To hladjenje je asusov najveci promasaj, trebalo bi da bude tihio i hladno ustvari pri malom kloku kartu ne moze da ohladi bez da vent bude jako bucan...
Sam vent zna da se zeza posle nekog vremena iz cista mira, jedno od asusevih najvecih promasaja, jako bucno hladjenje koje nista specijalno ne hladi...
Bolje su verzije: Gigabyte sa zamaln kulerom ili Sapphire dualslot...
A sto se klokovanja tice to vazi od primerka do primerka
Ja sad imam Asus kartu(dosushe on nije dizajnirao hladjenje na njoj) i nemam nista protiv asusa ali 4850/4870 glaciator su smece kartice
Cini mi se da je ESESES imao jednu 4870 Glaciator, nek ti i on kaze kakvoj je hladjenje
C2Q6700 3.5GHz / Vendetta2 GA-X38-DS4 2x2GB GEIL Black Dragon 1066MHz Asus 5850 975/1280 Samsung SpinPoint F3 1TB DVD-RW Samsung 223F Lian Li `Lancool` PC-K62 Corsair TX650 650W Asus Xonar DS(OP270GP) 7.1 Logitech X540 5.1
ja sam jos davno imao asus 3650 top sa istim kulerom pa mi je to malo i cudno da oni isti kuler stavljaju na 3650, 3850/70, 4850/70, 8800 itd. Naleteo sam na jednu asus 4850 za 50e pa se dvoumim da li da je uzmem ili ne a ima bas taj kuler.
Katastrofa! Beži što dalje od tog hlađenja. Imao sam Asus HD 4870 Glaciator, grejala se, ventilator se non-stop vrteo na 100%, nije mogao manuelno da se reguliše, bučan je kao traktor, još je i posle mesec dana riknuo.
Nije mogao da ohladi kartu čak ni pri 100% Mogu da zamislim koliko bi se grejala karta kad bi se vrteo na 40%-50%
Memorija je u idlle-u imala temperaturu od čak 76c, za šta ja krivim ventilator, jer nije dobro dizajniran da ohladni i memoriju.
Moja iskrena preporuka je da zaboraviš na ttaj Glaciator, nije vredan nerviranja i cimanja.
Baš sam o tome pričao ranije. Taj ventilator su stavljali i na HD 3650 i na HD 4870. E pazi koji idioti, još su očekivali da će da ohlade ne tako hladan čip.
Što se OC-a tiče, moj primerak je bio dobar, išao je do 800/4400 MHz.
The Way It`s Meant To Be Played
:: ja sam jos davno imao asus 3650 top sa istim kulerom pa mi je to malo i cudno da oni isti kuler stavljaju na 3650, 3850/70, 4850/70, 8800 itd. Naleteo sam na jednu asus 4850 za 50e pa se dvoumim da li da je uzmem ili ne a ima bas taj kuler :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=107599 :: ::
Sto se tice temperatura, nikad ih nisam gledao jer se nikad nije ni cula graficka al evo sad cu pogledati. Dok sam na desktopu oko 40 C a recimo kad ukljucim neku igricu (NFS SHIFT) temperatura ne prelazi 55C a pritom je kuler na auto. (Nemam dodatne kulere u kucistu i kuciste je obican kinez. Aurora Vito) A sto se tice OC-a, do sada nisam imao potrebe, tako da ne znam kako ide :-)
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
e do mojega! Pao sam u bedak kao sljiva u onu stvar! Taman sam se ponadao da cu pazariti dobru kartu za male pare... Ma mene privukla cena pa reko da menjam moju staru, barem je lik bio iskren pa mi rece da se u poslednje vreme greje do 79 stepeni.
:: :: http://www.ryanscomputers.com/images/Sapphire1_GB_HD_4850_DDR3.jp :: :: Sto se tice temperatura, nikad ih nisam gledao jer se nikad nije ni cula graficka al evo sad cu pogledati :: Dok sam na desktopu oko 40 C a recimo kad ukljucim neku igricu (NFS SHIFT) temperatura ne prelazi 55C a pritom je kuler na auto. (Nemam dodatne kulere u kucistu i kuciste je obican kinez. Aurora Vito :: A sto se tice OC-a, do sada nisam imao potrebe, tako da ne znam kako ide :- :: :: GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit :: ::
oko 50e, nije puno zato sam i razmisljao o toj asus jer bi mi legla ko budali samar. Imam ja 3850 i za moje je i vise nego dovoljna ali me cena kod ove privukla. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1075997
Vidi ako joj mozes spustiti jos cenu mada tesko ispod toga...
I za 20e mozes da joj nadjes neko Cool Viva Pro SE hladjenje ili nesto slicno u tom cenovnom rangu...
I onda za 70e imas i hladnu i stabilnu kartu, a sa Coll Vilom mozes i da je klokujes do iznemoglosti
Sa finansijke strane se isplati, e sad za 90-100ak evra imas 5750 koja je u rangu po sirovoj snazi sa 4850 al je skuplja 20e od ove kombinacije koju sam ti preporucio...
Mislim da 20e koliko bi te izaslo da na toj 4850 zamenis taj glaciator + 50e karta da je super kombinacija, za te pare nema nista jace..a u krajnjem slucaju dok ne skupis kintu da zamenis to hladjenje mozes se patiti i sa glaciatorom...
Ti najbolje znas koliko love imas i koji su ti planovi...mi smo ti malo pomogli...
C2Q6700 3.5GHz / Vendetta2 GA-X38-DS4 2x2GB GEIL Black Dragon 1066MHz Asus 5850 975/1280 Samsung SpinPoint F3 1TB DVD-RW Samsung 223F Lian Li `Lancool` PC-K62 Corsair TX650 650W Asus Xonar DS(OP270GP) 7.1 Logitech X540 5.1
Ne znam šta da ti kažem, cena je mnogo dobra, ali ne mogu da ti kažem da je kupiš. Za 50e je stvarno vrh, ali... uff, samo kad ne bi imala to Glaciator smeće, mirne duše bih ti je preporučio da je uzmeš.
Na tebi je da odlučiš, ako želiš da rizikuješ, uzmi je. Ko zna, možda će kod tebe dobro da radi.
neke kartice neamju ni hladnjake na memari, ali dobro dizajnirani vent duva preko cipova od memare ili preko naponske i `odvodi` vreo vazduh tako da odrzava konstantnu temperaturu
Evo primer zalman 4850 nema hladjenje naponske a ni memorijski cipovi neaju hladnjake al karta ubiva kako se kolokuje i koliko je ladna i tiha...
tu sam imao,jako dobra karta...kuler jest malo nekako siromasan ali razbija
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: http://www.ryanscomputers.com/images/Sapphire1_GB_HD_4850_DDR3.jp :: :: Sto se tice temperatura, nikad ih nisam gledao jer se nikad nije ni cula graficka al evo sad cu pogledati :: Dok sam na desktopu oko 40 C a recimo kad ukljucim neku igricu (NFS SHIFT) temperatura ne prelazi 55C a pritom je kuler na auto. (Nemam dodatne kulere u kucistu i kuciste je obican kinez. Aurora Vito :: A sto se tice OC-a, do sada nisam imao potrebe, tako da ne znam kako ide :- :: :: GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit :: ::
Nju moram da cistim na svakih mesec dana inace URLA, a o temperaturama da ne pricam. Burazer je jedno vreme igrao TITAN QUEST. Kartica je umela da ode i na 80 C i samo ASUS Smart Doctor krene da kuka i da vristi.... Otvorim ja to, kad imam sta i da vidim. Posle mesec dana, prasine unutra koliko hoces... I to kao da je sundjer a ne prasina... Bas odvratan kuler. ThermalTake Soprano je kuciste, cak sam pravio i filtere sa strane (napred je vec imao), al ne vredi, to kako usisava prasinu, bolje nego usisivac :D
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Mozes slobodno da je uzmes i stavis joj arctic cooling accelero S1 Rev.2, oko 650 dindzi u W*n W*nu. Odlican pasivni kuler za 4850 i 8800/9800GT samo ako ga imaju na lageru i ne lazu za cenu.
to je ona prva,referentna iz atija,imao sam i ja napocetku saphhire takav,pa je vrisno od pregrevanja,al onda je ova dual slot oduvala sve pred sobom,max dobro doradjen kuler @Ganedra uzimaj za 50e je extra
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: Da, ja sam se zacudio kako je dobar, posto burazer ima ASUS 4850 512 ddr :: http://techgage.com/reviews/asus/eah4850/asus_4850_01_thumb.jp :: :: Nju moram da cistim na svakih mesec dana inace URLA, a o temperaturama da ne pricam. Burazer je jedno vreme igrao TITAN QUEST. Kartica je umela da ode i na 80 C i samo ASUS Smart Doctor krene da kuka i da vristi.... Otvorim ja to, kad imam sta i da vidim. Posle mesec dana, prasine unutra koliko hoces... I to kao da je sundjer a ne prasina... Bas odvratan kuler :: ThermalTake Soprano je kuciste, cak sam pravio i filtere sa strane (napred je vec imao), al ne vredi, to kako usisava prasinu, bolje nego usisivac : :: :: GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.