Razmisljam o kupovini nove graficke.Budzet je do 130e,ni cent vise nemam.Razmisljao sam o MSI NX7600GS T2D256EH 256mb ili MSI RX1650pro 256mb.Maticna mi je prilicno bedna(neka foxconn 915-kazite mi valja li to icemu ili da ubijem prodavca?),Intel celeron 3.06GHz,512 ddr 400MHz 3200!!!Racunar najvise koristim za igrice.U obzir dolaze svi vasi predlozi, posto mi hardver nije jaca strana.
Sad cu da budem malo nepristojan ali eto.. Za 110 evra imas da kupis MSI RX850pro PCI-E 256bit, 256MB GDDR3, GPU 520MHz, mem 1020MHz i to kod mene :) u full pakovanju sa jos dve godine garancije. Ako te zanima posalji mi mail na comrade.simonovic@gmail.com
i za agp i za pci -e je najbolja kupovina , ako sam dobro video ti imas pci-e a onda uzmi ovu kartu od Gainward-a sa ddr 3 memorijom imas u A-maze radnji blizu etf-a, sad da ne reklamiram ali treba pomoci, kostala je 135E ovo bi ti bilo zakon.
PRVO kupi jos 512MB RAM-a (gledaj da bude od istog proizvodjaca kao i ta sto imas). T o ce ti poboljsati ucinak komp-a u igricama vise nego bilo koja graficka.
DRUGO, neces pogresiti ni sa jednom od te dve kartice. Licno imam MSI 7600GS 256MB PCI-E, ali ne bih imao nista protiv da umesto nje imam ATI 1650 Pro. Preferirao bih ovu drugu, ali sam po znatno manjoj ceni nabavio 7600GS.
Testovi za 7600GS: 3DMark 2003 - 8986. FEAR (sve na max Q - soft shadows, FSAA 4, 16x) - 30, (max Q, bez "natezanja") - 70.
Sa 512MB RAM u svom kompu mozes uzeti i dosta slabije kartice - isto ti je.
Znam da mi treba jos RAM-a i uzecu sigurno jos 512,samo dok skupim jos para.Cak sam mislio i da prodam ovih 512 sto imam,pa da uzmem bolju maticnu(mislim da mi je ova prilicno losa-gresim li?)koja podrzava DDR2 i da onda uzimam deo po deo-graficka,memorija...Sta mi preporucujete za maticnu,a da nije skuplje od 80-85e????Sastavio bih sve sam,toliko umem. Hvala
Zamenom ploce neces dobiti nista u radu. Sacekaj da ti komp zastari (oko godinu dana ce jos da radi "kao munja"), pa u paru zameni plocu i procesor. Razuman upgrade ti je memorija, pa po potrebi graficka.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.