Znaci posto imam digitalnu tv-ziju (resiver code-er kako se vec zove :) hteo bih da ga prikjucim na monitor ali da bude kvalitet slike ko na tv-eu i da bude wide 16:10 aspect ratio!Da li je to moguce ili prosto mora da se kupi HD televizor!??
Pa ako taj digitalni zemaljski resiver ima ima D-SUB konektor,mozes ga bez problema spojiti sa monitorom,a ako nema neophodno je nabaviti odgovarajuci adapter.Sto se tice wide rezima slike,po mom misljenju,zaboravi.Jer su kanali u 4:3 standardu,tako da ces u wide modu dobiti izduzenu sliku,tj, kratkonozce:)Ja koristim tft 22`,ali kada gledam TV onda ga prebacim u 4:3 mod.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Znaci posto imam digitalnu tv-ziju (resiver code-er kako se vec zove :) hteo bih da ga prikjucim na monitor ali da bude kvalitet slike ko na tv-eu i da bude wide 16:10 aspect ratio!Da li je to moguce ili prosto mora da se kupi HD televizor!? :: :: Monitor je Samsung T200 bez tuner-ra :: :: Hvala unapred! ::
A/V & Data Input/Output Video RCA/Cinch, Video Output (CVBS), 1SCART only Audio L/R RCA/Cinch Volume & Mute Control S/PDIF Audio format of Dolby Digital Bitstream Out RS-232C Transfer rate 115Kbps, 9 pin D-Sub Type I ako nemoze sta bi trebalo...gde nabaviti taj dodatni adapter!Thx
Tvoj resiver nema vga output.Mislim da ces jako tesko naci potreban adapter,bar ja ne znam gde bi ga mogao nabaviti.Vga to composite je lako naci,ali tebi treba obrnuto,tj.RCA(out) to VGA(in).Ako neko zna za takav adapter sigurno ce te obavestiti.
Moj predlog bi bio:Nabavis lepo neki Tv box(vecina ih je sa RCA(composite)in,tako ces moci povezati resiver za monitorom bez racunara i PCI-TV/composte in kartice.
:: Ok.E sad taj d-sub mislim da nema ali evo ti slika mada nije neka jbg nema sanse da nadjem za ovaj resiver http://img31.imageshack.us/img31/3999/img0002tt.jpg :: i sajt sa specifikacijama http://www.sat-receiver-world.com/producer/kaon-media/kaon-k-270.html e na njemu sam vec nesto naso za `D-sub` pri dnu pise sledece : :: :: A/V & Data Input/Outpu :: Video RCA/Cinch, Video Output (CVBS), 1SCART onl :: Audio L/R RCA/Cinch Volume & Mute Contro :: S/PDIF Audio format of Dolby Digital Bitstream Ou :: RS-232C Transfer rate 115Kbps, 9 pin D-Sub Typ :: I ako nemoze sta bi trebalo...gde nabaviti taj dodatni adapter!Th :: :: ::
Da nije mozda ovako nesto mada je za dvi ulaz sto bi bilo i bolje jel tako nego vga analogni http://tinyurl.com/394gqge I sto se tice tv box imas li neke preporuke!?? I samo jos jedno pitanje dali je npr. bolje povezati preko adaptera ili tv box-a ili tv kartice predpostavljam da je najbolji kvalitet direktno kad se poveze!!?
Mislim da nije ni to taj adapter.Cini mi se da je to za vga in to RGB out,mislim sta ce mu 3*composita.Koliko znam takav adapter/konverter bi trebao da koristi i neophodnu elektroniku.Sto se tice kvaliteta zasigurno je najbolje direktno,pa onda tvBox,pa tek onda PCI kartica(zbog razno-raznih smetnji i oscilacija koja moze da prouzroci i sam PC)
Nadam se da ce ti jos neko pomoci,mislim sto se tice adaptera.Pozz
Za tvbox potrzi u nekoj od prodavnica,racunari.net...ima ih dosta po pristupacnim cenama.Svaki sa composite in ce ti odraditi posao.
P.S.Bila bi fora da nadjes TVbox sa digitalnim i analognim prijemom,tako da taj resiver na kraju krajeva mozes i da zafrljacis,jbg
:: :: Da nije mozda ovako nesto mada je za dvi ulaz sto bi bilo i bolje jel tako nego vga analogni http://tinyurl.com/394gqg :: I sto se tice tv box imas li neke preporuke!? :: I samo jos jedno pitanje dali je npr. bolje povezati preko adaptera ili tv box-a ili tv kartice predpostavljam da je najbolji kvalitet direktno kad se poveze!! ::
Peconi86 da li si uspeo da povezes na PC, montor?!! Uzeo sam pre neki dan OPEN IP TV Telekom, nisam uspeo da prikljuim. Ovi iz Telekoma su mi dali obican koaksijalni kabl, medjutim kad sam prikjluci direktno STB uredjaj preko njega na TV karticu, nisam imao signal. Tv kartica radi na obican analogni signal, pise da podrzava: analog tv,CVBS, s-video, medjutim ovaj digitalni signal nece.
Da li treba neka bolja tv kartica ili vec ta fora o cemu pricate preko tv boxa, mada to prvi put cujem, ne znam tu foru.
Ako si uspeo molim te za detaljan savet. Svi imaju teorije,ali niko ne prica iz prakse.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.