LG W2220P-SF ili viewsonic vx2268wm,ili samsung f2380?
STRANA 1 OD 1
Milunka
LG W2220P-SF ili viewsonic vx2268wm,ili samsung f2380?
23.05.2010. 22:00
T27012
status: user broj poruka: 1624
U velikoj sam dilemi izmedju ova 3 monitora,sva tri imaju razlicite panele,i sva 3 slicnu cenu,ali sta uzeti od svega toga,ova prva 2 su iste dijagonale,ali je lg e-ips panel,sto mi je mnogo bolji izbor,ali viewsonic pored toga sto je tn,ima refresh rate 120hz,e sad oba su u rezoluciji 1680x1050,sto je za viewsonic i logicno zbog 120 hz, i funkcije 3d-a,a onda tu dolazi samsung sa c-pva panelom,i full hd-om.23.5 inca,i fenomenalnom slikom,ali i uzasnim odzivom.E sad uvek ce biti neki lag nebitno je koja brzina odziva,pogotovo input,i to nikad nije savrseno,kao ni audio,(uvek ce biti izoblicenja)...Meni su tu favoriti f2380 i viewsonic,jeste tn,ali me privlaci 120hz,ali samsung ima uzasan odziv ali prelepu sliku,totalna kontra jedan od drugog :-).Sve zivo koristim na kompu,mada su igre pocele uzasno da me smaraju zadnjih godinu dana ali kad mi dodje da se igram hocu monitor i za to,i sad ni sam neznam sta da uzmem.Cinjenica je to za viewsonic,sto bi samo ponekad mozda kad bi uzeo i naocare,eto iskoristio bi potencijal monitora jednom u 100 godina,a ovako bi se uvek smarao sa tom tn matricom,dok bi predpostavljam sa f2380 uzivao u slici konstatno,i eto verovatno bi me ponekad smarao taj odziv,ali dok ne izadje nista bolje mozda bi to i progutao.Na kraju tu mi je ko neka zlatna sredina ovaj lg.Dodje najjeftiniji i ima pomalo od oba,dobru sliku,dobar odziv,ips panel.
Nisam imao priliku da vidim ni jedan od ovih monitora,uglavnom sam citao gomilu testova,pa ako neko moze da mi pomogne pri izboru,ili ako ima neki od ovih,da da komentar.
Jesi li ti tih 120hz-a primetio u razlici na monitore sa manjim osvezenjem>?Ja recimo nisam..Prednost samo ima 3D i nista vise.Ja najvecu predost dajem panelu.Nesto sto ima IPS matricu ne mozes porediti ni sa jednim drugim monitorom drugacije izrade TN..I sl..Govorim iz iskustva. Po meni LG treba uzeti jer pored svega sto ima najbolju sliku zbog panela LG je i proizvodjac panela.. Inace taj LG ima H-IPS panel a ne E-IPS! P.S.Inace ne volim LG.
e pa onda ako je tako onda je to jos bolje,vido sam da vece dijagonale imaju i s-ips
24.05.2010. 10:41
A cena od 230 evra je i vise nego bagatelna.Inace 120hz sam video samo na prezentaciji u gigatronu,bio je upaljen crysis tako da nisam mogao da drndam komp.:-( Uglavnom gde god da sam citao svi su opisali kako je tih 120hz nesto sto treba videti,sto bi trebali svi monitori da imaju.bla bla bla.:-) zato sam se i nalozio na to.Ali stvarno bih da opustim malo oci sa nekim boljim panelom mislim da je to malo bolja opcija.:-) i sad,dali onda ici na c-pva ili na taj lg....-( meni onih 8ms ne znaci nista,meni je sad tu samo boljitak u slici.I ogroman staticki kontrast koji ima samsung od 3000:1.Gledao sam i poredjenje njega sa dell 2209wa.E sad.Sta dalje.:-) dali pva ili ips.Da su s-ips i s-pva znao bih sta da radim,ovako je to neka borba u donjem segmentu,ali opet 250 evra nije mala stvar...:-)
Meni se mnogo svidja slika kod IPS panela ALI odziv je katastrofalan...sto kada si gejmer zna da bude jako porazavajuce...
6 ms taj LG ili 8ms ovaj Samsung je jako porazavajuce, dodushe taj LG nisam video samsung jesam, i najsmesniji su mi `duhovi` u woirdu kada skrolujes tekst na dole...to mi je nezamislivo...
Tako da kad budem imao da iskesiram neki iPS panel sa normalnim odzivom onda cve i pasti do tad je odlican TN 22`` DVi 2ms...
Mada po meni bolje kupiti neki TFT/plazma 36``-42`` 100Hz i obican monitor TN i to je to...
Ipak ce sad svetsko prvenstvo a i dozivljaj igranja PES-a na 42`` je nenadjebiv :P
P.S. Sorry za off, posto post nema bas skroz veze sa temom
@Milunka Da imas pare pa da kupis ovaj monitor Dell U2410 sve bi se tvoje dileme i muke resile.Evo drugar ce ga sad doneti iz inostranstva na moju preporuku. Inace od gore pomenutih kao sto rekoh LG. Ovo za duhove zavisi od monitora do monitora kao i sam odziv. Evo ja imam recimo Dell 2709w S-IPS (6ms ).Ni traga od input laga,kasnjenja a kamo li crnih duhova.Sve zavisi od interfejsa..Znaci nije tacno da monitori sa IPS matricom imaju kasnjenja.Cak su poznatiji po tome da su blizi TN monitorima po karakteristikama samog odziva bez obzira na izmerenu vrednost koja se po broju ne slaze. Ovaj Dell U2410 sto sam ti naveo recimo ima Gaming mod i tad mu je odziv (input lag) panela u odnosu na CRT jako mali i svrstava ga u jedne od brzih monitora na trzistu.. Sve u svemu jedno malo savrsenstvo
Heh,pa uvek ce biti lagova...a 6ms kod ips zna da bude brze od 2ms.
25.05.2010. 00:33
Mislim jedno je sta mi komentarisemo,a jedno je sta ljudi prave.I ovi na 120 hz monitori sa 3ms imaju duhove.Cak neznam ko bi i to uocio da ne znaju ljudi sta su ghostovi.:-) zatim gde god da sam citao,s`kim god da sam pricao,kao da na silu izvlace tih 2ms,ako svuda kazu ljudi da je ips panel sa nekih 5ms brzi od tn na istoj,iliti jednak skoro onom od 2,ja necu slepo verovati tome,ali jednostavno znajuci da je to jadan panel,da su cene jos malo pa dzabe,tj njih dodje dzabe a nas boga oca,to je nasa stvar,ali jbg davati 200+ evra na tn,i da sedim i coravim uz to cudo.Nema teorije.E sad mene jebu cene.Jednostavno nekad sam dao za moju kockicu oko 400 evra.Mozda cu i sad,neam pojma,sve zavisi kolki kes uleti,u svakom slucaju mocicu da izdvojim barem za taj lg,ili samsung.tih 250 evra ,svakako mi je sad neka prekretnica za dalje,ipak jedan je par ociju....-) Inace dell 2209wa sad u americi moze da se nadje i za 200 dolara.Sve se suska da ce biti polako bataljenja tn-a,da ce ips biti jeftiniji.Ali uvek sve pocinje pricom.Kako li ce biti dalje tesko je znati.Znamo i koliko air max kosta preko a koliko kod nas.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.