obzirom da je cena gigabyte 4890 trenutno 125 e, uzeo bih dve ove za 250 e i stavio u cf! koliko vidim po netu na svim testovima, posebno na velikim rezolucijama, ovaj cf je jaci od 5870 i od gtx 295!
da li postoji neka jaca kombinacija za ovu lovu?
da li bi 48 A na 12 V grani bilo dovoljno? u pitanju je chieftec CWT
nikad ne bi savetovao nekog da kupi 5770,sad evo sam malo pikao Company of Heroes,i samo da znate da mnogo lepse radi na 4870 :( skidam 10.4 jer su ovi neki matori drajveri,ok kontam da je DX10 zahtevniji,ali...ovo ali malo zz
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
Za CF nista bez Quad.... Neki Corei5 / core i7 / Phenom II 955 bi bilo najbolje resenje za normalan novac... Sa tim se teraju kartice tipa 9600GT / 3870 / GTS250... A za takve azdaje nesto od gore navedenog...
ako imas para onda uzmi Q,ali i e8400 bi ti odradio posao nego mislim da sad ulazes previse para u nesto sto odradjuje posao,ali polako zastareva...posebno na CPU se odnosi
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: dobro neki q6600 bi mogao da sevne.. :: :: u svakom slucaju bilo bi zanimljivo poigrati se sa 4890 cf.. ::
Najjeftinija 4890 koliko me oci sluze je 15.370din, kod gore pomenutog dilera. Meni sama 4890 radi lepo,a CF bi tek bio vrh. Da je tak ojeftino i ja bih uzeo istu..
:: obzirom da je cena gigabyte 4890 trenutno 125 e, uzeo bih dve ove za 250 e i stavio u cf! koliko vidim po netu na svim testovima, posebno na velikim rezolucijama, ovaj cf je jaci od 5870 i od gtx 295 :: :: da li postoji neka jaca kombinacija za ovu lovu :: :: da li bi 48 A na 12 V grani bilo dovoljno? u pitanju je chieftec CWT
koliko sam ja gledao po netu, citao itd. jak je 4890 CF ali obezbedi zver procesor i napajanje ako mislis da vidis to u puno msjaju.
Eno bas na Overclock.net forumu gde sad pomalo postujem ima gomila ljudi razne CF kombinacije lik je postovao rezultate 4890 CF sa slabijim procesorom Athlon II X2 na 3.6Ghz !
I njegovi rezultati su kao moji sa dve 5750 klokovane, 4890 bi trebale osetno jace da budu... Procesor ce ti biti usko grlo definitivno, radilo bi to ali ne kako bi moglo....
Napajanje bi trebalo nekih 700W minimum kvalitetnih da rade lepo, ali opet procesor bi bio veliki bottleneck !
Do 250 evra nemas bolje nista od 5850 ili da uzmes jednu 5770 pa malo skupis jos i drugu za CF, karte su sjajne i odlicno skaliraju.
Ako stvarno toliko košta nema šanse jače za te pare, jedino što će da troši ko kamin brikete. S obzirom da jedna može da povuče nešto ispod 20A računaj da nema tog Cf-a bez nekih 35A optimistički, i još procesor i ostale džidža-bidže Ja lično to s tim napajanjem ne bih pokušavao a ti kako oćeš...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Mozda bi radilo ali bilo bi veliko opterecenje, jednostavno napajanje se uzima dosta jako za takve karte, 4890 ti trosi vise od 5870 iz nove serije na primer tako da razmisli, radilo bi verovatn os tim napajanjem al ih ja licno ne bih drzao tako, procesor Quad Core klokovan ako hoces da ti kupovina ima smisla, inace ces imati slabije performanse....
:: :: :: imam chieftec CWT ga pravi, 600w, sa 48 A na 12v grani i mislim da bi to bilo dovoljno sasvim :: :: mogu da nadjem neki q6600 ili e 8400.. :: :: definitivno je ovaj cf koliko citam po netu, po sirovoj snazi ubica.. :: ::
bilo skoro kao da stavljaš dve 5850 po SNAZI, a za to ti treba minimum 700w, a bilo bi lepo da ima i više. Dakle moraš da menjaš i napajanje, a to je već 340-350evra(uzevši u obzir da te taj CF izađe oko 250evra). Za CF sa 5770 ti treba bar 600w napajanje, tako da bi to bila logičnija opcija.
Mozda samo za grafike ali se od Quada pozdravi odmah pogotovu od Q6600 kojeg ces svakako morati da OC-ujes da nebi frekfencija bila usko grlo za taj CF! Znaci napajanje nedovoljno snazno za tu kombinaciju! Ako kupis CF postuj rezultate da napravimo uporedni test sa GTX295
:: :: :: mislim da preterujete.. :: :: po svim testovima koje sam procitao na netu, sistem sa cf 4890 trosi u full loadu 493 wata :: :: mislim da bi napajanje izdrzalo a dve 5850 ili 5770 bi ladno izdrzalo. ::
Razmisli jos jednom sto se napajanja tice... dobro poznato je da ljudi preteruju sto se potrebnog napajanja tice, a jos poznatije da 4890 solidno greje omanju sobu: ), govorim iz iskustva. A verovatno znas sta se desava ako komponenta u full loadu ostane bez dovoljno napona, tj neki cip poludi jer ne zna jeli 1 ili 0.. tu se desavaju ne samo restarti ili zamrzavanja, vec su moguca i ostecenja tih komponenti..
Ovo je malo preterano,ali ljudi znaju sta govore,pusti review-ove,cesto su subjektivni.
:: :: :: mislim da preterujete.. :: :: po svim testovima koje sam procitao na netu, sistem sa cf 4890 trosi u full loadu 493 wata :: :: mislim da bi napajanje izdrzalo a dve 5850 ili 5770 bi ladno izdrzalo. ::
Da bi ispunio potencijal grafickih karti trebao bi ti Q6600 najmanje na frekfenciji od 3.6 Ghz-a za svaki dan.Pri toj frekfenciji trosi bome fino.. Za 8400 znam za sigurno da nece izvuci potencijal tih karti jer je isti CPU usko grlo za ATI 4870X2! Sto se tice napajanja i da sve podesis na istom drzaces ga u samom vrhu i takvo nece moci da radi dugo vec ce crci.. Svakako mora jace napajanje nema price.. P.S.Inace ovo za ulozen novac u odnosu na dobijene performanse te savrseno razumem i podrzavam.. Ovde DX11 i ostala cuda nisu presudni kada je ta cifra sa kojom raspolazes.
Ne brinite mnogo za uska grla, ne mešate vi Pentium III i GeForce 6, uvek je neka kompoente, CPU i GPU usko grloza ovu drugu, što naravno ne znači da će nešto seći, bagovati se itd.
4870 X2 će fantastično raditi i sa Q6600 i sa E8400 na 3.6. Bombonica.
Popuni sam pa probaj..Ja sam dobio 609w uzevsi u obzir najosnovnije elemente..
P.S.Quad ce ti biti preko potreban..Ne kontriram nista,znam 100% da je Core 2 Duo slab za CF jer sam ga probao na 4870x2 cak sam gledao testove na 5Ghz i opet daje slabije nego neki Quad na 3 Ghz.. Mozes ti da uzmes neki Core 2 Duo da bi napravio kompromis zbog napajanja,da tu nebi ulagao..OC-ujes na 4.0 Gh-a recimo neki E8400/8500 moze jos vise mada ne znam koliko bi tu ulozio ako npr mozes da nadjes neki Q6600 za 70-80 eur..Moraces sam da sednes i napravis kalkulaciju.Ako uzmes Core 2 Duo,neki jaci,imaces malo slabiji potencijal ali zadovoljavajuci..
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.