem. L nije lizalica sigurno :)
Kalemcic imam. Odletovao se. Sta mislite sta da radim? Da je oteram kod nekog elektronicara da probamo to da zalemimo. Sto kazes ti machine, kondenzator samo po velicini da trazim, ali da li ima da se nadje negde? Probacu pa sta bude. Btw jeste gtx.
mozes da probas,uglavnom po velicini se biraju, postoje oznake na traci kad se kupe SMD elementi na veliko, ili se skine sa druge crknute grafe, Nemanja ih ima...ali ako to nije stradalo mehanicki vec je crklo `elektronski` slaba vajda
D E M I G O D
:: Ma iznervirao sam se pa postavljam glupa pitanja. Sad sam i ja video da je kalem. L nije lizalica sigurno :) :: :: Kalemcic imam. Odletovao se. Sta mislite sta da radim? Da je oteram kod nekog elektronicara da probamo to da zalemimo. Sto kazes ti machine, kondenzator samo po velicini da trazim, ali da li ima da se nadje negde? Probacu pa sta bude. Btw jeste gtx :: :: ::
E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi?
ko se ga znati, verovatno ima vise problema: naponska sekcija, neki MOSFET + prateca filtracija + BGA soldering issue...
mislim da bi bacio 10e bzvz, al pitaj Nemanju za svaki slucaj ako je imao uspeha u sredjivanju kumulativnih kvarova
D E M I G O D
:: E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi? :: :: ::
Ja ne znam sta je sa ovim karticama, ali konstantno se desava da nekom crkne 8800??? Mislim da je rekorder sto se tice crkavanja. Odmah se setim servisera iz KS-a koji je doneo dve 8800, da stavi u SLI, pa da mi pokaze rezultate bencmark testova. Posle kraceg vremena ustanovilo se da su obe crknute :) Izgovor mu je bio da su drzane u podrumu, pa navukle vlagu najverovatnije:)))
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
`BGA soldering issue...` ? Nisi još provalio po onome što je kreator teme napisao ovde da nije stručnjak u tom polju da bi mu se tako obraćao ?
:: ko se ga znati, verovatno ima vise problema: naponska sekcija, neki MOSFET + prateca filtracija + BGA soldering issue.. :: :: mislim da bi bacio 10e bzvz, al pitaj Nemanju za svaki slucaj ako je imao uspeha u sredjivanju kumulativnih kvarov :: :: D E M I G O D :: :: :: E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi? :: :: :: :: :: ::
nije ni bitno, vazno je da uplasi od termina :))))
salim se, naravno
D E M I G O D
:: :: Misliš da svi razumeju to što si napisao :: :: `BGA soldering issue...` ? Nisi još provalio po onome što je kreator teme napisao ovde da nije stručnjak u tom polju da bi mu se tako obraćao :: :: :: ko se ga znati, verovatno ima vise problema: naponska sekcija, neki MOSFET + prateca filtracija + BGA soldering issue.. :: :: :: :: mislim da bi bacio 10e bzvz, al pitaj Nemanju za svaki slucaj ako je imao uspeha u sredjivanju kumulativnih kvarov :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: E pa to ne znam, mozda je neki grubijan silovao pa sjebao ili je samo od sebe.Kartica je od jednog mog druga sa kojim vise nisam u kontaktu. Stajala je dosta dugo onako usamljena, pa sad kad je moja crkla ja se setih ove i probao sam je, ali opet maler... Grafa ne pisti. Prikazuje gomilu raznobojnih kvadratica na monitoru. Ne znam da li mozes po tome da provalis sta joj se desilo i da li moze da se popravi? :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mojne plasis sas termini. Ti mu dodjes kao neki`( Termin)ator`.
Ipak,treba pokusavati narodskim ili ti narodnim jezikom, da bi se nesto objasnilo, u koliko nije moguce ili nema termin, na naski, onda mora fakultet :) Jbg. Znanje nije za svakoga, ili ti svako nek radi svoj posao, i svi ce biti srecni.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Meni je nakako logično ovde (i generalno po forumima) po defaultu ići metodom: simplify and help (if possible). Ako ima potrebe, krenuti u dubinu problema, if else, go to end.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.