Danas sam uzeo onu repariranu 4870 ali znam da nista vezano za karticu nije radjeno vec je samo onaj mali kuler imao problem sa fankontrolerom pa se vrteo na 100% a ja sam to resio tako sto sam ga zabo na regulator brzine I sada je karta savrsena
Ja vec neko vreme imam 4830 PALIT koja se odlicno klokuje I resio sam da ih stavim u crossfire
Ne verujem da je neko ovde ili uopste ovo probao ali mogu vam reci da sam zaprepascen,radi izuzetno performance su fantasticne
Znate da ja najvise volim gta iv I samo njega igram evo par shootova iz gta iv frejmovi ne padaju ispod 50 a ide I preko 75 a ne znam da li ste izvalili koliko je liberty city stories zahtevniji ne znam zasto ali je tako mnogo mi slabije radi u odnosu na istu masinu samo u GTA iV-ci liberty je malo dobunjeniji I data mu je usavrsenija I podloznija je modingu I time je bolja Za VANTAGE nemam cd-key tako da ne mogu da odradim cim nadjem odradicu vantage
Crysis mi ne radi pa moram ponovo da ga instaliram I onda u da istestiram Mislim da je gta sasvim dosta jer je to jako jaka igra
(post one mogu ni preko cega drugoga da uplodujem slike moracete das ih downloudujete)
Odlican fazon! xD Reci mi kakve su ti temp na gwu? Uzeo sam je i ja pre par dana. U pocetku sam bio blago zabrinut temperaturama, pa sam zvao pin i raspitao se, iako sam prethodno odgledao milion review-ova i bio svestan da se karta dosta greje..=) Pre nje sam imao xfx 4830 koja je bila bas hladna i tiha, pa sam valjda navikao na to... temp u idle-load. fan@ 60%~1100rpm po everestu i gpu-z posle 20ak min furmarka gpu diode displayIO: 42-70 gpu diode memIO: 55-82 gpu diode shader IO: 48-77
:: Odlican fazon! xD :: Reci mi kakve su ti temp na gwu? Uzeo sam je i ja pre par dana. U pocetku sam bio blago zabrinut temperaturama, pa sam zvao pin i raspitao se, iako sam prethodno odgledao milion review-ova i bio svestan da se karta dosta greje..=) Pre nje sam imao xfx 4830 koja je bila bas hladna i tiha, pa sam valjda navikao na to.. :: temp u idle-load. fan@ 60%~1100rpm po everestu i gpu-z posle 20ak min furmark :: gpu diode displayIO: 42-7 :: gpu diode memIO: 55-8 :: gpu diode shader IO: 48-7 ::
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: relativno su ti visoke temperature :: :: ja ima dve karte ova 4870 jedva dise ima dva kuler koji joj jos potpomau i kuler je sada na 60% ide 48/56/50 tim redom po everstu :: :: u full loadu na fan 80% mi ne predje 70 stepena u crossfire :: :: single kartu nisam jos mnogo testirao ali ne prelazi 42-44 u idle a u ogri max 7 :: :: toplija ti je karta od moje za 5-7 stepena ne znam zast :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: PALIT 4830 730/2150MH :: CORSAIR TX 950 :: GIGABYTE Clear Cas :: BENQ T241W :: :: :: Odlican fazon! xD :: :: Reci mi kakve su ti temp na gwu? Uzeo sam je i ja pre par dana. U pocetku sam bio blago zabrinut temperaturama, pa sam zvao pin i raspitao se, iako sam prethodno odgledao milion review-ova i bio svestan da se karta dosta greje..=) Pre nje sam imao xfx 4830 koja je bila bas hladna i tiha, pa sam valjda navikao na to.. :: :: temp u idle-load. fan@ 60%~1100rpm po everestu i gpu-z posle 20ak min furmark :: :: gpu diode displayIO: 42-7 :: :: gpu diode memIO: 55-8 :: :: gpu diode shader IO: 48-7 :: ::
...valjda vent ne radi bas najbolje posao..heatpipe-ovi su uglavnom vreli. razmak izmedju rebara na radijatoru je malo veci,i ventovi malo duvaju u prazno,pa radijator tad slabo zadrzava hladan vazduh, dok heatpipe-ovi ne mogu da postignu da izvlace vreo...ima smisla? xD to naravno odnosi na tisa podesavanja kulera..do ~1100rpm
Evo temperatura kad u loadu 100% ventovi rade na 80%@~2350rpm kao kod tebe 57/70/64. Nego, meni dok kontrola obrtaja venta stoji na auto, temperature rastu, a vent ostaje da radi na 50%....Pa sam ga ja manualno setovao na 65%, i tako drzim...
...mozda malo glupo i zastarelo pitanje, ali kako si uspeo da nateras GTA da ti dozvoli da prednjes onaj limit za VRAM? Ja kada sam svojevremeno igrao GTA IV mogao sam da naguram do nekih 480MB, ne preko, a sad vidim da si ti od 500MB iskoristio 850?!? ...znam da je CF ali bez obzira na CF, ti u sustini imas onoliko rama koliko ti ima slabija karta od te dve... pa premo tom broju predpostavljam 512MB
Jel postoji neki patch, ili workaround?
Sto se tice temperatura, moja 4870 uvek ima ove temperature: GPU Diode (DispIO): ~62`C GPU Diode (Shader): ~65`C GPU Diode (MemIO): ~78`C GPU VRM (sva tri): ~57`C GPU VRM: 1.26V uvek (logicno, to je kao VCore) GPU VRM: od ~28A do ~50+A pod stresom GPU RPM: od ~1300 do ~2800RPM pod stresom (sto dodje neki 20-35% obrtaja)
Znaci jedino sto se menja je potrosnja kartice (amperaza) i broj obrtaja ventilatora (RPM)
Pozz...
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.