Juce mi je crkla graficka 8800gts320. Pprovereno i u drugom kompu ne radi tako da je defintivno umrela.
Sta bi valjalo uzeti za zamenu u cenovnom rangu do 100 evrova. ( ovde se vodim racunicom da od reklamacije nece biti nista, no dalje o ovom ispod ) Pregledom PC berze vidim da bi se cenom uklopilo 8800 gt 1Gb, 9600gt 512MB i 1GB, 9800 512MB, GTS 250. Nesto sam prilicno zakrzljao po ovom pitanju znam da je tu u stvari bilo slucajeva, jedna kartica preimenovana u drugu i sl. tipa 8800 je preimenovana u 9600 valjda i kako vec. Kako je komp baziran na p35 ploci i c2d e6600 procesoru koja kartica bi najvise odgovarala ( da, samo nvidia dolazi u obzir, ne zelim ATI ), pod uslovom da sve navedeno zaista i postoji u radnjama. Kontam ja da bi trebalo uzeti sto novije no ne znam da li ce procesor moci da isprati to.
Sto se reklamacije tice, garancija je 3 godine i istice sredinom jula. Imam jos jedno 50-ak dana. Pokusah sad da kontaktiram prodavca ali bezuspesno, ok mozda sam zakasnio, mozda rade do 17h i sl. no ono sto me zaista obeshrabruje je sto im je sajt do bola, prazna strana. Takodje plasim se da ce biti razvlacenje 45 dana pa kao kartica je ispravna pa istekne garancija a kartica naravno ne radi i sl. Da li je neko imao iskustva sa webh*use - om po ovom pitanju i da li neko ima neki kontakt podatak, ne vidim da saradjuju sa pc berzom. Ja imam samo jedan broj telefona na garanciji i kao sto rekoh ne uspeh sad da ih dobijem.
Izvinjavam se zbog duzine posta i hvala svima unapred na sugestijama
gainward 4870 reparirana,uzmi to to ti je najbolja kupovina za 100e,ja je imam u masini i prezadovoljan sam,tiha je kad se ugasi onaj mali kuler a ovaj veliki se stavi na 55%
Sha ti je sho se tripujes....zvao si pa se niko javlja, ocito im je radno vreme zavrseno, zovi sutra ranije u stvari odnesi karticu ako imas racun i garanciju sta te briga dal ce da ti daju drugu ili ne ako ces da kupis novu. Od nvidie nemas neki izbor do 100 evra bolje uzmi Ati 5750 asus ili safir sta ti se vise svidi....ja vise imam loseg iskustva sa Nvidia karticama nego sa ati ali to je sve stvar ploce neke ploce ne trpe neke modele kartica. Ja cu sigurno kupiti 5750 trenutno imam safir 5450 ( shljaka super i prelepa je slika boje su fenomenalne) i meni crkla grafika pre nekoliko meseci i nikako da odvojim lovu za novu.
Kao sto rekoh ne bih uzimao ATI-ja, hocu nvidiju, znam da ATI nudi vise za amnje pare no ..... Zatim, nisam bas siguran da bi taj 4870 radio kako treba na mom kompu koji je ispisnik 2600 genracije ATI kartica. Na kraju, tih Gainward repariranih ima kako vidim sad na gomile. Ne bih bas da uzmem nesto sto je vec jednom crklo pa da samo cekam kad ce opet. ( da ne kazem da je i ovaj moj pokojnii 8800 takodje Gainward )
@filipos
ne znam da li je krhenje nekih pravila foruma navodjenje tacnog naziva, vidim da ljudi uglavnom koriste zvezdice, kao sto navedoh u pitanju je webh*use d.o.o. ( jasno je sta je umesto * )
@xendza
Ma ne tripujem se, kao sto rekoh, verovatno im je radno vreme proslo, brine me samo izuzetan sajt, kao i cinjenica da je do kraja garantnog roka ostalo manje od 50 dana. Da li ce mi dati drugu ili ce popraviti ovu me bas i nije briga, odlucio sam da kupim drugu karticu a ako od ganrancije nesto ispadne ta kartica nek stoji u rezervi. Svakako, kad vec imam pravo na garnciju, zasto bih im oprostio i ne bih ocekivao da urade sta god vec po zakonu moraju da urade, pogotovo sto sam onomad dao lepe pare za tu karticu
@tortojed
kako bi to radilo na GA - P35-DS3 ploci sa C2D E6600, da nije overkill za procesor
ATI trenutno nudi vise za vise:D uzmi gts250 i vozi misko,sam pazi da te ne navuku na tanak led!!!
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: @puf :: :: Kao sto rekoh ne bih uzimao ATI-ja, hocu nvidiju, znam da ATI nudi vise za amnje pare no .... :: Zatim, nisam bas siguran da bi taj 4870 radio kako treba na mom kompu koji je ispisnik 2600 genracije ATI kartica :: Na kraju, tih Gainward repariranih ima kako vidim sad na gomile. Ne bih bas da uzmem nesto sto je vec jednom crklo pa da samo cekam kad ce opet. ( da ne kazem da je i ovaj moj pokojnii 8800 takodje Gainward :: :: @filipo :: :: ne znam da li je krhenje nekih pravila foruma navodjenje tacnog naziva, vidim da ljudi uglavnom koriste zvezdice, kao sto navedoh u pitanju j :: webh*use d.o.o. ( jasno je sta je umesto * :: :: :: @xendz :: :: Ma ne tripujem se, kao sto rekoh, verovatno im je radno vreme proslo, brine me samo izuzetan sajt, kao i cinjenica da je do kraja garantnog roka ostalo manje od 50 dana :: Da li ce mi dati drugu ili ce popraviti ovu me bas i nije briga, odlucio sam da kupim drugu karticu a ako od ganrancije nesto ispadne ta kartica nek stoji u rezervi. Svakako, kad vec imam pravo na garnciju, zasto bih im oprostio i ne bih ocekivao da urade sta god vec po zakonu moraju da urade, pogotovo sto sam onomad dao lepe pare za tu kartic :: :: @tortoje :: :: kako bi to radilo na GA - P35-DS3 ploci sa C2D E6600, da nije overkill za procesor
Ako bas mora nVidia onda nova GTS 250, polovna GTX 260 216P, a ATI kartice su u tom cenovnom rangu bolje, jer nude vise za ulozeni novac, reci zasto neces nVidia daj neki dobar razlog, jer je ATI trenutno u 90% stvari bolji od nVidia. Ako mislis da se ne slazu Intel i ATI u tome debelo gresis :).
trebalo bi da su oni ok, webhouse je firma iz Obrenovca ako jos uvek postoje tamo znam ljude koji su tamo pazarili i imaju pozitivno iskustvo Ok su videces.
Uzmi 4870 neces se pokajati, a radice ti savrseno. Ja imam e6700 + 4870 512mb vec skoro dve godine. Nemam nikakvih zamerki, samo pohvale, cak je karta oc 830/1100 sa default 750/950
:: @ds :: :: Uzmi 4870 neces se pokajati, a radice ti savrseno. Ja imam e6700 + 4870 512mb vec skoro dve godine. Nemam nikakvih zamerki, samo pohvale, cak je karta oc 830/1100 sa default 750/950
u cenovnom rangu ~100 evrova uzmi ATI 5750 ako hoces, ako insistiras na nvidiji izvini sto moram da ti kazem- ispadas glup. sve te nvidije koje mozes da nadjes su matore karte, pregazilo ih vreme, greju se ko yugo uzbrdo. jednostavno ne postoji opravdan razlog da za 100 evra razumna, koliko-toliko inteligentna osoba uzme bilo sta sto nije ati. to da li ce proc moci da `isprati ` graficku ili nesi malo lose postavio. elem, kada je graficka neproporcionalno jaca od procesora desava se samo da graficka ne moze da dodje do punog izrazaja jer nema dovoljno procesorske snage, a ne da ce slabija graficka bolje raditi. znaci, uzmi najjacu kartu koju mozes da nadjes za te pare i voziiii.... a i nije ti los proc, nema brige garantni rok se `zamrzava` dok je kartica na reklamaciji, znaci ako sad imas 50 dana i oni je zadrze 45, kad je dobijes nazad i dalje ces imati 50 dana gainward 4870 repariranu ne bih preporucio iz prostog razloga jer ima garanciju 1 godinu, a za te pare mozes da nadjes polovnu drugog proizvodjaca koja je u garanciji barem jos dve.... a te fore sa zvezdicama su po meni nevidjena glupost, zaobilazimo pravila, svi znamo o cemu se radi i sad kao nesto... hm.... ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: @puf :: :: Kao sto rekoh ne bih uzimao ATI-ja, hocu nvidiju, znam da ATI nudi vise za amnje pare no .... :: Zatim, nisam bas siguran da bi taj 4870 radio kako treba na mom kompu koji je ispisnik 2600 genracije ATI kartica :: Na kraju, tih Gainward repariranih ima kako vidim sad na gomile. Ne bih bas da uzmem nesto sto je vec jednom crklo pa da samo cekam kad ce opet. ( da ne kazem da je i ovaj moj pokojnii 8800 takodje Gainward :: :: @filipo :: :: ne znam da li je krhenje nekih pravila foruma navodjenje tacnog naziva, vidim da ljudi uglavnom koriste zvezdice, kao sto navedoh u pitanju j :: webh*use d.o.o. ( jasno je sta je umesto * :: :: :: @xendz :: :: Ma ne tripujem se, kao sto rekoh, verovatno im je radno vreme proslo, brine me samo izuzetan sajt, kao i cinjenica da je do kraja garantnog roka ostalo manje od 50 dana :: Da li ce mi dati drugu ili ce popraviti ovu me bas i nije briga, odlucio sam da kupim drugu karticu a ako od ganrancije nesto ispadne ta kartica nek stoji u rezervi. Svakako, kad vec imam pravo na garnciju, zasto bih im oprostio i ne bih ocekivao da urade sta god vec po zakonu moraju da urade, pogotovo sto sam onomad dao lepe pare za tu kartic :: :: @tortoje :: :: kako bi to radilo na GA - P35-DS3 ploci sa C2D E6600, da nije overkill za procesor
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: @ds :: :: Uzmi 4870 neces se pokajati, a radice ti savrseno. Ja imam e6700 + 4870 512mb vec skoro dve godine. Nemam nikakvih zamerki, samo pohvale, cak je karta oc 830/1100 sa default 750/950
Vidis da nece ATi, iako je po meni najbolje da uzme 5750 ili 5770, najbolji odnos cena/performanse. Od NVidie dakle GTS 250...
@skar Sta si mislio pod time da pazim da me na navuku na tanak led.
@Mixx Znam za produzenje garancije dok je kartica u servisu no ipak. Da je nasred garantog roka ne bih imao pesimisticne ideje. U pravu si da su zvezdice glupe, dosad nikad nisam imao potrebu/priliku da pominjem bilo koju firmu u ovakvom ili slicnom kontekstu pa sam se poveo onim sto sam primetio kako se ovde na forumu radi.
Uz svo duzno postovanje prema simpatizerima ATI/AMD kartica, i potpuno razumevsi sve njihove stavove vezano za cinjenicu da ATI nudi vise za menje pare sa cime se u potpunosti mogu sloziti, nije sve u tome i stoga ne zelim ATI-ja. Sta cu kad sam glup i zelen :-) Isto tako necu AMD procesor uvek hocu Intel-a iako i ovde moze da se polemise na isti nacin, kad je ko davao vise za manje.
Ironija sudbine je da ovo pisem na mom prastarom kompu kog sam ostavio da stoji u ormanu za ne daj boze i za ovakve slucajeve, srecom pa ga sad prvi put koristim, na njemu je radeon 7500 , bruka :-) jedini ATI koji sam ikad imao i kojeg cu imati ( jedino ako AMD ne kupi Nvidia-u ). Tad kad sam ga uzimao morao sam to da uzmem, doduse nikad nisam bio nezadovoljan istim, bas me je lepo sluzio.
p.s. Nisam zeleo da se i ova tema kao i mnoge druge pretvore u to da li su bolji zeleni ili crveni, zato odmah i rekoh hocu Nvidia-u necu AMD ali eto
Ha ha hahahahahahah haha ahhahahahaha .................. Da znaš da sam na tren pomislio da češ popustiti i uzeti ati.... Ne daj se, ustraj na nvidiji. Šta da ti crkne taj ati koji bi uzeo (a kakav si izazov za Murphy-a, vidi i sam)? Intel - nvidia - partition magic - norton anti virus - winamp - office 97 - windows 98se - piči brate šta je provereno, a ne te novotarije neispitane. P.S. a taj izlet sa atijem sa kojeg šešpi, to ćemo posebno da raspravimo, zato ti je najverovatnije i crkla prekvalitetna nvidija u garantnom roku... od jada i muke..... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
priblizavam se opasno ivici rasprave, sto svakako ne zelim ali te molim da me prosvetlis u cemu je stvar, posto `nije sve u tome` koja je bolja kartica? dize ti se na nvidiju ili sta? posto nisam zagovarac ni jedna strane (dobro, TRENUTNO jesam, zbog razloga koje mogu da argumentujem) kroz kompjuter mi je proslo svega i svacega, ni sam ne znam dal sam imao vise crvenih ili zelenih, zbog cega se ti (i svi ostali navijaci za ove ili one) odlucujete za losiju kupovinu? molim te da mi ozbiljno odgovoris, stvarno ne zelim da se ovo pretvori u prepucavanje i sprdnju ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Zaista ne vidim cemu sad ovo podsmevanje. Nisam postavio temu iz tog razloga nego da mi neko da neki koristan savet sta da uzmem od onog sto sam naveo u izboru.
Inace ne koristim Nortona, nit win98se, nit partition magic nit office 97, nit winamp. Da li to znaci da sam onda ipak pametan.
Kao sto rekoh ne treba da me niko ubedjuje da AMD daje vise za manje, to sam vec par puta rekao, ali sam takodje rekao da to nije jedino bitno. Ako sam zbog toga glup ok , ja cu reci za sebe da sam glup u redu, ako ce tako nekima biti lakse ali smatram da ne treba iko da mi se podmeva. Ja nikom ne naturam svoju volji i sl. ne zelim da neko natura meni. Takodje postujem svakog na ovom forumu, ne zelim bas i da se neko sprda samnom.
:: Ha ha hahahahahahah haha ahhahahahaha ................. :: Da znaš da sam na tren pomislio da češ popustiti i uzeti ati... :: Ne daj se, ustraj na nvidiji. Šta da ti crkne taj ati koji bi uzeo (a kakav si izazov za Murphy-a, vidi i sam) :: Intel - nvidia - partition magic - norton anti virus - winamp - office 97 - windows 98se - piči brate šta je provereno, a ne te novotarije neispitane :: P.S. a taj izlet sa atijem sa kojeg šešpi, to ćemo posebno da raspravimo, zato ti je najverovatnije i crkla prekvalitetna nvidija u garantnom roku... od jada i muke..... :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Razlog je sto sam ne jednom nego zillion puta cuo, procitao, video da je kombinacija Intel i Nvidia bolja od AMD/ATI kombinacije. Nisam serviser , takodje nisam neko ko svakih 6 meseci menja kompove i sl. Generalno iz mog nekog licnog iskustva od nekih 12 godina i nekih 4 kompa koja sam imao, imao sam jednu ATI karticu i jednom AMD procesor, nisam nikad imao problema dosad ali opet mali je to uzorak.
:: priblizavam se opasno ivici rasprave, sto svakako ne zelim ali te molim da me prosvetlis u cemu je stvar, posto `nije sve u tome` koja je bolja kartica? dize ti se na nvidiju ili sta? posto nisam zagovarac ni jedna strane (dobro, TRENUTNO jesam, zbog razloga koje mogu da argumentujem) kroz kompjuter mi je proslo svega i svacega, ni sam ne znam dal sam imao vise crvenih ili zelenih, zbog cega se ti (i svi ostali navijaci za ove ili one) odlucujete za losiju kupovinu? molim te da mi ozbiljno odgovoris, stvarno ne zelim da se ovo pretvori u prepucavanje i sprdnj :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
nVidia nema sta da ponudi u tom segmentu, 5750 je brza karta od GTS250, i mnogo bolje se klokuje, a i obradovalo bi se napajanje, jer duplo ako ne i vise od duplo manje trosi nego GTS250 :)
Ti uzmi GTS250 ako si bas zpeo, skroz je ok karta sto se performansi tice, ali to ti je 8800GTS 512MB sa vecim klokovima, i vise ce izgubiti na vrednosti kasnije u odnosu na 5750 koja je modernija i brza, a kosta isto sada....
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.