Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GIGABYTE 8800gts 320/320 pomoc!
STRANA 1 OD 3  
Srtjko GIGABYTE 8800gts 320/320 pomoc! 15.05.2010. 19:08 T26791

status: user
broj poruka: 241
Imam grafku iz naslova skoro sam je uzeo u nekoj zameni radila je sve extra dok pre neki dan. Kada udjem u wow pocinje slika da se cepa texture da pucaju i zatim crni ekran i moram restart komp na dugme. CS radi extra mada i kod njega mi se desilo da posle recimo 1-2h isto sam izbaci iz njega cr ekran teperatura je ok oko 65 stepeni kada igram wow par sati tj pre je tako bilo sada cim udjem odma se desavaju muke! Tem je ok drajveri su ok sa zvanicnog GIGABYTOVOG sajta za moj sistem koji imam. Ako ima neko da zna nesto neka pomogne inace se ostalo radi kao sat pusta filmove muzika windovs sve radi besprekorno dok ne kliknem na igice :-S
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 15.05.2010. 19:12 #213899

broj poruka: 4163
Pretpotstavljam da je imaš 2-3 nedelje. Tada je otprilike ušla gomila crknutih 8800 grafika u Srbiju, EVGA pogotovo, koje su ovde reparirane (drži vodu dok majstori odu) i uvaljivane po oglasima. Nisi ni prvi ni poslednji.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

tata02 ... 15.05.2010. 19:12 #213900

broj poruka: 845
Sad će Machine da ti objasni neke stvari vezane za `novu` NVIDIA 8800 seriju. Ukratko, zeznuo si se pošto je to verovatno jedna od mnogih repariranih kartica koje su se u poslednje vreme pojavile kod nas. Sa srećom!

Scyter Re: 15.05.2010. 19:13 #213901

broj poruka: 8138
Jel si probao još neke igre? Koji su tačno drajveri? Skini poslednje sa nVidia-inog sajta.

The Way It`s Meant To Be Played

Daum ... 15.05.2010. 19:13 #213902

broj poruka: 12798
Nikad ne treba da skidaš drivere sa sajta proizvođača. Skini poslednje nvidia zvanične drivere...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Mixx ne mogu da iskuliram... 15.05.2010. 19:15 #213905

broj poruka: 2931
da je nisi overklokovao?

Stripy Re: ... 15.05.2010. 19:16 #213906

Apsolutno tačno. Jedino, ko što kaže čovek, do pre dan-dva sve mu radilo, tako da ne verujem da ima bilo kakve veze sa drajverima...

:: Nikad ne treba da skidaš drivere sa sajta proizvođača. Skini poslednje nvidia zvanične drivere..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Scyter Re: ne mogu da iskuliram... 15.05.2010. 19:21 #213910

Hahahahahahahahahaha...

E jesi lud čoveče...

:: da je nisi overklokovao
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
MACHINE Re: ... 15.05.2010. 20:04 #213926

broj poruka: 5710
Ne vidim racionalan razlog da se moj alias bas svuda provlaci, pogotovo ne u (skrivenom) - kontextu. Koliko se secam ja tebe nisam nikada uzimao u usta. Ako sam pogresno protumacio, ja se izvinjavam.

D E M I G O D

:: Sad će Machine da ti objasni neke stvari vezane za `novu` NVIDIA 8800 seriju. Ukratko, zeznuo si se pošto je to verovatno jedna od mnogih repariranih kartica koje su se u poslednje vreme pojavile kod nas. Sa srećom
vuk125 Re: GIGABYTE 8800gts 320/320 pomoc! 15.05.2010. 20:07 #213927

broj poruka: 2929
Pomoci nema, mozes samo da je bacis.
Digni ruke i nemoj gubiti vreme.

:: Imam grafku iz naslova skoro sam je uzeo u nekoj zameni radila je sve extra dok pre neki dan. Kada udjem u wow pocinje slika da se cepa texture da pucaju i zatim crni ekran i moram restart komp na dugme. CS radi extra mada i kod njega mi se desilo da posle recimo 1-2h isto sam izbaci iz njega cr ekran teperatura je ok oko 65 stepeni kada igram wow par sati tj pre je tako bilo sada cim udjem odma se desavaju muke! Tem je ok drajveri su ok sa zvanicnog GIGABYTOVOG sajta za moj sistem koji imam. Ako ima neko da zna nesto neka pomogne inace se ostalo radi kao sat pusta filmove muzika windovs sve radi besprekorno dok ne kliknem na igice :-S
Srtjko ux 15.05.2010. 20:08 #213928

Izgleda da su drajveri jer sada mi win 7 izbaca da drajveri kao nisu dobri evo sada skidam nove pa cu da probam. Nisam uzeo evga uzeo sam gigabajt od starijeg lika koji je kupio komp jos pre 2 gidine sa vec celom sklopljenom konfiguracijom nikada je nije klokova niti ja :-D...
vuk125 Re: ux 15.05.2010. 20:12 #213933

Male su sanse da su driveri tj 99.9999999% nisu, na zalost. Ta karta je RIP :(.

:: Izgleda da su drajveri jer sada mi win 7 izbaca da drajveri kao nisu dobri evo sada skidam nove pa cu da probam. Nisam uzeo evga uzeo sam gigabajt od starijeg lika koji je kupio komp jos pre 2 gidine sa vec celom sklopljenom konfiguracijom nikada je nije klokova niti ja :-D..
gliga79 Ponovo se desava 15.05.2010. 20:14 #213936

broj poruka: 4641
Posle mog posta da precesto riknjavaju , evo jos jednog slucaja !!!
Mislim da je karta odradila svoje.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
SkyFire ... 15.05.2010. 20:14 #213937

broj poruka: 18472
Sto se tice wow-a tu postoji bug sa igrom i ne mora da znaci da je karta riknula..Skini patch za wow ili poslednje drivere pa rpbaj za svaki slucaj..
Ako se ponasa isto i u drugim igrama mozes da bacis kartu najverovatnije..
Nego da nisi dao Mixx-u da ti overklokuje kartu? :)

@Gliga
To je sav onaj reparirani skart i nije cudno sto crkavaju..Ko zna koliko je toga doslo u nasu zemlju!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Srtjko TOliko o RIP karti pro znalaca :-D 15.05.2010. 20:24 #213947

Karta radi ko zmaj samo sam joj stavio nove drajvere. Jer ovi se nisu mirisali sa necim verzija im je bila 187 tako nesto a ovi sada su 197 tako da je stavr resena jer je i sma vindows trazio druge drejvere i rekao da ovi ne odgovaraju.
BEmpire Re: 15.05.2010. 20:26 #213949

broj poruka: 439
I ja mislim da su drajveri,ne bi trebao da bude problema ako sve ostalo radi,a nebi skodio ni da stavis novi Direct X,mozda je neki program ostetio neki fajl,ja koristim 197.45 isto na win7 sa Asus 8800Gts 320/320 i dosad sve dobro radi....A u vezi za repariranim karticama,ma dajte ljudi sad sve karte kao da su reparirane,popravljane ma nema sanse da sad svi imaju pokvarene kartice,ja u to ne verujem,a vi stalno pricate neke price o seriji 8800 kao samo da su te karte reparirane,isto pokvari i novi 5970 ili gtx480 ili bilo koja druga kartica,tako da ostavite vise te price.
8800 su extra kartice i posle ovoliko vremena imaju sta da nude a i sve igre teraju na zavidnom nivou...

tata02 Re: Re: ... 15.05.2010. 20:26 #213950

broj poruka: 845
Uuu bre, svi nešto napeti. Pomenuo sam te iz dobre namere pošto si u nekoliko tema upozoravao na serije repariranih NVIDIA 8800 kartica. Nisam mislio ništa loše, naprotiv. Pozdrav!

:: Ne vidim racionalan razlog da se moj alias bas svuda provlaci, pogotovo ne u (skrivenom) - kontextu. Koliko se secam ja tebe nisam nikada uzimao u usta. Ako sam pogresno protumacio, ja se izvinjavam
:: D E M I G O D
:: :: Sad će Machine da ti objasni neke stvari vezane za `novu` NVIDIA 8800 seriju. Ukratko, zeznuo si se pošto je to verovatno jedna od mnogih repariranih kartica koje su se u poslednje vreme pojavile kod nas. Sa srećom
:: ::
Scyter Re: 15.05.2010. 20:30 #213951

Drago mi je da je problem rešen. Bio sam siguran da je do drajvera.

MACHINE, ispostavilo se da Gigabyte i nije toliko loš :D

MACHINE Re: Re: Re: ... 15.05.2010. 20:32 #213953

broj poruka: 5710
Oki :P

pozz

D E M I G O D

:: Uuu bre, svi nešto napeti. Pomenuo sam te iz dobre namere pošto si u nekoliko tema upozoravao na serije repariranih NVIDIA 8800 kartica. Nisam mislio ništa loše, naprotiv. Pozdrav
:: :: Ne vidim racionalan razlog da se moj alias bas svuda provlaci, pogotovo ne u (skrivenom) - kontextu. Koliko se secam ja tebe nisam nikada uzimao u usta. Ako sam pogresno protumacio, ja se izvinjavam
:: :: D E M I G O D
:: :: :: Sad će Machine da ti objasni neke stvari vezane za `novu` NVIDIA 8800 seriju. Ukratko, zeznuo si se pošto je to verovatno jedna od mnogih repariranih kartica koje su se u poslednje vreme pojavile kod nas. Sa srećom
:: :: ::
:: :: ::
SkyFire ... 15.05.2010. 20:39 #213956

Sa wow-om zeza verzija drivera,ponekad treba i patch.Sreca sto je to bilo u pitanju..Odmah mi je na to i mirisalo..
Sto rece SSS ,u svakom slucaju extra sto je resen problem na ovako banalan nacin..
@Gliga
Nemoj da budes sad tuzan,nije crkla jos jedna nvidia 8xxx,znam da si odmah pomislio da je to :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

Srtjko brm brm... 15.05.2010. 20:43 #213958

Ne znam ko sumlaj u GIGABYTE kvalitet svi znamo da je to najbolji proizvodjac ubedljivo! PA znao sam za manu sa EVGA grafikama ali ovo je gigabajt i kupljen je jeo odavno tako da ne verujem da je i tada milo tih losis EVGA serija pod gigabajtovom haubom LOL al sam srocio :-D.... Botno mi je da je problem resen....
gile23 ... 15.05.2010. 20:46 #213959

broj poruka: 9121
@Sky vidi se da nisi igrao wow :), patchevi uopste ne poboljsavaju igru vec samo ubacuju nesto novo i prave razne fixeve. Inace problem sa nVidia driverima je kod Starcraft 2, inace taj problem mi se javlja kod druga vec neko vreme iako su najnoviji driveri.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ... 15.05.2010. 20:51 #213960

Nisam igrao ali izvini citao sam o tome..Zato sam i rekao da promeni driver..
Ne mora cak ni da bude vezano za igru mada me je odmah na to asociralo..
Ali svakako driver ume da se upuca i da daje ovakve indikacije i sa novom instalacijom se sve resi!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

:: @Sky vidi se da nisi igrao wow :), patchevi uopste ne poboljsavaju igru vec samo ubacuju nesto novo i prave razne fixeve. Inace problem sa nVidia driverima je kod Starcraft 2, inace taj problem mi se javlja kod druga vec neko vreme iako su najnoviji driveri
:: Pozdrav!
vuk125 Re: brm brm... 15.05.2010. 20:51 #213961

Pa eto prevalio je onaj 0.000000001%. NIkada se ne tvrdi nista 100%.
Pogotovo kada opisujes neki problem. Niko nije mogao da predpostavi koje si prvobitno drivere stavio kako si stavio dali si ocistio stare isl.
Vecina nas ovde podrazumeva da si to sve uradio i da si imao i nakon toga problem
BTW drago mi je da ti karta radi. :)

:: Ne znam ko sumlaj u GIGABYTE kvalitet svi znamo da je to najbolji proizvodjac ubedljivo! PA znao sam za manu sa EVGA grafikama ali ovo je gigabajt i kupljen je jeo odavno tako da ne verujem da je i tada milo tih losis EVGA serija pod gigabajtovom haubom LOL al sam srocio :-D.... Botno mi je da je problem resen...
gile23 Re: Re: ... 15.05.2010. 20:53 #213962

broj poruka: 9121
Ma samo opiusteno :). Inace da li mogu repovi od drivera da zezaju, jer drugar ubacio one drivere koji kao ne zezaju u starcraft 2 a opet mu se grafa pregreva, inace instalacija je bila preko starih drivera :).

Pozdrav!

:: Nisam igrao ali izvini citao sam o tome..Zato sam i rekao da promeni driver.
:: Ne mora cak ni da bude vezano za igru mada me je odmah na to asociralo.
:: Ali svakako driver ume da se upuca i da daje ovakve indikacije i sa novom instalacijom se sve resi
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
:: :: @Sky vidi se da nisi igrao wow :), patchevi uopste ne poboljsavaju igru vec samo ubacuju nesto novo i prave razne fixeve. Inace problem sa nVidia driverima je kod Starcraft 2, inace taj problem mi se javlja kod druga vec neko vreme iako su najnoviji driveri
:: :: Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: TOliko o RIP karti pro znalaca :-D 15.05.2010. 21:14 #213965

Drugi put napiši detaljan problem. Da si napomenuo da si instalirao win 7 pa da ti onda pravi grafika problem svi bi ti rekli probaj druge drajvere. Napisao si sve je radilo extra do pre neki dan a da nisi spomenu da si nešto menjao.

:: Karta radi ko zmaj samo sam joj stavio nove drajvere. Jer ovi se nisu mirisali sa necim verzija im je bila 187 tako nesto a ovi sada su 197 tako da je stavr resena jer je i sma vindows trazio druge drejvere i rekao da ovi ne odgovaraju
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs