There are two 6-pin PCIe connectors on the PCB for powering the card up, but we did not have time to measure its power consumption. ...but we must confess that our sample proved to be scorching hot and its fan worked at an increased speed in 3D mode, producing a lot of noise. zdravo, zurim ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Moze da utice samo da 5830 poskupi i generalno sve da poskupi, jer ova karta ce kostati kao 5850 10$ manje ustvari a 5830 kosta oko 50$ manje od 5850... Jedini koji trebaj ucene da spustaju su ovi iz nVidia, jer su precenili svoju GTX4xx seriju... I na kraju ovog testa kazu da ce morati da spuste cenu ovoj karti ako misle da budu konkurentni....
:: ekonomicnost nishta to ko po obicaj :: makar ce ,valjda,uticati da malo 5830 ode dole na nekih 170-180 evr :: :: nadamo se,ipak nada umire poslednja : :: :: ::
Cak i ovi sa Xbit priznaju da je bolje dodati 20 $ i kupiti 5850. Cak im predlazu da snize cenu cak iako to ne bi bilo profitabilno ,ali to je vec stvar Nvidia.2x6 pinski konektor govori o velikoj potrosnji o temperaturama nigde ni reci.
At a recommended price of 9, it is but slightly cheaper than the Radeon HD 5850 but has a lower performance, comparable to that of the GeForce GTX 275. We guess a potential buyer is more likely to add to buy the more expensive product from AMD instead of the new card from Nvidia.
Slazem se sa tobom,mislim da sam i ja ovde ili na nekom drugom mestu komentarisao da od OVAKVIH nvidia kartica mozemo samo da ocekujemo skok cena u globalu jel one jednostavno NISU konkurencija atiju niti mogu biti.Ati kartice su vise od pola godine na trzistu,ima gomila modela(znatno jeftinija proizvodnja gpu koji je i dosta manji) i oni su mogli sebi da dozvole jednu 5830 koja nije nizasta jel je za nijansu brza od 5770 a dosta je skuplja.Da je nvidia izbacila nesto smisleno taj 5830 bi verovatno imao 24 rop jedinice a ne 16(od moguce 32) i onda bi bio ultra giga mega sweet spot kartica.Ovako ljudi jednostavno nisu imali potrebu za tim a ni za korekcijom cena,stavise cene su nesto otisle gore pogotovo za 5850 koji je MNOGO bolja karta od 5830.Ova situacija me naravno nimalo ne raduje(nemam decije bolesti tipa zvezda-partizan,nvidia-ati)jel eto sta se desava kad nema prave konkurencije!Ne mogu da se zakunem ali eto cini mi se da se zimus mogao naci 5850 za pare za koje sad valjaju 5830 sto je apsolutni apsurd po pitanju performansi i svega ali to je posledica dominacije ati kartica na trzistu.nvidia je PUKLA sa ovom serijom kartica i ne mogu da idu dole sa cenom ako nece da se potpuno zakopaju.Negde sam cak i procitao da od sledece serije odustaju od pokusaja da im kartica bude all in one i za igre i za profi upotrebu i to ako je tacno to je jos jedan dokaz da su kod fermija napravili veliku gresku.jos jedna bitna stvar je da ovo sto izbacuju su kartice 250+ evra.A gde su realno najprofitabilnije kartice izmedju 100 i 200 evra sa dx11???cak i one ispod 100 evra se prilicno prodaju svuda u svetu a nas da i ne spominjem.Neko ce reci,sta ce mi dx11 na sporoj karti?pa nisu svi pasionirani igraci da im treba 60+ frejmova u 1900*1080 a inace ati 5750 sasvim lepo moze da gura bad company 2 u 1680 u dx11 za stotinak evra.
:: Moze da utice samo da 5830 poskupi i generalno sve da poskupi, jer ova karta ce kostati kao 5850 10$ manje ustvari a 5830 kosta oko 50$ manje od 5850.. :: Jedini koji trebaj ucene da spustaju su ovi iz nVidia, jer su precenili svoju GTX4xx seriju... I na kraju ovog testa kazu da ce morati da spuste cenu ovoj karti ako misle da budu konkurentni... :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CFX :: Vantage Score OC930/1240: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: :: :: ekonomicnost nishta to ko po obicaj :: :: makar ce ,valjda,uticati da malo 5830 ode dole na nekih 170-180 evr :: :: :: :: nadamo se,ipak nada umire poslednja : :: :: :: :: :: ::
stice utisak da su ovi iz atija tacno znali sta ce nvidia da poredstavi u citavoj gtx4xx seriji. otuda i ono povecanje cena za 5850 i 5870. pa onda neiznudjeno izbacivanje 5830 da saceka ,tada, buducu gtx465. citavo vreme za korak ispred nvidie
ova karta ima je PhysX sad dal to vredi toliko vise u odnosu na 5830 to zavisi, sigurno ce biti onih koji ce je kupiti, ali ne vidim svetlu buducnost za ovu kartu ako se ne spusti malo cena....
ma brate precenjeno je i to max,znaci ona prica od marta da ce biti konkurent 5830 pada u vodu
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: ova karta ima je PhysX sad dal to vredi toliko vise u odnosu na 5830 to zavisi, sigurno ce biti onih koji ce je kupiti, ali ne vidim svetlu buducnost za ovu kartu ako se ne spusti malo cena... :: :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CFX :: Vantage Score OC930/1240: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: ::
:: ma brate precenjeno je i to max,znaci ona prica od marta da ce biti konkurent 5830 pada u vod :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: ova karta ima je PhysX sad dal to vredi toliko vise u odnosu na 5830 to zavisi, sigurno ce biti onih koji ce je kupiti, ali ne vidim svetlu buducnost za ovu kartu ako se ne spusti malo cena... :: :: :: :: :: :: :: :: _____________________________ :: :: ATI HD5750 CFX :: :: Vantage Score OC930/1240: :: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: :: :: :: ::
:: I nisu uspeli da joj smanje potroslju...Ova kartica trosi vise od 5870 :: GTX 465 = 200W TD :: Znaci bice ili vrela ili bucna :: :: :: DaSickSystem :: ::
Negde je i brza od 5850,koliko videh Dirt 2 i Battleforge.. No cena je mnogo velika a performanse nisu nesto impresivne.. Ako bude jeftinija od GTX275 onda je vredna kupovine pogotovu u varijantama za SLI setup.Ovako sic!
Desilo se tacno ono cega sam se plasio. Radi primera, ja sam prvi koji je odustao od kupovine grafike kad je cena skocila ovde. ___________________________________________________________ ...Glory Of Cyrodiil...
Uvek ima pacijenata koji ce ovo da kupe, to dokazuje i da se i to dobro prodaju GTX 480 / 470 kartice. Kao da neko placa nVidia da izbacuje lose kartice, trebao bi Intel da kupi ceo brend GeForce sa sve tehnologijom i da pravi Intel grafe, oni mi se cine mnogo ozbiljnija kompanija.
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Uvek ima pacijenata koji ce ovo da kupe, to dokazuje i da se i to dobro prodaju GTX 480 / 470 kartice. Kao da neko placa nVidia da izbacuje lose kartice, trebao bi Intel da kupi ceo brend GeForce sa sve tehnologijom i da pravi Intel grafe, oni mi se cine mnogo ozbiljnija kompanija :: :: Pozdrav!
:: daj dokaz za 4xx kartic :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Uvek ima pacijenata koji ce ovo da kupe, to dokazuje i da se i to dobro prodaju GTX 480 / 470 kartice. Kao da neko placa nVidia da izbacuje lose kartice, trebao bi Intel da kupi ceo brend GeForce sa sve tehnologijom i da pravi Intel grafe, oni mi se cine mnogo ozbiljnija kompanija :: :: :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60400. Broj poslatih odgovora: 647487. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.