Sklapam neku konfiguraciju za prijatelja, ali- pošto nisam mnogo u toku sa dešavanjima, a na sajtovima proizvođača dobijam nepotpune specifikacije koje nisu baš korisne za side-by-side upoređivanje, postavljam vrlo kratko i jednostavno pitanje:
Koja od ovih grafičkih kartica je `najbolja` (po performansama najmanje loša)?
Zezn`o si se prijatelju...7600GT je JACA od 8500GT i to dobrih 30-40%,a 2600XT je otprilike tu negde sa 7600GT
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Sklapam neku konfiguraciju za prijatelja, ali- pošto nisam mnogo u toku sa dešavanjima, a na sajtovima proizvođača dobijam nepotpune specifikacije koje nisu baš korisne za side-by-side upoređivanje, postavljam vrlo kratko i jednostavno pitanje :: :: Koja od ovih grafičkih kartica je `najbolja` (po performansama najmanje loša) :: :: Gainward 7600GT (nVidia GeForce 7600 GT :: Gigabyte GV-NX85T256HP (nVidia GeForce 8500 GT :: Gigabyte GV-RX26T256H - Silent (ATI Radeon™ HD 2600 XT) :: :: Pretpostavljam da sam ih sortirao po rastućem stepenu `dobrote`.. :: Hvala unapred.
Uzimaj HD2600XT, ona je za 30% jaca od 8500GT a za 5% jaca od 8600GT. Znam to jer imam tu kartu (GDDR4 verzija) vec 3 godina i jos uvek mi pokrece sve igre u 1680x1050 na medium podesavanjima sa 25fps. @doca80 izvini al` nemas pojma.
@TORTOJED/VALIANT-kako mozete da kazete da je 8500 jaca od 7600gt i 2600xt? Da je razlika 5% pa ajde da razumem da ste pobrkali ali brate razlika je 30-40% i to u korist ove dve...Pa sta ako je ova iz serije 8XX,to ne znaci da je i jacaod svake kartice serije 7XX...Ja sam licno testirao i 8500gt i 7600gt razlika u skorovima je bila toliko koliko sam napisao u korist 7600gt
:: Uzimaj HD2600XT, ona je za 30% jaca od 8500GT a za 5% jaca od 8600GT :: Znam to jer imam tu kartu (GDDR4 verzija) vec 3 godina i jos uvek mi pokrece sve igre u 1680x1050 na medium podesavanjima sa 25fps :: @doca80 izvini al` nemas pojma.
ti da si pazljivije citao shvatio bi da sam ja rekao isto ono sto i ti
:: Uzimaj HD2600XT, ona je za 30% jaca od 8500GT a za 5% jaca od 8600GT :: Znam to jer imam tu kartu (GDDR4 verzija) vec 3 godina i jos uvek mi pokrece sve igre u 1680x1050 na medium podesavanjima sa 25fps :: @doca80 izvini al` nemas pojma.
mada ne valja sto je silent, ali najbolja je od tih, 8500GT je dosta slabija,7600GT je isto slabija od 2600 nesto izmedju 2600 i 8500 koja je najslabija.
tacno tako ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: mada ne valja sto je silent, ali najbolja je od tih, 8500GT je dosta slabija,7600GT je isto slabija od 2600 nesto izmedju 2600 i 8500 koja je najslabija :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: Vantage Score OC930/1240: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: ::
Ima podršku za dxva , to di važno ako gledaš hd filmove a imaš slab procesor, dx 10 neznam kolko ti to važno a i brža je od 7600 za 10-15 posto. Ako hoceš nvidia 7600 nije loša ni ona. 8500 nikako mnogo je slabija.
Priznajem da su (nVidia GeForce 7600 GT i ATI Radeon™ HD 2600 XT) bolji izbor!!!Ne svidja mi se sto je HD 2600 XT sa pasivnim hladjenjem,imao sam jednu doduse 7600GS takodje sa pasivnim koja je posle kratkog vremena crkla!!Glas sam dao GeForce 8500 GT iz razloga sto sam je dugo koristio i stvarno sam bio zadovoljan,naravno moj glas nije presudan!!!
oket,ali pasivne kartice su pravljene za dobro provetrena kucista...ali i da je kuciste losije provetreno jedna tiha osmica da duva u pasivnu grafiku,i resio si problem temperatura,provereno vise puta...
:: :: @doca8 :: :: Priznajem da su (nVidia GeForce 7600 GT i ATI Radeon™ HD 2600 XT) bolji izbor!!!Ne svidja mi se sto je HD 2600 XT sa pasivnim hladjenjem,imao sam jednu doduse 7600GS takodje sa pasivnim koja je posle kratkog vremena crkla!!Glas sam dao GeForce 8500 GT iz razloga sto sam je dugo koristio i stvarno sam bio zadovoljan,naravno moj glas nije presudan!!! ::
Ako se ne varam to je ona pasivna gigabajtova što ima rebro kao za leskovački roštilj, to i nije tako loše a i što kaže doca uvek može da zakači kuler na to.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Ako se ne varam to je ona pasivna gigabajtova što ima rebro kao za leskovački roštilj, to i nije tako loše a i što kaže doca uvek može da zakači kuler na to :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Hvala na savetima! Da li iz priče mogu da zaključim da se kartice tog kalibra i jače dosta greju - kontam da veliki broj ljudi tvrdi kako im pasivno hlađenje nije dovoljno? Očigledno je to `Silent` marketinški poduhvat i ogroman `leskovači roštilj` ne može da je drži na pristojnoj temperaturi bez nečega što se okreće i pravi galamu?
Ja nisam probaqo ne tvrdim 100% da ne moze da je ohladi ali da se vise greje od one sa aktivnim hladjenjem to je sigurno. U svakom slucaju je najjaca karta od ove tri pa ti vidi...
:: Hvala na savetima! Da li iz priče mogu da zaključim da se kartice tog kalibra i jače dosta greju - kontam da veliki broj ljudi tvrdi kako im pasivno hlađenje nije dovoljno? Očigledno je to `Silent` marketinški poduhvat i ogroman `leskovači roštilj` ne može da je drži na pristojnoj temperaturi bez nečega što se okreće i pravi galamu :: :: ::
uzmi ti lepo 2600xt, nema veze sto ima leskovacki rostilj :) neces se zeznuti ja je koristim vec dugo zadnje sto sam terao na njoj je aliens vs predator na 1024 na high sto se temperature tice evo cisto da vidis http://postavi.com/hosted/bc719d625524e0f7f6f64d8b6cdea21f.jpg
Ati 2600 silent, je najaca, ali i rizicna kupovina mnogi primerci imaju hladne lemove jer se neko igrao na njoj nehajuci sto radi na 100+c, ako imas mogucnosti da je drtaljno istestiras pre kupovine onda nju stavis jedan ventiatorcic na nju i nema problema. U drugom slucaju 7600gt zato sto ima ddr3 mem, isto obrati paznju na hladne lemove i ovde su moguci posto je to karta danas vec ozbiljno rabljena.
bas si nasao koji brend ces da odaberes kod tih navedenih 7xxx, 8xxx, ja bih ti dao savet da lepo dodas jos malo i uzmes neku NOVU karticu, zasto bi se zezao sa tim kantama i smederevcima, jos Gigabyte...???
:: bas si nasao koji brend ces da odaberes kod tih navedenih 7xxx, 8xxx, ja bih ti dao savet da lepo dodas jos malo i uzmes neku NOVU karticu, zasto bi se zezao sa tim kantama i smederevcima, jos Gigabyte...?? :: :: ::Gainward 7600GT (nVidia GeForce 7600 GT :: ::Gigabyte GV-NX85T256HP (nVidia GeForce 8500 GT :: ::Gigabyte GV-RX26T256H - Silent (ATI Radeon™ HD 2600 XT) ::
Verovatno raspolaže sa ograničenim budžetom kao i većina nas. Od tih kartica 2600XT bih uzeo.
Be the change you want to see in the world.
:: Posteno. Bolje uzeti novu kartu sa dugom garancijom.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator:http://spedr.com/53py :: :: :: bas si nasao koji brend ces da odaberes kod tih navedenih 7xxx, 8xxx, ja bih ti dao savet da lepo dodas jos malo i uzmes neku NOVU karticu, zasto bi se zezao sa tim kantama i smederevcima, jos Gigabyte...?? :: :: :: :: ::Gainward 7600GT (nVidia GeForce 7600 GT :: :: ::Gigabyte GV-NX85T256HP (nVidia GeForce 8500 GT :: :: ::Gigabyte GV-RX26T256H - Silent (ATI Radeon™ HD 2600 XT) :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647285. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.