kao sto i sam naslov kaze ,juce je pocela da brljavi i sat vremena kasnije se totalno s*ebala...
Igrao sam dirt 2 mozda sat vremena i odjednom u toku igranja pojave mi se plave tackice ,nesto tipa svaki drugi-treci pixel kao da je poplaveo na monitoru ...prvo sam se malo uspanicio jer ne znam sta bi odjednom ,ali ostavio sam je nekih 10-15 sekundi da vidim da li je to igrice ili do graficke ,kad sam video da se plave tackice ne sklanjaju ja restartujem komp ...posle kad je dizao sistem (na xp-u) bas pre onog welcome screen-a pojave se te iste tackice na crnoj pozadini ,posle dodje i welcome screen i konacno kad se digne sistem ,opet te iste plave tackice se pojave svuda po desktopu i komp strasno zabaguje ...isprva nisam mislio da je graficka u pitanju jer se komp jednostavno zabaguje ,ne reaguje ni mis ni tastatura ,kad odjednom pocne monitor da se pali gasi ,ali veoma brzo ,znaci bukvalno trepne ,tako mozda 3puta u 5 sekundi ...ja ugasim komp ,izvadim ultru ,sa sestrinog kompa skinem ati 3870 ,ubacim kod mene ,komp radi savrseno ...suradan ,tj malopre ,opet pokusam sa ultrom da dignem sistem ,kad ono bez nVidijinih drajvera u nekoj low rezoluciji radi kao do pre dva dana ,odlicno! Cim sam ponovo instalirao nVidia drajvere ,opet ista prica ...ne znam sta bi ,nije se pregrejala sigurno dok sam igrao jer kartica ne prelazik 70 stepeni ni posle sat i po igranja ,retko kad mi dodje do 70 ,struje ima dovoljno ,nije bila klokovana dok sam igrao ...ne znam sta moze da bude ,mada mislim da je definitivno nesto otislo ...a kartica mi se ne menja jos uvek ,radi mi odlicno 3 godine i do sada nijedan problem sa njom nisam imao ...inace da napomenem da nije u pitanju neka polovna ili reparirana kartica ,vec sam je ja licno kupio od para sa takmicenja i nijednom se nisam pokajao sto sam je kupio ...ako neko zna sta moze da bude i da li je moguce to popraviti ,bio bih vam zahvaln da mi kazete sta i kako ,neki servis i eventualno cena popravke odprilike ...znam da je kartica matora ,ali valjda nesto moze da se uradi ,neka reanimacija :)
Lek joj je Nemanja (ServicePC) cuj se s njim pa mu poslaji to da se sredi... mada je to kocka! Pitanje je koliko ce da traje.... meni je odradio 7300GT i evo skoro godinu dana sljaka kako valja! :)
odakle ti ideja da je RAM? kad je rama onda ima drugacije efekte...ovo je tipican primer otkaza lemova na BGA podnozju. ATI je mnogo manje crkavao, bas mnogo manje...
...pitam se jel mu to prva grafika ili se je kupio za male pare preko oglasa iz kontigenta? :)
D E M I G O D
:: Crkava ti graficka evidentno, konkretno memorija na njoj, tako da pocni da trazis zamenu.... :: :: ::
razmisljam ja o zameni vec neko vreme ,ali nisam bas u najboljoj saradnji sa novcanikom :) a ova kartica mi je do sada gazila svaku igru koju sam instalirao ,a i mislim da sam se vezao :D ,salu na stranu ,kartica je odlicna pa mi se zato i ne menja ...sada bi za karticu takvih performansi morao da iskesiram 100-150e za novu ,a iskreno ,ja te pare trenutno nemam :P za polovne ne znam ,nisam uzimao polovnu graficku do sada ...znaci ,da se cujem sa dr mr nemanjom pa da vidimo sta i kako ..
jesi li ovu eVGA uzeo skoro na oglasima? Ako jesti mozes je sada baciti, 2x produvavanje ne radi posao...ako nisi i ako si prvi vlasnik moze da se pokusa fan-job, ali moze da radi od par dana do nekoliko meseci
D E M I G O D
:: razmisljam ja o zameni vec neko vreme ,ali nisam bas u najboljoj saradnji sa novcanikom :) :: a ova kartica mi je do sada gazila svaku igru koju sam instalirao ,a i mislim da sam se vezao :D ,salu na stranu ,kartica je odlicna pa mi se zato i ne menja ...sada bi za karticu takvih performansi morao da iskesiram 100-150e za novu ,a iskreno ,ja te pare trenutno nemam :P za polovne ne znam ,nisam uzimao polovnu graficku do sada ...znaci ,da se cujem sa dr mr nemanjom pa da vidimo sta i kako . :: :: ma nick je ubi boze : ::
:: razmisljam ja o zameni vec neko vreme ,ali nisam bas u najboljoj saradnji sa novcanikom :) :: a ova kartica mi je do sada gazila svaku igru koju sam instalirao ,a i mislim da sam se vezao :D ,salu na stranu ,kartica je odlicna pa mi se zato i ne menja ...sada bi za karticu takvih performansi morao da iskesiram 100-150e za novu ,a iskreno ,ja te pare trenutno nemam :P za polovne ne znam ,nisam uzimao polovnu graficku do sada ...znaci ,da se cujem sa dr mr nemanjom pa da vidimo sta i kako . :: :: ma nick je ubi boze : ::
prvi sam vlasnik ,sto bi se cimao i objasnjavao ovde ,da je neka polovna od 50-60e samo bih je bacio ,ne bi nervirao niti vas smarao
ako ne vredi ,onda sta je tu je ,imam ovu sestrinu 3870 pa cu nju da drndam dok ne dodjem do para za drugu karticu ,a sestra nek se snadje ...hteo sam da pokusam cisto da vidim da li moze nesto da se iscacka ,mada opet ,radila je 3 godine ,dobro je i ovoliko izdrzala ...iskreno ,da sam je kupio za pare koje sam mukom zaradio ,sad bi nosio direktno u evga hq da je srede ,ali ipak ,drugacije je jer sam pare dobio ,pa mi je nekako lakse ...nista onda ,postacu secikesa na kratko i stekacu za 4870/4890 ,direct x 11 mi ne treba ,a ovu ultru cu da stavim na policu ko na izlozbi ,pa mozda ,za nekih 10-20 godina za nju dobijem koje milionce ,mozda bude antikvitet :)
ma ja sam s njom i vise nego zadovoljan ,ali neka je ...odradila je svoje. Sledeca na `listi zelja` je 4870 ili 4890 ...ako budem skoro izlazio do grada ,ponecu je do nekog servisa da je pogledaju ,ako ne ,nista ...ja sam se maksimalno iziveo na njoj i izgrala je 3 godine. Sledeci je definitivno ati
Pogrešio si malo, ne treba ti karta od 100-150 evra da nadomesti 8800 Ultru jer su to već mnogo jače karte od nje. Dovoljan ti je 9800GTX od 70-80 evra... __________________ Scourge of PCBerza
zadnji put kad sam gledao (na itsvetu) 9800 gtx je bila mnogo skuplja
04.06.2010. 16:50
status: user broj poruka: 911
sad vidim da je nema u prodaji ,samo gainwardova od 100e ?! no nije bitno ,moja greska. Poenta je da trenutno nemam pare za novu grafiku ,sad 1. je bila matura ,tu sam se istrosio onako svetski sto bi se reklo pa sam svorc :) bice nesto valjda ...
off: nije ni ova sestrina 3870 losa ...probao sam dirt 2 na istim podesavanjima na kojima sam igrao sa ultrom i radi lepo ...samo sam iskljucio AA i AF
9800GTX+ bi sada samo neko ko nije normalan uzeo. Imas covece GTS250, sad ce neki osakacen fermi da dodje pa njega uzmi ako bas hoces nVidia, a imas za iste pare ATI-ja koji lomi sve zivo :).
:: 9800GTX+ bi sada samo neko ko nije normalan uzeo. Imas covece GTS250, sad ce neki osakacen fermi da dodje pa njega uzmi ako bas hoces nVidia, a imas za iste pare ATI-ja koji lomi sve zivo :) :: :: Pozdrav!
:: Gile, mislio sam na polovnu grafiku. Pa vredi 9800GTX 70 evra.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: 9800GTX+ bi sada samo neko ko nije normalan uzeo. Imas covece GTS250, sad ce neki osakacen fermi da dodje pa njega uzmi ako bas hoces nVidia, a imas za iste pare ATI-ja koji lomi sve zivo :) :: :: :: :: Pozdrav!
bez obzira na avatar ,vise me vuce ati ...jednostavno daju vise za ulozene pare ,a meni to dosta znaci ...neko kome razlika od 100-tinak evrica nije problem ,uzece nVidiu samo zato sto je nVidia ,ali ja nemam tih 100e da ih poklonim nekome ,stoga ,ati ftw inace ,gtx vredi 70e ,bezuslovno ,iako mozda ima `malo` memorije ,brza je samo tako
Pogledaj onda neku polovnu 4850/4870 :). Koliko si ti para spreman da izdvojis ?
Pozdrav!
:: bez obzira na avatar ,vise me vuce ati ...jednostavno daju vise za ulozene pare ,a meni to dosta znaci ...neko kome razlika od 100-tinak evrica nije problem ,uzece nVidiu samo zato sto je nVidia ,ali ja nemam tih 100e da ih poklonim nekome ,stoga ,ati ftw :: inace ,gtx vredi 70e ,bezuslovno ,iako mozda ima `malo` memorije ,brza je samo tako :: :: ::
ali u skorije vreme ,tesko da ce da bude shopinga. Kao sto rekoh ,kod mene je rezim tednje stupio na snau odma posle mature pre neki dan ,tako da dok se ne vratim u normalu ,tesko da cu uzimati bilo sta ...a kad budem uzimao ,sta ja znam 60-70e ,ako naletim na nesto dobro ,izvukao bi jos 10-20e ( ispada da cepidlazim ,ocu da se igram a da ne dam pare ,al sta da se radi ...) mada opet ,forum je tu ,vi ste tu ,a bice i par poslica sad uskoro pa cu i ja da zaradim neki dinar ,bice nesto i sa strane ,malo moj rodjendan ,malo sestrin rodjendan ,donirce familija pomalo sala mala ,kad bude dosa na red kupovina grafike ,vi cete prvi da saznate hvala jos jednom
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.