Jedno pitanje... Ima donekle veze sa temom: znam da si davno u nekoj slicnoj temi pricao nesto vezano sa rezoluciju vezanu za gledanje TV-a preko tv karte na kompu...
Imam Leadtek Expert i kablovsku...e sad svi znamo da je pal rezolucija videa 720×576 i nesto na konto toga si ti napisao da odradis `fors` te rezoluycije i da ti je slika `kvalitetnija` tako se nesto secam kroz maglu - da se secam lepo ne bi pitao realno
Malo sam se spetljao al mislim da me razumes, meni je monitor 22`` 1680x1050 a rezolucija signala je 720×576 - PAL...sto utice da mi je slika takva kakva jeste
C2Q6700 3.5GHz / Vendetta2 GA-X38-DS4 2x2GB GEIL Black Dragon 1066MHz Asus 5850 975/1280 Samsung SpinPoint F3 1TB DVD-RW Samsung 223F Lian Li `Lancool` PC-K62 Corsair TX650 650W Asus Xonar DS(OP270GP) 7.1 Logitech X540 5.1
Bilo je priče o tome da se signal sa TV kartice šalje kao extended desktop na TV ili tako nešto. Nije bilo reči o tome da se primarnom displeju menja rezolucija da bi gledao kvalitetnije TV.
I ja na 24` u nativnoj rezoluciji gledam TV preko TV kartice. Samo forsiram 4:3 bez obzira na crno sa strane, jer ne volim da gledam stretch-ovane face ako ne moram.
A ha znaci nema nekog leka....ok onda...meni nije toliko bitno sto se `strechuje` slika bitno je da mi je rezolucija monitora duplo veca od rezolucije signala i da zato ispada slika `kockasta`
Al to je analogna televizija...i nasa banana drzava koja vec godinu dana pusta klasicnu muziku na jedinom digitalnom kanalu koji mozemo uhvatiti iz etra....
C2Q6700 3.5GHz / Vendetta2 GA-X38-DS4 2x2GB GEIL Black Dragon 1066MHz Asus 5850 975/1280 Samsung SpinPoint F3 1TB DVD-RW Samsung 223F Lian Li `Lancool` PC-K62 Corsair TX650 650W Asus Xonar DS(OP270GP) 7.1 Logitech X540 5.1
Negde citao da do kraja 2011 li 2012 se gasi analogna televizija u Evropi, u Americi je valjda ugasena prosle godine pa ce se valjda smisliti da se digitalizuju do tada i nasi.
Inace sam ovaj problem sa rezolucijom resvao na idiotski nacin - kacio sekundarni CRT monitor, samo da slika ne bude kockasta kao kod TFT, ubijalo me u pojam
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
kada gledas pal na full hd,ali kad pustis blue ray slika je da se smrznes isto vazi za digitalnu tv Mada meni licno ne smeta kada pustis origina pal DVD i uradi mu upscaling nije slika losa uopste na full hd ,naravno nije kao blue ray 1080 p ,ali je ok slika .Kablovski operateri ce pustati strane digitalne kanale.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.