Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
grafa i monitor
STRANA 1 OD 1
Juta90 grafa i monitor 17.05.2010. 20:54 T26838

status: user
broj poruka: 232
Pre izvesnog vremena imao sam jako cudan problem. Imam monitor LG W2243S i kada sam ubacio gainward 4870 1gb, dobijao sam stalno crni ekran koji je trajao jedno 5 min po ukljucivanju racunara. Dakle crna slika, a cujem zvuk dizanja sistema i tek posle da sliku. Isto tako kad izlazim iz igrica jedno 10 sec je crno. Sa crt monitorom nema toga. Kartica je testirana i u radnji gde sam je kupio na istom monitoru i isti su simptomi. Cak sto vise, probali su i gainward 4850 i isto se to desavalo. Ovo mi je najbitnije posto kupujem sad neku iz 58xx serije, pa se plasim da mi se opet ne desi isto. 4870 sam vratio i dobio pare nazad. Na netu sam citao da 48xx serija ima neki problem, tzv EDID. Voleo bih da cujem vasa misljenja sta je bio moguci problem, i da li mislite da ce mozda isto da mi se desi i sa 58xx serijom? Pozdrav svima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 17.05.2010. 21:24 #214515

broj poruka: 12798
Probao sam 5770 i sad 5870, nemam pomenute probleme...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Equinoxe Re: ... 17.05.2010. 21:43 #214520

broj poruka: 12057

@Juta90
Jesi probao da pritisneš info button na monitoru...da vidiš koji rezoluciju i refrsh rate kartica šalje, kad monitor nije u stanju da ih prikaže ?

:: Probao sam 5770 i sad 5870, nemam pomenute probleme..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Juta90 re bax 17.05.2010. 23:21 #214548

nisam nista pokusavao. Kao sto rekoh bio sam prilicno iznerviran,odneo u radnju gde sam kupio i video sve isto sto se i meni desavalo na istom monitoru.

Gare87 uradi ovo 17.05.2010. 23:53 #214566

broj poruka: 4710
sto je bax rekao, i sad kad ubodes novu karticu, pre toga uzmi sa driver sweeper obrisi sve fajlove koji su ostali od drivera za grafu pa onda ubodi novu. ja imam lg w20 i nemam takvih problema, monitor ja msm da nema podesavanje za frekvenciju, a i da ima verovatno ima samo dve vrednosti kad se postavi native rezolucija, tako da moguce da driver zebava, pa ga lepo ocisti kad ubodes novu karticu pa proveri da li ima opet problema. pozdrav.

Juta90 re 17.05.2010. 23:58 #214568

Zaboravio sam da napomenem da se to desava i bez instalacije drivera.... Znaci nov cist windows bes drivera, cim je ubodem. Sad teram na integrisanoj hd3300 i sve je ok.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs